Kolega itomic009 je u pravu. Pretvorili ste ovo u debeli flame war, što se ne bi nikako smjelo dogoditi. Forumaš koji je postavio ovo pitanje je vjerojatno neki laik što se IT-related stvari tiče i njega ni 1% ne zanimaju stručni termini. Pa da mu pojednostavim, reći ću mu :
Ili Intel i5 ili AMD FX8350
Da ne slušaš beskrajnu raspravu, ja bih ti preporučio da odeš u neki bolji computer shop (tipa Links) i pitaš koji je od ta 2 procesora bolji i na temelju toga odgovora kupiš procesor. Ovo se mnogima sada čini apsurdno, no iz ovih vaših rasprava neće izvući nikakav suvisao odgovor.
Moja preporuka ti je AMD FX8350, ali ti kako hoćeš.
A za sve ostale, da vam ja nešto kažem. Ovaj procesor će biti bolji u ovomu - ovaj u onomu. Mogli bi se prepucavati cijele godine koji je bolji i što je bolje. Ne kažem da ne treba pametno kupovati, no isto tako ne treba pretjerivati. Memento mori. - tj., za ovaj slučaj sjetite se da ćete svejedno za 4-5 godina (ili bliže) kupiti novo računalo jer će tehnologija toliko uznapredovati da ćete jednostavno biti primorani na to. Tako da ne trošite živce dokazujući ovomu drugomu da ste u pravu - ne kažem da ne možemo raspravljati, ali na civiliziran, normalan način, a ovo je već jedan stari, okorjeli flame war.
Molim modove za lock.