Evo igram igricu i odjedanput zatroka zvuk, ekran postane crn i više ništa nemogu. Resetiram kompjuter, 5,6 puta zapišti nešto i opet crni ekran. Koji k zapaliću kompjuter. -.-
Šta mu je?
Evo igram igricu i odjedanput zatroka zvuk, ekran postane crn i više ništa nemogu. Resetiram kompjuter, 5,6 puta zapišti nešto i opet crni ekran. Koji k zapaliću kompjuter. -.-
Šta mu je?
Evo cekaj da pogledam u carobnu kuglu.
Napisi konfiguraciju koju imas, kad se to pocelo dogadati, dali se to desi i dok surfaš ili samo u igrama?
Gle, sad sam na laptopu, to se jedanput desilo i to je to.
Konfiguracija, hm.
Radeonka hd 6850
RAM 4gb
Phenom ll
asrock 770 extreme
Nemogu se još sjetit ostalog.
Desilo mi se sad kad sam igrao igricu.
Ništa, kakav je sastavljen takav je i sada.
Instalirao sam nove drivere za radeonku? Jer mi je sralo kad bi igrao betu od bf3
Sapphire 6850 grafa AMD phenom II x4 840 (ja mislim) XfX 450w napajanje
još nešto od konf.
Sumnjam da je do toga, ali provjeri temperature.
Nekontam zašto bi do toga bilo?
Mjenjao sam ih ima hmm. Ima 20 dana.
Nekontam zašto bi do toga bilo?
Mjenjao sam ih ima hmm. Ima 20 dana.
Puno se moglo dogodit kroz 20 dana, izmjeri opet pa javi.
pa kad ti pišti, kad ga pališ?? ako je tako imaš neku hardware grešku, pa vidi točno kako pišti, trebali bi u manualu od maticne pisati kodovi od pištanja
Pa evo, prvi put pišti. Kad ga upalim, kratka 5,6 puta.
Pogledaću.
EDIT: Objasnite mi kako ću provjerit temperaturu sa HV monitorom kad mi je ekran crn kad ga upalim. Naglasio sam to u prvom postu.
H/W Monitor ti je u BIOS-u, nije ga problem naci ako mozes uci u bios :P
Pa vidiš da nemogu, da mi je ekran crn.
Pa evo, prvi put pišti. Kad ga upalim, kratka 5,6 puta.
Pogledaću.
EDIT: Objasnite mi kako ću provjerit temperaturu sa HV monitorom kad mi je ekran crn kad ga upalim. Naglasio sam to u prvom postu.
crn ekran.. ja opet glasam da ima veze s driverima za grafičku.
ili pokušaj spojiti drugi monitor, da nije i on malo crknuo pa nema slike. ako je opet crn ekran, vadi komponentu po komponentu i testiraj.
Nije do ekrana, vidim gore u kutu "Analog" kad ga uključim/izgasim.
To ću vjerovatno napraviti.
Jedan lik, što zna sve o informatici, da ga totalno isključim iz struje te pustim neko vrijeme. Jeli to išta pomaže?
ti beepovi kad ga palis, znaci da imas neku gresku sa hardwareom, koliko sam ja upoznat 5 kratkih beep-eva znaci da imas problem sa procesorom, 6 bi trebala bit greska sa tipkovnicom. al to sad nemora znaciti da je tako posto cesto rezni proizvodjaci stavljaju svoje neke kodove. pronadji po netu ili u manualu od maticne el mozes naci tablicu beep kodova
a je li igrica piratska ili?to se događa ponekad sa piratskim igricama
Driveri za grafičku nemaju veze u dos-u. U bios mora ući bez ikakvih drivera.
Ovo što kažeš, komponenta po komponenta van. Tj, sve van, (ostavi samo ram i grafičku a sve drugo odspoji) pa jedna po jedna opet nutra.
najprije probaj drugu grafičku negdje uzeti i upiknuti.
crn ekran.. ja opet glasam da ima veze s driverima za grafičku.
ili pokušaj spojiti drugi monitor, da nije i on malo crknuo pa nema slike. ako je opet crn ekran, vadi komponentu po komponentu i testiraj.
tesko da je do monitora kad mu maticna beepa. tesko da je i do drivera od graficke, kad nece niti da udje u windoze, a kamoli da ucita drivere
Jedan lik, što zna sve o informatici, da ga totalno isključim iz struje te pustim neko vrijeme. Jeli to išta pomaže?
ko to zna sve o informatici? mozes probat, nece naskodit. vjerojatni je mislio da probas kondenzatore zezat
Na koliko fakulteta je studira? Ako on zna sve onda ti netreba nitko više.
Problem je najvjerojatnije u procesoru ili napajanju.
Takoder, kazes da ti kompjuter zvizdi?
U uputama od maticne ploce imas objasnjeno sta znaci odredena signalizacija maticne ploce (pistanje).
Pogledaj to, mozda ti otkrije dio problema.
Edit: Za svaki slucaj, ako imas vise keksica RAM-a, probaj izvadit jedan po jedan pa ga paliti, da nije neki keksic otisao.
Kolege ti dobro predlazu,skini sve sa ploce osim proca,odpoji i napajanje. Onda vrati jednu po jednu komponentu. Ako tad ne proradi,morat ces vidjet sa drugim 100% ispravnim komponentama.Metodom eliminacije nađi uzrok problema.
Pitaću sutra ove operatere iz mog grada. Šta oni misle. Jer ja ako nešto budem micao/ubacivao. Zeznit ću nešto.
Ugl. isključio sam ga iz struje, pa ćemo vidit sutra.
Pitaću sutra ove operatere iz mog grada. Šta oni misle. Jer ja ako nešto budem micao/ubacivao. Zeznit ću nešto.
Ugl. isključio sam ga iz struje, pa ćemo vidit sutra.
Bez otvaranja i sistema eliminacije teško da će proraditi (obzirom da ni u bios nemožeš ući)
Vidiću sutra kod prijatelja šta će on napravit.
Ja ti imam sličnu konfiguraciju: phenom x4 995, asrock 770 extreme 3 i gtx 560 ti. Nedavno kupljen komp, ugl. kad sam počeo igrat igre isto tak mi se komp restartiro.
Tjednima sam tražio rješenje dok napokon nisam skužio u čemu je ( bar meni ) bio problem. Uz matičnu imaš neke drivere, mislim da je ovaj: Fresco Logic USB 3.0
Kad sam ga obrisao problem je nestao. Ne mora bit da je to rješenje, ali meni je pomoglo!
A da probaš resetrirat matičnu,izbacit bateriju!A može bit i do memorije,ako je koji modul rama riknuo nema slike na monitoru!
Sve je to tako, al napravio sam ono šta mi je reka ovi lik i uspjelo je. (Ostavio ga isključenog iz struje cilu noć)
Ako se nastavi, radiću testove ili ako se nešto pomaklo unutra.
Fala svima :D