Opet ovo žvakanje.... sa obzirom da većina nas upgrejda komp u prosjeku svakih 5-6 godina, kolika je vjerojatnost da kod tog upgrejda nečeš upgrejdat i matičnu, što znači da je pitanej socketa totalno nebitno.
Video od hardweare unboxed gdje pokazuje da je ryzen 5500 bolji od i5 12400f je laz, evo dolje tri SS covjek testirao tri igre kao i HU cyberpunk, marvel rivals i warhammer totalno obrnuta prica.Znaci da ga netko kenja, e sada tko kenja ? Da li kenja HU koji je samo ubacio brojeve u tablice kako njemu pase ili kenja ovaj lik koji vrti LIVE pokazuje brojeve i mjenja komponente pred kamerom i pokazuje postavke BIOS-a..
Ak ste pogledali video rezultati su zadnjom verzijom windowsa koja svim ryzenima diže performanse.
Moze biti da mi je zato rzyen 3600 radio katastrofalno ovisi kako ga koji windows update pogodi kao lotto.
Ajmo
, predstavljen je Panther Lake za laptope na CES-u, članak:
https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intel-doubles-down-on-gaming-with-panther-lake-claims-76-percent-faster-gaming-performance-new-x-series-chips-deliver-up-to-12-xe3-cores
Na najjnovijiem Intelovom, nadam se comeback, procesu proizvodnje 18A.
AMD i Intel nemaju istu arhitekturu i nema smisla tvrditi da jedan od njih „ne valja“. I Intel i AMD imaju dobre procesore. Ono što želim reći jest da dok god postoji konkurencija, mi kao korisnici prolazimo bolje.
AMD i Intel nemaju istu arhitekturu i nema smisla tvrditi da jedan od njih „ne valja“. I Intel i AMD imaju dobre procesore. Ono što želim reći jest da dok god postoji konkurencija, mi kao korisnici prolazimo bolje.
Šteta da Nvidija nema konkurenciju sa grafičkim karticama, jer letargija sa AMD strane je lagano tragikomična pošto si zeleni mogu dozvolit radit doslovno šta im padne na pamet jer imaju skoro pa monopol (93% tržišta).
Ali najluđe je kad pomisliš da je cijelo IT tržište u svakom segmentu palo na jednog do max 2 igrača, počevši od ASML kao jedinog proizvođača za UV litografiju, TSMC i Intela kao jedine igrače za fab proizvodnju, Samsung i SK Hynix kao većinske proizvođače memorija (tu je još i Micron kod nand), Nvidiju skoro kao jedinog proizvođača grafičkih (ok TSMC u biti proizvodi za njih), kod HDD su to WD i Seagate u debeloj večini... i sve nekako ide prema tome da će za 10ak godina biti samo jedan igrač u svemu i onda smo naj.... osim ako Kinezi ne iznenade (pod tim ne mislim a okupaciju Taiwana
)
Što se tiče korištenja za AI koji je sveprisutan u svemu nema, no za igranje nije baš tako, Amd je tu i te kako konkurentan te kako su kolege rekle plačao bi jadnu rtx 5070 12gb i 1000e da nije Amd.ovih kartica.
Ne zamaraj se previše i uživaj samo...