Ugl, nedavno sam složio novu konfiguraciju. I sve je bilo super (nakon rješavanja nekih problema s diskovima) osim buke koju je stvarao hladnjak na mojem procesoru, tj. amd fx 6350. Kupio sam novi hladnjak Artic cooler frezzer 7 pro, montirao ga (nakon podosta muke) i buka se neusporedivo smanjila. Ali, nastao je novi problem. Sinoć mi se, nakon 20ak min igranja novog Metroa, komp ugasio sam od sebe. Odmah sam znao da se ugasio zbog pregrijavanja procesora. Uspio sam ući u bios tek nakon 10 minuta hlađenja..Temperatura procesora bila je +65 stupnjeva Otvorio sam kućište i pustio ga da radi..Temperatura je ubrzo pala na prihvatljivih 36-38 C..Matična je uvijek na rasponu od 25-30 C i nešto sitno. I sada vas pitam, što je mogući uzrok tome? Na stock cooleru, komp se nije gasio dok sam igrao Metro, premda je bučio kao usisavač. Razmišljao sam, da li je moguće da sam ugradnjom hladnjaka promjenio strujanje zraka u kućištu i time onemogućio dobro hlađenje? Napominjem da mi je napajanje smješteno na dnu kućišta te da sam ventilator okrenuo prema gore, a ventilator od cpu hladnjaka prema dolje, tj. prema grafičkoj (onaj stock mi je bio okrenut kao što i inače stoje stock cooleri)..Kod mijenjaja hladnjaka, skinuo sam 'staru' pastu od prethodnog coolera, stavio novi hladnjak (imao je već pastu), čvrsto montirao (premda je bilo problema) i to je to..Sada mi je trenutačna temperatura 37 C i sve radi ok..Ali čisto me strah pokrenuti igru..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nekako mi je to prevelika razlika!
Jesi mozda dirao hladnjak kad si otvarao kuciste?
Mozda prije nije dobro legao na procesor?
Evo, sada sam igrao Metro (nekih desetak minuta) i sada gledam u temperature preko AI suite II: procesor na 59 a matična na 29 stupnjeva..Kućište otvoreno..Da sam nastavio igrati malo duže, vjerojatno bi se opet ugasio..Koji vrag se događa
Reinstaliraj cooler i on mora puhati prema stražnjem panelu gdje ti je ispuh vent a ne prema dole ili prema gore. Svi redom aftermarket cooleri tower konstrukcije samo mogu poboljšat airflow a ne pogoršat tako da vjerojatno nisi dobro montirao. Kako god okreneš ako je sve instalirano kako treba ne može ti se grijat više sada nego sa stock coolerom. I valjda imaš bar koji vent da ispuhuje zrak iz kućišta, ako nemaš ostavi otvorenu bočnu stranicu.
Reinstaliraj cooler i on mora puhati prema stražnjem panelu gdje ti je ispuh vent a ne prema dole ili prema gore. Svi redom aftermarket cooleri tower konstrukcije samo mogu poboljšat airflow a ne pogoršat tako da vjerojatno nisi dobro montirao. Kako god okreneš ako je sve instalirano kako treba ne može ti se grijat više sada nego sa stock coolerom. I valjda imaš bar koji vent da ispuhuje zrak iz kućišta, ako nemaš ostavi otvorenu bočnu stranicu.
Sve je rek'o!
Pokušat ću Samo, mogu li bez nove termalne paste? Stvarno nisam u vremenskoj mogućnosti ići do nje..Jučer sam montirao hladnjak..sumnjam da je već postala neupotrebljiva..
Pokušat ću Samo, mogu li bez nove termalne paste? Stvarno nisam u vremenskoj mogućnosti ići do nje..Jučer sam montirao hladnjak..sumnjam da je već postala neupotrebljiva..
Ako je ikako moguce, pokusaj staviti novu....
Zovi La Forge-a da ti to sredi.
Na godišnjem je...
Idi kupi si tubu termalne jel ako skidaš pa montiraš bez brisanja i nanošenja nove to ti je loš posao.
Na godišnjem je...
Na Risi .