PC gašenje, on se upali

poruka: 74
|
čitano: 38.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: PC gašenje, on se upali
CroatianRacer kaže...
hop..jucer navecer se opet upalio sam od sebe :S

Možda hakeri ili duhovi?

Zezam se restartiraj BIOS i skeniraj anti virusnim programom.

Kalko1212 ingame
15 godina
neaktivan
resetirao sam bios na 2 nacina jos mi samo preostaje da ga resetiram na treci nacin a to je preko jumpera. skenirano nema virusa :S
Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
17 godina
CroatianRacer kaže...
resetirao sam bios na 2 nacina jos mi samo preostaje da ga resetiram na treci nacin a to je preko jumpera. skenirano nema virusa :S

- reset BIOSa je uvjek isti, CLR-CMOS (jumper), vađenje baterije (ista stvar) ili učitavanje defaultnih postvaki, osim što na ovaj način ostane točan datum-vriejme.

- pošto su kompijuteri (za sad) determinističke mašine, ponašaju se uvjek jednako ili su neispravne.

... drugim riječima, podesi (ponovo power opcije) ili reklamiraj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
PC gašenje, on se upali

ista ploca, isti problemi... drugi koji ti to potvrdjuje...

j*bo ja onog koji me nagovorio da uzmem ovu plocu ...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 18:15 (rebelsy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC gašenje, on se upali

Vidi da ti nije uključeno u BIOS-u Power Loss Restart.

0 0 hvala 0
16 godina
PC gašenje, on se upali

Kad već nećeš pročitati manual ili sam pronaći odgovarajuće stavke u BIOSu (ne znaš, ne želiš ili se bojiš... nije bitno) onda preko noći odspoji sve kablove sa računala OSIM onog za napajanje!

Ako ti se tako nakon par večeri računalo ne bude samo uključilo, bit ćeš siguran da je greška u običnim postavcima BIOSa, a ne u samoj matičnoj!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 18:33 (sisko93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

Kad već nećeš pročitati manual ili sam pronaći odgovarajuće stavke u BIOSu (ne znaš, ne želiš ili se bojiš... nije bitno) onda preko noći odspoji sve kablove sa računala OSIM onog za napajanje!

Ako ti se tako nakon par večeri računalo ne bude samo uključilo, bit ćeš siguran da je greška u običnim postavcima BIOSa, a ne u samoj matičnoj!

Kako nije? Evo vec smo se trojica javila sa istim problemom i ocito je da problem nije u nama ni u nasim konfiguracijama nego u maticnoj...

16 godina
PC gašenje, on se upali

lako je moguće da sva trojica propuštate nekakve postavke u BIOSu (kao što je i lako da svi imate neispravne ploče)

Kako bi lakše ustvrdili u komu/čemu je problem, najjednostavnije je pomoću onog mog postupka što sam gore naveo!

Iskopčajte baš SVE kablove OSIM onog za napajanje, tako će te biti sigurni da vam problem ne stvara neka od ulazno/izlaznih jedinica (tj postavke u BIOSu)

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

lako je moguće da sva trojica propuštate nekakve postavke u BIOSu (kao što je i lako da svi imate neispravne ploče)

Kako bi lakše ustvrdili u komu/čemu je problem, najjednostavnije je pomoću onog mog postupka što sam gore naveo!

Iskopčajte baš SVE kablove OSIM onog za napajanje, tako će te biti sigurni da vam problem ne stvara neka od ulazno/izlaznih jedinica (tj postavke u BIOSu)

Te ACPI postavke u BIOSU su mi sve iskljucene, bios je flashan na noviju verziju (1.80) ...

Maticne su neispravne...

15 godina
protjeran
PC gašenje, on se upali

.

nemamblagestatijetajnismokomafije
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 22:48 (dekipakrac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja cu pokusat veceras ostavit samo napajanje ukopcano....ako bude problem materijalni dokaz s ovog foruma (slike) i maticnu saljem u zagreb i zahtjevam novu. ja nemam nista protiv maticne greške se događaju, ljudski je griješiti. pokusat cu jos malo potrazit po BIOSU ne bojim se niti me briga ako se nesto sje*** . i sad sam kontaktirao servis rekli su da probam drugo napajanje, ako ista greska da  cijelo računalo pošaljem u servis i ako je stvar do ploce ili napajanja novu dobivam. tako da vi momci koji imate isti problem znate što vam je činiti

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 15:43 (CroatianRacer).
17 godina

-u vezi novog napajanja kao rješenja, -glupost. Napajanje nema baš nikakve veze s tim da bi se PC upalio sam od sebe.

Napajanje može bii problem kod paljenja, tj da se računalo ne pali. Automatsko paljenje nema baš nikakve veze.

-Postavka BIOSa ili reklamacija.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-u vezi novog napajanja kao rješenja, -glupost. Napajanje nema baš nikakve veze s tim da bi se PC upalio sam od sebe.

Napajanje može bii problem kod paljenja, tj da se računalo ne pali. Automatsko paljenje nema baš nikakve veze.

-Postavka BIOSa ili reklamacija.

Oprosti sto te moram citirati, ali napajanje je u nekoliko slucajeva bilo krivo za ovakve slucajeve (sama su slala signalni impuls za paljenje računala iako to ono po BIOS postavkama biloisključeno).

Ali prije nego se krene okrivljivat PSU neka provjeri BIOS postavke od WOL i Timera (a mozda ga je zapeo los model MBO), te neka onda poslije ide metodom iskljucivanja komponenti koje ne trebaju za rad (npr. sekundarni HDD, eksterne kartice (pri tome mislim na zvucnu ili mreznu), opticke pogone (i ovo moze biti uzrok ovakvih problema)), te samome kraju neka proba posuditi neko drugo napajanje, pa neka i snjime testira.

NAPOMENA: Ovo sve što sam napisao, napisao sam iz vlastitog iskustva, a to iskustvo možete vidjeti u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/problem-gasenjem-racunala/38389.aspx 

P.S.: Vjerojatnost da je napajanje za vjecna lovista u ovakvim je slucajevima vrlo velika.

http://midzan21.com ==> Visit my site and read jokes (or something about Web Design)
16 godina
neaktivan
PC gašenje, on se upali

NIJE DO NAPAJANJA zato jer svi imamo razlicita napajanja ...

DO MATICNE JE iz razloga sto svi imamo isti problem na istoj maticnoj ...

0 0 hvala 0
17 godina
midzan21 kaže...
....

Oprosti sto te moram citirati, ali napajanje je u nekoliko slucajeva bilo krivo za ovakve slucajeve (sama su slala signalni impuls za paljenje računala iako to ono po BIOS postavkama biloisključeno).

...

- svašta... Napajanje se spaja na MBO, MBO kontrolira napajanje, napajanje ne pali MBO. Nikad. MBO je konstantno pod naponom od uvođenja ATXa.

Razlika je npr opcija BIOSa Power on /Last state i ostale ACPI opcije za paljenje. Tad npr prikapčanjem struje automatski se pali računalo, BIOS.

Pošto je (nadajmo se ) korisnik provjerio sve navedene opcije kao WOL, može se zaključiti da je to neka fušana serija MBO-chipset-BIOS... (ako je korisnik u pravu, njih par..).

15 godina
neaktivan

ihush tebi se zahvaljujem na ulozenom trudu i izgubljenom vremenu na moje ispade i gluposti, također svima koji su ponešto sugerirali, znaci stvar je rijesena poslat cu  komp na servis nek se pozabave s njime i stvar je rijesena, jos jednom hvala!!

14 godina
neaktivan
PC gašenje, on se upali
Slazem se sa iavengerom imas duha u sobi :pp

pogledaj da nemas instalirsn neki program koji automatski pali komp meni je jednom torrent upalio komp :O
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...
Slazem se sa iavengerom imas duha u sobi :pp

pogledaj da nemas instalirsn neki program koji automatski pali komp meni je jednom torrent upalio komp :O

Jel vi citate uopce temu ili samo uljeces kao padobranac?

Trojica nas se vec javilo s tim istim problemom, sva trojica imamo iste maticne....

15 godina
neaktivan

a ja cu napomenut jucer sam instalirao instantBoot, i preko noci mi se nije upalio komp :D

17 godina
CroatianRacer kaže...

a ja cu napomenut jucer sam instalirao instantBoot, i preko noci mi se nije upalio komp :D

-to samo potvrđuje da BIOS nije podešen... acpi-power opcije, tj gašenje. InstantBoot je inaće (glupost) fićer koji nema puno veze s pameću. Rezultat kao Hybernate ili Sleep.

16 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

jel ti se upalio jos koji put od kad si instalirao instantboot (meni nije instaliran)?
meni se nije upalio vec 2-3 noci.. kad ugasim racunalo iza ga ugasim/upalim na sklopku i ne pali se sam od sebe...

15 godina
neaktivan

pa nece se upalit ako si sklopku iskopcao, da pali mi se nažalost opet.. i sa instant boot-om, i kad god dodem kuci on je u pripravi... i strasno me to nervira i sutra leti u Zagreb.

16 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

pa nece se upalit ako si sklopku iskopcao, da pali mi se nažalost opet.. i sa instant boot-om, i kad god dodem kuci on je u pripravi... i strasno me to nervira i sutra leti u Zagreb.

iskopcam pa upalim ponovno...

di si kupio maticnu? adm/links/protis ili? reci sto ce ti oni reci i hoce li dati neku drugu maticnu u zamjenu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 20:00 (rebelsy).
15 godina
neaktivan

adm

16 godina
neaktivan
CroatianRacer kaže...

adm

i ja isto, moj pc je bio vec na reklamaciji 2 puta.. jednom je otisao hard, drugi put su mjenjali sve jer je stalno davao bsod ...

15 godina
neaktivan

i moj je baco bsod, neznam, šta reci koju posluku porati haha... ma je** mi se vise, poslat cu ga i napisat na a4 na papir da im je** mater i zaljepit na stranicu kucista.

16 godina
neaktivan
PC gašenje, on se upali

Meni se evo ne pali prek noći već tri dana zaredom, čudno.

balkan-gaming.net - za sve pes igrace voljni sudjelovati u organiziranim ligama.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 13:33 (eZo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eZo kaže...

Meni se evo ne pali prek noći već tri dana zaredom, čudno.

ja se ujutro probudim, ugasen... nakon par minuta se vratim u sobu .. on upaljen... :S

edit: ima tu nesto i do windowsa, jer jedno vrijeme mi se uopce nije palio dok sam imao stare windose gore...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 13:59 (rebelsy).
14 godina
odjavljen
PC gašenje, on se upali

Dobro dokle ide ova tema, iščupaj ga iz zida i gotovo...

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Dobro dokle ide ova tema, iščupaj ga iz zida i gotovo...

ne zelim, ja kada sam kupovao taj proizvod nigdje nije pisalo da ce mi se on random sam od sebe paliti...

kako bi se ti osjecao da kupis nesto a ne radi kako spada...

najlakse je ignorirati problem i biti ravnodusan...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 14:00 (rebelsy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice