Imam jedan problem, nakon nekog vremena PC mi se sam ugasi.. Gasi se samo dok igram neku igru, to je vjerovatno zbog toga sto se vise grije.. Samo ne znam zasto, prije 2 danas sam ocistio sve od prasine, ali opet isto.. Jel zna netko mozda razlog zasto se gasi ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
temperatura procesora ti je visoka. pogledaj jesi li dobro vratio cpu cooler kada si cistio.
nisam skidao cooler.. Procesor je star 5 mjeseci, a s njim sam i dobio onaj BOX hladnjak.. to mi se nedavno pocelo događat.. Jel moze bit da je u biosu nest krivo podeseno, da je postavljena mala temp pri kojoj bi se komp ugasio iz sigurnosnih razloga ? Jel znas mozda koja bi trebala bit po defaultu, procesor je Athlon64 X2 5600+
Najvjerojatnije ti se procesor pregrijava idi u vemil pa kupi ima neka mast(ili tako nesto slicno)za procesor pa sa tim namazi jedna tuba ti je oko 20kn dosta za 2mazanja.
Pa koje su ti temperature dok igraš?
mislim na 80 ali nisam siguran
moguće je da imaš prenisko postavljene potavke u biosu "cpu warning temperature" i "cpu shutdown temperature". vrijednosti tih postavki moguće je vrlo lako i fleksibilno izmjenjivati i to u širokom rasponu , tak da ih vrati na default settings ako si po tome prčkao.
Evo stavit cu bios postavke na default. upalit nest pola sata, vidit temperature i onda se javim s rezultatima.. Hvala svima na odgovoru..
ja tipujen na napajanje ali moze da bude bilo sta.Mozda imas na disku koji si dobijo uz plocu neki program za pracenje tem. i voltaze
Najvjerojatnije ti se procesor pregrijava idi u vemil pa kupi ima neka mast(ili tako nesto slicno)za procesor pa sa tim namazi jedna tuba ti je oko 20kn dosta za 2mazanja.
Evo sad mi se opet ugasio, a nisam zavrsio ni jednu utrku na NFS ProStreet.. Kad sam upalio komp temp processora mi se je bila 53 °C, sumnjam da je bila nesto veca 20 sec ranije, u trenutku kad se ugasio.. A napajanje mi je OCZ power StealthXStream 500W, tako da sumnjam da je do njega
pokusaj ovo sto sam gore rekao
Pa mislim da 50-60 °C nije razlog da se gasi komp..
Al mislim da se ne moze ohladit za 20 sec kolko je trebalo da se windows podigne i da upalim everest..
pogledaj temperaturu u biosu i skini cooler i propiri ga, skini ostatke paste.
Sutra cu kupit pastu pa cu tako probat.. hvala na pomoci..
Imas programe kao npr SANDRA koji mogu da opterete svaku komponentu do maksimuma.
pustis butn wizard i gledas na cemu ce da ti padne sistem
Skini OCCT i testiraj ga nekih sat - dva i javi rezultate....ukoliko ti se izgasi usred, pregrijavanje 99%...Inače ti box hladnjaci znaju zezat...i s čim si ispuhivao (ja svoj ispuhujem s onom pumpom za madrac kaj reklamiraju na Top-Shopu - sve ispuše)?
Imaš onaj stolni ventilator? Ako da skini bočnu stranu kučišta i uperi ventilator u njega, otvori prozore napravi propuh. Ako imas klimu onda samo nju iskoristi. I zavrti NFS pa vidi sta ce biti.
Pa dok je klima radila u sobi nije bilo problema.. Al jucer mi je bio otvoren prozor a vani je bilo malo hladnije, al opet se gasio.. Ne znam, probat cu skinit OCCT pa cemo vidjet..
Evo skinio sam OCCT i pokrenio ga, i nakon 3 min njegovog rada temperatura procesora mi je narasla na 102 °C pa sam ga ugasio.. Ne znam u cemu bi mogao biti problem..