Grafička kartica-pregrejavanje,pad napona

poruka: 25
|
čitano: 4.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
čudan problem sa naponom od 12V-Uzrok grafička?

Posjedujem ASUS-ovu plocu M2NPV-MX sa integrisanom grafičkom karticom.U skorije sam vrijeme dobio PCI-Exp graficku karticu polovnu Gigabyte GV-RX16P128P-RH sa X1600Pro chipom i pasivnim hladjenjem.Uspio sam pokrenuti novije igre,neke od njih i presao medjutim u zadnjih nekoliko dana počeo se dešavat čudan problem.U Fallout 3 računar se recimo samo ugasi,što se bas jutros dogodilo.Uključio sam ponovo računar i primjetio da je napon na +12V koje se očitavao u HW Monitoru u BIOS-u preslab pokazivao je samo 10.3V i cesto se mijenao do 11V.Odpojio sam se uredjaje,imam napojnu od 500W koja je dosla sa kucistem i pprovjerio napone od 12V digatalnim mjeračem napona.Naponi su bili OK kretali se oko 12V.Međutim kada sam odpojio veliki ATX konektor sa ploče primjetio sam da je na žutoj žici (u onoj plastici) došlo do pregrejavanja,potamnilo je.

Pipao sam vrlo često grafičku na pasivnom hladnjaku i bila je vrela.Neznam da li je uzrok tome ova graficka,da li da je mijenjam ili da pokusam sa ugradnjom aktivnog hladnjaka na nju,ako ću time išta postići bez kupovine nove grafičke.

Sada je ona izvađena vratio sam se na integrisanu i napon j konstantan izmjeren sa Asus Utility (oko 12V).

Napominjem da nikakve probleme nisam imao sa gasenjem računara u normalnom radu sa PCI-Express grafičkom.Molim pomoć i hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 17:39 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: čudan problem sa naponom od 12V-Uzrok grafička

Ja ti imam X1650 PRO sa aktivnim hlađenjem i ta mi se pregrijava a kuda nebi tvoja sa pasivnim,al probaj od nekog prijatelja posuditi neku graficku i onda ceš vidjeti šta je,a mozda čak i napajanje nešto zeza,ovako ti nemogu bas nesto pomoći.probaj pa vidi

16 godina
neaktivan

Ma slabo da će mi neko dati svoju grafičku da experimentišem.Ali hvala na odgovoru.Očekujem i ostale da se jave.MOžda je neko imao sličan problem.Jel postoji program za mjerenje temperature GPU ove grafičke?

16 godina
neaktivan

Ukoliko je pri normalnom radu sve uredu i ne dolazi do nikakvih smetnji biti će da je problem u samoj grafičkoj kartici i njezinom pregrijavanju. Moj savjet je da od frenda posudiš drugu grafu i probaš malo. Hmm neznam dali se isplati stavljati novi hladnjak na ovu grafu jer nije baš nešta :/ Sada se za jeftine novce može uzeti više nego solidna grafička sa aktivnim napajanjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Grafička kartica-pregrejavanje,pad napona
Aerendyl kaže...

Ukoliko je pri normalnom radu sve uredu i ne dolazi do nikakvih smetnji biti će da je problem u samoj grafičkoj kartici i njezinom pregrijavanju. Moj savjet je da od frenda posudiš drugu grafu i probaš malo. Hmm neznam dali se isplati stavljati novi hladnjak na ovu grafu jer nije baš nešta :/ Sada se za jeftine novce može uzeti više nego solidna grafička sa aktivnim napajanjem.

Da naravno slazem se ukoliko je problem do graficke.Ali sta ako nije.Ja uzmem novu graficku a problem i dalje prisutan??Uzalud bačen novac.

16 godina
neaktivan

Kao što sam rekao. Uzmi od frenda grafu i stavi pa probaj, ništa te ne košta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupit cu sutra novu graficku Sapphire 4650 512MB DDR3,pa sta bude.nadam se da necu imati problema sa njom niti je spaliti.Ukoliko i sa njom bude problema javim vam čim je ugradim.Nadajmo se da je do ove grafičke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi je kupio? Radi sve?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da li na ploči imaš 20 ili 24 pinski konektor? Dali imaš dodatni molex na ploči i da li si ga uštekao? Da li grafička ima dodatno napajanje i da li sei ga uštekao?

Ili je grafička preko ploče povukla preveliku struju (ili zbog kvara što je manje vjerojatno ili ako nisi uštekao dodatno napajanje) ili je oslabio konektor od napajanje (što i nije tako rijetko na jefinim kung-fu napajanjima).

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ovako.24 pinski konektor je na ploci.Graficke obje nemaju svoje napajanje nego se napajaju preko pci-express odnosno ploce.Maloprije sam kupio ovu graficku i isti problem.Napon oslabi na nekih 10.96V cca najvise 11.15V mjereno i u BIOS-u i sa programom.Čim se vratim na integrisanu graficku na ploci sve je OK.Ljudi pomagajte sta da radim???Imam napojnu od 500W sa kucistem dosla,2HDD i 2 opticka uredjaja uz to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zelja kaže...

Evo ovako.24 pinski konektor je na ploci.Graficke obje nemaju svoje napajanje nego se napajaju preko pci-express odnosno ploce.Maloprije sam kupio ovu graficku i isti problem.Napon oslabi na nekih 10.96V cca najvise 11.15V mjereno i u BIOS-u i sa programom.Čim se vratim na integrisanu graficku na ploci sve je OK.Ljudi pomagajte sta da radim???Imam napojnu od 500W sa kucistem dosla,2HDD i 2 opticka uredjaja uz to.

koje točno napajanje

17 godina
neaktivan

Novo napajanje.     Al ne opet nekakav šrotex.

Only God (& mod) can judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Obrazlozi zasto novo napajanje?

16 godina
neaktivan

Jednostavno to je pad od 1V. Brand name napajanja nemaju takve padove napona

http://fotoforum.forumotion.net/
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2009 14:05 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Jednostavno to je pad od 1V. Brand name napajanja nemaju takve padove napona

Da kad je graficka ubacena.Al kako objasnjavas razlog da sa integrisanom grafickom nema variranja napona ispod 12V?Ja koliko znam taj napon nema veze sa pci-express grafickom.

16 godina
neaktivan

Koliki je pad napona sa integriranom

Znači ili je do ploče ili je do napajanja. Probaj karticu staviti na drugu ploču ako si u mogućnosti

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2009 14:13 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan

pa jedno od toga dvoje sigurno jeste.Ali ne planiram nabavljat novu napojnu pa jos ako ne bude napojna da mijenjam jos i plocu.Time onda mijenjam citav racunar.A ne vredi mi plocu mijenjat jer je to AM2 chipset.Zastarilo je

16 godina
neaktivan

Dobro ako ima prijatelj neku ploču sa PCIe utorom možeš to barem oprobati da vidiš da li je do grafičke

16 godina
neaktivan

Ama čovječe grafička je jutros kupljena nova sapphire ATI 4650.Ako je stara pravila probleme nemoze i nova.Nosim sutra u servis lokalni pa nek oni se zezaju.Ovo prevazilazi moje znanje.

16 godina
neaktivan

Jel bi moglo Thermaltake Toughpower 750W napajanje držat dvije gtx295 u sli ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da. Meni je Corsair VX550W držalo dvije 4870 kartice

16 godina
neaktivan

Nosim ovih dana u servis.Nemam rezervnu napojnu da bih ja probao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hanter kaže...

Jel bi moglo Thermaltake Toughpower 750W napajanje držat dvije gtx295 u sli ?

ne bi mogo...gledo sam maxishine review na youtubeu...quadSLI trosi 650w u punom loadu + proc + sve ostalo mislim da bi preslo ovu snagu...

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
neaktivan
skrba kaže...

Ja ti imam X1650 PRO sa aktivnim hlađenjem i ta mi se pregrijava a kuda nebi tvoja sa pasivnim,al probaj od nekog prijatelja posuditi neku graficku i onda ceš vidjeti šta je,a mozda čak i napajanje nešto zeza,ovako ti nemogu bas nesto pomoći.probaj pa vidi

Ma 100% je do napajanja stvarno nema nista drugo uzmi si neki novi kuler i odi do servisa proverit napajanje....

stormy
16 godina
neaktivan

Rijesili smo problem danas.Dosao je kolega i donjeo napojnu.Ipak je bilo do napojne.SAd je nova i zasad je OK.Iako se računalo vrlo čudno sad ponaša-blokira pomalo.Jako dugo podize sistem,jer sam ocito "nesto" instalirao sa  catalyst drajverima 9.2.Podigne sistem i onda jednostavno smrzne kod podizanja programa na sidebar-u kod sata.To je slucaj kod catalyst control centra.I nekad nece da se reboot-uje.Sutra probam igrice pa vam javim kako radi u igrama.Hvala svima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 9:05 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice