Kvarenje komponenti?

poruka: 50
|
čitano: 6.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kvarenje komponenti?

Te komponente koje su se kvarile - jel to bilo samo od casual služenja sa kompom (filmovi, internet, i sl) ili je bilo kao poslijedica gaminga ili overklokanja, koliko uopce realno utjece klokanje i gamiong na ''kvarenje komponenti'' jer neki pisu - igram stalno i nikad problema ili nesto u smislu da klokanje umanjuje vijek trajanja komponenti (cpu i gpu) za nekih 10-15% sto je zanemarivio u principu, i jos jedna stvar da se vratim na ''cviljenje'' koliko je ono zapravo znak da je komponenti dosao ''kraj'' (slucaj zvucnika, napajanja ili monitora)

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kvarenje komponenti?

To nema pravila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kvarenje komponenti?
kivic15 kaže...

u 8 godina otisla su mi 4 napajanja,2 maticne,1procesor (amd),1 ram i 7grafickih {#}

Šta tebi kučište služi kao stol za pića? {#}

http://media.tumblr.com/tumblr_ljux3ubA9J1qcgb8s.gif
16 godina
Kvarenje komponenti?

Po mojim iskustvima (kada kazem mojim onda mislim i na ljude koje poznajem itd).... procesore i ram-e je najteze pokvariti (pogotovo vrijedi za procesore), imam sam cesto doma hrpu starih rama i nije se pokvario niti jedan... sve ugl radi tip top, procesori takoder, nikada problema. 

Po mojim iskustvima najvise crkavaju GPU, maticna i napajanje... i ne, nije zbog prasine i pregrijavanja (npr. crklo mi je dva puta neko MS napajanje kada je nestalo struje, a znam i puno ljudi kojima se dogodila identicna stvar, tu su crknute ploce itd) ali isto tako imam jos dva MS napajanja (stara preko 4-5 god) i rade jos uvijek bez ikakvih problema. HDD-i su lutrija.... ima ih starih koji  jos uvijek rade, a neki noviji su vec crkli.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ivan77Ever kaže...
kivic15 kaže...

u 8 godina otisla su mi 4 napajanja,2 maticne,1procesor (amd),1 ram i 7grafickih {#}

Šta tebi kučište služi kao stol za pića? {#}

jednom mi crklo napajanje i za sobom povuklo 7000kn vrijedan hardver...{#}

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)
17 godina
kivic15 kaže...

Koliko je vrijedilo/koštalo to napajanje i zbog čega je crklo?

Twitter: @191x7
14 godina
Kvarenje komponenti?

Meni je do sada 1 šroteks od napajanja krepao prije par godina,5 WD Blue 500gb diskova(rade 3mj i samo stanu naponi svi ok i kablovi nikad naglo gašenje),2grafičke i zvučna na matičnoj,ostalo ništa to je od 2002godine pa sve do sada krepalo.Uglavnom ništa strašno.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
kivic15 kaže...

Ne sjecam se,uglavnom,tad je 512mb rama kostalo 350kn,a kamoli maticna i proc...Moguce da je bilo ms-ovo

12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
191x7 kaže...
kivic15 kaže...

Ne sjecam se,uglavnom,tad je 512mb rama kostalo 350kn,a kamoli maticna i proc...Moguce da je bilo ms-ovo

pronasao sam racun,ram sam platio 690kn,a napajanje.je.ms 

17 godina
kivic15 kaže...
kivic15 kaže...
191x7 kaže...
kivic15 kaže...

pronasao sam racun,ram sam platio 690kn,a napajanje.je.ms 

Pa onda si si i sam bio kriv ako si birao komponente, spajat 7000 Kn na MS Ind... {#}

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
Kvarenje komponenti?

Jbg,nije bilo izbora,uostalom,nisam ja slagao konfu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Moja losa iskustva s pokvarenim komponentama su uglavnom bila vezana najvise za hard diskove i maticne, a ovo ostalo po koji komad,s obzirom koliko sam toga imao moram priznati da sam cak i prezadovoljan! Ali istina da nisam nikad kupovao neprovjerene komponente upitne kvalitete, uvijek gledam da imaju sto vecu garanciju! Sad mi je trenutno saka u oko ova ecs maticna sto imam,izgleda koda su je u nekoj supi slagali..nikad vise!.lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
neaktivan
Kvarenje komponenti?

U servisu imam najviše PSU-a i HDD-a :)

1 0 hvala 0
15 godina
Kvarenje komponenti?

razmišljam o kupnji novog računala i svih novih komponenti ali često mi kolege kažu ma uzmi polvni proc grafu ovo ono...

nisam nikad volio polovne stvari, ali sad razmišljam bil se bilo bolje zaletiti u uzet neke stvari polovne sa nešto garancije ili ić ipak na novo?

hvala

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fila2208 kaže...

razmišljam o kupnji novog računala i svih novih komponenti ali često mi kolege kažu ma uzmi polvni proc grafu ovo ono...

nisam nikad volio polovne stvari, ali sad razmišljam bil se bilo bolje zaletiti u uzet neke stvari polovne sa nešto garancije ili ić ipak na novo?

hvala

naravno da uzmes novo ako imas mogucnosti jer je najsigurnije i ne razmisljas sto je netko s tim radio prije tebe, i imas full garanciju,

a kod uzimanja polovnog uzmi samo ako ima dosta garancije (ne da sutra istjece i sl.), pogotovo hdd, grafa i ploca... i ako je povoljna cijena..

a proc. mozes bez beda polovni posto je to jedina stvar koja se ne kvari sto god mu radio (mislim na normalne radne uvjete).. inace u 10 godina servisiranja imao sam samo 2 slucaja neispravnog procesora (oba amd).

najvise kvarova uvjerljivo su bila ona shit ms napajanja, zbog kojih i ponesto drugo rikne, pa onda ploce i hdd-ovi..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 14:57 (digitall1982).
15 godina
digitall1982 kaže...
fila2208 kaže...

hvala

naravno da uzmes novo ako imas mogucnosti jer je najsigurnije i ne razmisljas sto je netko s tim radio prije tebe, i imas full garanciju,

a kod uzimanja polovnog uzmi samo ako ima dosta garancije (ne da sutra istjece i sl.), pogotovo hdd, grafa i ploca... i ako je povoljna cijena..

a proc. mozes bez beda polovni posto je to jedina stvar koja se ne kvari sto god mu radio (mislim na normalne radne uvjete).. inace u 10 godina servisiranja imao sam samo 2 slucaja neispravnog procesora (oba amd).

najvise kvarova uvjerljivo su bila ona shit ms napajanja, zbog kojih i ponesto drugo rikne, pa onda ploce i hdd-ovi..

Tako nešto i gledam, naći polovni proc koji još ima nešto gare, a sve ostalo više manje novo

Hvala na konstruktivnom odg.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
neaktivan
Kvarenje komponenti?

Ja mislim da trebas uzeti sve novo osim grafe i procesora obzirom da su na grafe garancije 2-3 godine isto kao i na procesore, sad su izasli hasweli  te 7 serija nvidia grafa pa ce biti ivy bridgea i5 i i7 sa garama i nvidia recimo gtx 660ti i radeona 7870 ili cak 7950 po prihvatljivim cijenama

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Glavas kaže...

Ja mislim da trebas uzeti sve novo osim grafe i procesora obzirom da su na grafe garancije 2-3 godine isto kao i na procesore, sad su izasli hasweli  te 7 serija nvidia grafa pa ce biti ivy bridgea i5 i i7 sa garama i nvidia recimo gtx 660ti i radeona 7870 ili cak 7950 po prihvatljivim cijenama

haswell je out ali i5 ne pada...:(

a rada bi upiknut 7950, ali teško da ću do toga uspjet.

budem malo pratio oglase, hvala

14 godina
Kvarenje komponenti?

Dali če moje naviatec napajanje od 500W držati? imam komp star 10dana

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Strm kaže...

Dali če moje naviatec napajanje od 500W držati? imam komp star 10dana

Ako su ove komponente u iz tvoj PC onda ce ti drzati bez problema.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice