Negativna iskustva sa ADM trgovinom i kvar računal

poruka: 6
|
čitano: 1.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan

Pozdrav

Molio bi za savjet ako neko ima iskustva sa sljedećim problemom:

Kupio sam računalo u ADM trgovini prije 9 mjeseci:

CPU AMD RYZEN 3 1200 BOX, S AM4

MSI B350M PRO-VD PLUS, AM4

DDR4 8GB, CRUCIAL 2666MHZ

GIGABYTE GTX1050 2GB GDDR5

KINGSTON SSD 240GB A400

NAPAJANJE MS 500W PLATINUM PRO 80 +

MS MIDI TOWER PHANTON

Računalo je pod garancijom ali nakon sto sam ga tri puta slao na poravak u ADM i nisu uspjeli otkloniti grešku, tj nakon svakog popravka računalo cca 20 dana radi ok i opet se krenu javljati uvijek isti problemi odustao sam.

Uz to svakog puta računalo dodje ili kod mene ili kod njih sa pokidanim kućištem os strane hrvatske pošte.

Problemi su sljedeći:

Sve komponente spojene na USB portove povremeno se na 2-3 sec izgase i ponovno upale tokom rada na računalu, najprije jednom u pet dana pa onda sve ucestalije do tog da se na računalo više neda ni raditi nakon par dana, zadnji simpton je da na kraju se isto počme događati i sa monitorom.

Prvi put su radili nesto u Biosima i nije pomoglo, drugi put su mjenjali grafičku i ni to nije pomoglo, onda su radili nesto sa driverima i ni to nije pomoglo, i uvijek isto...

Ima li neko ideju i savjet sto do cega bi ovo moglo biti i sto dalje, nebi vise slao na popravak jer mi je kućište oštećeno od zadnje pošiljke i naljepnice pokidane od servisa pa mislim da vise ni ne zele servisirati ovo računalo.

Unaprije hvala ljudima dobre volje za pomoć.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Moja procjena je da su maticna ili napajanje za u smece, to napajanje je doduse uvijek za u smece jer je smece...

Moj PC  
7 1 hvala 0
12 godina

A bas.. onaj tko ti je stavio to napajanje je stvarno strucnjak, prvo i osnovno si kupi kvalitetno napajanje a ne ovo smece

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2019 12:27 (hahhaajaads).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Negativna iskustva sa ADM trgovinom i kvar rač
Pa ak ima bronze certifikat zasto bi ga bacao u smece? Ljudi s 5x gorim drlozima od napajanja vuku jace konfiguracije a di ovo nece, pretjerujete pa nije ovo vise 91...nek nosi nazad na servis.lp
Intel Core™ i7 Forever
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2019 12:43 (Stjepanj).
Moj PC  
0 3 hvala 0
8 godina
protjeran

Makni kuciste i napajanje, jer mozda kablovi od kucista nisu dobri i onda imas problem.

Ako i tad kod tebe ne radi a kod njih radi, makni sve sa USB-a osim misa/tipkovnice,

i vidi jel radi (i prednji panel od kucista, dakle sve maknut), i onda dodajes svaki

dan jedan po jedan uredjaj - hej, mozda imas printer ili skener koji rade probleme,

pa ti sve prestane raditi zbog toga. Ili njihov USB kabel radi probleme, dok ne probas neces znati.

I zadnja opcija zamijeniti i plocu, i ako onda ne radi, nije do PC-a, nego do periferije odnosno "Picnic" problem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Negativna iskustva sa ADM trgovinom i kvar rač
Nino19 kaže...

Pnebi vise slao na popravak jer mi je kućište oštećeno od zadnje pošiljke i naljepnice pokidane od servisa pa mislim da vise ni ne zele servisirati ovo računalo.

Ne kužim, zašto ti je kućište potrgano?

Kada se razbilo, kada je išlo prema njima ili kada su oni vračali prema tebi?

I zašto ne bi servisirali? Pa imaš garanciju par godina...

Inače ovo što se tebi događa lako može biti problem do tvoje periferije, prvo probaj zamjeniti miš i tipkovnicu. Posudi od nekog frenda na par dana... i sve ostale usb stvari nemoj koristiti par dana da vidiš hoće li se šta popraviti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice