Najbolji procesor za igranje do 1500kn zaključana tema

poruka: 63
|
čitano: 12.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Najbolji procesor za igranje do 1500kn
vidim morat cu otvoriti temu bf3 mp average fps...pa da mozemo tamo diskutirati...i hocu:)
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
13 godina
zoharbizo kaže...

Cekam njega, neka vrti sa HD 7850 stock i svojim i5.

Dobro... Nadam se da ti je jasno da i tada to će biti neusporediv test u relativnom smislu, s obzirom da vam je zajednićko da imate PC i istu kolicinu RAMa? S druge strane "benchanje" BF3 MP lupanjem screnshota se veoma lako izmanipulirati, IMO služi ravno ničemu. Osim da pokaže da se BF3 može vrtiti na tom PCu. Konzistentnost i metodologija su jako bitne stvari u ovom slučaju. 

Ajd ti "netko", čekamo i5 rezultate? {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
Najbolji procesor za igranje do 1500kn

Završni dokaz za najbolji proc do 1500kn, bio bi susret na nekom LAN partyju i gledanje razlike u fps-u uživo. {#}

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kad dodjem doma vidjet cu sta se moze skemijati jet nemam doticni procesor - imam 3450 i hd 7850 - kako god bilo ovo si dobro benchao - pogledat cu benchmarke za 3470 i usporedit sa ovim tvojima - imam ja tu ponesto za napravit od dlc-ova pa na dalje - tu ima stvarno dosta screen shotova koji su proizvoljno pravljeni - dali si imao dropove zanima me - i koji ti je min fps - koji je naj veci lock koji mozes napravit bez dropova - a sto se tice nadogradnje nemogu shvatit kako netko moze preferirati am3+ kad to nema buducnosti obzirom na socket 1155 - ugl nerazumijem kako uvijek ispada da se sve svede na rasprvu oko toga sta je PR0MATRAC rekao a ne sto je tema - ti si sad ovo stavio ja kad dodjem doma postavit cu barrm 5 linkova gdje je i5 3470 jaci od 8320 - opet velim dobar bench ali sto govori - neznam zasto se raspravljam kad je i5 bolji u gameingu od 8320 opcenito za sta je covjek pitao - a ispalo da je sva rasprava okk toga sto je rekao PR0MATRAC

PR0MATRAC
Moj PC  
3 5 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja ne znam jeste vi svi nadobudni klinci ili samo tako zvucite... 

ja imam AMD 8120 i sve sto sam do sada vrtio vrtilo mi je dovoljno dobro za ugodno igranje na visokim postavkama...

sad mi objasnite kojeg vraga ce mi i7 od milijun kuna plus MBO od milijun kuna osim za pokazivanje na forumu kako imam najblji i najskuplji procesor...?? zbog 10fpsa vise koje necu ni primjetit?? 

ako igras igre, uzmi tog AMDa i bok... 

zalosno sto uvijek ispada da je samo bitno da se ima najbolje (citaj bolje od drugih makar ne znao razliku)

onaj koji jesam
Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako 50kn nije problem:

Definitivno i5 3570 - 1550 kn

Mozes ti FX-a clockat koliko hoces, u igrama neces dobit bolji rezultat od i5 3570 na stock (3.4/3.8) taktu.

Da ne govorimo kako za ozbiljniji OC FX-a treba i skupa maticna i hladjenje dok ga ovaj i5 u igrama siba na maticnoj od 450kn. Znaci bolji i jeftiniji.

FX 8350 je generalno gledajuci bolji procesor, ali u igrama nije.

5 5 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...

Ako 50kn nije problem:

Mozes ti FX-a clockat koliko hoces, u igrama neces dobit bolji rezultat od i5 3570 na stock (3.4/3.8) taktu.

Da ne govorimo kako za ozbiljniji OC FX-a treba i skupa maticna i hladjenje dok ga ovaj i5 u igrama siba na maticnoj od 450kn. Znaci bolji i jeftiniji.

FX je bolji i brzi gdje god se koriste sve njegove jezgre, bile to igre ili drugi softwer.

Tako da, BF3 i slicno, 2500K i 3570K se mogu sakriti u misju rupu.

iclock2much
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

Ako 50kn nije problem:

FX je bolji i brzi gdje god se koriste sve njegove jezgre, bile to igre ili drugi softwer.

Veoma argumentiran post, nema sto:

Evo odnosa snaga u BF3 Ivy Bridge procesora na 3.2 i FX-a na 4.0

Znaci otprilike ista stvar, i5 nijansu bolji. Overclockom i dodatnim jezgrama se na 1050p ne dobiva nista a na 1080p jos manje (vidljivo po rezultatu 3570, 3770K). Posto tema nije "koji je procesor bolji u BF3" (tu bi se reklo da su isti samo fx trazi skuplju maticnu) nego "koji je procesor bolji u igrama" predlazem da po netu potrazis i druge benchmarke koji ce ti samo potvrditi moj raniji post,

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 15:45 (BlueMax).
14 godina

Prvo, to si skinuo sa lazljivog Tomice.

Drugo, radi se o SP-u kojem je isto imao ti dual ili octo core.

Trece, ja pricam o MP-u koji koristi 8 jegzri.

iclock2much

5 7 hvala 0
13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

Ako 50kn nije problem:

Veoma argumentiran post, nema sto:

Evo odnosa snaga u BF3 Ivy Bridge procesora na 3.2 i FX-a na 4.0

Znaci otprilike ista stvar, i5 nijansu bolji. Overclockom i dodatnim jezgrama se na 1050p ne dobiva nista a na 1080p jos manje (vidljivo po rezultatu 3570, 3770K). Posto tema nije "koji je procesor bolji u BF3" (tu bi se reklo da su isti samo fx trazi skuplju maticnu) nego "koji je procesor bolji u igrama" predlazem da po netu potrazis i druge benchmarke koji ce ti samo potvrditi moj raniji post,

Lol ., pa po takvome je i5 3470 bolji stock vs i5 3570k! hihi

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
14 godina
neaktivan

Kad ne pase onda je lazljivi tomica :)

Zasto bi lazljivi tomica objavljivao benchmark rezultate u kojima je i5 3470  bolji od i5 3570K ili i7 3770K? Da im nije Intel platio za to?

Tema je koji je procesor do 1500kn najbolji u igrama a ne u BF3 MP.

Jos jednom obrati paznju i na cijenu maticne koja je potrebna jednom a koja drugom pa ces shvatiti i koji je isplatljiviji.

Da ih sad stavis ispred mene ja bi bez sekunde razmisljanja uzeo FX-a, ali ponavljam, tema su igre pa treba biti realan.

2 0 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...

Zasto bi lazljivi tomica objavljivao benchmark rezultate u kojima je i5 3470  bolji od i5 3570K ili i7 3770K? Da im nije Intel platio za to?

Jos jednom obrati paznju i na cijenu maticne koja je potrebna jednom a koja drugom pa ces shvatiti i koji je isplatljiviji.

Da ih sad stavis ispred mene ja bi bez sekunde razmisljanja uzeo FX-a, ali ponavljam, tema su igre pa treba biti realan.

Jasno mi je sve, i opet ti kazem, 8320 se nade za 1220HRK a ploca za 550HRK.

Tako da.

A i igre mahom pocinju koristiti puno threadova tako da tu taj i5 nema sta trazit pored jeftinijeg a brzeg FX-a.

U igrama koje samo 4 jezgre koriste i5 je brzi ipak, to se slazem.

iclock2much
14 godina
neaktivan
Ficho28 kaže...

Lol ., pa po takvome je i5 3470 bolji stock vs i5 3570k! hihi

ne, taj bench dokazuje da su svi navedeni procesori jednako dobri i da graficku poguraju do maksimuma te da im takt i broj threadova nakon odredjene granice vise nista ne znaci. sitne razlike koje ces primjetit u rezultatu dogadjaju se zbog razlicitih maticnih i razlicitih memorija koje su koristene u testiranju.

13 godina
protjeran
mp i sp sasvim druga prica meni sp ide skoro za 40% slabije nego na i5 3470+7850oc dok sam u mp na svega desetak slicica od 7850 s slabijom grafom 6850oc:)...stvarno za mp bf3 isplati se uzeti proc s sto vise jezgri/threda ,a bome i u farcry3 przi se svih osam thredova na i7:)
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
14 godina
BlueMax kaže...

ne, taj bench dokazuje da su svi navedeni procesori jednako dobri i da graficku poguraju do maksimuma te da im takt i broj threadova nakon odredjene granice vise nista ne znaci. sitne razlike koje ces primjetit u rezultatu dogadjaju se zbog razlicitih maticnih i razlicitih memorija koje su koristene u testiranju.

Nemas BF MP pa je ocito da neznas, to sto si prilozio je graf SP-a, tu je CPU skoro pa nebitan.

U MP-u je to puno puno drugacije.

iclock2much
13 godina
protjeran
BlueMax kaže...

hvala bogu da je se pojavio netko razuman - poslati cu benchmarke da se jasno vidi - da je i5 bolji - pa nije bez razlga preko 70% ozbiljnog gameskog svjeta na intelu

PR0MATRAC
15 godina
neaktivan

Tko kaze am3+ je dead end.

http://www.overclock.net/t/1310440/inquirer-amd-sticks-with-socket-am3-for-steamroller-fm2-to-get-three-years

CHIP DESIGNER AMD has said that its upcoming Vishera chip will not be the last to use Socket AM3+.

AMD's desktop Piledriver processor, which is better known by its Vishera codename, will use the firm's Socket AM3+, effectively meaning the chip is a drop-in replacement from previous generation Zambezi processors. The firm said that it will continue to support the AM3+ socket and that this won't be the last processor to use the socket.

Dok 1155 je mrtav do ljeta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 16:01 (traktorista).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

Nemas BF MP pa je ocito da neznas, to sto si prilozio je graf SP-a, tu je CPU skoro pa nebitan.

U MP-u je to puno puno drugacije.

Imam BF MP i igram ga na i7 4.6. To je nebitno. To je jedna igra. Vecina igara ne koristi ni 4 nego 2 jezgre. Sta ce biti u buducnosti i kad ce to biti... 

14 godina
neaktivan
traktorista kaže...

Tko kaze am3+ je dead end.

http://www.overclock.net/t/1310440/inquirer-amd-sticks-with-socket-am3-for-steamroller-fm2-to-get-three-years

CHIP DESIGNER AMD has said that its upcoming Vishera chip will not be the last to use Socket AM3+.

AMD's desktop Piledriver processor, which is better known by its Vishera codename, will use the firm's Socket AM3+, effectively meaning the chip is a drop-in replacement from previous generation Zambezi processors. The firm said that it will continue to support the AM3+ socket and that this won't be the last processor to use the socket.

Dok 1155 je mrtav do ljeta.

Da, za 2 mjeseca ce izbacit FX 8370 sa 4.2 stock taktom :) - tako se citaju promotivni materijali.

Ni nadogradivost platforme nije u naslovu teme.

13 godina
protjeran
ma bitno je da se mi svi ovako volimo:)hebes kaj pise u naslovu:):)pobrat cu karton, al sve za ekipu...
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
mp i sp sasvim druga prica meni sp ide skoro za 40% slabije nego na i5 3470+7850oc dok sam u mp na svega desetak slicica od 7850 s slabijom grafom 6850oc:)...stvarno za mp bf3 isplati se uzeti proc s sto vise jezgri/threda ,a bome i u farcry3 przi se svih osam thredova na i7:)

- dosta si ti iza hd 7850 OC sorry - ostalo sam ti posalo  u  PP

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 16:12 (PR0MATRAC).
14 godina
BlueMax kaže...

Imam BF MP i igram ga na i7 4.6. To je nebitno. To je jedna igra. Vecina igara ne koristi ni 4 nego 2 jezgre. Sta ce biti u buducnosti i kad ce to biti... 

Absolution, FCIII, Dirt novi, F1(svi), BF3 koriste 8 jezgri.

Upali tu i tamo task manager pa vidi.{#}

iclock2much
14 godina
neaktivan

Evo jos jednog lazljivog Tome:

Da ne bude zabune BF3 MP na CPU jos zavisnijoj rezoluciji:

Evo trudim se na netu pronaci neki benchmark u kojem je u BF3 MP FX 8350 bolji od i5 i ne mogu. Ni blizu.

Moze li mi netko pomoci?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 16:24 (BlueMax).

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ozbiljnog i preskupog a on traži do 1500kn ti gledaš firmu po svim proizvodima i tako ju ocijenjuješ {#}

i kao intel najbolje za gaming ja se slažem ovaj procesor je najbolji za gaming ali i košta 5x više od ovog

13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

daj ajde prakini vise u krivu si i prihvati to - imas 8320 i branis ga u redu - ali nije bolji za gameing od i5 3470 nemoj da i ja jos moram linkove trazit - znas li kako glupo zvucis kad kazes da je neki bench lazan - i tvoj bench je lazan ,,, to si u Paintu sastavio 

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

daj ajde prakini vise u krivu si i prihvati to - imas 8320 i branis ga u redu - ali nije bolji za gameing od i5 3470 nemoj da i ja jos moram linkove trazit - znas li kako glupo zvucis kad kazes da je neki bench lazan - i tvoj bench je lazan ,,, to si u Paintu sastavio 

Kak ne kuzis kaj oce reci zoharbizo : zeli reci da je fx bolji za dulje vrijeme i buducnost,intel i5 3470 je sada trenutrno bolji,a sta ce bit za cca 2 godine kada igre pocnu koristit sve jezgre? naravno da ce amd biti bolji,zato se i ide na amd ., ulozeno/dobiveno ,definitivno best buy i ja cu u dogledno vrijeme piknut jednoga , imam love i za i5 al o njemu ne razmisljam jer mi se amd vise isplati!

13 godina
neaktivan

LOL. kad god Zoharbizo kupi komad AMD hardwarea cijeli se BUG trese. Sve  šta se dosad znalo postaje zabluda, a sve stranice na netu kupljeni lažovi.

I koji god da komad kupi, taj je zbog nečega bolji u nečemu(a to nešto postaje najvažnije na svijetu) od svega viđenog mada svi mogući benchmarci bilo gdje na netu i sam AMD CEO govore isto: da se AMD ne može natjecati sa Intelom iznad nižeg-srednjeg segmenta.

Zar jadni AMD nema love da i on sponzorira neki benchmark na netu? 

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sharxtreme kaže...

LOL. kad god Zoharbizo kupi komad AMD hardwarea cijeli se BUG trese. Sve  šta se dosad znalo postaje zabluda, a sve stranice na netu kupljeni lažovi.

I koji god da komad kupi, taj je zbog nečega bolji u nečemu(a to nešto postaje najvažnije na svijetu) od svega viđenog mada svi mogući benchmarci bilo gdje na netu i sam AMD CEO govore isto: da se AMD ne može natjecati sa Intelom iznad nižeg-srednjeg segmenta.

Zar jadni AMD nema love da i on sponzorira neki benchmark na netu? 

hahaha da - moram naci kad se pretrgavao da cijeli forum vidi da je klokao 5850 ''kao'' na razinu hd 6950 hd 6970 i te spike - tad je to bila najjaca - best buy - ulozeno dobiveno - najklokanija - performance boost i sve moguce kartica - a paralelno sa time je trazio kome daju proda - i odjednom je misteriozno nestala i sad se ''bencha'' sa unlockanom hd 6950 - koja je voltmodana - i to cu linkati gdje se uredno poklopio kad mu je tip rekao ''ti si voltmodao tako sto si pomaknuo kvacicu u programcicu i stisnuo da se loada pri bootu windowsa'' kad je tip spomenuo hardwersko voltmodanje zohi se poceo ispricavati ... trebalo bi to malo postavit pa da vidi zohi koliko je kontradiktoran i nedoslijedan...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 18:09 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan

JA cu pocekat da dode steamroller i haswell pa cu vidit,,ali amd sigurno radi na necem dobrome jer su zbog toga odgodili za q3 2013 izlazak ..Vi kazete da se amd nemoze natjecat.,trenutno intel sa svojim i3 nije ni do koljena amd apu u nizem segmentu! tko god ide tamo kupovati ide na amd jer imaju integriranu grafu koja je bolja od intelove. Bilo kako bilo postao sam vec u temu procesora mali tutorijal o procesorima o novom steamrolleru pa ak vam se da citajte {#}

0 0 hvala 0
14 godina

Ovoje naravno otišlo kao i svaka druga tema u krivom smjeru. Čovjek postavi jednostavano pitanje i ima samo dva odgovora ali se od toga razvije prepucavanje koje uvijek isto izgleda. Jedni fanatično brane jedan tabor kao da im je ćaća vlasnik kompanje, a drugi kontra i to je to. Malo se pametnoga ovde može naći za nekog tko nerazumije kako stvari rade. Preporuka je da ako autor zna engleski neka posjeti OCN ili neki strani portal. Tamo je razina kulture bitno viša i informacije su konkretnije bez tolikog fanatizma.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 19:03 (itomic009).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice