pregrijavanje potpuno novi komp..

poruka: 30
|
čitano: 4.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
pregrijavanje

evo ovako...znam da možda ima na stotine ovakvih tema,ali stvarno sam zabrinut..

kupio sam novi komp i sastavljen je prije 2 sata...

intel i5 2500 k 3,3 ghz 4 jezgre

ati sapphire toxic 6850 1gb ddr5

gigabyte ga ph67 ud3 b3

..igram cod 4 i otvorim hd monitor i temperatura procesora je 60,61 stupanj...dali je to normalno,pošto nisam stavljao drugu pastu niti razmazivao onu na stock cooleru?

molim pomoć!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odvrti prime95 15 min pa pogledaj temperature.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

najnormalnije , ocito imas stock cooler , to je skroz ok , dok ne prelazi 80 dobro je , ako ti se ćini bućan ili vruć imaš za 150kn scythe katanu 3 , odlican hladnjak

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ja imam i5 2500 i otprilike istu temperaturu s stock coolerom pod opterećenjem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo sad se penje i do 65 stupnjeva...malo mi je čudno da je potpuno nov i da se tako jako grije...

neznam jeli velika potreba stavljati aftermarket hladnjak na novi proc,nek ide kv..ako je to potreba,da mi ne prouzroči još štetu :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: pregrijavanje potpuno novi komp..
hdoz kaže...

evo sad se penje i do 65 stupnjeva...malo mi je čudno da je potpuno nov i da se tako jako grije...

neznam jeli velika potreba stavljati aftermarket hladnjak na novi proc,nek ide kv..ako je to potreba,da mi ne prouzroči još štetu :S

ao si dao tolku lovu za omp, mogao si dat i 150-200kn za drugi hladnjak

Ta temp je sasvim ok za stock hladnjak

15 godina

nema straha...ako ti smeta to ulozi u katanu npr ona kosta 150 kn i sve ce bit ok..inace to su normalne temperature s obzirom da se radi o box hladnjaku...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 14:03 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hdoz kaže...

Po meni je normalno kao što znaš da dolazi topli dana tj. ljetno doba pa stoga manje bit na kompu. Ni ja nisam često na kompu i surfam kojih sat dva i poslije gasim ga i tako lijepo u miru hladi. Pa ako hočeš imaš kolege koji predložio bolji hladnajk pa i to napraviš i nemaš brige.

U zimi puno manje grije razlog hladan zrak a ljeti topli zrak. Ak imaš u sobi rolete ujutro spusti rolete tak da imaš hladnu sobu i možeš surfat bez problema.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 14:03 (Nello).
18 godina

gore je korisnik u drugom postu bio najtocniji ili vam ga najpouzdaniji. kakva su to mjerenje "kada izadjem iz igre"?  dok ti izadjes u dvije sekunde padne temperatura za 10.

skine se prime95 i pokrene.  silovanje procesora do maximuma. u isto vrijeme drzis otvoren core temp i gledas kako se jezgre usijavaju. 

sve je portabilno i prakticno. nikakvi monstrumi od benc programa za mjerenje.

Eat Da Poo Poo
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

upalio sam prime 95 na 15 min..rezultat TORTURE TESTA je na slici....prilikom testa cpu se koristi na max...u igrama nije tako??

ovo nije opcija benchmark,i kakav je rezultat ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 17:15 (hdoz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: pregrijavanje
hdoz kaže...

evo ovako...znam da možda ima na stotine ovakvih tema,ali stvarno sam zabrinut..

kupio sam novi komp i sastavljen je prije 2 sata...

intel i5 2500 k 3,3 ghz 4 jezgre

ati sapphire toxic 6850 1gb ddr5

gigabyte ga ph67 ud3 b3

..igram cod 4 i otvorim hd monitor i temperatura procesora je 60,61 stupanj...dali je to normalno,pošto nisam stavljao drugu pastu niti razmazivao onu na stock cooleru?

molim pomoć!

To je itekak normalno sa bezveznim stock hladnjakom, kupil si procesor od 1500kn i onda ocekuješ da ga gladi kak spada njegov obican ništ koristi hladnjak i još po ljeti.{#} Ne bude to ošlo nikak treba ti znatno bolji hladnjak, kojeg takav procesor i zaslužuje ovaj dole model kojem sam spomenul si kupi i nece bit problema nikakvih s pregrijavanjem niti s bukom.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-hladnjaci-po/4608.aspx?page=29&jumpto=2015361&sort=asc&view=flat

Ko drugo kakvo imaš kucište, i jel imaš na njemu stražnji 12cm ventilator da ti izbacuje topli zrak van iz kucišta jer je to obavezno ak hoceš dobro hlađenje kompa.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 17:20 (rambox).
18 godina
hdoz kaže...

upalio sam prime 95 na 15 min..rezultat TORTURE TESTA je na slici....prilikom testa cpu se koristi na max...u igrama nije tako??

ovo nije opcija benchmark,i kakav je rezultat ?

imas sasvim normalnu temperaturu pod opterecenjem. inace prime se vrti 24h kada se provjerava stabilnost sistema.   nama ,nepotrebno. ja ga volim drzati 1 puni sat.  u 15 min ti nije izvrtio sva 4 pocetna testa. 

Eat Da Poo Poo
14 godina
neaktivan

odlučio sam kupiti onda hladnjak..da li je bolji arctic cooling freezer 13 - 230 kn u linksa ili katana koja je 20 kn jeftinija?

i onda moram kupiti novu pastu ,ili se dobije s hladnjakom?(vaša preporuka)?

kućište je obično ,a ''ispušni'' vent 120 mm nemam,može preporuka za njega..hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
hdoz kaže...

odlučio sam kupiti onda hladnjak..da li je bolji arctic cooling freezer 13 - 230 kn u linksa ili katana koja je 20 kn jeftinija?

kućište je obično ,a ''ispušni'' vent 120 mm nemam,može preporuka za njega..hvala

Freezer 13 je veći a time i bolji. Mislim da se isplati uzeti, a ako hoćeš proć još jeftinije dobar je i

freezer 7 pro koji je trenutno na akciji u linksa. (akcija ističe sutra)

Što se stražnjeg 120mm venta tiče, jedan ovakav će odraditi posao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 20:07 (Penryn).
18 godina
hdoz kaže...

Ne treba ti pasta za hladnjak, taj Arctic Cooling Freezer 13 ima vec na sebi pastu njega kupi da bolji je od Katane 3 itekak fuckaš 20 kuna to je nikakava razlika u cijeni.{#}

http://www.techeta.com/wp-content/uploads/2010/11/Arctic-Cooling-Freezer-13-processor-heatsink-image.jpg

14 godina
neaktivan

Zasto ne uzmes thermaltake contac 29 BP za 223kn.Ima ga u protisu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

a mozemo li saznati kakvo je to kuciste? nemanista ni sprijeda za usis? 6-7 stupnjeva jos skidas sa ispuhom 12cm x cca 2000 okretaja i 1 ili 2 8cm 1400 okretaja usis...nagadjam jer neznam sto je sprijeda.  ovako nema cirkulacije i staticni topli zrak stoji u kutiji.

taj stock ti dobro radi opterecen. samo ubaci usis/ispuh.  koliko decibela,toliko propuha,pa ti vidi. 

Eat Da Poo Poo
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
rambox kaže...

To je itekak normalno sa bezveznim stock hladnjakom, kupil si procesor od 1500kn i onda ocekuješ da ga gladi kak spada njegov obican ništ koristi hladnjak i još po ljeti.{#} Ne bude to ošlo nikak treba ti znatno bolji hladnjak, kojeg takav procesor i zaslužuje ovaj dole model kojem sam spomenul si kupi i nece bit problema nikakvih s pregrijavanjem niti s bukom.{#}

Pa za 1500 kn treba očekivat da se dobije hladnjak koji ga može hladt na stock postavkama, neznam šta je tu glupo

I don't need sex, T-com fucks me every day
14 godina
neaktivan

kućište je obično,staro preko pet godina..našao sam vent 12 cm za procesor koji je IDE ,okrenuo ga naopako za ''ispuh'' spojio ga preko napajanja u pržilicu također IDE,ali ona nije spojena na matičnu,i samo mi služi za vent,da li je to ok?

onda ću kupiti danas taj freezer 13 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hdoz kaže...

kućište je obično,staro preko pet godina..našao sam vent 12 cm za procesor koji je IDE ,okrenuo ga naopako za ''ispuh'' spojio ga preko napajanja u pržilicu također IDE,ali ona nije spojena na matičnu,i samo mi služi za vent,da li je to ok?

onda ću kupiti danas taj freezer 13 :)

mos li postat sliku kucista da vidimo kako je to sve spojeno...cirkuliranje zraka ti je takoder bitna stvar za pad temperatura jer onda sav topli zrak izlazi iz kucista a novi hladni ulazi unutra...

14 godina
neaktivan

evo ovako je spojeno..na ovoj slici ima kako je vent 12 cm spojen preko napajanja s IDE kabelom na pržilicu koja uopće nije spojena na matičnu..jeli to ok ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hdoz kaže...

evo ovako je spojeno..na ovoj slici ima kako je vent 12 cm spojen preko napajanja s IDE kabelom na pržilicu koja uopće nije spojena na matičnu..jeli to ok ?

pa nije toliko katastrofalno , jesu li ti temperature niže kad je kuciste  otvoreno ili nema znatne razlike ?

15 godina
hdoz kaže...

imao sam istu situaciju kao i ti...malo kuciste i jedan vent u njemu..prelaskom na vece kuciste sa usisom zraka naprijed i od gore i ventom koji izbacuje zrak nazad preporodia sam se...same komponente su udaljenjije...disk...napajanje...i temperature se pale poprilicno...

18 godina
pinkskin kaže...
rambox kaže...

Pa za 1500 kn treba očekivat da se dobije hladnjak koji ga može hladt na stock postavkama, neznam šta je tu glupo

Ocekivanje i ono kaj dobiš je na vrbi sviralo,{#} pa pogledaj na kaj lici stock hladnjak na procu od 1500kn to je jad i bijeda na kubik i ništ koristi premali je jednostavno pa kad zagusti on zakaže nema druge.{#} To moze samo hladit proc po Zimi na stock podešenjima, pa ga možemo zvat "Zimski hladnjak" bez greške cim imaš kucište s lošom ili nikakvom ventilacijom ko ovo dole to je to eto problema zbog visokih temperetura po Ljeti. Ovaj mali vent 8cm vjerojatno koji ima odozada, mu ne znaci skoro pa ništ one se nekaj vrti ali ispuh zraka je opet nikakav sigurno.{#}

hdoz kaže...

Ventilator na kucištu odozada je bitan, a ovaj tvoj je premali pa je isto ko da ga i nema slab je to protok zraka i loše kucište ne mos tu ništ idealno napravit osim da nemaš otvoreno kucište a to opet ne valja zbog prašine.{#}

Najbolje rješenje je prvo uzet jedno jeftino, ali dobro novo kucište koje vec ima ugrađeno straznji 12cm vent ko ovo dole za 260kn to bi bilo idealno. Nakon toga sve preseliš u novo kucište, znaci nemoj odma kupovat novi hladnjak za proc vidi kakva ce bit situacija u novom kucištu a bit ce puno bolja to sigurno kaj se tice samih temperatura kompa.{#}{#}

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.607.106

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6528

15 godina

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo ljudi kupio sam AC freezer 13 i neki scythe 60 mm i montirao ga da puše u kućište...

na slici je temp nakon 18,19 min u torture testu..

ali znate što me buni..u everestu mi piše da mi je brzina procesora negdje od 1600 do 180 mhz i sa strane ono original 3300 mhz ..?????????????????????????????

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 21:00 (hdoz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hdoz kaže...

evo ljudi kupio sam AC freezer 13 i neki scythe 60 mm i montirao ga da puše u kućište...

na slici je temp nakon 18,19 min u torture testu..

ali znate što me buni..u everestu mi piše da mi je brzina procesora negdje od 1600 do 180 mhz i sa strane ono original 3300 mhz ..?????????????????????????????

Daj pliz stavi sliku opet, bas me zanima razlika.

14 godina
neaktivan

da li je to u redu????

i evo slika iz everesta,zbog čega je tako :///////

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hdoz kaže...

da li je to u redu????

1600Mhz ti je dok je  u mirovanju, a 3300Mhz ti je dok je pod opterecenjem.

Music As A Weapon !!
18 godina
hdoz kaže...

da li je to u redu????

Zaboravi na to kaj tu vidiš, nema tu problema procesor smanjuje frekvenciju i napon isto tak dok je u Idle sve štima. Sad imaš novi hladnjak i to je ok, ali opet nemaš pravilno ventilirano kučište jel kužiš nije do dobro zapravo trebaš razmislit o novom kucištu pogledaj kaj sam ti ja prije vec preporucil iznad i napisal u vezi toga.{#}{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice