Kompatibilnost Scythe mugen 3 rev.B i Corsair RAM

poruka: 15
|
čitano: 4.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kako uskoro planiram staviti hladnjak

Scythe Mugen 3 rev.B

na ploču Asrock P67 Extreme 4 sa 2 pločice RAMA Corsair Vengeance DDR3 2x4GB (visoki hlanjaci)1600 MHz, 9-9-9-24,CMZ8GX3M2A1600C9,1.5V,
interesira me da li netko več ima navedeni hladnjak i da li se isti može bez problema montirati da ne udara u hladnjake ram pločica.
Kako u manualu matične nije navedeno da raspored pločica mora biti 1-3, mogu ih pomaknuti na 2-4 pozicije gledano od procesora.

Znam da se ventilator može malo podignuti ili u krajnjem slučaju okrenuti,ali me zanima da li se netko več susreo s navedenim coolerom i ramom.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 11:54 (witch from the east).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kompatibilnost Scythe mugen 3 rev.B i Corsair

Evo vidim da strani forumi kažu slijedeće sudeči prema slikama:

S ventilatorom na max podignutom položaju uzima 2 mem slota.

Slijedi ili ventilator u pull sistemu ili skiniti hladnjake s memorije.

Mojoj sreći nema kraja.

13 godina
neaktivan
raspitaj se jos malo ali mislim da su ti hladnjaci na ramovima prije nekakav ukras...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan
witch from the east kaže...

Evo vidim da strani forumi kažu slijedeće sudeči prema slikama:

S ventilatorom na max podignutom položaju uzima 2 mem slota.

Slijedi ili ventilator u pull sistemu ili skiniti hladnjake s memorije.

Mojoj sreći nema kraja.

Stavis aktivni s druge strane i prob rijesen.

13 godina
odjavljen
Chdtf kaže...
witch from the east kaže...

Stavis aktivni s druge strane i prob rijesen.

Isto sam i ja uradio te sam i okrenuo ventove po kucistu da sam im promjenio smjer da guraju od iza prema napred . Evo dok ovo pisem temp cpu jezgri je 23c a sobe 22c.

15 godina
neaktivan

Trebo si uzet V8 jos bi ti bio hladniji proc i mogo bi sva 4 slota popunit memorijom.Moja Vengance Blue ide bez beda na plocu.

15 godina

Ma nisam kupio,samo provjeravam prije kupnje iskustva jer nemožeš naći lako takve informacije.

Mislim da idem na Thermalright MUX-120 i ostaje mjesta za push-pull s 2 venta od 120x120x38 i 4 keksa rama ako zatreba.

Hvala na savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemoj pushpull sistem hvatanja ... pokida se nakon nekog vremena, tak se meni pokidali na Thermalthake V1 cooleru, a inace odlican cooler, bolje razmisli o nekom drugacijem rijesenju, ovaj V8 od coolermastera je izuzetno dobar, a stane ti memorija bez problema cak i neke koje imaju prilicno visoke pasivce mogu se sasvim normalno staviti uz njega.

17 godina

Zašto ne pull-push sistem, o čemu ti da se pokida? Pa svaki bolji hladnjak radi na takvom način. I kakav V8, ima puno boljih i jeftinijih hladnjaka od njega.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
16 godina
neaktivan

A onda ti koristi svakog boljeg sa push pull a ja u svakom slucaju vise necu to je to.

17 godina

Pa i koristim. Ne kužim kako se to može pokvariti, tj šta ti se pokvarilo?

Znaš li ti uopće kakav je to sustav? Ajd nađi neki koji koristi to pa stavi sliku/link.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
16 godina
neaktivan

Ne pero neam blagog pojma da je to sistem kakav ide sa stock coolerima i da se nakon vremena ucestalog koristenja (citaj cestog skidanja i stavljanja) "istrose" plasticne nozice sto drze cijeli cooler. Aj pls neda mi se raspravljat.

14 godina
neaktivan
Chdtf kaže...

Ne pero neam blagog pojma da je to sistem kakav ide sa stock coolerima i da se nakon vremena ucestalog koristenja (citaj cestog skidanja i stavljanja) "istrose" plasticne nozice sto drze cijeli cooler. Aj pls neda mi se raspravljat.

LOL

{#}

Ofc.
17 godina

Ide sad bi ti rekao s čime. {#}

Evo ti bre par slika sa pull-push hladnjacima pa gledaj kakav je to sustav. Znači imaš 2 venta, jedan uvlači (engl. pull), drugi vent izvlači (engl. push) zrak. Kakav ti stock hladnjak imaš ne bi znao, znam da je moj imao jedan šugavi vent koji nisam ni probao.

Par linkova link1   link2   link3

Ako ne znaš engl, imaš google translate pa si prevodi.

Pusa!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 10:11 (Pero Dinamit).
14 godina
neaktivan

Xigmatek Gaia za 200 kn best buy {#}

Xc
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice