Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.760
|
čitano: 3.375.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
8 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Opet ovo žvakanje.... sa obzirom da većina nas upgrejda komp u prosjeku svakih 5-6 godina, kolika je vjerojatnost da kod tog upgrejda nečeš upgrejdat i matičnu, što znači da je pitanej socketa totalno nebitno. 

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina

Nadam se da Stjepanj prati temu pa evo jedan video za njega, uostalom sretna nova godina svima ;)

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

Evo u ovoj krizi sa radnom memorijom najbolje 14600k i ddr4 nikakvi vanilla ryzeni kao 7500f,7600x,7700 i 9600x...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Video od hardweare unboxed gdje pokazuje da je ryzen 5500 bolji od i5 12400f je laz, evo dolje tri SS covjek testirao tri igre kao i HU cyberpunk, marvel rivals i warhammer totalno obrnuta prica.Znaci da ga netko kenja, e sada tko kenja ? Da li kenja HU koji je samo ubacio brojeve u tablice kako njemu pase ili kenja ovaj lik koji vrti LIVE pokazuje brojeve i mjenja komponente pred kamerom i pokazuje postavke BIOS-a..

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2026 13:55 (MGloc).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Stevo ga usro jer evo njegovog testa sa starim gpu. 12400kf sa ddr4 jači od ryzena5600 a kamoli ryzena 5500.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ak ste pogledali video rezultati su zadnjom verzijom windowsa koja svim ryzenima diže performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)

Moze biti da mi je zato rzyen 3600 radio katastrofalno ovisi kako ga koji windows update pogodi kao lotto.

10 godina

Ajmo , predstavljen je Panther Lake za laptope na CES-u, članak:

https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intel-doubles-down-on-gaming-with-panther-lake-claims-76-percent-faster-gaming-performance-new-x-series-chips-deliver-up-to-12-xe3-cores

Na najjnovijiem Intelovom, nadam se comeback, procesu proizvodnje 18A.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 mjeseci
Dragi ljudi, bez obzira na to jeste li fanboy Intela ili AMD-a, činjenica je da je Intel, dok nije bilo Ryzena, naplaćivao oko 100 eura po jezgri. Poanta je da je dobro dok se oni međusobno natječu, jer mi kao korisnici tada dobivamo bolje procesore s više jezgri i threadova.
AMD i Intel nemaju istu arhitekturu i nema smisla tvrditi da jedan od njih „ne valja“. I Intel i AMD imaju dobre procesore. Ono što želim reći jest da dok god postoji konkurencija, mi kao korisnici prolazimo bolje.
Graba
Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Venaras kaže...
Dragi ljudi, bez obzira na to jeste li fanboy Intela ili AMD-a, činjenica je da je Intel, dok nije bilo Ryzena, naplaćivao oko 100 eura po jezgri. Poanta je da je dobro dok se oni međusobno natječu, jer mi kao korisnici tada dobivamo bolje procesore s više jezgri i threadova.
AMD i Intel nemaju istu arhitekturu i nema smisla tvrditi da jedan od njih „ne valja“. I Intel i AMD imaju dobre procesore. Ono što želim reći jest da dok god postoji konkurencija, mi kao korisnici prolazimo bolje.

Šteta da Nvidija nema konkurenciju sa grafičkim karticama, jer letargija sa AMD strane je lagano tragikomična pošto si zeleni mogu dozvolit radit doslovno šta im padne na pamet jer imaju skoro pa monopol (93% tržišta).

Ali najluđe je kad pomisliš da je cijelo IT tržište u svakom segmentu palo na jednog do max 2 igrača, počevši od ASML kao jedinog proizvođača za UV litografiju, TSMC i Intela kao jedine igrače za fab proizvodnju, Samsung i SK Hynix kao većinske proizvođače memorija (tu je još i Micron kod nand), Nvidiju skoro kao jedinog proizvođača grafičkih (ok TSMC u biti proizvodi za njih), kod HDD su to WD i Seagate u debeloj večini... i sve nekako ide prema tome da će za 10ak godina biti samo jedan igrač u svemu i onda smo naj.... osim ako Kinezi ne iznenade (pod tim ne mislim a okupaciju Taiwana )

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice