Pozdrav svima.
Nov sam na ovom forumu i ovo mi je prvi post pa se ispricavam za moguce greske tipa krivi podforum, slicna tema postoji itd.
Imam gadan problem s novim kompom i neznam vise sta da radim.
ovako negdje u 3-4 mj sam kupio sljedece komponente:
AMD Phenom II X4 965 Black Edition
Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 1.0)
2x2GB DDR3 Kingston 1333MHz
PSU Corsair TX650W
od prije sam imao:
HDD WD Caviar Black 620GB
ODD Pioneer DVR-216DBK
i to je super radilo. nisam bas igrao igre zbog integrirane grafike(HD4290).
jedno 2 mjeseca poslje sam kupio još kučište i cooler za proc
NZXT Tempest Evo - kučište
Zalman CNPS10X Flex
e sad počinju problemi. Složio sam sve u novo kučište + novi cooler, stisnuo gumb kad ovo ploca pocne pistat. Jedan dugi bipppp pa pauza pa opet.
U uputama od maticne piše "Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly". Mislim nemam graficku osim integrirane.
Malo sam prčkao, vadio matičnu, ram i nakon nekog vremena se uspjelo upaliti. E sad od tad imam BSOD-ove sa raznim porukama, od ati drivera preko atapi.sys i tako.
Mislim da su se sve moguce poruke izredale. BSOD-ovi se pojavljuju bez ikakvog razlog npr. prode tjedan dana, sve ok, pa jedan dan dva rusenja bez obzira radio nešto ili je komp samo
mirovao. Zajednicko kod svih rusenja je to da kad stisnem reset tipku(namjesti sam da se ne restarta automatski kod BSOD-a) dobimam onaj dugi biiiiiiiiiiiiiiip, moram bas ono drzat power
tipku 4 sec, ugasit komp i onda opet upali(onda se normalno diže). Puštao sam memtest, sve uredu. Probao sam sa everestom napravit system stability test srusi se nakon 10-ak sekundi
sa istim simptomima. probao sam drugo napajanje(Fortron Blue Storm 2 500W) pustim system stability test, za 10-ak sec. nestane slike na ekranu, stisnem reset----biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.
odnio sam plocu u servis(još je pod garancijom), bila je tjedan dana kod njih, kazu s plocom sve uredu....Sad zadnjih tjedan dan nije bilo rusenja. Danas sam doso u posjed jedne stare
dobre 8800GT. Probao sam s njim zaigrat NFS Shift, nakon 5 min rusenje + biiiiiiiiiiiiiiiip. Nakon toga mi se danas jos srusilo par puta onak bezveze surfam netom i to.
OS je Win 7 64bit... imam par minidumpova ali ih nisam uspio analizirat po onom tutorialu sa foruma.
Sorry na duzem postu ali htio sam sto detaljnjije opisat problem.
Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvim idejam i savjetima. (jer ja vise neznam sta da radim............)

Šalim se naravno.......... Ići će na reklamaciju.