Navodno pregrijavanje matične

poruka: 7
|
čitano: 1.760
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

stavio sam nešto da se skida na računalu i kad sam se vratio pisalo je da nešto cpu neznam točne rijeći al nešto kao da se pregrijao e sad skinem everlast da očitam temp. cpu 46 stupnjeva ali matična 101 sad mislim da je to greška ali ipak da očistim komp ili bi trebo i novi cooler koji hladi i matičnu inače na stocku sam i takt i hladnjak

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne razumijem se bas previse u maticne, al zar je moguce da bude 100 stupnjeva, zar to nije malo previse?

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa vjerojatno je everlast krivo očitao al opet mi se čini da nije skroz u krivu da se grije sad šta bi trebo napravit neznam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

pogledaj u biosu koju temp pokazuje

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Temperatura talista plastike od koje je napravljena maticna je 110 stupnjeva Celzijevih, sto znaci kako se grije Chipset tako se grije i plastika oko njega na slicnu temp...100*C tak da bi se maticna skoro fizicki deformirala.
U BIOS-u je sigurno namjesteno da na kriticnoj temp npr 80 stupnjeva gasi komp.
Ili ti maticna stvarno gori sto je jako mala vjerojatnost il ti je ocitanje krivo.
Ako svi programi i BIOS pokazuju slicnu temp ond ti je mozda senzor otisao a za svaki slucaj prije gasenja kompa pogledaj temp graficke i maticne, tad, kad ugasis komp sto prije mozes dok se ne ohladi stavi ruku na graficku i onda odma stavi na maticnu...osjetit ces razliku :)
U najgorem slucaju novo hladjenje--kakvo opce imas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

skinuo sam intel desktop utillities i sad je sve uredu ali svejedno ču ga malo očistit i priuštit mu neki cooler do 200 kuna  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupi onda bolje 3 venta (AC) za 30 kn...super, tihi a bolje neg neki za 200..i kad crkne manja steta ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice