BSOD na novom računalu

poruka: 16
|
čitano: 2.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
BSOD na novom računalu

Pozdrav svima.

Nov sam na ovom forumu i ovo mi je prvi post pa se ispricavam za moguce greske tipa krivi podforum, slicna tema postoji itd.

Imam gadan problem s novim kompom i neznam vise sta da radim.

ovako negdje u 3-4 mj sam kupio sljedece komponente:

AMD Phenom II X4 965 Black Edition

Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 1.0)

2x2GB DDR3 Kingston 1333MHz

PSU Corsair TX650W

od prije sam imao:

HDD WD Caviar Black 620GB

ODD Pioneer DVR-216DBK

i to je super radilo. nisam bas igrao igre zbog integrirane grafike(HD4290).

jedno 2 mjeseca poslje sam kupio još kučište i cooler za proc

NZXT Tempest Evo - kučište

Zalman CNPS10X Flex

e sad počinju problemi. Složio sam sve u novo kučište + novi cooler, stisnuo gumb kad ovo ploca pocne pistat. Jedan dugi bipppp pa pauza pa opet.

U uputama od maticne piše "Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly". Mislim nemam graficku osim integrirane.

Malo sam prčkao, vadio matičnu, ram i nakon nekog vremena se uspjelo upaliti. E sad od tad imam BSOD-ove sa raznim porukama, od ati drivera preko atapi.sys i tako.

Mislim da su se sve moguce poruke izredale. BSOD-ovi se pojavljuju bez ikakvog razlog npr. prode tjedan dana, sve ok, pa jedan dan dva rusenja bez obzira radio nešto ili je komp samo

mirovao. Zajednicko kod svih rusenja je to da kad stisnem reset tipku(namjesti sam da se ne restarta automatski kod BSOD-a) dobimam onaj dugi biiiiiiiiiiiiiiip, moram bas ono drzat power

tipku 4 sec, ugasit komp i onda opet upali(onda se normalno diže). Puštao sam memtest, sve uredu. Probao sam sa everestom napravit system stability test srusi se nakon 10-ak sekundi

sa istim simptomima. probao sam drugo napajanje(Fortron Blue Storm 2 500W) pustim system stability test, za 10-ak sec. nestane slike na ekranu, stisnem reset----biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.

odnio sam plocu u servis(još je pod garancijom), bila je tjedan dana kod njih, kazu s plocom sve uredu....Sad zadnjih tjedan dan nije bilo rusenja. Danas sam doso u posjed jedne stare

dobre 8800GT. Probao sam s njim zaigrat NFS Shift, nakon 5 min rusenje + biiiiiiiiiiiiiiiip. Nakon toga mi se danas jos srusilo par puta onak bezveze surfam netom i to.

OS je Win 7 64bit... imam par minidumpova ali ih nisam uspio analizirat po onom tutorialu sa foruma.

Sorry na duzem postu ali htio sam sto detaljnjije opisat problem.

Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvim idejam i savjetima. (jer ja vise neznam sta da radim............)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD na novom računalu

de malo procackaj da nisi napravio negdje kontakt sa maticnom i Kucistem posto je moguce da je kratki spoj.

ili mozda neka druga komponenta

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: BSOD na novom računalu
GamerMaster2041 kaže...

de malo procackaj da nisi napravio negdje kontakt sa maticnom i Kucistem posto je moguce da je kratki spoj.

ma to sa kontaktim sam sve vec provjerio. mislim nogice od mb su oke, cak sam poljepio izolirku po kučistu tam di ide maticna. neznam, ne iskljucujem mogucnos kratkog spoja posto je u starom kučištu sa stock coolerom sve radilo. neznam sto bi moglo radit kratki spoj posto sam sve provjerio.

16 godina
neaktivan
toxlc kaže...
 neznam, ne iskljucujem mogucnos kratkog spoja posto je u starom kučištu sa stock coolerom sve radilo. neznam sto bi moglo radit kratki spoj posto sam sve provjerio.

Provjeri backplate na Zalmanu , možda on pravi kakav kratak spoj na poleđini ploče ili su vijci previše pritegnuti pa savijaju ploču ...

15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Provjeri backplate na Zalmanu , možda on pravi kakav kratak spoj na poleđini ploče ili su vijci previše pritegnuti pa savijaju ploču ...

ma da eto malo sam se raspisao pa sa zaboravio par stvari navest.

backplate sam cijeli omotao izolirkom. nemres ga previse stegnut jer serafi imaju graničnike. opet se isto događalo. čak sam makuo zalmanov backplate i stavio onaj orginal od ploce za zalmana priserafio sa origigi serafima koji inače drže plastični bracket za backplate. i pazio sam dobro da se ploča ne savije.

15 godina
neaktivan
toxlc kaže...
GamerMaster2041 kaže...

ma to sa kontaktim sam sve vec provjerio. mislim nogice od mb su oke, cak sam poljepio izolirku po kučistu tam di ide maticna. neznam, ne iskljucujem mogucnos kratkog spoja posto je u starom kučištu sa stock coolerom sve radilo. neznam sto bi moglo radit kratki spoj posto sam sve provjerio.

De ti ovo malo pojasni. I nadam se da nisi stavio matičnu samo na one plastične nožice nego da si koristio i metalne na mjestima koja su predviđena za to??

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

De ti ovo malo pojasni. I nadam se da nisi stavio matičnu samo na one plastične nožice nego da si koristio i metalne na mjestima koja su predviđena za to??

sorry ak sam bio nerazumljiv, malo sam nabrijan sto se cijele situacije sa kompom tice. Sve metalne nogice su na svojim mjestima. Svašta sam probavo pa sam u ocaju zabrijo da mozda na neki cudni nacin zadnja strana ploce, svi oni kontakti, rade kratki spoj s kucistem (postoljem za maticnu ili MB Tray, neznam kak bi to nazvao ). Tko da sam taj MB Tray poljepio s izolirkom da isključim mogučnost kratkog spoja. Metalne nogice su i dalje po propisu ušerafljene i matična je na njima.

15 godina
neaktivan
BSOD na novom računalu

Temperature su pretpostavljam OK?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Ma temperature su mrak. Sve je oko 30c a, u loadu oko 40 (osim HDD, on je uvjek oko 30).

15 godina
neaktivan
toxlc kaže...
vlad0 kaže...

Ma temperature su mrak. Sve je oko 30c a, u loadu oko 40 (osim HDD, on je uvjek oko 30).

Ajde ovako... Jel možeš vratiti sve ono što si imao prije gore? Ako s tim radi, problem je očito u nekom novom komadu hardvera, ako ti se i sa tim starim počne događati iste stvari, onda je nešto u procesu zamjene vrisnulo?

16 godina
neaktivan
BSOD na novom računalu

Pokusaj vratiti u staro kuciste pa vidi kako ce reagirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD na novom računalu

Pazi sad ovo........Izvadio sam matičnu van kučišta i prišteko sve kaj je i bilo uštekano, smo je sad matična fino vani pokraj kučišta. Pustim everest sys stability test, nema rušenja. Odigram stazu NFS-a, nema rušenja......... Složio sam dosta kompova tak da sigurno nisam ništa krivo prišerafio. Zato i nisam prije razmišljo da bi moglo biti do kučišta, iako sam možda trebao. u k......

Mislim kaj sad, da reklamiram hrpu metala i ventova. Neznam jel itko ikad reklamiro kučište.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
toxlc kaže...

Pazi sad ovo........Izvadio sam matičnu van kučišta i prišteko sve kaj je i bilo uštekano, smo je sad matična fino vani pokraj kučišta. Pustim everest sys stability test, nema rušenja. Odigram stazu NFS-a, nema rušenja......... Složio sam dosta kompova tak da sigurno nisam ništa krivo prišerafio. Zato i nisam prije razmišljo da bi moglo biti do kučišta, iako sam možda trebao. u k......

Mislim kaj sad, da reklamiram hrpu metala i ventova. Neznam jel itko ikad reklamiro kučište.

tja...uzmi manji akvarij,pljusni neko litara mineralnog ulja i potopi komponente,odmah je i hlađenje rješeno..Namigiva

šalu na stranu,zašto bi bilo smiješno reklamirati kućište,štoviše,ono u sebi objedinjava sve komponente i nije manje važno...

16 godina
neaktivan
BSOD na novom računalu

Pa da kao sto smo ti svi rekli negdje maticna ima los kontakt sa kucistem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD na novom računalu

Ma Hvala svima. I ja sam nekako razmišljao u smijeru da je kučište krivo ali nisam imao vremena za vadit sve van i bio sam u "fazi odbijanja" da je to problem zato što sam sve dobro zašerafio. nisam si htio priznat da kučište može biti loše ali izgleda da može.

Želi li tko kupit kučište?OsmijehŠalim se naravno.......... Ići će na reklamaciju.

Hvala još jedno svima i nadam se da sam sad riješio problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
BSOD na novom računalu

Kućište, e da, sumnjaš prvo na sve drugo jer je najteže svakome povaditi komponente i bacit na stol.. Lijenost je kraljica, dok ne dođe voda do grla..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice