Spremanje u .exe file

poruka: 12
|
čitano: 4.126
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Spremanje u .exe file

Pozdrav svima,

radim čuvar lozinki, windows aplikacija i neznam kako spremiti sifre i ostale podatke, da netko ne dode do njih, osim da nekom apsolutnom formulom to convertam u brojeve pa kad neko to otvori da izbaci hrpu brojeva.

Kad bih napravio to da converta brojeve, onda me zanima kako da taj txt ili xml file spremim u taj exe file koji pokrece cuvar lozinki

pa jel ima itko kakvu ideju ili bi mozda zelio napisat kod za spremanje

napomena: radim u Microsoft Visual Studio 10

hvala unaprijed, btw to mi je za maturalni rad :)

http://weber-roleplay.info

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Spremanje u .exe file

Ne vidim razloga zašto bi to spremao u exe. Obična datoteka je sasvim dovoljna.

A što se tiče spremanja lozinku, upotrebi neku enkripciju (npr. AES) i u datoteku spremi enkriptiranu vrijednost.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
14 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Ne vidim razloga zašto bi to spremao u exe. Obična datoteka je sasvim dovoljna.

A što se tiče spremanja lozinku, upotrebi neku enkripciju (npr. AES) i u datoteku spremi enkriptiranu vrijednost.

Ako je čuvar lozinki valjda treba i u nekom trenutku dekriptirati password. Ako koristi aes onda mora imati listu plaintext lozinki da bi usporedio hash. Mora koristiti metodu kriptiranja koja ima mehanizam dekriptiranja.

Bilo bi u redu da je u pitanju login, pa user mora znati password, ovako to neće baš ići.

Ad astra peronospora
14 godina
neaktivan

Mješaš stvari. AES nije hash algoritam.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 13:48 (TracerCPP).
16 godina
neaktivan
Spremanje u .exe file

i uz vec odgovoreno stringovi se daju izvuci i iz exe datoteka :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Znam :) Svejedno ga ne možeš dekriptirati bez da prethodno ne znaš ono što pokušavaš kriptirati. U protivnom bi bio iznimno nesiguran kriptirajući algoritam.

Ad astra peronospora
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...
TracerCPP kaže...

Znam :) Svejedno ga ne možeš dekriptirati bez da prethodno ne znaš ono što pokušavaš kriptirati. U protivnom bi bio iznimno nesiguran kriptirajući algoritam.

Kiptirani sadržaj nema veze s dekripcijom. AES je algoritam koji za točnu dekripciju traži isti ključ kojim se i kriptirao sadržaj. U protivnom rezultat dekripcije je nešto sasvim drugo. Iako, u samom headeru enkriptirane datoteke često bude zapisan hash enkripcijskog ključa i sama aplikacija odbije dekripciju ukoliko je ključ netočan.

13 godina
neaktivan
KombinatoR kaže...

Pozdrav svima,

radim čuvar lozinki, windows aplikacija i neznam kako spremiti sifre i ostale podatke, da netko ne dode do njih, osim da nekom apsolutnom formulom to convertam u brojeve pa kad neko to otvori da izbaci hrpu brojeva.

Kad bih napravio to da converta brojeve, onda me zanima kako da taj txt ili xml file spremim u taj exe file koji pokrece cuvar lozinki

pa jel ima itko kakvu ideju ili bi mozda zelio napisat kod za spremanje

Skini KeePass i pogledaj kako to tamo radi. Taj program lozinke čuva u datoteci čiji je sadržaj kriptiran glavnom lozinkom (master password) - korisnik mora zapamtiti samo tu jednu lozinku.

15 godina
neaktivan
KombinatoR kaže...

Izvršna datoteka se pokreče tako da ju loader pomoću virtual memory managera mapira u memoriju sa PAGE_READONLY atributom. Dakle nema modifikacije izvršne datoteke dok se dotična izvršava (koma, jer mislim da baš to želiš raditi).

E sada, ti nju možeš modificirati dok se ne izvršava, ali za to trebaš napisati dodatni programčić, a nekako mi se čini da to nisi imao na umu, plus za to moraš poznavati strukturu portable executable formata.

S druge strane, postoje načini stavljanja svega i svačega unutar izvršne datoteke prije kompajliranja putem inicijaliziranih varijabli, ili putem resursa.

Npr. možeš nagurati hrpu toga u nekakakvo globalno polje, ako radiš sa sirovim bajtovima onda je unsigned char najbolji kandidat za vrstu tog polja.

primjer sa nekakvih 10 bajtova:

unsigned char data[10]={0x4D, 0x5A, 0x90, 0x00, 0x03, 0x00, 0x00, 0x00, 0x04, 0x00};

To će završiti u "data" dijelu izvršne datoteke.

http://en.wikipedia.org/wiki/Data_segment

Tako pohranjenim podatcima pristupaš sa najmanje muke, jer se radi o običnom pointeru.

Ako ćeš ići putem resursa nakačenih na datoteku onda kreiraš resource skriptu u koju staviš nešto poput ovoga:

1 RCDATA "c:\\neka_datoteka.dat"

Za vrijeme izvršavanja programa pointer na memorijsku adresu koja sadrži te podatke dobiješ na ovaj način:

HRSRC hRes = FindResource(NULL, MAKEINTRESOURCE(1), RT_RCDATA);
HGLOBAL hMem = LoadResource(0, hRes);
void *pMem = LockResource(hMem);
DWORD size = SizeofResource(0, hRes);

Gdje je "pMem" void pointer na komad memorije u kojoj se nalaze podatci koje tražiš.

Btw. ovo s resursima ti pali samo na windowsima.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 16:57 (rustweaver).
13 godina
neaktivan

e tako sam nesto mislio, da ima master password s kojim mozes uc u program i onda tamo dodavat korisnicko ime, email i password

i da napravim hash tih podataka tako da druge osobe ne mogu pristupiti tim podatcima :)

16 godina
neaktivan
KombinatoR kaže...

e tako sam nesto mislio, da ima master password s kojim mozes uc u program i onda tamo dodavat korisnicko ime, email i password

i da napravim hash tih podataka tako da druge osobe ne mogu pristupiti tim podatcima :)

Ne hash jer kako je vec napomenuto iz hasha natrag ne ide :)

Podatke enkriptirati.

13 godina
neaktivan

tako je, morao bih enkriptirati, a to bi mogao nekom formulom ( apsolutnom ) koja bi onda taj password convertala u niz drugih brojeva koji nebi imali veze ( a samo bi taj program znao citat podatke jer bi ih citao po istoj formuli po kojoj je zapisao )

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice