Moje novo prastaro racunalo! :D

poruka: 17
|
čitano: 2.598
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako ekipa, posto sam vidio da ovdje ima puno ljudi koji se odlicno snalaze sa hardverom kompa(nije da i meni ide lose :D) ja odlucio da s vama podjelim nesto o racunalu koje sam nedavno slozio od ostataka starijih racunala sto sam skupio i da vas pitam par pitanja.

Pa tako da vam prvo napisem konfiguraciju koju sam uspio slozit:

CPU - AMD Athlon XP 1,48 Ghz - maloprije sam ga overclocko al ga se bojim jos vise dizat jer neznam do kolko bi mogo ic trenutno mi je FSB na 133

Maticna - NVIDIA nForce 400

RAM - 2x128mb ddr 400 Kingmax - oni me najvise kolju, bas sad pokusavam nabavit 2x512

Graficka - NVIDIA GeForce 2 MX/MX 400 64mb - to me najmanje brine jer mislim da mi netreba bolja trenutno

Napajanje - fakat nemem pojima koje je al znam da ima 300w malo je jace za ovu konfu al koga briga :D

E a sad pitanja:

1. Ono sto me zapravo najvise pati, imam doma jos 2 intelova celerona po oko 2ghz kaj mislite jel bolje da ostavim athlona il da stavim celerona?

2. Ima ko rama za profat? :D i dal bi mi radili rami koji su ddr-dimm posto sad imam ddr 400?

3. Doma imam ati radeon graficku gejmersku(bar u ono doba) od 128mb al vjerovatno joj je nekaj krepalo jer stalno ispisuje crte neke roskaste onak skroz bezveze tak da se ne vidi pol toga, e jel bi neko znao dal se taj problem moze nekak rjesit i kak il bi ju mozda neko mogo popravit za neku sicu?

4. Vase misljenje ili ak znate do kud bi mogo CPU overclockat da mi radi normalno?

ugl bi to bilo to jos sam imo nekih pitanja al napisem ih vam kad ih se sjetim :D a sad je red na vama! :)

btw frend mi ima specifican problem pa ak bi neko znao rjesit duboko sam zahvalan, frajer zapali youtube i oce pustit nes i op blue screen of death i komp se restarta, zna neko kaj bi mogo bit problem? Hvala vam svima unaprjed! :))

CPU Caches  Mainboard Memory SPD GPU

Sry ekipa jos nisam naucio stavljat slike, al nadam se da ce vam ovo pomoc :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Moje novo prastaro racunalo! :D

Za početak, stavi FSB na 166, jer to je normalni FSB za tvog bartona 2500+ -> tad će raditi na 1826MHz kako i treba raditi.

Ako imaš nForce 2 Ultra 400 ploču, možeš probati staviti i FSB na 200, da ti radi kao Barton 3200+ na 2200Mhz.

Rama si nabavi i to je to... Napajanje ti je neko no name, al nema veze, ako ne mjenjaš grafiku nema potrebe...

Eto

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

I za pokvarenu grafičku možeš ovo isprobati LINK

15 godina
neaktivan

Fala kralju, nego ak ga dizem na 200 jer moram jos dizat voltazu jer sam sad ga digo na 166 i moro sam dizat voltazu ijel bi moglo doc do kakvih problema zbog toga?

16 godina
protjeran

Vol*#XŽNJ!? Misliš napon?

Hmmm, normalno da moraš na nominalne vrijednosti, ne sjećam se više ali mislim da je napon bio 1.7V ako ne i veći.

Ali 166 mora raditi sa nominalnim naponom jer je to frekvencija tog procesora...

Za veći OC titreba bolji hladnjak (Spire kao jeftina, Zalman kao skupa opcija)...

No za današnje vrijeme ti se OC ne isplati, bitno je da radi na 1.8GHz i da imaš bar 1GB RAM-a,

letjet će...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina

samo napomena ,ti Celeroni ti ne idu na tu ploču (navedenu sa Athlon XP procom)

drugačiji je socket {#}

napokon dočekao DNF!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok fala jos sam da rame nabavim i miran sam, sad ga necu jos dizat to mozda kad mi dosadi pa ga mogu i sprzit :D

15 godina
neaktivan
vrx kaže...

samo napomena ,ti Celeroni ti ne idu na tu ploču (navedenu sa Athlon XP procom)

drugačiji je socket {#}

ma imam ja i plocu za celerone :D

15 godina
neaktivan
najbolje bi ti bilo ispobat i celerona i amd-a pa vidit šta je bolje...

ak se nevaram to je ddr memorija što je danas van lige ali da se nabaviti...imao prije pol godine tako jedan pentium 4 jako slično tvome...oko 1.5gb rama ddr bilo...i mogu ti reć komp kad se loži za net, tube, glazbu, nešto filmića dušu dalo :D
samo krupno, ništa sitniš
15 godina
neaktivan

pa da s tom sam ga namjerom i slozio i jos da mogu CoD lan party z burazima odigrat :D a gle sad bas i nemam vremena sve preslagivat a nekak mi se i neda bas, od mnogih sam cuo da je athlon bolji jer iako celeron ima vise ghz sporiji je zbog cachea tak da nez...

15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

I za pokvarenu grafičku možeš ovo isprobati LINK

Fala kolega uspio sam sad imam i graficku zescu jos samo rame i mogu derat :D fala ti puno!

16 godina
@kihoty Mislim da je 1,8v standardni.
@autor teme E mogo sam ti poklonit GF4 MX440 al vidim da si sad bolju uzeo.
2.918 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan

ma ova je bila spremna za smece pa reko idem probat i usojelo pa sad nek radi, nego ak imas rama to cu rado primit kao dar(a i kupio bi bez broblema)  :D

16 godina
Imam 2x256mb i 1x128mb ddr266 iz jednog takvog kompa (AthlonXP 1,63GHz, 640MB RAM, ATi X1650)
2.918 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan

neznam ja sam ciljo na 2x 512 jer mi maticna ima samo 2 utora za rame

15 godina
protjeran

Ovaj ti forumaš prodaje 2x512 ddr memorije pa si pogledaj {#}

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

evo ekipa da bezveze ne otvaram novu temu, nabavio sam 2x512 RAMa i na CPUIDu mi pise da su single channel, e jel bi znao neki jel ih nekak mogu stvait u dual channel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice