Phenom II x4 965 vs A6-3670K

poruka: 12
|
čitano: 4.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dobio sam na ponudu ta dva procesora za firmu koja se bavi geodetskim poslovima (jednostavne radnje u CAD aplikacijama), nisam već dulje vrijeme proučavao procesore, pa bi imal par pitanja :)

Koja je generalna razlika između phenoma II i te a-serije?
Kakve su te integrirane grafičke na tim procesorima?

Konfiguracije koje bi dobio su bez grafičke kartice, da li su dovoljne te integrirane?
Da li se bolje isplati kupiti intelov procesor ako se gleda u kombinaciji s grafikom?

Te na kraju, koje bi izabrali?

7 Phenom II x4 965
8 A6-3670K

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Phenom II x4 965 vs A6-3670K
Schockey kaže...

Dobio sam na ponudu ta dva procesora za firmu koja se bavi geodetskim poslovima (jednostavne radnje u CAD aplikacijama), nisam već dulje vrijeme proučavao procesore, pa bi imal par pitanja :)

Koja je generalna razlika između phenoma II i te a-serije?
Kakve su te integrirane grafičke na tim procesorima?

Konfiguracije koje bi dobio su bez grafičke kartice, da li su dovoljne te integrirane?
Da li se bolje isplati kupiti intelov procesor ako se gleda u kombinaciji s grafikom?

Te na kraju, koje bi izabrali?

Phenom II nema nikakve grafičke, to je procesor za AM3 socket a s druge strane imaš AMD LIano APU za FM1 socket koji na sebi ima vrlo sposobnu i modernu dx11 grafičku jezgru.Oba procesora imaju otključan množitelj, za lakše klokanje uglavnom Phenom II je malo skuplji/brži u praksi. No taj Phenom II je lošija kupnja to sigurno, s obzirom kaj tebi treba kad se usporedi sa tim AMD Liano APU modelom i njegovim mogučnostima.{#}

Ako taj LIano APU neče bit kloknut, onda svakako pogledaj ovo dole pa spustiš CPU napon kolko ide i eto imaš puno manju potrošnju i zagrijavanje.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-apu-a8-3850-undervolting-1420v-1136v/107186.aspx

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
neaktivan

Al u vezi A6, čital sam na nekim forumima da su imali probleme s njim. Ima tko taj procesor pa da kaže iskustva?

Čudi me onda kak mi je lokalni shop za kompe dal konfiguraciju s phenomom, a da nema integrirane grafe...

0 0 hvala 0
17 godina
Schockey kaže...

Al u vezi A6, čital sam na nekim forumima da su imali probleme s njim. Ima tko taj procesor pa da kaže iskustva?

Čudi me onda kak mi je lokalni shop za kompe dal konfiguraciju s phenomom, a da nema integrirane grafe...

Kakvih problema bi bilo sa A6 jel,{#} ili je ispravan ili nije ispravan nema tu problema neupučeni ljudi svašta lupaju ko obično.Dosta AM3/AM3+ matičnih ploča ima integriranu grafiku, zato taj Phenom II ali to su stare grafe dx10 standard i uz to nekoliko puta slabije od grafičke jezgre na A6.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
neaktivan

A koji bi od ta dva procesora preporučili za gaming?

Kako bi se taj A6 ponašao sa grafičkom karticom serije HD7xxx i koju bi matičnu za njega preporučili?

0 0 hvala 0
15 godina

Ako imaš diskretnu grafičku karticu, onda x4 965.

Šalalallalalalalallalaa.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Phenoma uzmi ako imaš diskretnu grafu
robimarko@gmail.com
17 godina

e, uzmi phenoma ako imaš diskrentu grafičku.. {#}

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan

Ma ne uzimam ja kompjuter, nego pitam čisto informativno...

Je li se uopće isplati uzimati neki AMD iz novije serije, ili ostati na starijim modelima i socketu AM3+?

U svakom je slučaju izbor matičnih ploča sa socketom AM3+ puno veći, ali opet ne znam hoće li AMD nastaviti proizvoditi te procesore...

0 0 hvala 0
13 godina

Izlaze ti i noviji CPU-i na AM3+ socketu, (FX serija).

Samo APU-i su ti na socket FM1... ako sam dobro pročito na netu izgleda da če noviji APU-i koristit FM2 socket.

Iskreno odi na P2 965 i neku normalnu grafu, puno bolje riješenje od APU-a.

0 0 hvala 1
14 godina

APU chipovi na istom taktu kao Phenom II imaju iste performanse u igrama sa nekom diskretnom grafom.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

APU chipovi na istom taktu kao Phenom II imaju iste performanse u igrama sa nekom diskretnom grafom.

Nemaju bas uvijek iste ali uglavnom identicne, samo je stvar toga da AM3+ socket ostavlja mogucnost nadogradnje, dok FM1 prelazi na FM2.

clock2much
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice