Ovako ekipa, posto sam vidio da ovdje ima puno ljudi koji se odlicno snalaze sa hardverom kompa(nije da i meni ide lose :D) ja odlucio da s vama podjelim nesto o racunalu koje sam nedavno slozio od ostataka starijih racunala sto sam skupio i da vas pitam par pitanja.
Pa tako da vam prvo napisem konfiguraciju koju sam uspio slozit:
CPU - AMD Athlon XP 1,48 Ghz - maloprije sam ga overclocko al ga se bojim jos vise dizat jer neznam do kolko bi mogo ic trenutno mi je FSB na 133
Maticna - NVIDIA nForce 400
RAM - 2x128mb ddr 400 Kingmax - oni me najvise kolju, bas sad pokusavam nabavit 2x512
Graficka - NVIDIA GeForce 2 MX/MX 400 64mb - to me najmanje brine jer mislim da mi netreba bolja trenutno
Napajanje - fakat nemem pojima koje je al znam da ima 300w malo je jace za ovu konfu al koga briga :D
E a sad pitanja:
1. Ono sto me zapravo najvise pati, imam doma jos 2 intelova celerona po oko 2ghz kaj mislite jel bolje da ostavim athlona il da stavim celerona?
2. Ima ko rama za profat? :D i dal bi mi radili rami koji su ddr-dimm posto sad imam ddr 400?
3. Doma imam ati radeon graficku gejmersku(bar u ono doba) od 128mb al vjerovatno joj je nekaj krepalo jer stalno ispisuje crte neke roskaste onak skroz bezveze tak da se ne vidi pol toga, e jel bi neko znao dal se taj problem moze nekak rjesit i kak il bi ju mozda neko mogo popravit za neku sicu?
4. Vase misljenje ili ak znate do kud bi mogo CPU overclockat da mi radi normalno?
ugl bi to bilo to jos sam imo nekih pitanja al napisem ih vam kad ih se sjetim :D a sad je red na vama! :)
btw frend mi ima specifican problem pa ak bi neko znao rjesit duboko sam zahvalan, frajer zapali youtube i oce pustit nes i op blue screen of death i komp se restarta, zna neko kaj bi mogo bit problem? Hvala vam svima unaprjed! :))
CPU Caches Mainboard Memory SPD GPU
Sry ekipa jos nisam naucio stavljat slike, al nadam se da ce vam ovo pomoc :)

2.918 Posts! And counting...