[Prodaja] Napomena

poruka: 10
|
čitano: 1.185
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
[Prodaja] Napomena

Pozdrav ekipa,

znam da nije oglas ali ima veze sa njima.

Samo jedna opaska svima koji prodaju komponente, tipa memorije, ploce, procesora itd... ljudi nije problem ako neka komponenta ima gresku pa je zbog toga cijena niza, navedite tu jebenu gresku, a ne da kupac plati troskove, izgubi vrijeme cekanjem u posti ili kurira, da na kraju to sto je kupio ne funkcionira kako treba. Ne zelim nikoga imenovati ali stvarno nije fer prodavati nesto sa greskom pod "kao novo, slabo koristeno" itd... 

Nadam se da ne zamjerate na postu, ali nisam mogao ne objaviti.

Fool for a day, King for a lifetime...
13 godina
[Prodaja] Napomena

A zašto nebi imenovao?

Baš zbog toga se trebaš javiti u ovu temu napisati sto se dogodilo i tko je prodavac da neko drugi ne bude zakinut od iste osobe, ako ti je neko uvalio neispravno/poluispravno/oštećeno pod skroz ispravno i u odlicnom stanju ne vidim razloga zasto ga ne prozvati i upozoriti ostale clanove da ga izbjegavaju u trgovini. 

16 godina
Re: [Prodaja] Napomena
ibme74 kaže...

A zašto nebi imenovao?

Baš zbog toga se trebaš javiti u ovu temu napisati sto se dogodilo i tko je prodavac da neko drugi ne bude zakinut od iste osobe, ako ti je neko uvalio neispravno/poluispravno/oštećeno pod skroz ispravno i u odlicnom stanju ne vidim razloga zasto ga ne prozvati i upozoriti ostale clanove da ga izbjegavaju u trgovini. 

A evo iz razloga jer sam plocu i ram kupio prije skoro mjesec dana, cinilo mi se povoljno, kupio i ostavio u studio ajde ako naleti kakav dobar proc i grafa pa sastavim jos jednu masinu za backup... jucer uhvatim vremena da sve spakujem ploca nije ok, ne prepoznaje sve module rama... jbga znam da sam trebao odma testirati ali nisam imao vremena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2022 10:04 (zmedic).
9 godina
[Prodaja] Napomena

Ne branim prodavača, tko god bio ali... trebao si testirati. Ja sam nedavno kupio novu perilicu posuđa iz dućana, stajala nam je 10 dana u kutiji dok nismo pripremili kuhinju za nju. Kad smo sve spojili ona naravno uopće nije radila, srećom pa sam ju 12. dan uspio odnijeti u poslovnicu i dobiti povrat novaca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2022 10:51 (It'sMe932).
16 godina
It'sMe932 kaže...

Ne branim prodavača, tko god bio ali... trebao si testirati. Ja sam nedavno kupio novu perilicu posuđa iz dućana, stajala nam je 10 dana u kutiji dok nismo pripremili kuhinju za nju. Kad smo sve spojili ona naravno uopće nije radila, srećom pa sam ju 12. dan uspio odnijeti u poslovnicu i dobiti povrat novaca.

Pa zato sam ovako i objavio, moja je greska sto nisam testirao cim je stiglo. Jbga

9 godina
neaktivan
zmedic kaže...

A evo iz razloga jer sam plocu i ram kupio prije skoro mjesec dana, cinilo mi se povoljno, kupio i ostavio u studio ajde ako naleti kakav dobar proc i grafa pa sastavim jos jednu masinu za backup... jucer uhvatim vremena da sve spakujem ploca nije ok, ne prepoznaje sve module rama... jbga znam da sam trebao odma testirati ali nisam imao vremena.

Ne mora biti da te čovjek smuljao.

Lako moguće da je njemu sve ispravno radilo.

RAM je inače uvijek problem, jednom ga izvadiš iz utora i kad vratiš ne radi više.

Obično samo očistit gumicom za olovku kontakte na ramu i to je to.

I probati drugačiji raspored pločica, jer ako nisu isti model, lako moguće da ih treba drugačije rasporedit.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2022 11:02 (fer-de-lance).
16 godina
fer-de-lance kaže...
zmedic kaže...

Ne mora biti da te čovjek smuljao.

Lako moguće da je njemu sve ispravno radilo.

RAM je inače uvijek problem, jednom ga izvadiš iz utora i kad vratiš ne radi više.

Obično samo očistit gumicom za olovku kontakte na ramu i to je to.

I probati drugačiji raspored pločica, jer ako nisu isti model, lako moguće da ih treba drugačije rasporedit.

Ma nije ram, u druge dvije masine sam ubacio i uredno radi, vidi svih 16gb, dok u ovoj ploci vidi 16 koristi 8...

5 godina

po mom iskustvu u vecini slucajeva nije do kontakata na RAM modulima nego do kontakata na RAM utorima na ploci ili ponekad cak do samog socketa za CPU. najjednostavnije rijesenje je ocistiti kontakte sa WD40 contact cleaner-om (ili electrical), ako imas antistaticku cetkicu malo snjom pazljivo brisati po kontaktima (da ih ne bi spigao), cekati da se osusi ili ispuhati sa puhalom i jako cesto si rijesio problem. ne moras se brinuti da ce nesto ostetiti jer je contact cleaner predviden bas za to, nije vodljiv i ne napada elektroniku ploce. meni je vec cesto pomoglo i to ne samo na kompjuterskim komponentama

15 godina
[Prodaja] Napomena

Nekada pogotovo kod AMDa se zna dogoditi da hladnjak procesora kad se stegne procesor izgubi pravilan kontakt sa soketom te obično ne radi jedan kanal memorije.

Treba probati memoriju premjestiti na drugi kanal.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
15 godina
[Prodaja] Napomena

Nekad pomaže i kompresor treba ispuhati od prašine.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice