Nova grafička, računalo se ne boot-a

poruka: 29
|
čitano: 2.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Pozdrav, nakon što mi je stara grafa crkla danas sam kupio novu: Asus R7 250x.
Naravno, nisam zbrisao drivers stare grafičke jer mi je stara grafa crkla.
Sad nakon instalacije nove grafe u komp (pod Moj PC) bios je boota, znači ima slike, što kod stare nije bio slučaj, ali kad dođe red za boot Windowsa tu stane i pokaže neke random znakove i stoji.
Savjet?
HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Nova grafička, računalo se ne boot-a
EDIT: izvadio pa stavio bios bateriju ali bez napretka
HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX
15 godina
protjeran
Ovako to izgleda, sorry na triple postu, na mobu sam
15 godina
protjeran
Jel moguće da je do verzije biosa? Nisam updateao bios uopće a matična je iz 2008. čini mi se.
16 godina

zaboravi na BIOS .. jer nakon 5g proizvođać nema volje (interesa)... važan je pci-standard nova vga traži 3.0 (99% da bi radilo na nekoj 2,3... ali to je sve iz ovog desetljeća).

btw, tebi se PC boota, bios radi.. ne radi OS-win, to je nešto drugo. To je driver (+tko zna što s loaderom..). U safe modu deinstall.. naravno poželjan je i novij bios ako postoji jer i dalje može biti problem kompatibilnosti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
OK, uspio bootati, problem je u sekundarnom hardu koji sadrži osx kojeg sam prije svakodnevno koristio a koji se skršio očito zbog grafičke koja nije radila.
Sad kad sam stavio boot prioritet na hard koji ima winse - sve radi.
Osim što trebam drivere instalirati.
Može savjet kako najbolje kompletno zbrisati stare drivere da mi ne rade probleme?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
OK, uspio bootati, problem je u sekundarnom hardu koji sadrži osx kojeg sam prije svakodnevno koristio a koji se skršio očito zbog grafičke koja nije radila.
Sad kad sam stavio boot prioritet na hard koji ima winse - sve radi.
Osim što trebam drivere instalirati.
Može savjet kako najbolje kompletno zbrisati stare drivere da mi ne rade probleme?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-neće ti raditi probleme.. tj kad se problem desi tad ga rješavaš, prije je nemoguće (nepotrebno) mada će stotine majstora savjetovati brisanje ddodom nekoliko puta i udarac čekićem za svaki slučaj da koji byte ne preživi.

15 godina
protjeran
ihush kaže...

-neće ti raditi probleme.. tj kad se problem desi tad ga rješavaš, prije je nemoguće (nepotrebno) mada će stotine majstora savjetovati brisanje ddodom nekoliko puta i udarac čekićem za svaki slučaj da koji byte ne preživi.

Da sada onda samo instaliram nove drivere za novu grafu ili?

16 godina

-postoji li razlog da stari driver jednostavno ne deinstaliraš? Pazi deinstall je normalna predviđena procedura.. ponekad nepotrebna ali za svaki slučaj + pogotovo što je ovo druga serija-različita (vidljivo i po problemu) ali to nije brisanje drivera koje se inače spominje po temama.. (kao ccleaner..). ako deinstal iz nekog razloga ne radi, tad probaš install preko njega, zatim pokušavaš na druge načine ukloniti konflikte, pa do najgore solucije clean install čitavog OSa. To sve ne radiš preko reda, tj možeš.. ponekad (pogotovo kod veće promjene HWa) user naprvi clean install i bez konkretnog razloga (problema) da bi bio čišći.. pitanje je samo potrebe-želje ili viška vremena. Dok nema problema biraš, kad je problem tu tad ga riješavaš (ne možeš birati).

15 godina
protjeran
ihush kaže...

-postoji li razlog da stari driver jednostavno ne deinstaliraš? Pazi deinstall je normalna predviđena procedura.. ponekad nepotrebna ali za svaki slučaj + pogotovo što je ovo druga serija-različita (vidljivo i po problemu) ali to nije brisanje drivera koje se inače spominje po temama.. (kao ccleaner..). ako deinstal iz nekog razloga ne radi, tad probaš install preko njega, zatim pokušavaš na druge načine ukloniti konflikte, pa do najgore solucije clean install čitavog OSa. To sve ne radiš preko reda, tj možeš.. ponekad (pogotovo kod veće promjene HWa) user naprvi clean install i bez konkretnog razloga (problema) da bi bio čišći.. pitanje je samo potrebe-želje ili viška vremena. Dok nema problema biraš, kad je problem tu tad ga riješavaš (ne možeš birati).

Na koji način bih onda trebao deinstalirati drivere?

Preko device managera?

Da deinstaliram i AMD Catalyst?

16 godina

ccc je dio (paketa) drivera, naravno deinstaliraš.. instalirat će se novi (koji je možda isti, možda nije...).

zar do sad nisi nikad deinstalirao neku app/driver? Kao i ccc to je soft koji imaš addremove u programima (kako već koja winver naziva aplet u CPu..). Deinstall je predviđena procedura, jednako/suprotno kao install. Sve od VGA možeš ukloniti. (ja ni ne stavljam nepotrebne dodatke, ovisi što trebaš.. npr hdmiaudio, videokonverter/expirience.. ovisi što upakiraju, kao i izbor za ccc -nije obavezan, to je dodatak, ali ima neke opcije koje sam win ne nudi u podešavanju, to je dakle dodatak, ne sam driver..)

-deinstall će ponuditi jednako kao za vrijeme installa, 'kvačice' što sve želiš ukloniti.. odabereš sve. :)

17 godina
neaktivan

najpametnije je uporabom ovoga. poslije toga samo sve jovo-nanovo instaliraš* i sve bu ok. 

*iskustvo mi je pokazalo da je pametno prvo instalirati drivere koji dolaze uz grafičku a tek onda ih nadograditi najnovijima s neta (AMD).

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 15:45 (Ajar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ajar kaže...

najpametnije je uporabom ovoga. poslije toga samo sve jovo-nanovo instaliraš i sve bu ok. 

-eto majstora. :)

gle:

NOTE: The AMD Clean Uninstall Utility should only be used if the normal uninstallation procedure using the Windows Control Panel's Programs and Features option is unsuccessful.

15 godina
protjeran
ihush kaže...
Ajar kaže...

najpametnije je uporabom ovoga. poslije toga samo sve jovo-nanovo instaliraš i sve bu ok. 

-eto majstora. :)

gle:

NOTE: The AMD Clean Uninstall Utility should only be used if the normal uninstallation procedure using the Windows Control Panel's Programs and Features option is unsuccessful.

Heh, too late, već zbrisao pomoću ovog toola :)

Valjda se neće nešto poklati, nadam se.

Uglavnom skidam sad najnovije drivere pa ćemo vidjeti, fala svima so far :)

12 godina
protjeran

Svi proizvodjaci softvera zele da ti koristis taj njihov softver. Zbog toga nedovoljno paznje posvecuju deinstalacijskoj proceduri, pa cesto sama deinstalacija bude traljavo izvrsena, bez obzira radio ju iz winsa ili kroz neki apps od proizvodjaca tog softvera.

Najcesce u sistemu ostanu nekakve konfiguracijske postavke za slucaj ponovne instalacije. Registry rijetko koja deinstalacijska procedura pocisti.

Iz tih razloga je dobro koristiti alate poput geek uninstalera, ili sam rucno brisi zaostatke iz sistema, da izbjegnes neki budući mogući sukob zaostalog i novog softvera.

0 0 hvala 0
16 godina

Al ga komplicirate. Jednostavno skini Display Driver Uninstaller i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

takav je život. savjet iz prethodnog posta pokupio sam (vidi vraga!) na AMD-ovim stranicama (a nakon čitanja članka o tome u nekom od davnih BUG-ova), kad deinstaliranje prijašnjih drivera (i nadogradnji) nije išlo drugačije*. jasno, ne pada mi odavno na pamet uporabiti windows CP za uklanjanje softvera, jer win uvijek nešto pretpostavljaju (ovo i ono ipak treba ostati u sustavu ...). u normalnim okolnostima rabim revo uninstaler pro (u tri koraka temeljito čišćenje), rijetko ccleaner (iako ima slične mogućnosti).

*posebno je problematično pri prelasku s 32-bitnog na 64-bitni sustav i promjeni proizvođača grafičke (iako je čip u osnovi AMD; kod radikalnih prijelaza, s Nvidije primjerice, stvar je još zeznutija).

osim ovoga, priznajem da nije pristojno savjetom pomoći nekome tko mi uglavnom daje palac nadolje + mimo nekoga tko ima četiri i pol zvjezdice (naspram moih bijednih tri i pol), iako mi napiše nešto potpuno nelogično: naime, ako uporabiš AMD uninstaler umjesto windows CP-a, crni će ti puž žbukati sjevernu stranu podruma, snaći će te sudbina gora i od sudbine same i, što je najgore, moglo bi ti se dogoditi da se oženiš. a to ne želimo.

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 16:47 (Ajar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Instalirao najnovije amd drivere i sve radi kako spada, bar za sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav, problem, danas igrao bf3 i odjednom crte preko monitora, stavi ću sliku. Pc je pod moj pc. U device manageru mi ne prepoznaje grafu. Drivere mi ne pokazuje, mogu bootati samo u safe modu. Probao instalirati nove drivere ali mi ne da iz nekog razloga. Pretpostavljam da je grafa riknula. Imali netko sličnih problema?
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav, problem, danas igrao bf3 i odjednom crte preko monitora, stavi ću sliku. Pc je pod moj pc. U device manageru mi ne prepoznaje grafu. Drivere mi ne pokazuje, mogu bootati samo u safe modu. Probao instalirati nove drivere ali mi ne da iz nekog razloga. Pretpostavljam da je grafa riknula. Imali netko sličnih problema?
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zadar živi vječno!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Preko moba mi nije dalo upload slike, ali široke crte preko monitora i promjenjena rezolucija
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bog te koliko postova. Isprika nije namjerno, preko moba mi je uvik problem ako admin proviri u temu neka pobriše jer ja eto nemam pc trenutno
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zeko73 kaže...

tako je crkla grafa!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Pošto sam ispao iz đira može onda preporuka neke grafe za moju konfiguraciju, može i polovna. Do nekih 700/800 kunića. Hvala!
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice