CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.191.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Treba da ugradim cooler upravo kupljen Thermaltake contact 30 , ali imam problem jer nemogu da odvojim 120mm fan od njega što je neophodno! Gornje gumice se lako skinu ali donje jedino na silu da .... em!

Panika me hvata

POMOĆ

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Dobro prouci upute , pogledaj na netu dali ima kakav tutorijal , i na youtubeu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
Haf932 kaže...

Dobro prouci upute , pogledaj na netu dali ima kakav tutorijal , i na youtubeu !

evo fotka............. trazio pu youtube!!!!!!!!!!!

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Pa probaj to malo cimat , mora ici van !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Osjećam se ko' pravi njub ! Nemogu ga odvojiti, 10 videa sam pregledao!

:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koje ..anje , jedva maltene silom ali ništa nije slomljeno!

edit: 60 minuta zezancije -ovako trivialna stvar!

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 16:25 (joyjoy).
14 godina
CPU hladnjaci P&O

Nije baš striktno vezano za temu ali da ne otvaram novu budem tu pitao

znači imam dva 3-pin venta koje ću koristiti za hlađenje procesora,

zanima me ima li nekakav način za reguliranje tih 3-pin ventova putem PWM-a, bilo softverski(možda speedfan?) ili putem adaptera,

tražio sam dosta po netu ali nisam baš našao konkretan odgovor. 

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima ako ti ploča podržava reguliranje 3 pin ventova, ili putem potenciometra ( košta oko 110 ili 120 kn ) gdje ih spojiš na potenciometar i onda reguliraš točno koliko želiš da se vrte.

16 godina
neaktivan
joyjoy kaže...

Koje ..anje , jedva maltene silom ali ništa nije slomljeno!

edit: 60 minuta zezancije -ovako trivialna stvar!

Po izgledu kanalica za gumice mogu zaključiti da se ventilator umeće s gornje strane, odnosno da prvo u kanalice umetneš donja dva gumelinija i guraš ih polagano dolje prema bazi, a kad dođeš do gornjih, onda samo pripaziš da fino sjednu u kanalice i poguraš još malo prema dolje. Tako vent nema kud ispasti, jerbo ga, kada je hladnjak ugrađen u kućište, vadiš tako da ga povlačiš prema sebi.

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
14 godina

To mi je i bila dvojba, ili uzet potenciometar ili neko jefino i nekomplicirano rješenje sa tom pwm opcijom,

sad sam našao da nemogu 3 pin ventovi radit u pwm modu,

znači da im se okretaji povećavaju/smanjuju ovisno o temp. procesora, fali im neki čip ili što već u motoru koji imaju 4-pin ventovi

tak da ću nakraju uzet neki potenciometar

Sometimes you just have to pee in the sink
14 godina

To nije samo do venta, nego i do ploče. Ja imam na ploči 3 PIN vent koji je spojen na 3 pin socket  i sa SpeedFanom radim s njim šta hoću a sad ga ploča sama regulira. Uglavnom, kupiš si potenciometar ako ti to treba i riješeno.

17 godina
CPU hladnjaci P&O

Do sada nisam imao skoro nikakvog iskustva oko tih boljih hladnjaka i kučišta u smislu nekog istraživanja, proučavanja i montiranja. Samo onih manjih običnih...

Kako kupujem novi komp i pratim već mjesec dana određene komponente, zanima me sljedeće.

Uzet ću najvjerojatnije Spire TherMax III, a zbog trenutno manjeg budžeta zasad bih uzeo neko najjeftinije kučište, npr. NaviaTec 6005.

Pitanje je da li stane navedeni hladnjak u to kučište? Vidim dimenzije, ali kod hladnjaka primjerice pišu dimenzije ventilatora kao pa me sve zbunjuje malo. Zbog toga bih htio iz prve ruke odgovor.

Hvala unaprijed.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nekako sumnjam da stane ili jako na knap. Drži komp bez bočne stranice i gotovo.

15 godina

Taj Thermax III je visok 152mm , a kuciste je siroko 185mm ! To je nekak na knap!

Music As A Weapon !!
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Ima koji u tom rangu (350kn max), prvenstveno na futura-it ili centro.hr, a da bi stao sigurno u to kučište? Procesor bi bio amd 8320, matična m5a97 r2.0....

Ne bih baš htio nešto obično. Nema baš neki izbor na tim stranicama u tom rangu..

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 22:23 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Tesko ces naci takav nizi hladnjak s 120mm ventom ! Ako i bude malo sire od kucista , skines stranicu dok ne kupis bolje kuciste !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Pa bolje bi ti bilo da uštediš još 150 kn pa da onda u paketu kupiš i neko normalno kućište. Na njušci se može naći do 300 kn normalnih kućišta a novo taman nešto na knap.

17 godina
CPU hladnjaci P&O

hehe, tom logikom sam već odgađao kupovinu jer sam šparao za bolji procesor, pa za bolju memoriju, i onda za ovaj bolji hladnjak. {#}

Morat ću još onda i za kučište šparat. A kad nema neka velika ponuda srednjih kučišta, a da su bez napajanja...Htio bih sve na jednom mjestu obavit da mi odmah sve slože unutra.

Hvala svima.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Kaj se tice novog kucista iz Centra, ispod nekog ovakvog se ne isplati ici !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Znači u njega bi Thermax III išao, a?

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, bez problema. Pogledaj u tom linku specifikacije kućišta i visinu hladnjaka kojeg prima.

17 godina
Haf932 kaže...

Taj Thermax III je visok 152mm , a kuciste je siroko 185mm ! To je nekak na knap!

Nije ništa na knap več taman dost,Nevinašce i moje kučište je 185mm širine i u njega sjedne Spire Coolgate 2011 bez frke a on je praktički iste visine 153mm.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=56&jumpto=3087641&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Opet ovisi od modela do modela koliko mjesta je ostavljeno iza nosaca maticne za kablove !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Bok, uskoro bih promjenio hladnjak na procesoru, samo neznam dali da uzmem h100 ili noctua nh-d14? 

Se bum vas tužil
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Ja bih isao na Noctuu , naravno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Znaš li gdje se moze nabaviti Noctua?

Se bum vas tužil
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 3
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Koji je najbolji 120mm vent za CPU heatsink? Imam Scythe Yasyu i njezin vent je veoma bučan, a smanjivanjem napona s potenciometrom samo smanjuje brzinu vrtnje, ne i buku. S obzirom da će i novi biti spojen na potenciometar PWM nije bitan, ne smeta ni veliki RPM(ako se smanjivanjem napona smanjuje i buka). I bilo bi dobro da je dostupan u protisu jer naručujem već nešto od tamo pa da ne plaćam duplu poštarinu, inače bih već uzeo NF-P12.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

jel ko zna kolko dode otprilike NH-D14,kako in triba platit,i za koliko bi moga bit u splitu ako ga sutra narucim...

15 godina
neaktivan
power_user kaže...

Koji je najbolji 120mm vent za CPU heatsink? Imam Scythe Yasyu i njezin vent je veoma bučan, a smanjivanjem napona s potenciometrom samo smanjuje brzinu vrtnje, ne i buku. S obzirom da će i novi biti spojen na potenciometar PWM nije bitan, ne smeta ni veliki RPM(ako se smanjivanjem napona smanjuje i buka). I bilo bi dobro da je dostupan u protisu jer naručujem već nešto od tamo pa da ne plaćam duplu poštarinu, inače bih već uzeo NF-P12.

Nisam ga isprobao, ali po testovima, ovaj bi trebao biti dobar!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice