Ispravljač Laptopa ne puni bateriju u OS-u !!!!

poruka: 7
|
čitano: 5.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Ispravljač Laptopa ne puni bateriju u Win7 !!!!

Zapravo Ispravljač Laptopa Ne puni bateriju u Windowsima 7, dakle kad je laptop ugašen i ukopčan u strujnu utičnicu baterija se uredno puni, svijetli pripadajuća ledica i baterija zbilja bude napunjena - ALI - .....

- Kad je laptop ušao u Windowse 7 ,a i dalje je spojen na strujnu utičnicu, on tada više nikako ne puni bateriju iako ova nije puna ni blizu do kraja ......

Jednostavno se isključi ledica koja uredno označava da laptop puni bateriju i da je spojen na strujnu utičnicu ! ..... Paq mi tada i Proc u Laptopu radi na 50% kako sam ranije postavio zbog uštede baterije .....

Da li je crknuo ispravljač pa nakon što dobije određeno opterećenje da istovremeno puni bateriju te opskrbljuje laptop strujom, možda mu to stvara zbog nekog kvara preveliko opterećenje ....??

Je li neko imao sličan problem ......

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Ispravljač Laptopa ne puni bateriju u Win7 !!!

pa jel nemožeš jednostavno laptop držat na punjaču?

jurehabs
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2014 23:38 (habs).
12 godina
neaktivan
habs kaže...

pa jel nemožeš jednostavno izvadit bateriju i da ti je laptop stalno na punjaču..... i tako uvik radi na 100%.....

haha pa jel moguce??? {#}

12 godina

Nemože se jednostavno držat na punjaču jer je baterija ispravna a nakon nekog vremena isključivo u windowsima punjač prestaje funkcionirat kao punjač.. Drugim riječima ako laptop uključim samo sa punjačem bez baterije nakon nekog vremena u windowsima će se također laptop ugasiti jer punjač je očito "otišao" s obzirom da će prekinuti aktivno napajati laptop !! E to za pametnjakoviće presigurne u sebe pišem ..:) Očito trebam kupiti novi ispravljač .......

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 13:53 (W2000).

0 2 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Ispravljač Laptopa ne puni bateriju u OS-u !!!
ugasi se led na punjacu?ili treperi ? kratki spoj u kabelu? slab kontakt ?
14 godina
neaktivan
Nije napisano koristis originalan ispravljac i bateriju ili? Ukoliko je originan svakako premjeriti napone, ako je rijec o zamjenskom i/ili slabijem uzrok je jasan. Driveri su pretpostavljam ispravno instalirani.
12 godina

Driveri su ispravno instalirani a ispravljač ponekad puni bateriju , što je jasno prikazano u windowsima 7 ikonicom, a najčešće je ne puni bez obzira što je priključen - tada je ,naravno, prikazana ikonica baterije koja se prazni polako sve do kraja i na kraju laptop ide u hibernaciju kako sam namjestio ..

Kad ga hiberniram ili ugasim na "shutdown" u ugašenom stanju ispravljač uvjek nastavi puniti bateriju !! 

E sad se pitam da li je problem u prevelikoj potrošnji struje od strane laptopa s obzirom da je nekad koristio Hard Drive koji se vrtio na 4.200 okretaja a sada se novi vrti na 5.400 ako se ne varam .... Da li zbog možebitne prevelike potrošnje nekako automatski ispravljač prestane puniti bateriju i laptop u stanju uključenosti laptopa ?! Znam da ovo malo smiješno zvuči ali kad sva logična objašnjenja ne vrijede ..... Da naglasim - probao sam puniti i sa ispravljačem od drugog laptopa - također toshiba-e koji je istih nazivnih karakteristika i stvar je jednako zezala pa se pitam da li je kakav kontakt u samom laptopu u pitanju ?!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice