igre za PS2

poruka: 14
|
čitano: 1.909
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
igra za PS2

znali neko u kojem se programskom jeziku mogu raditi igrice za PS2.....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: igra za PS2
C/C++ pretpostavljam. I ti bi sada radio svoje vlastite igre za PS2, sam tak?
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
igre za PS2

To su ti ti takozvani "wannabe hacker/programmer/game maker ... ;)

5 0 hvala 0
16 godina
pro12 kaže...

Engleskom..

Jhva Elohim Meth.
16 godina
neaktivan
Re: igre za PS2
Fuhrer kaže...

To su ti ti takozvani "wannabe hacker/programmer/game maker ... ;)

To si i ti nekada bio ili si još uvijek... :)

Follow me @k1c0
17 godina
neaktivan
igre za PS2

Obožavam likove s pro, haker, master i sličnim stvarima u imenu, primarno zato što sam i ja tako gledao stvari kad sam se registrirao, sad vidim kako je glupo.

Nečeš ti napravit igru kolega, ako bi nešto htio, eventualno sklepati, da liči na nešto, kreni učiti, možda za koju godinu...

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
igre za PS2
Za ime pro to nista ne znaci nisam znao sta da stavi pa mi pslo napamet pro12 niasam ja nikakav pro ka sva imena koja obicno koristim su zauzeta

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A ti bi radio homebrew igre? Nije to za svakoga...

pro12 kaže...

Nije to stvar programskog jezika, nego compilera. Stoga je pravo pitanje "Zna li netko koji compiler moze proizvesti ispravan PS2 binary?" - Odgovor je GCC

Programski jezik u kojem ces vjerojatno htjeti programirati je C/C++.

Ovdje imas cijeli forum posvecen toj tematici:

http://forums.ps2dev.org/viewforum.php?f=11&sid=e0c4c3e6df3cc2e88d91d85c99eae996

od cega bih posebno izdvojio ovu temu:

http://forums.ps2dev.org/viewtopic.php?t=11523

Imaj na umu da su ovo prilicno egzoticne i napredne stvari, usko vezane uz PS2, te se stoga prebaci na taj forum jer ti ovdje malo tko (ako itko) uopce ima iskustva s developmentom za PS2. Ja sam bio dobra dusa pa sam te usmjerio u pravom smijeru, ali dalje moras sam...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 18:30 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
igre za PS2

Nadam se da te neću obeshrabriti, programiranje za konzole je puno teže nego za PC zbog nekoliko stvari:

Da bi efektivno debugirao kod trebaš imati hardverski debugger odnosno PS2 TOOL (PC sa linuxom + PS2 sa dev BIOSom).

Istestirani i službeni toolchain košta, uz to trebaš biti licencirani developer.

Naravno postoji open source PS2 toolchain koji je jako, i to stvarno mislim jako dobar ali uvijek posoji nešto što ne radi kako spada.

Moraš naučiti kako konzola diše i kad i gdje što smiješ raditi (Npr stanje gamepada se čita nakon V-Synca inače se dobiju pogrešni podaci).

Naravno retail konzole mogu poslužiti za programiranje, ali kod greške neće ti ko u Visual Studiu prikazati breakpoint nego će

konzola skočiti na definirani vektor (adresa u memoriji) i ovisno o težini greške se resetirati, pa ti pogodi što ne valja...

Nadalje, konzole su vođene V-Syncom (i H-Syncom) na koji moraš dobro paziti i uskladiti svoj kod sukladno time.

Npr: Počneš puniti VRAM i na pola ti se dogodi V-Sync i slika je puna smeća.

Preporučam da probaš XNA studio pošto je najsličniji konzolama (real time execution, nasuprot event driven na PC-u), ima dosta tutoriala, besplatan je, a i možeš svoje igre vrtiti na Xboxu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 18:56 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
igre za PS2

LIcenza za Playstatio 3 košta oko 32 000 kuna ako se ne varam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tigerija kaže...

LIcenza za Playstatio 3 košta oko 32 000 kuna ako se ne varam.

Licenca je tu najmanji problem. Prvo je potrebno isprogramirati nesto vrijedno placanja te licence...

Osim toga licencu trebas samo za prodaju svojih igara, za vlastitu uporabu ti nije ona potrebna.

14 godina
igre za PS2

Pa neće valjda lik pitati u kojem programu programirati ako ne zna programirati? Ako je to slučaj onda jednostavno lock topic...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Pa neće valjda lik pitati u kojem programu programirati ako ne zna programirati? Ako je to slučaj onda jednostavno lock topic...

A što da ne. Možda čovjek ne zna programirati. Hoće da nauči, a interesuju ga igre za PS2.

BTW. Ne programira se u programu nego u programskom jeziku.

@autor
C++ i GCC.

15 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Nije to stvar zna li on ili ne zna. Na sto sam konkretno mislio kad sam rekao da prvo treba imati nesto vrijedno placanja licence? Mislio sam na to da se neces zaletjeti unaprijed pljunuti brdo love da bi kupio licencu za nesto sto mozda nikada neces izdati kao komercijalni proizvod, ili jos gore, nesto sto mozda nikada nece biti ni dovrseno. Ljudi svasta zele uciti i isprobavati, samo zato sto se on interesira za to ne podrazumjeva automatski da on zeli monetarizirati taj svoj pokusaj. Ako ta njegova hipotetska homebrew igra dogura tako daleko da postane malo remek djelo koje se isplati prodavati lako ce onda pronaci i izdavaca i platiti licencu. To je ono sto sam htio reci.

A ako ne zna programirati, a Boze moj, sada se vise ne smije biti ni znatizeljan odmah se treba narugati i zazivati zakljucavanje teme? Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 22:44 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice