Bip kod uključivanja komp. i poruka No video input

poruka: 37
|
čitano: 20.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

U vezi problema Attention No video input logično mi je što kaže mbaksa tako da me to toliko ne brine s obzirom da sam pričao o tome kako mi se pali prvo CPU ledica, zatim RAM-i, zatim GPU ledica i nakon što se grafa inicijalizira (odnosno ugasi se GPU ledica) pokrene se i monitor i sve radi okej.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eh da, pomalo već gubim nadu.

Probao sam sljedeće stvari:

1) ponovno ugradit memorijski modul

2) resetirat CMOS

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inače ako nekoga zanima kako resetirat CMOS na novi način tu je dobro objašnjeno:

* New CMOS clearing method *

Step 1:

Disconnect the main AC power by either shutting off the power button on the back of your power supply or simply pulling out the power cable.

Step2:

Wait a minute to be sure all the capacitors and coils have discharged.

To be really safe you can press the power button which will drain the capacitors for sure.

Step3:

Press the clear CMOS button on the back of the I/O panel.

Step4:

Wait a minute to be sure the CMOS has been cleared.

Step5:

Restore power to the system.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-flashat BIOS

i jedno veliko ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Bip kod uključivanja komp. i poruka No video i
Blackz kaže...

...

i jedno veliko ništa.

Ne znam što je tu čudno. Rekao sam ti u čemu je stvar. Da se citiram: I možeš ti resetirati postavke BIOS-a, reinstalirati Windowse, premještati memorijske module ili brojati do 100 unedogled - kakva korist od svega toga ako je u pitanju hardverski problem (najvjerojatnije na matičnoj ploči)? Ili nekompatibilnost neke od tvojih komponenti?

Najvjerojatnije ti je neka komponenta neispravna. I ona neće sama od sebe postati ispravna, štogod da ti s njom ili računalom činio.

16 godina
neaktivan
Blackz kaže...

Probao sam sljedeće stvari:

1) ponovno ugradit memorijski modul

2) resetirat CMOS

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inače ako nekoga zanima kako resetirat CMOS na novi način tu je dobro objašnjeno:

* New CMOS clearing method *

Step 1:

Disconnect the main AC power by either shutting off the power button on the back of your power supply or simply pulling out the power cable.

Step2:

Wait a minute to be sure all the capacitors and coils have discharged.

To be really safe you can press the power button which will drain the capacitors for sure.

Step3:

Press the clear CMOS button on the back of the I/O panel.

Step4:

Wait a minute to be sure the CMOS has been cleared.

Step5:

Restore power to the system.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-flashat BIOS

i jedno veliko ništa.

Prva solucija:

Nemoj gubit nadu ali imam dobar prijedlog da isprobaš redom. Ako na ploči ima dodatne karticu od kojeg može bit zvučna , mrežna i čega ne. Tad sve izvadi i ploča naravno. Na stol staviš samo matićnu ploču, pregledaj proc da nisu koje pin savijen,i čak ako nije pravilno postavljen i proc montiraš kako spada utor na ploči, montiraj hladnjak,stavi grafičku karticu ako ploča nema integrirane grafu, stavi memoriju, kabel za palenje za matičnu ploču, spojiš napajanje i probaš jel dobiva slike.

Druga solucija:

Prije svega da te pitam, ona pc kučišta jel nova ili stara? Ako je stara a kupio si novu ploču, i obratiš pozor na ploči di ima rupe za šarafljenje u pc kučište i mora biti ista rupa kako na ploči i tako i u PC kučište a to su šarafni podmetači( pretpostavljam da neznam kak se to zovu). A ako je prijašnji ploča drukčija od nove a rupa pločinije jednaka kao nova pa i na novo ploči može uzrokovat kratki spoj u koliko na pc kučište postavljena stari položaj šarafni podmetači.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 21:32 (Nello).
14 godina
neaktivan

PROBLEM SOLVED FOR ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

U sitnim satima, pretresajući domaće i strane forume ... FINALLY BYE BYE COLD BOOTU (ah kontinuiran rad računala - melem za moje uši){#}.

Za one koji imaju Asusove MB-ove, a ne bave se ekstremnim overclockiranjem potrebno je otići u:

BIOS > Ai Tweaker > Internal PLL Voltage > DISABLED.

Opis funkcije Internal PLL Voltage je sljedeći: Enable Internal PLL Voltage for K-sku CPUs to get extreme overclocking capability.

Znači ako se ne bavi ekstremima može se isključiti što je u mom slučaju dovelo do rješenja. Inače, ne postoji univerzalno rješenje za Cold Boot kao što je već napomenuto.

Pretresajući raznorazne forume neki smatraju da se radi o problemu koji se može riješiti resetiranjem CMOS-a, flashanjem BIOS-a, mijenjajući postavke BIOS-a, dok drugi smatraju da se u većini slučajeva radi

o hardverskom problemu - najvjerojatnije MB. Prema mom mišljenju za Cold Boot prvo treba krenuti od softverskog dijela - eksperimentirati s postavkama, pa tek onda prema hardverskom dijelu, pa će se negdje već pojaviti rješenje ... e a onda kad se pojavi rješenje sreći nema kraja dok komp tiho prede.

Hvala svima na pomoći. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 2:36 (Blackz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Super što si riješio problem. Ne znam što bih rekao o njemu. Gluposti - kužim da se Asus mora isfuravati sa svojim specifičnim mogućnostima, ali takve stvari su mogle biti disableane po defaultu pa neka si ih omogući onaj koji želi overclockirati.

I pazi sad stvar - nitko od nas na forumu ti nije mogao dati neki konkretni savjet kojim bi ga riješio. Takve probleme može riješiti samo osoba koja upravo sjedi za tim računalom i može isprobavati.

Upravo zbog takvih stvari najbolje je dati da ti u servisu slože novo računalo (ne znam da bi ijedna firma to naplaćivala ako u njihovom dućanu kupiš sve komponente za konfiguraciju), da se ne moraš opterećivati s takvim specifičnim problemima, pa dobiš garanciju na cijelu konfiguraciju .

14 godina
neaktivan

Da istina, al ovak kad više upoznaš svoj komp i pomučiš se dok ga skupiš i sastaviš više ga znaš i cijenit. Prije sadašnje konfiguracije imao sam takvu konfiguraciju sastavljenu u sevisu i potrajala je 5 godina aktivno + 5 godina pasivno bez problema. Tako da definitivno stoji to što kažeš, ali sad da ponovno kupujem novu konfiguraciju uvijek bih se odlučio za kupnju komponentu po komponentu i sastavljanje sam ili u društvu prijatelja. Veći rizik i veća frustracija, ali i veće zadovoljstvo, a uz sve to još se i nauči puno toga.    

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice