Bios problem

poruka: 12
|
čitano: 2.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bios problem

imam problema sa jednim starim kompom... ocito mu bios ne radi, ali nemogu ga flashirat.

radi se o starom kompu sa asusovom matičnom.

kada ga upalim pojavi se:

Bad BIOS checksum. Start BIOS Recovery

Checking for CD-ROM

CD-ROM found

Reading file P4P800.ROM. Completed

Start Flashing...

Please turn off your system and power on again to get system back.

To e to...

tu stoji i nemice se...

ima li iko koju ideu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bios problem

ubaci cd koji si dobio sa maticnom plocom i pocni bios recovery.

16 godina
neaktivan
Bios problem

pa jesam... originalni cd od matične od asusa... ovo je proces recovery-a.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bios problem

Please turn off your system and power on again to get system back.

Jesi to napravio?

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bios problem

da iskljucija san ga i isteka iz struje... pa vratija... i opet isto.... jednostavno ga iskljucim na tipku i izvucem kabel, pa ga opet ustekam i upalim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bios problem

cudno mi e to sta nepise da je trenutacni bios izbrisan te da se pise novi, nego samoStart flashing i onda ona poruka kao da je sve gotovo.... cini mi se da ga uopce ne flashira... provao sam pvaj p4p800.rom sprzit na novi cd te ga opet pokrenit....opet ista stvar.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bios problem

ili radis nesto krivo ili je bios mrtav.

16 godina
neaktivan
Bios problem

a sta imam krivo napravit? upalin komp, pojavi mi se cheching CD, ubacim cd, cd found.... pocne flashirat, pojavi se poruka ona zadnja ja drzim tipku za gasenje 6 sec. on se ugasi ja istekam iz struje.... jedino ako ga krivo gasim,al nemoze se drugacije, il to il izvu odma kabele, a to nije bas super....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bios problem

Pa prema tvoje zadnjem postu ti ga na silu gasiš,tipku za gašenja samo stisneš,a ne držiš 6 sekundi jer ako se još nešto radi ti prekineš proces tim gašenjem.I nemoj ištekati komp iz struje jer ti je možda baterija prazna pa te i to zeza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bios problem

da al nece da se gasi kad samo jednom stisnem tipku za gašenje... niti nikoja shema na tipkovnici ne pali..... ovo je jedini nacin da ga ugasim il restartiram....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Bios problem

Pokšauj skiniti noviji bios s stranice proizvođača (pazi na točan model ploče) i pokušaj ga zapržit na CD pa s njim spasit ploču. Možda je bios na CD-u neispravan ili se uopće ne redi o BIOS-u.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bios problem

skini novi bios sa http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us, na densoj strani izaberi bios i ukucaj model svoje ploce i klikni search.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice