Crven POST ekran, pomozite dijagnosticirati kvar

poruka: 52
|
čitano: 9.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator

I kakvo je stanje? :)

Just hating everyone for no reason.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Problem se nije javljao od onda.

Nego, moj peh - sad me nešto drugo muči -> ventilator iz napajaja radi bzzz bzzz bzzz bzzz ili bolje rečeno huuu huuu huuu huuu huuu.

Čini se da su otišli ležajevi. Budem kroz koji dan vidio hoće li podmazivanje ventilatora pomoći.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Crven POST ekran, pomozite dijagnosticirati kv

A koju tipkovnicu koristiš? USB ili PS/2

Sad znam koliko i prije :)

Nema on ležajeve :) Pa zamijeni ga, bar to nije problem...

18 godina
XXX-Man kaže...

A koju tipkovnicu koristiš? USB ili PS/2

Sad znam koliko i prije :)

Nema on ležajeve :) Pa zamijeni ga, bar to nije problem...

USB. Mislim da sam napisao u temi ranije da sam vratio USB tipkovnicu.

Ball bearing ventilator marke ADDA da nema ležajeve? Ma di bi imao, ima samo kuglične ležajeve.

Nije zamijeniti ni najmanji problem, samo treba pronaći ventilator kojem je napon za pokretanje 3-4V i platiti ga.

Najjeftiniji koji sam pronašao a da je adekvatan je Scythe Kama Flow 2 120mm 1900rpm (hydro odnosno liquid bearing, 65CFM@1900rpm, pokreće se na 3,5V) koji košta 70ak Kn + 35 Kn dostava.

Rado bih tih 100 Kn, kojih trenutno ni nemam, zadržao u džepu.

16 godina
moderator
191x7 kaže...

USB. Mislim da sam napisao u temi ranije da sam vratio USB tipkovnicu.

Ball bearing ventilator marke ADDA da nema ležajeve? Ma di bi imao, ima samo kuglične ležajeve.

Nije zamijeniti ni najmanji problem, samo treba pronaći ventilator kojem je napon za pokretanje 3-4V i platiti ga.

Najjeftiniji koji sam pronašao a da je adekvatan je Scythe Kama Flow 2 120mm 1900rpm (hydro odnosno liquid bearing, 65CFM@1900rpm, pokreće se na 3,5V) koji košta 70ak Kn + 35 Kn dostava.

Rado bih tih 100 Kn, kojih trenutno ni nemam, zadržao u džepu.

Samo provjeravam, jer nisam više bio siguran što koristiš :)

Ma ne otvara mi  "moj PC" pa sam pretpostavio da je vent ko i u 99% drugih napajanja...onda samo malo ulja za finu mehaniku i bit će ok {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 23:45 (XXX-Man).
18 godina
XXX-Man kaže...

Samo provjeravam, jer nisam više bio siguran što koristiš :)

Ma ne otvara mi  "moj PC" pa sam pretpostavio da je vent ko i u 99% drugih napajanja...onda samo malo ulja za finu mehaniku i bit će ok {#}

Ne otvara ti "Moj PC"? Znaš li možda jesi li jedini s tim problemom (samo moje ne možeš otvoriti?)? Sve sam uredno popunio, moralo bi otvarati. Koji browser je u pitanju? Najnoviji Silverlight?

Kakvi su to ventilatori u 99% drugih napajanja? Mislim, znam da ona manje kvalitetna i jeftinija koriste Sleeve bearing i Ball bearing - njima podmazivanje pomaže u večini slučajeva, dok "jača" koriste hydro bearing.

Vidiš ti kako ja peh imam, da mi na Corsairu CX 400W tako ode vent i to nema ni pola godine da je gara istekla...

16 godina
moderator
191x7 kaže...

Ne otvara ti "Moj PC"? Znaš li možda jesi li jedini s tim problemom (samo moje ne možeš otvoriti?)? Sve sam uredno popunio, moralo bi otvarati. Koji browser je u pitanju? Najnoviji Silverlight?

Kakvi su to ventilatori u 99% drugih napajanja? Mislim, znam da ona manje kvalitetna i jeftinija koriste Sleeve bearing i Ball bearing - njima podmazivanje pomaže u večini slučajeva, dok "jača" koriste hydro bearing.

Vidiš ti kako ja peh imam, da mi na Corsairu CX 400W tako ode vent i to nema ni pola godine da je gara istekla...

Ne otvara od nikog, ali problem je do mene, tj. do puppy linuxa i/ili firefoxa na njemu...

Mislio sam na to da imaju sleeve bearing, a ne klasični (kuglični) ležaj...iako, vidio sam ih i bez toga...dakle samo osovina prolazi kroz plastiku i vrti se unutra {#}

18 godina

Pa, podmazivanje često pomogne i kod sleeve bearinga (čahurastog ležaja) a ne samo kod ball bearinga (kugličnog ležaja). Slobodno isprobaj ako imaš koji takav vent u kompu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Znam da pomogne, ali ako se podmaže kad počne zujat onda je ležaj već pri kraju i samo kratkotrajno pomaže.

Kod kugličnih je puno učinkovitije.

Nego, nemojmo više offtopic, morat ću sam sebe kartonirat :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.4.2013 0:07 (XXX-Man).
18 godina

Podmazat ću pa barem da mi još pola godine izdrži, dok dođem do nekih financija. Nadam se da hoće.

Eto, da više ne offtopićarimo - izgleda da je s kompom generalno sve uredu.

Zadnjih dana (od čišćenja koje sam spominjao u temi) radim na stišavanju kompa, nadam se da će sve biti riješeno već idući tjedan. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Iii, problem se vratio. Ovaj puta sam fotografirao mobitelom, pa da vidite o čemu se radi.

Crven POST i bios 1 Crven POST i bios 1
Crven bios 2 Crven bios 2
Crven bios 3 Crven bios 3
Normalno 1 Normalno 1
Normalno 2 Normalno 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Ovo mi više izgleda kao VRAM problem...ili nešto drugo s grafičkom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 23:22 (XXX-Man).
17 godina
odjavljen

Definitivno grafička/VRAM na grafi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Ali grafička ne pravi probleme u igrama, FurMarku, OCCT GPU, Kombustoru ni u ičemu drugom. To sam baš testirao temeljito.

Također, u drugom računalu sam ju isprobao i NEMA problema.

Da je smrdan VRAM valjda bi se očitovalo i na neki drugi način, a ne samo ponekad "smrdanim" POST i Bios zaslonom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Nemam baš neke ideje...jedino ako je do matične, ako se dobro sjećam rekao si da je nakon boota windowsa sve ok...

18 godina
XXX-Man kaže...

Nemam baš neke ideje...jedino ako je do matične, ako se dobro sjećam rekao si da je nakon boota windowsa sve ok...

Jeste, i prikaz AHCI (prije boota Windowsa) i sam boot i nakon boota sve perfektno.

Čini se da nije problem bio do PS/2 tipkovnice.

Možda bih i mogao zamijeniti matičnu (ako nabavim AsRock 970 Extreme3, nešto mi je jedan prijatelj spominjao), no onda mi je problem - nova matična nema P-ATA (IDE) konektor tako da ne bih mogao koristiti ni postojeći DVD-RW ni hard od 160GB + morao bih nabaviti ddr3 memoriju, što također nije mala stavka...

16 godina
moderator

Ja sam najprije mislio da su samo slova crvena, bez ovih "smetnji", ali ovo nije do tipkovnice sigurno...

Nađeš kupca za memoriju i onda za tu lovu kupiš ddr3 i optiku :) A disk imaš i drugi :)

17 godina
odjavljen

Mislim da grafa iz nekog razloga se ne prebaci u pravi MODE za text način rada - a to je BIOS i POST screenovi. Probaj bootati FreeDOS na tome, baš me zanima što će se dogoditi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
18 godina

I evo ga, fenomen se vratio. Maloprije sam ga primjetio, opet crven distortiran POST ekran. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
191x7 kaže...

I evo ga, fenomen se vratio. Maloprije sam ga primjetio, opet crven distortiran POST ekran. :(

jel radi mene?{#}

inace promjene boje u biosu sam jedino dozivio prilikom ex oc cpu-a(5+ghz) i gpu-a...

||| Core™ inside |||
18 godina
Prošli put je problem nestao nakon temeljitog čišćenja kompa, sad sam resetirao bios pa cu vidjeti hoće li se javljati.

Sada pak muku mučim s warninzima u Event Vieweru. Rješavam neki problem s Windows Search servisom, izgleda da na Win 8.1 ne radi kao spada ako je isključeno indeksiranje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Sada pak muku mučim s warninzima u Event Vieweru. Rješavam neki problem s Windows Search servisom, izgleda da na Win 8.1 ne radi kao spada ako je isključeno indeksiranje.

Ako ne radi indexing ,normalno da će bit problema sa Searchem.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice