Pozdrav forumašima!
Dakle imam par godina staru konfiguraciju: intel quad 6600, asus P5 deluxe, 2GB rama, 2x 250 GB barracude.... OS je win XP SP 2
Problem je ukratko sljedeći: trenutno komp ne želi uopće "dignuti sistem" (ne dolazi ni do BIOS-a) .
Komp je namijenjen audio/MIDI produkciji. na prijašnjoj adresi stanovanja (zg- Dugave) sve je bilo odlicno.
Seljenjem u veliku goricu, pocinju problemi da se komp pali ponekad sam od sebe (bez mene u blizini manjoj od 2do 3 metra), onda polako se počinju pojavljivati "BLUE SCREEN-ovi",
ponekad za vrijeme neke radnje, ponekad sami od sebe, par minuta nakon sto je komp dignuo win xp sp2 i ne radi ništa.
ponekad mogu raditi komplicirane i CPU-intenzivne stvari bez problema.
Onda dolazi novi simptom. stisnem power switch i komp uopće ne ulazi u bios. nakon 20 minuta probam opet i onda opet sve radi o.k. da bi za cca pola sata opet popusio blue screen.....
onda sam odlucio reinstalirati OS i nakon formatiranja c-particije i stavljanja windoza stvar je bila par dana OSJETNO bolja.
nakon što sam poceo stavljati programe za audio produkciju i sl. komp je umro. tj. ja ga "upalim" on zasvijetli ledicom i cuje se da radi ventilator unutra ali ne gori led-dioda koja oznacava da je hd-drive u uporabi i on tako stoji, ne dolazi ni do biosa. gumb za restart ne cini nikakvu razliku nego ga moram ugasiti drzeci power switch cca 4 sekunde.
moram napomenuti da nikakv hardware nije mijenjan u odnosu na stanje dok je konfiguracija radila, nikakvi novi driveri, ništa.
Svaka pomoć bi mi dobro došla!
nisam guru za kompove ali nisam ni totalna truba. komp je slagan u Linksu, kao i moja prijašnja dva kompa i imam samo pohvale za njih.
do prije par mejseci radio je besprijekorno.
da li je moguće da je riječ o nekakvom virusu? jer, nakon friške instalacije sa avg-om sam nasao dosta malwarea na ne-sistemskim particijama koji sam onda pobrisao.
Koje su mi opcije?
unaprijed zahvaljujem!
k.