Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.943.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
18 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Kupio sam Freezer 7 Pro, rev.2 za 145kn na vikend akciji

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-7-pro-rev-2-s-775-1155-1156-1150-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.184

koji pri opterećenjima dovodi procesor do 75C dok mi je stari, stock išao do 72C.

Ja bi ga promijenio za Katanu 4.

http://www.links.hr/artikl-050.903.264

Je li to najbolji izbor budući da ne želim nadoplaćivati ili nešto drugo, hoće li biti bolje?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 17:36 (Ag008).
16 godina

Taj Freezer nikako nebi smio bit losiji od stock hladnjaka , provjeri dal je dobro sjeo , eventualno mu probaj povecat okretaje venta ... !

Ma to ti je skoro pa isto ko i Freezer 7 - 92mm vent , 3 toplovodne cijevi ... !

Ako vec hoces pravu stvar dodaj jos 50kn i uzmi na akciji CM Hyper 212 EVO !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

evo danas kupio cm sickleflow 120mm red fan za cm412s cooler...... preeeeglasan je i nemogu ga kontrolirat jer ima samo 3pina :(....

sta da napravim, da li ima neki crveni tihi fan, s pwm pomogucnosti? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

E zasto nisi prije pitao za savjet , preporucio bih ti ovaj Coolermaster 120mm , 1200rpm ! Imam ga i tih je !

Ako si kupio tog SickleFlowa u Linksu i ako nisi ostetio ambalazu i ne vide se tragovi koristenja , probaj ga zamijenit za ovog kojeg sam ti preporucio ! ( znam da je jedan forumas tako zamijenio Hyper T4 za 212 EVO ) !

Probaj jos kontrolirat brzinu preko programcica Speedfan !

Music As A Weapon !!
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

ovako znaci imam priliku dobiti u zamjenu vodeno hladjenje i sad imam kuciste haf 912+ koje bi mi savjetovali na moj pc i kako to uopce instalirat tj koliko vidim na mom kucistu je zamisljeno da hladnjak bude izvan kucista a sad mene zanima kako bih ja to trebao napravit izvadit one 2 cijevi i provuc kroz male rupice ima li neki video da vidim koliko je to komplicirano i jeli uopce moguce na corsair h 100 i 110i ili tak nes..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

jesam u linksa sam uzea, ostavit cu ovoga za drugi comp a uzet cu onda toga....

na pakiranju sickleflowa je manji dbi a veci okretaji, sta je bilo nelogicno, 

taj prozirni je imao 1200rpm i 21dbi,

a sickleflow 2000rpm i 19dbi... 

sutra cu kupit novi. Jos da na 7950 stavim accelera i miran san,

jel se moze nekako to napravit a da ne sj**em garanciju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 21:33 (neduzan a kaznjen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bas i nemoj previse vjerovat takvim specifikacijama jer 2000rpm-a i 19dBA nema previse smisla !

Ako ces vec stavljat Accelera , provjeri da ti grafa nema naljepnice na saraficima , ako ima , mozes odmah odustat ! Ako nema naljepnice , onda samo pazi da ne ogulis sarafice !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

a ne moze se npr. u nekom servisu zamjenit? npr u linksa ako oni vec prodaju accelero

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tomislavivic kaže...

ovako znaci imam priliku dobiti u zamjenu vodeno hladjenje i sad imam kuciste haf 912+ koje bi mi savjetovali na moj pc i kako to uopce instalirat tj koliko vidim na mom kucistu je zamisljeno da hladnjak bude izvan kucista a sad mene zanima kako bih ja to trebao napravit izvadit one 2 cijevi i provuc kroz male rupice ima li neki video da vidim koliko je to komplicirano i jeli uopce moguce na corsair h 100 i 110i ili tak nes..??

https://www.youtube.com/results?search_query=water+cooling+Haf+912%2B

http://www.overclock.net/t/1249762/cooler-master-haf-912-and-water-cooling

Music As A Weapon !!
16 godina
neduzan a kaznjen kaže...

a ne moze se npr. u nekom servisu zamjenit? npr u linksa ako oni vec prodaju accelero

To tocno nebih znao ! Nazovi ih ili im posalji mail !

Music As A Weapon !!
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

ako nema nigdje naljepnice, samo odsrajfi i stavi accelero (pazi da nista ne ogrebes). ako su naljepnice, fuk it.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...
tomislavivic kaže...

https://www.youtube.com/results?search_query=water+cooling+Haf+912%2B

http://www.overclock.net/t/1249762/cooler-master-haf-912-and-water-cooling

ma vidio sam i ja ovo na youtubu ali ne pomaze jel bih ha trebao kroz one rupe od par cm progurat cijevi al nemogu kad su spojene za radiator zanima me jel se to moze na corsairu maknut ili ne i ako da dali ima neki link za to..

18 godina
Jesi siguran da je taj EVo bolji od katane 4. Koliko vidim ima samo veći ventilator. A fizicki je nesto manji. Katana je popularnija. Btw meni je procesor am2 malo veći od dodirne površine freezera 7. Tj freezer ima 35mm kvadrat a procesor je 40mm. Ne pokrije ga cijelog. Sada je temp 90c i ugasio se. Svašta.
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
Jesi siguran da je taj EVo bolji od katane 4. Koliko vidim ima samo veći ventilator. A fizicki je nesto manji. Katana je popularnija. Btw meni je procesor am2 malo veći od dodirne površine freezera 7. Tj freezer ima 35mm kvadrat a procesor je 40mm. Ne pokrije ga cijelog. Sada je temp 90c i ugasio se. Svašta.

Pa normalno da ce se ugasit mora ti pokrivat cijeli procesor. Kod mene u intela ima viska po 7 milimetara okolo.

Evo vidite kako sam vodeno hlađenje napravio radi super i bolje od toga zasad je soket am2 am3 i 1156. Na te mogu sve sokete metnit. 

Ako zelite rezultate testiranja metnit cu ih sutra pristra kad uradim ponovo pokus. U prvom pokusu nije nista se desilo kako ntreba znaci nigdje nije pustilo vodu.

MZ
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Siguran ! Veci ventilator = veci protok = manje buke , vise toplovodnih cijevi i opcenito veci hladnjak ! Dimenzije baze 212 EVO su 37x44mm !

Uzmi kojeg hoces !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Svoje racunalo sam sastavio u gamerske svrhe,no još uvijek imam stock cooler koji me koči u većeni igara.Imam trenuno 1000Kn međutim moram kupiti novo napajanje i monitor. U TEchnu u Đakovu sam vidijo neki CoolerMAster za socket 1155 od 100Kn.Dali je to išta bolje od stock coolera? Ako je odma kupujem

Zalman tec
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne. To ti je (po meni) bačen novac. Radije lijepo stavi na stranu i neka se skuplja do cca 250 i onda si pikni Hyper 212 EVO.
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0
17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Što mislite o ovom colleru
Dakle Arctic cooling freezer A30. Zanima me dali je tih, imam AMD x4 965 BE sa stock collerom i moram priznati da je smeče od hladnjaka, temperature me toliko ne zanimaju kad neću overclockati, prvenstveno me zanima glasnoća coolera, i koliko vidim nije tako nizak tj. moći ću ga bez problema montirati iznad RAM-a (imam ovo)

Sa stock collerom ćim upalim bilo koju igru buka postane nepodnošljiva, zato uvjek igram sa slušalicama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Arctic A30 je veoma tih u radu. Čak je tiši nego Cooler Master Hyper 212 EVO. Uzmi ga slobodno. Super paše na taj proc i hladit će izvrsno.
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Da ne otvaram novu temu može savjet oko Cooler-a?

Imam  Phenom II 955 BE i budžet oko 350-400 kn. Napominjem da netreba potrošiti sav budžet ;)

RAM je Corsair Vengance.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Naci kupit cu Hyper 212 EVO , zanima me moželi to u moje kučište stati? Cinimi seda je malo veči...

Zalman tec
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zalman_Dude kaže...

Naci kupit cu Hyper 212 EVO , zanima me moželi to u moje kučište stati? Cinimi seda je malo veči...

Hyper 212 EVO nece stati u tvojeg Zalmana ZM-T1 koji je sirok svega 169mm ! On podrzava CPU hladnjake do 140mm visine , a 212 EVO je visok 159mm !

Ugrabi si CM Hyper TX3 EVO na akciji , on je visok 136mm i stat ce u tvoje kuciste !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Mogu samo pohvaliti coolermaster evo 212 na intel 2500k. Na stock frekvenciji u antec one hundred kučištu temperatura je u idle-u pala za 8 stupnjeva sa artic silver mx-5 pastom.

2 0 hvala 0
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

mala opaska sto se tice zalmana t1. imam nutra freezer extreme od 131mm i jedan heatpipe dodiruje stranicu tako da tih 140mm je malo kriva informacija. imaj to na umu kada kupujes hladenje.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Koliko on inace košta i koliko dugo traje akcija? uzet ču ga iz Sl.Broda...

Zalman tec
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zalman_Dude kaže...

Koliko on inace košta i koliko dugo traje akcija? uzet ču ga iz Sl.Broda...

I njega imas na akciji u Linksu - 204 KN ( Freezer 13 ) !

Music As A Weapon !!
16 godina
Ae_hr kaže...

Imam  Phenom II 955 BE i budžet oko 350-400 kn. Napominjem da netreba potrošiti sav budžet ;)

RAM je Corsair Vengance.

Cim imas memoriju s visokim hladnjacima poput Vengeance-a , odmah je puno manji izbor među hladnjacima jer je vecina hladnjaka u tom cijenovnom rangu velika i visoka memorija im smeta !

Provjeri si Xigmatek Aegir dal se moze naruciti kod njih ! Jos si pogledaj Spire Coolgate 2012 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Ae_hr kaže...

RAM je Corsair Vengance.

Cim imas memoriju s visokim hladnjacima poput Vengeance-a , odmah je puno manji izbor među hladnjacima jer je vecina hladnjaka u tom cijenovnom rangu velika i visoka memorija im smeta !

Provjeri si Xigmatek Aegir dal se moze naruciti kod njih ! Jos si pogledaj Spire Coolgate 2012 !

A znam, zato i pitam.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Hoće li neki under 100 kuna hladnjaci hladiti Q6600 na stocku?

Treba mi za office računalo.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Hoće li neki under 100 kuna hladnjaci hladiti Q6600 na stocku?

Treba mi za office računalo.

imas spire kepler, dosta isplativ cooler

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_178&products_id=11633

play2much
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice