Dakle ovo staro g...o mi se konstantno pregrijava, ploča je Intel d915gav, cooler je stock, proc uredno očišćen, pasta promjenjena (proba sa Artic Silver 5 i Ceramique 2), stavljen i drugi stock cooler ali ništa, za minut se penje na 80+, cooler lipo sida, proc je defaultu i sve je napravljeno po PS-u, jedino da mi nije termalni senzor u banani ali ne znan kako ga isključit na ovoj ploči, cooler je na opip vruć iako ne bih reka da je baš 80, ima li neko ideju ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliki je napon procesora?
1,212V
Uradi reset BIOS-a a ne bi bilo loše i da izvadiš procesor iz socket-a pa pregledaj u kakvom su stanju pinovi (samo pregledaj, nemoj dirati rukama). Pregledaj da na matičnoj ploči nema koji napuhani kondezator.
Sve je to napravljeno nekoliko puta, nije mi prvi put, izgleda jednostavno da je proc reka svoje.
Je li to Prescott ili Cedar Mill procesor?
Prescott
Da li je hladnjak vruć na dodir? Postoji li način da se procesor testira u drugoj ploči i da neki drugi 775 testiraš u toj ploči?
Triba bi mi stić drugi proc pa javim rezultate.
Ma Prescotti poznati po velikom zagrijavanju, stigle su vrucine pa ako ti je u sobi vruce, i to dize temperaturu procesora malo. Doduse 80 stepeni nakon minutu je stvarno previse...