Bok ljudi... evo bio sam flash-o maticnu gigabyte ga-p35-s3g i sada kada se resetirala nije se vise upalila bio bi zahvalan jako na pomoci
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za početak probaj napraviti Clear CMOS prema instrukacijama u priručniku, ploča nije pokvarena niti moze jer ima dual bios.
Za početak probaj napraviti Clear CMOS prema instrukacijama u priručniku, ploča nije pokvarena niti moze jer ima dual bios.
Tako je, pise ti u knjizici od ploce, samo prsiloni odvijac na ona dva mala pina, pise ti tocno u shemi gdje se nalaze.
Decki ako uspije imate pice,jos me zanima el treba biti upaljena matična
kako mislis upaljena???
Tako je, pise ti u knjizici od ploce, samo prsiloni odvijac na ona dva mala pina, pise ti tocno u shemi gdje se nalaze.
moras izvaditi i bateriju, zar ne???
offtopic: a sta je taj dual bios??
mislim upaljen da se procesor upali i ostale komponente... dual bios ti ak zeznes jedan mozes vratiti stari
mislim upaljen da se procesor upali i ostale komponente... dual bios ti ak zeznes jedan mozes vratiti stari
hvala....ne...mora ti komp biti ugasen i izvadjen iz struje, i bilo bi pozeljno da izvadis baterijicu i onda ili sa jumperom ili sa nekim odvijacem...samo taknes dva pina i to ti je to....stavis baterijicu natrag i uplais komp!
Decki ako uspije imate pice,jos me zanima el treba biti upaljena matična
Ne.
Matična mora biti ugašena i obavezno ištekana iz utičnice za struju.
Nakon toga kako je opisao u ploči premjetsis jumper i neka ga jedno 2-3min u tom položaju. Nakon toga ga vratis u prvotni polozaj i onda upalis komp.
To je to.
Decki hvala... ali izgleda da cu novu morati kupiti... eto da se ne otvara nova tema koje su maticne najkvalitetnije... jer bi si kupio neku asus-ovu
Decki hvala... ali izgleda da cu novu morati kupiti... eto da se ne otvara nova tema koje su maticne najkvalitetnije... jer bi si kupio neku asus-ovu
sta crkla je?????
Nemoj novu uzimat jos.
Da se to sve sredit.
99,9% je da se da popravit.
do koliko para?
Zasto novu, ploca ima dupli bios, samo nadi pokraj baterije dva mala pina (pise ti pokraj njih, clear cmos) prislonis odvijac i to je to.
Bar moja ima tako, nema jumpera a imamo slicne ploce moja je ep-35-ds3.
care probo sam ali nece neznam zasto
Ajde ti nama reci jeli ti BIOS od AMI ili od AWARD-a pa cu ti ja rec sta trebas da napravis da proradi.
Izgleda da si ukuca pogresan BIOS.
kako mislis... award... ja sam skino sa gigabyte stranice i onda sam preko biosa to radio
Evo uspio sam:
Na sistemskoj disketi kreirajte datoteku AUTOEXEC.BAT unutar koje navedite slijedecu
liniju:
AWDFLASH ime_flash_datoteke.BIN /py /sn
Nakon sto ste to napravili, boot-ajte sistem s te diskete, i slusajte beep-ove;
Pri boot-anju:
- 2 kratka beep-a = nema Boot diskete u drive-u A:
(provjerite da li ste dobro ubacili disketu)
- kontinuirani kratki beep-ovi = no Floppydrive
(provjerite da li su kablovi Floppy drive-a dobro spojeni)
Nakon flash-anja:
- kontinuirani dugi beep-ovi = programiranje je uspjesno zavrseno - RESTART!
Reci mi mail svoj preko pm-a pa cu ti poslat "knijgu" o tome i sve ces shvatit.
Muči me sličan problem, pa bih te molio da mi to isto pošalješ na mail, hvala unaprijed
Evo uspio sam:
Na sistemskoj disketi kreirajte datoteku AUTOEXEC.BAT unutar koje navedite slijedecu
liniju:
AWDFLASH ime_flash_datoteke.BIN /py /sn
Nakon sto ste to napravili, boot-ajte sistem s te diskete, i slusajte beep-ove;
Pri boot-anju:
- 2 kratka beep-a = nema Boot diskete u drive-u A:
(provjerite da li ste dobro ubacili disketu)
- kontinuirani kratki beep-ovi = no Floppydrive
(provjerite da li su kablovi Floppy drive-a dobro spojeni)
Nakon flash-anja:
- kontinuirani dugi beep-ovi = programiranje je uspjesno zavrseno - RESTART!
Reci mi mail svoj preko pm-a pa cu ti poslat "knijgu" o tome i sve ces shvatit.
de posalji i meni please... tionio@vip.hr
primio sam, samo daj si ukljuci da ti mogu slat PM, jer inace nemogu!
Imam sličan problem kao autor teme, naime imam gigabyte ga-945pl-s3 matičnu...
Nakon neuspjelog flashanja (preko njihovog qflasha sam u windowsima pokusao sa krivim biosom), više nemogu pokrenuti taj pravi bios... evo koja poruka mi se pokazuje
Award BootBlock BIOS v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc
Detecting floppy drive A media ...
Scanning BIOS Image o Hard Drive ...
Scanning BIOS Image in Floppy Diskette ...
Probao sam po onom uputstvu, ali valjda nesto krivo radim
znaci: skinuo sam bios (zadnji) sa gigabyte-ove stranice i raspakirao i tamo su tri file-a:
95pls3p.f6a
autoexec.bat
flash895.exe
disketu sam formatirao kao dos-startup disk
i ostavio ona tri hidden file-a
i opet pokazuje onu istu poruku na početku, s tim da traje malo duže onaj dio
Detecting floppy drive A media ...
i kao da čita floppy ali nista ne pročita i nastavlja se... i opet stoji na
Scanning BIOS Image in Floppy Diskette ...
ali tu nista ne čita sa floppy-a
Jel ima netko kakvu ideju?
Hvala na trudu, ali nažalost nije mi uspjelo sa ovim, neznam više u čemu je stvar, poništio sam CMOS, napravio boot disk, probao i sa ranijim verzijama biosa ali opet isto...