Integrirana graficka ne radi i nema je u biosu

poruka: 2
|
čitano: 1.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Integrirana graficka ne radi i nema je u biosu

Pozz,imam jako neobican problem.Pojavio se danas. Pokusavao sam popravit 2 eksterna diska jedan je 2.5" drugi je 3.5". Poslije spajanja 3.5" diska na SATA kabel morao sam resetirat bios.I tako par puta za redom. Izvadio sam radeonku 7770 da je pocistim i da imam vise mjesta za spajanje diskova.Probao sam upalit komp sa integriranom karticom. Medjutim komp se nije palio.Javljaju se bipovi. 1 dugi i 3 kratka(sto bi znacilo da fali graficka kartica). U biosu nemam vise niakvu opciju vezanu za integriranu grafu na processoru,ne mogu mijenjati niakakve postavke vezane uz nju jer ne postoje. Probao sam sa drugim biosom i problem je isti. Integrirana grafa vise ne postoji u biosu,i komp ne boota kad je monitor spojen na nju. Konfiguracija je pod moj PC. Ako je netko imao iskustva sa ovakvim problemom neka pomogne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Integrirana graficka ne radi i nema je u biosu

može biti zbog quickboota (preskače detekciju HWa-izmjene..). Zato kod izmjene treba reset BIOSa (+ ponovo podešavanje prije boota OSa, najsigurnije bez spojenog HDDa).

kao i 'btw', možda si zakvačio neki chip-kondenzator.. ili kvar koji se desio (statički i sl..). Nije neobično da se kod takvih 'radova na PCu' nešto pokvari, npr pogrešna voltaža koju BIOS forsa.. opet, zato uvjek reset i ulazak u BIOS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice