Problem kod prvog pokretanja racunala

poruka: 3
|
čitano: 1.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem kod prvog pokretanja racunala
pitanje

Sastavio sam novo racunalo, kad ukljucim napajanje u struju i pritisnem na "I" ne zavrte se ventilatori ni nista. Kad pritisnem power switch, tada se ventilator od cpu-a i ventilator na kucistu zavrte mozda na sekundu i stanu, ne postignu neku brzinu. Phase lampice na maticnoj zasvjetle isto na trenutak i dalje nista. Sve mi se cini dobro spojeno, sto bi mogao biti problem?

Hvala svima unaprijed na pomoci!

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem kod prvog pokretanja racunala
prihvaćeno rješenje

ipak provjeri sve konektore, CPU, RAM, VGA (dali dobro 'sjede') i power 20/24p +4p(ili EPS8p). Ako VGA ima na sebi konektor potrebno je i njega uključiti.

Test: izvadi VGA i RAM i odspoji sve diskove (HDD,DVD,FDD) kod paljenja mora alarm (bip-bip...) označiti grešku, vratiš samo RAM i ponoviš.. . U tom slučaju znaš da je napajanje/ploča/procesor OK. (Nije nemoguće da je nešto neispravno i kod novih stvari).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2009 11:28 (ihush).
16 godina
neaktivan
RE: Problem kod prvog pokretanja racunala
autorov komentar
ihush kaže...

ipak provjeri sve konektore, CPU, RAM, VGA (dali dobro 'sjede') i power 20/24p +4p(ili EPS8p). Ako VGA ima na sebi konektor potrebno je i njega uključiti.

Test: izvadi VGA i RAM i odspoji sve diskove (HDD,DVD,FDD) kod paljenja mora alarm (bip-bip...) označiti grešku, vratiš samo RAM i ponoviš.. . U tom slučaju znaš da je napajanje/ploča/procesor OK. (Nije nemoguće da je nešto neispravno i kod novih stvari).

Provjerio sam sve i sve je bilo u redu postekano, i power 24 + 4 i vga i ram. Naknadno sam probao i ovaj test, dakle izvadio sam van ramove, graficku, i odspojio hdd i dvd i opet isto. Znaci neki kvar na relaciji napajanje/ploca/procesor... Nista, idem zvati servis...
Hvala na pomoci.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice