CD/DVD drive problem

poruka: 5
|
čitano: 3.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
CD/DVD drive problem

Pozdrav!
Ovako imam TSSTcorp CD/DVD SH-S162A opticki pogon i do neki dan je radio kako treba.

Iskopcao sam ga neki dan kad sam cistio unutar kucista. Zapamtio sam kako je bio spojen i sve sam opet spojio kako je bilo (BTW nisam dirao nista na maticnoj i slicno samo sam vadio drive i opet ga lagano vratio nije bilo nikakve fizicke stete). Kad sam ga opet prikljucio i usao u windowse normalno ga je ocitavao i mogu ga i ejectat i sve. Ali kad ubacim CD ili DVD nece ga ocitati ne promijeni se ni ime vec i dalje pise samo DVD-RAM Drive (E). Onda sam pokusao restartati komp ali nista. Onda sam disableo mountani drive od Alcohola 120 jer sam mislio da je nesto u tom problem. Kad sve to nije pomoglo otvorio sam ga i prikljucio ga na drugom dijelu na isti kabel na kojem je bio ukljucen. Nista se nije promijenilo. Takodjer sam mijenjao jumper na driveu ali nije pomoglo. Na kraju sam sve vratio na staro u BIOS-u loadao default postavke ali opet nista.
Ovako jos nesto. Posto sam naravno pretrazivao razne forume naisao sam na moguce rjesenje problema, radi se o brisanju upper i lower filtera u registriju ali sam prije toga isao provjeriti nesto. Kad mi se palio komp stavio sam first boot device CD/DVD drive i nije mi htjelo ocitati ni XP ni Vistu ni Ubuntu CD i DVD. Skuzio sam iz toga da nije softwerski problem pa nisam brisao te entrije u registriju.

Ako itko zna u cemu je problem nek odgovori. Nadam se da nije riknuo jer je do neki dan radio savrseno.

PS. čini mi se da kad stavim DVD ili CD da uopce ne vrti disk ali ona lampica i dalje svjetluca pa neznam jel vrti ili ne posto prije nisam slusao kako se cuje pa neznam tocno.

Pomozite ako znate!!

"All those who believe in psychokinesis, raise my hand." - Steven Wright

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CD/DVD drive problem
Imao sam nedavno sličan problem.

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/dvd-rw-pokazuje-se-kao-dvd-ram/25872.aspx

U temi je bilo riješenje.

Naime, potreban ti je update firmwarea, ak to nebu radilo onda kupi novi uređaj.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru budem pokusao sad stavit novi firmware.
BTW. u temi koju si mi dao je bilo rijec u Alcoholu i Deamonu, napisao sam gore da sam dismounto drive od Alcohola, jel ga trebam i deinstalirati(mislim na alcohol)?

I jos nesto, ti programi se svi vrte u Windowsima i nevjerujem da imaju ikakav utjecaj kad se komp pali a meni ni tad nece ocitavati DVD/CD kad stavim da boota sa njega.

17 godina
neaktivan

Zato velim, pokušaj prvo sa updateom firmwarea.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 12:51 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

Nažalost firmware nije pomogao.
Odlucio sam otvoriti masku dvd drivea.
Ostranio sam donji lim na driveu i ukljucio ga u komp.
Ubacio sam DVD.
E sad se dogodi nesto sumnjivo. Posto sam maknuo donji lim vidim dvd unutar drivea i vidim kako laser dodje u polozaj i onda krene vrtjeti dvd no samo otprilike 1 sekundu malo ga zavrti(skroz malo) i onda stane i nista se ne dogadja. Da nije ipak mozda otisao motoric koji pokrece DVD ili da probam jos nesto drugo.

Evo snimio sam kako to izgleda

https://www.youtube.com/watch?v=5Rp7VfeQJqM&eurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fuser%2Fnikodormius&feature=player_profilepage

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 15:14 (nikodormius).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice