Problem s 1080p rezolucijom

poruka: 15
|
čitano: 2.994
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav svima na forumu!

Imam jedan problem koji strasno frustrira.

Naime, kupio sam novi monitor prije par dana - Samsungov SyncMaster 2333HD te uz njega Gainwardovu GeForsicu 250 GTS posto mi je stara graficka bila jos serija 7. Monitor, koji je full HD naravno, mi ne prikazuje ispravno native rezuluciju 1920x1080 - odnosno, ne prikazuje ju ispravno svaki put kada to zelim.

Primjer - ukljucim PC, dignu mi se windowsi (xp) i postavljena mi je nekakva random rezolucija, uglavnom 1680x1050 iako sam prosli put radio u windowsima u native rezi. Onda prebacim na native rezu i ne prikazje se ispravno tj. ''shrinka'' mi ju i na lijevoj strani imam 1/4 ''crnila'' :P, ako me razumijete. Moram se malo igrati i prebacivati razne rezolucije te stalno vracati na 1920x1080 dok jednom ne upali i pocme ispravno pokazivati i to traje do slijedeceg ulaska u windowse. Auto adjustment na monitoru ne pomaze naravno. Reistalirao sam drivere za graficku i monitor vise puta - nije pomoglo. Stvarno ne znam sto raditi, gdje traziti pomoc pa sam se javio tu jer vidim da je mnogima pomoglo.

Unaprijed zahvalan.

1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Probaj manualno na monitoru namjestit sliku, i spremi

1 0 hvala 1
16 godina
RE: Problem s 1080p rezolucijom

Nazalost, ne mogu jer mi monitor ima samo opcije za pomicanje slike, ne i za ''izduzavanje''

17 godina

Može biti konflikat ostataka starih drivera od geforce7 sa novim driverima?

Ako ništa nepreostane onda reinstall os-a.

Čudna stvar kod tebe, stvarno neznam kaj bi napravio. Premjesti dvi kabl sa jednog izlaza grafičke na drugi, probaj forsirat u panelu.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Imam samo jedan DVI-I ulaz na grafickoj s jednim VGA i HDMI ulazom.

Zanimljivo i kad ih spojim s HDMI kablom opet mi ne prikazuje dobro, onda ne moze displayat rezu s refresh rateom vecim od 30 ili tako nesto - izgleda uzasno.

Maknio sam stare drivere jer sam mislio isto kad su poceli problemi, nije pomoglo. Najgore od svega mi je da mi ispravno pokazuje 1080p rezu kad prebacim par puta, ali to se nekad i ne dogodi - danas mi nece :P... ono, POLUDIT cu vise

16 godina
neaktivan

možda da probaš sa DVI to HDMI priključkom(HDMI direkt u monitor,a u grafičku DVI adapter pa u njega HDMI)

Možda je glupo bacat novce za taj adapter kad već imaš za direkt,ali vrijedi pokušat ako si sve već isprobao(pod uvijetom da si probao i reinstalaciju OS-a)

sad sam se sjetio da imam LG plasma TV koji koristim kao monitor,i na daljinskom kada stisnet tipku za input imam ono scart 1,scart 2,hdmi 1,hdmi 2...I sada kada označim HDMI input mogu odabrat dali je to DTV(digital TV,pretpostavljam)ili PC.Kada odaberem DTV onda mi je slika izdužena baš kao kod tebe a kada stsnem PC onda je normalna i radi u nativnoj rezuluciji makar imam Radeonku X850XT(negdje 4-5 godina staru)

Sad ne znam da li se taj tvoj monitor može koristit kao TV ili ne te da li ima neke kontrole kod sebe

Možda je u graf.problem a ne u monitoru.Probaj se igrat i sa postavkama grafičke.Uzmi RivaTuner ili u control centru(kako se to već zove za nVidijine)i probaj tamo neš namjestit

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 15:22 (dncrmt).
16 godina

probat cu,

thx

17 godina
neaktivan

inače, ta 23ka ima 1900x1080

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
no name kaže...

inače, ta 23ka ima 1900x1080

hmm.... nebi reko .... gledaj malo SyncMaster 2333HD... rezz 1920x1080....

P4 2.4 @ 3.0... Geforce 7300GT
16 godina
neaktivan

Kupio sam ovaj monitor i imam isti problem. Jel mi može netko reći rješenje???

hvala

1 0 hvala 1
17 godina

imam i ja isti problem s ovim monitorom,samo sto je kod mene spojen na laptop preko vga kabela...tako da cini se nema veze kako je spojen nego do samog monitora Neodlučan

ugl. nekima je pomoglo ovo pa mozete pokusati: OSD > INPUT > EDIT NAME > HDMI 1 (cuz thats where i plugged in my pc) > then rename the "blank input" to PC

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 13:58 (weks).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

U mene je dvi to vga i kad sam ga prvi put upalio radilo je sve ok ali kasnije neće na 1920x1080 bude slika ali sa lijeve strane crno nekih 7-8 centimetara.

Neznam sta da radim više. Molim za pomoć ako je nekako moguće.

0 0 hvala 0
17 godina

XP nekad jednostavno zna biti alergičan na FullHD i veće, pogotovo Wide rezolucije.

Što? Jer nije urađen za to. Toga početkom desetlječa nije bilo.

Stavite Vistu ili 7 i sve će dobro raditi.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Instalirana mi je Vista Ultimate x64 grafa je gtx275 1792 mb

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

skini sa torrenta ovaj program CORE AVC h264 DECODER.skini sa www.download.com KM PLAYER.i neka ti core avc bude default decoder za gledanje full hd filmova.CORE AVC h264 je najbolji decoder na svijetu što se tiče HD filmova.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice