Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 2.112.703
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
18 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Krezo_1987 kaže...

Pozdrav ljudi,treba mi hladnjak za Intel I5 3570K koji je na Sabertooth Z77 ploči s Corsair Vengeance RAM-om (jako visok RAM!). Mislio sam uzest Corsair H100i, ali čitam na netu da ljudi da imaju dosta problema s tim hladnjakom. Vjerovatno ću clockat proc na 4.2 GHz. Može neka preporuka, molim vas.

To i mene muči oko odabira hladnjaka, baš radi memorije tj njezinih hladnjaka.. Gledal sam H80i, al preporučuju ljudi h100i radije, a skuplje par kn...

Tu bar nebum imal problema oko nabavke hladnjaka, a da pritom moraš vodit računa koji ti paše radi memorije..

Što se tiče problema s h100, ljudi vele da je to softverske prirode, a i navodno neki ventovi cvrće, e sad...

15 godina
Pa zar je toliki problem prodati te visoke ramove i kupiti low profil ram plus recimo Noctu i mirni ste s hladenjm procesora i u buducim konfiguracijama.
18 godina
neaktivan
zvonac kaže...

To i mene muči oko odabira hladnjaka, baš radi memorije tj njezinih hladnjaka.. Gledal sam H80i, al preporučuju ljudi h100i radije, a skuplje par kn...

Tu bar nebum imal problema oko nabavke hladnjaka, a da pritom moraš vodit računa koji ti paše radi memorije..

Što se tiče problema s h100, ljudi vele da je to softverske prirode, a i navodno neki ventovi cvrće, e sad...

Ma već sam par mjeseci na Corsair-ovom forumu, ljudi konstantno imaju neka zujanja ili na pumpi ili na ventovima...i to me trenutno odbija od ovog hladnjaka. Ali napet mi je jer jako dobro hladi, a i odlično bi izgleda u mojoj konfi. Stvarno ne znam šta ću?! {#} {#} 

It's nice to be important, but it's more important to be nice
18 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Pa zar je toliki problem prodati te visoke ramove i kupiti low profil ram plus recimo Noctu i mirni ste s hladenjm procesora i u buducim konfiguracijama.

Iskreno, meni se ne sviđaju (izgledom) ti veliki zračni hladnjaci koji pokriju pola ploče. Moj Sabertooth mi je stvarno lip. {#}

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jesi možda razmišljao o nabavci custom vodenog hlađenja, dakle kupiti posebno komponente, blok, pumpa, crijeva itd....možda izgleda kao više zajebancije ali složio bi si komponente i boje po svom ukusu, i odabrao si pumpu koja ti neće zujati...

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nikacc kaže...

Jesi možda razmišljao o nabavci custom vodenog hlađenja, dakle kupiti posebno komponente, blok, pumpa, crijeva itd....možda izgleda kao više zajebancije ali složio bi si komponente i boje po svom ukusu, i odabrao si pumpu koja ti neće zujati...

Ispričavam se zbog duplog posta gori, nisam uopće primjetio.

Nikacc to nije loša ideja, ali trentno imam toliko posla (legalizacija objekata) da jednostavno neman vrimena za to. Nikad to nisam ni radio, to je još jedan problem, a i mislim, možda griješim, da nije baš neki izbor komponenti u našim trgovinama.

14 godina
protjeran
evo uzeo sam hypera412 slim:) same pohvale! ono sto je freezer13 radio na 3.8ghz, hyper412 to sad cak i koji stupanj manje to radi na 4.2ghz:) rad u windowsima se krece ko 46-48 stupnjeva ja prezadovoljan! dakle temperatura je pala za skoro 10 stupnjeva na istom taktu...LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
18 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

haha imam srece, uglavnom ne uzimam mugena3 nego sam ipak uspio naci Noctu-u za samo 580kn tako da nema vise dvojbe vise koji hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ak koga zanima , ima jedan NH-D14 za 400 KN !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jel ima neki dobar hladnjak za s. 775 do nekih 100 kn
zg....
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Treba mi cooler za AMD Phenom II X4 955 BE.

Treba biti iz Linksa, cijena 300 kn max.

0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?
reniko kaže...
jel ima neki dobar hladnjak za s. 775 do nekih 100 kn
zg....

LC Power LC-CC-95 !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 0:15 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
fReakSHOW kaže...

Treba mi cooler za AMD Phenom II X4 955 BE.

Treba biti iz Linksa, cijena 300 kn max.

Protegni se jos 29 kn i uzmi Arctic Freezer A30 !

Ak se nemozes protegnut , ostaje ti CM Hyper T4 !

Music As A Weapon !!
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

gledam hladnjake za kuciste i imam ponudu s foruma od kolege BitFenix Spectre Pro LED 120mm,   Cooler Master Excalibur i Nitrox R-120-G. ima neko neki prijedlog? 

uzeo bih prva dva

1 BitFenix Spectre Pro LED 120mm
1 Cooler Master Excalibur
0 Nitrox R-120-G
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 1:13 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uzeo bih CM Excalibur zbog regulacije okretaja od 600 - 2000 , dobrog izgleda !

Nitrox - ima veci protok zraka od Bitfenixa s istom razinom buke !

Music As A Weapon !!
16 godina
Haf932 kaže...

Uzeo bih CM Excalibur zbog regulacije okretaja od 600 - 2000 , dobrog izgleda !

Nitrox - ima veci protok zraka od Bitfenixa s istom razinom buke !

dali je velika razlika sto se tice protoka zraka?vec sam rekao kolegi da excalibura 2 i bitfenixa 2 spremi.

edit: nasao sam dobar review za bitfenixa cini se jako dobar http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/bitfenix_spectre_pro_range_review/6

za ove nemogu nac na 1200rmp koliki je protok zraka i dB

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 3:22 (marxone).
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nije velika razlika !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Moj glas za Mugen 3 !

On dolazi s jednim ventom do 1600rmp-a ! PCGH dolazi s dva venta od 800rpm-a ! Posto on nije Twin tower hladnjak , ovaj drugi vent koji izvlaci zrak iz hladnjaka nema isti ucinak kao ovaj koji puse u hladnjak ! I zbog toga ima i dosta manji protok zraka od Mugena 3 !

Zanimljiva tvrdnja.

Zašto onda više proizvođača stavlja 2x low-speed venta na coolere? Ipak pomaže u hlađenju ili služi samo kao navlakuša za kupca s tim ekstra ventom?

U testovima koje sam pronašao na webu uglavnom tvrde kako PCGH u normalnim uvjetima hladi jednako ili bolje od regularnog Mugena 3, uz nižu razinu buke.

Naravno, kad vent na običnom Mugenu 3 radi na max rpm, protok jest nešto veći. Ali je i buka (dosta) primjetnija

http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mugen-3-rev-b.html

http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mugen-3-rev-b-pcgh.html

18 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pošto sam skinul hladnjake s ram (low profile) memorije, pretpostavljam da sad mogu instalirat svaki hladnjak na proc, bez bojazni da mu nebu memorija smetala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Da, možeš.
18 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav boysi, u koju skupinu bi stavili Mugen 3, jel može parirat Noctui NH D14?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Nemoze ti mugen3 parirati noctui d14 jer je ipak za klasu bolja..h100 ti je tu u rangu ali po meni je noctua d14 bolji izbor...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, namjeravam kupiti mugen 3 pa me zanima koju termalnu pastu kupiti s njim, kupujem u ADM-u, a cijena nije preveliki problem.

Trenutačno doma imam ceramique 2, pa ako ima koja bolja molio bih vas da mi je preporučite.

Hvala unaprijed :)

BF3 Battlelog: pijana_carapa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

S Mugenom ces dobit termalnu pastu , tak da neoras kupovat !

Music As A Weapon !!
15 godina
Haf932 kaže...

S Mugenom ces dobit termalnu pastu , tak da neoras kupovat !

Lol, stvarno sam onda blesavo čitao recenzije kada to nisam primjetio {#}

Niš, evo mugen 3 naručen :D

Hvala na pomoći

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Inace sa skoro svakim hladnjakom dobis termalnu pastu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Haf932 kaže...

Inace sa skoro svakim hladnjakom dobis termalnu pastu !

Zbog nekog neobjašnjivog razloga tu sam činjenicu lagano zaboravio {#}

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Namjeravam kupiti neki hladnjak za procesor. Imam AMD Phenom II x4 955BE koji ću u nekoj budučnosti ako zatreba klokati na 4 GHz.. Naišao sam na Njuškalu na ova dva: Coolermaster TX3 i Artic Freezer 64 PRO. Koji od ta dva bi bio best buy što se tiče overclocka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Slabi su ti to hladnjaci za OC-anje ! Potrazi nekog koji ima 120mm vent ! Do kolko para trazis hladnjak ?

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Za Artic Freezer 64 pro je čovjek naveo u oglasu: Temperature nisu prelazile 50°C u igrama (procesor AMD Phenom II X4 960T, 3.6 GHz, 1.35v), a pod Prime 95 proc OCan na 4.0 GHz, 1.45v nije prelazio 60°C.. 

Ako je ovo gore istina, onda bi taj hladnjak bio dobar za moj proc...

Tražim do nekih 200 kuna za kupit ali u obzir dolazi i polovno tj. rabljeni hladnjaci pa sam zato gledao na njuškalu

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice