Procesori-seminarski rad

poruka: 29
|
čitano: 5.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

zanima me jel itko radio seminarski rad o procesorima , ako je budite dobri pa posaljite :D

0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

Super! Čeka te svijetla akademska budućnost!

Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
Procesori-seminarski rad

Ovo bi mogao biti dobar temelj za seminarski.

Stručnjak za odmaganje...

2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

Wikipedia nije ozbiljan izvor za seminarski rad.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Procesori-seminarski rad
phoenix2003 kaže...

Pojasni.

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Zasto?

80% svog znanja sto imam sam stekao na wikipedi.

14 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

Kako zasto? Mozda zato sto gro stvari na wikipediji je jednostavno netočno, pogrješno navedeno.

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
Procesori-seminarski rad

umjesto da si sretan što imaš ovakvu temu ti tražiš da ti neko pošalje...stidi se!...napisat cu ti ja za 100eura al bez za*ebancije

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pojasni.

Vjerojatno zato što wikipediju može pisati svatko.

To ne znači da informacije nisu točne ali ima dosta stvari koje su izmjenjene ili pak netočne.

Za seminarski rad se traže ipak malo pouzdaniji izvori poput stručne literature.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 0:37 (darijoman).
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Zasto?

80% svog znanja sto imam sam stekao na wikipedi.

Ma to će se svesti na dobar stari argument:

"Na wikipediji svatko može napisati što želi"

E, pa to kao prvo baš i nije točno, postoje ljudi koji nadziru pojedine članke. Takđer, članci na wikipediji imaju navedene izvore.

A kao drugo, može služiti kao odlična polazna točka za daljnje istraživanje.

Predrasude...

Kladim se da ova stranica, ima manje grešaka od Intelovih manuala. Ali eto, "tu svatko može pisati što želi" pa ne valja...

0xBADC0DE
12 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

imam ja gotov seminarski na temu 'Postupak proizvodnje mikroprocesora' možemo se dog oko cjene na PP {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

Caesar et Brutus kaže...

Kako zasto? Mozda zato sto gro stvari na wikipediji je jednostavno netočno, pogrješno navedeno.

Koji to tehnički podatak nije točan na wiki za processor?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

Ko je (ozbiljno) studirao zna da je jedini izvor za bilo kakav naučni rad isključivo LITERATURA! Surfati internetom nije naučni rad. Naučni rad je otići u biblioteku, uzeti hrpu knjiga i napraviti naučni rad. Nije cilj nešto sklepati i položiti ispit cilj je nešto i naučiti. Znanje nam nikada nije bilo dostupno kao danas a nikada čini se nije bilo nepoželjnije!

Neka mi neko na internetu pronađe ekvivalent Sociologiji od Anthony Giddens-a, povlačim sve što sam napisao!

Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Primjer.

darijoman kaže...

Vjerojatno zato što wikipediju može pisati svako.

To ne znači da informacije nisu točne ali ima dosta stvari koje su izmjenjene ili pak ne točne.

Također primjer.

Nemojte brljati. Pročitao sam hrpe stučne informatičke literature kao i hrpu wikipedijinih članaka. Nema velikog odstupanja u kvaliteti. Eventualno informacije na wikipediji budu malo šture pa se za dodatna objašnjenja treba obratiti i dalje...

0xBADC0DE
15 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

Profesori i asistenti drugačije gledaju na rad koji u fusnoti piše da je izvor wikipedia. Zašto? Pa znaju da nisi mrdnuo prstom da se potrudiš bar malo oko rada. Kada bi to htjeli mogli bi vratiti svaki rad kojem je izvor internet!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ko je (ozbiljno) studirao zna da je jedini izvor za bilo kakav naučni rad isključivo LITERATURA! Surfati internetom nije naučni rad. Naučni rad je otići u biblioteku, uzeti hrpu knjiga i napraviti naučni rad. Nije cilj nešto sklepati i položiti ispit cilj je nešto i naučiti. Znanje nam nikada nije bilo dostupno kao danas a nikada čini se nije bilo nepoželjnije!

Neka mi neko na internetu pronađe ekvivalent Sociologiji od Anthony Giddens-a, povlačim sve što sam napisao!

Nitko nije rekao da nema knjiga, i naravno da za strucno treba pokusati naci sto bolju literaturu, ali za start wiki je odlicna tocka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 0:47 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pričamo o informacijama o radu mikroprocesora.

Ako ti sa interneta ne možeš izvući kredibilne informacije to nije moj problem. Tvrdiš da wiki nije dobar materijal, eto otvori wiki članak o radu centralnog procesora i uputi me na greške.

Usput, jesi kada vidio ovo?

http://en.wikipedia.org/wiki/Central_processing_unit#References

0xBADC0DE
16 godina
phoenix2003 kaže...

.. kako biti to rekao, ovo nije naučni rad, ovo je seminar. Uz to što autor traži gotovo ... (umjesto pomoći ili znanja).

-za podatke je jedini kriterij, točnost. Izvor je bitan ako se navodi. Relevantnost (težina) je nešto drugo.

-sam kažeš, ''znanje je danas dostupno' -točno. To je smisao googlanja i traženja informacija na netu, uz uključen mozak koji filtrira smeće od činjenica. Biblioteka? Da, jednako kao i svaki drugi izvor, pa i wiki.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Profesori i asistenti drugačije gledaju na rad koji u fusnoti piše da je izvor wikipedia. Zašto? Pa znaju da nisi mrdnuo prstom da se potrudiš bar malo oko rada.

Neće stajati da je izvor wikipedia, nego će stajati izvor koji je citiran i kao izvor na wikipediji. Onaj tko je toliko lijen da ni ne pogleda izvore koje wiki citira nije ni zaslužio prolaznu ocjenu.

Toliko predrasuda o tome kako wiki funkcionira...

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 0:44 (rustweaver).
13 godina

Nemojte brljati. Pročitao sam hrpe stučne informatičke literature kao i hrpu wikipedijinih članaka. Nema velikog odstupanja u kvaliteti. Eventualno informacije na wikipediji budu malo šture pa se za dodatna objašnjenja treba obratiti i dalje...

Ama nije ti nitko rekao da je wikipedija loša, a eto i sam si naveo da su neke informacije šture,a sa druge strane nije dovoljno ni opširna da bi služila za pisanje nekog seminara nevezano za informatiku ali to ne znači da nema korisnih informacija.Ne mogu se sad sjetiti primjera ali kad pronađem poslat ću ti.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
phoenix2003 kaže...

Caesar et Brutus kaže...

Koji to tehnički podatak nije točan na wiki za processor?

Ja ne govorim o uskom području procesora na sajtu, već o ukupnoj wikipediji, u općenitom smislu, u poimanju kao određenog sustava, koji se opravdano smatra nekohenrentnim jer sadrži često neprovjerene, izmijenjene, drukčije i nadasve netočne, pogrješne informacije - dezinformacije.

rustweaver kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Primjer.

darijoman kaže...

Vjerojatno zato što wikipediju može pisati svako.

To ne znači da informacije nisu točne ali ima dosta stvari koje su izmjenjene ili pak ne točne.

Također primjer.

Dat ću ti najbanalniji primjer kojeg u ovim nočnim satima jedino pronalazim u svojim sivim stanicama: gro godina veznaih uz povijest kao društvenu znanost, ali i druge društvene znanosti, bilo da se radi o godinama rođenja/smrti pojedinih istaknutih/poznatijih ličnosti koje su navedene, raznim događajima, zbivanjima, ali i izvrnutim definicijama, i to do te mjere da samo određenje pojma gubi ikakav smisao, čega izrok npr. može biti prevelika kratkoća, neodređenost, nejasnoće koje lako proizlaze iz naknadnog tumačenja..., ma na bilo koji način uzrokovano.

Imaš mali milijun primjera.

15 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

Ne znam koliko nas je ovdje studiralo ali treba znati da bit kvalitetnog rada leži u širokom spetkru stručne literature o temi, ne (toliko) u tačnosti informacije. Ne očekuje se od studenta da izmišlja "toplu vodu". U ostalom na početku rada se mora postaviti hipoteza koja se u zaključku potvrđuje ili ne potvrđuje. Dakle informacija u radu i ne mora biti tačna. Bitno je samo da je student malo mućkao glavom oko tog problema! Wikipedia ga sigurno nije natjerala da mućka glavom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

a eto i sam si naveo da su neke informacije šture,a sa druge strane nije dovoljno ni opširna da bi služila za pisanje nekog seminara nevezano za informatiku ali to ne znači da nema korisnih informacija

Nitko tu ne priča o tome da jedan jedini wiki članak posluži kao jedini izvor informacija za kompletan rad. Znaš li što je polazna točka?

0xBADC0DE
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Dat ću ti najbanalniji primjer kojeg u ovim nočnim satima jedino pronalazim u svojim sivim stanicama: gro godina veznaih uz povijest kao društvenu znanost, ali i druge društvene znanosti, bilo da se radi o godinama rođenja/smrti pojedinih istaknutih/poznatijih ličnosti koje su navedene, raznim događajima, zbivanjima, ali i izvrnutim definicijama

Konkretan primjer? Ne tu nabrajanje nekih mogućih grešaka. I ja sam ispravljao informacije o Ivanu Gunduliću...

0xBADC0DE
15 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

Izgleda da je našem kolegi koji traži pomoć veći problem kucanje teksta već materijal za seminarski rad. Preporučio bih program PaperPort 12 i Abby FineReader 9.0 čija je funkcija prepoznavanje teksta prilikom skeniranja. Trebaće ti do kraja školovanja!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Procesori-seminarski rad

Da polazna je točka slažem se a ponekad i završna.

Ok forumaši bezveze raspravljamo.Ima li tko taj seminar o procesorima nevažno odakle su nformacije bitno da su točne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

Neko je nedavno tražio i čini mi se da mu je kolega poslao, pročešljaj malo forum!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Procesori-seminarski rad

jel mozda znate neku knjigu o procesorima ?

0 0 hvala 0
14 godina
Procesori-seminarski rad
Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice