Best buy Intel Core i5-3570K ili i5 2500k?

poruka: 134
|
čitano: 37.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Best buy Intel Core i5-3570K ili i5 2500k?
BlueMax kaže...
Abatwa kaže...
BlueMax kaže...

Treba ti novo napajanje bez obzira na potrosnju. Da ne bi bilo plakanja.

Glupost. Ako je suma potrošača manja od isporučene snage, ne treba napajanje. I kraj. Kaj sad, dat 500-600kn za novi PSU tek toliko? Osobno, mislim da treba novo napajanje jer mu grafa pod loadom ima 400W potrošnje. Dodaj tome matičnu, HDD i proc (90W u loadu) i dođeš preko 500W. To je već nekakvo mjerilo. Paušalno kupovati dijelove baš i nije.

Pretpostavljam da iz tebe govori veliko iskustvo :)

pa jes ti normalan? 400W?

Kad ides zapocet komentar na neciji post sa "glupost" onda se pobrini da u istom tom postu ne izvalis glupost godine.

Iz mene govori graf koji sam doma našao na netu i pogledao koliki je Power consumption u loadu. Ubijte me odmah što sam glup i nisam odmah stavio link jer sam znao da će se nać neki majstor koji će reći "pics or it didn't happen". E sad, u vidu istine, trebalo bi reć da za tu specifičnu grafičku grafovi na guglu daju rezultate 70 - 400W jer postoje različiti modeli sa različitim potrošnjama, od onih total low-end sa full niskom potrošnjom do OC-anih sa (doista) 380W potrošnje...

I nadalje, to što sam ja (možda) izvalio glupost jer sam baratao s neprovjerenim podacima, uopće ne znači da ono što si ti rekao nije glupost. Dapače, samo si to potvrdio jer ako njegova grafička doista troši 150-200 W, onda potvrđuješ činjenicu da mu ne treba novo napajanje, a 3 posta ranije mu preporučaš da kupi novo.

Pa eto sad...ti vidi jel imaš još kaj za dodati ili ne...

The Chinaman is not the issue here!!!
14 godina
neaktivan

3 posta ranije mu preporucam da kupi novo napajanje, neovisno o potrosnji, jer ima no name (InterTech) napajanje na kojem samo pise da ima 500W a kolka mu je stvarna snaga to ne znaju ni onaj ko ga je proizveo ni babe vracare. No da to napajanje ima i stvarnih 1000W nije u tome najveci problem.  Problem je u nekvalitetnim komponentama napajanja i nedostatku zastite pa takvo napajanje nema stabilan napon i najcesci je razlog crkavanja maticnih ploca i ostalih komponenti prikljucenih na maticnu. Vjeruj mi, u 25 godina bavljenja racunalima nagledao sam se izgorenih komponenti i tuznih faca ljudi koji su davali ogromnu lovu za komponente racunala a stedjeli na napajanju. Postoji razlog zasto neki Seasonic, Enermax, Corsair i slicni od 380W kostaju 4 puta vise od InterTecha, MS-a, Codegena i slicnog skarta na kojima pise 500W ili 1000W. Nazalost ljudi taj razlog cesto shvate prekasno.

Sto se tice graficke kartice koju navodi, ona pod maksimalnim opterecenjem u fumarku nema teorije povuci preko 70W. U stvarnom zivotu nece ni preko 60W. Podaci koje nalazis po internetu su ili ukupna potrosnja cijelog sistema ili podatak koji iznosi proizvodjac zbog odricanja odgovornosti (to se takodjer odnosi na cijeli sistem a proizvodjac tu predvidja da se osim graficke u racunalo spoji maksimalni broj maksimalnih potrosaca i onda to podupla).

Njemu je jedan Seasonic od 380W apsolutno dovoljan (i previse) za buduci setup a drzanje 4000kn vrijednih komponenti na starom smecu od napajanja koje kosta 80kn je najgluplje sto moze napraviti. 

5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Abatwa kaže...

Iz mene govori graf koji sam doma našao na netu i pogledao koliki je Power consumption u loadu.

To je graf za full power consumption.

Dakle za cjelokupni sistem u loadu, grafička+CPU, matična, memorije, ventilatori itd... (svi potrošači+ grafička)

Što reče BlueMax (sad sam vidio koja je grafička) 400W napajanje kvalitetnijeg proizvođača mu je i previše. {#}

Das Herz hat seine Grunde, die der Verstand nicht versteht
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 12:48 (Budokai).
13 godina
neaktivan

To da je Intertech smo saznali nakon što si mu rekao da svakako kupi novo napajanje :)

Ali, u pravu ste obojica, nisam dobro shvatio grafove i tumačio sam to kao potrošnju grafičke. Iskreno, nisam kupovao napajanje već 7 godina, a grafičku 3, tako sam ofrlje procijenio da je ta 6670 možda zbilja nekaj specijalno i troši gro watta. Što se tiče ostatka savjeta, tu se slažem. Kada sam kupovao komp dao sam za Antec kućište s napajanjem 800kn i to je bio najbolji potez pri kupnji. 

Naknadno sam ugrađivao u njega i grafičku sa dva ona 6-pinska konektora i sve radi bez beda, što se ne može reći za šrot napajanja tipa MS koja rikavaju i na low-end mašinama.

Inače se i sam bavim servisom računala već jedno 10 godina, ali nikada nisam bio u poziciji da mogu birati (dobiš djelove i složiš kaj se može), a kao što rekoh, zadnji risrč za osobno računalo je bio prije 7 godina, malo sam po tom pitanju out of scope :D

14 godina
neaktivan
Abatwa kaže...

To da je Intertech smo saznali nakon što si mu rekao da svakako kupi novo napajanje :)

Ali, u pravu ste obojica, nisam dobro shvatio grafove i tumačio sam to kao potrošnju grafičke. Iskreno, nisam kupovao napajanje već 7 godina, a grafičku 3, tako sam ofrlje procijenio da je ta 6670 možda zbilja nekaj specijalno i troši gro watta. Što se tiče ostatka savjeta, tu se slažem. Kada sam kupovao komp dao sam za Antec kućište s napajanjem 800kn i to je bio najbolji potez pri kupnji. 

Naknadno sam ugrađivao u njega i grafičku sa dva ona 6-pinska konektora i sve radi bez beda, što se ne može reći za šrot napajanja tipa MS koja rikavaju i na low-end mašinama.

Inače se i sam bavim servisom računala već jedno 10 godina, ali nikada nisam bio u poziciji da mogu birati (dobiš djelove i složiš kaj se može), a kao što rekoh, zadnji risrč za osobno računalo je bio prije 7 godina, malo sam po tom pitanju out of scope :D

Napisao je "neko no name napajanje". To u 99,9% slucajeva znaci - smece.

Kuciste kupis dobro i miran si 20 godina. No kucistem je ipak malo drukcija situacija pa ako si ogranicen budzetom kad slazes konfiguraciju bolje je zakinuti na kucistu nego na maticnoj, procesoru ili grafickoj.  Kasnije kad skupis love kupis bolje kuciste. S napajanjem  nema igre. Ono mora biti kvalitetno od pocetka. 

13 godina
neaktivan

Pa no - Antec radi fensi-šmensi kućišta, ali u njih stavlja (je stavljao?) kvalitetna napajanja. Konkretno, radilo se o:

http://store.antec.com/Product/enclosure-sonata_family/sonata-iii-500/0-761345-15137-5.aspx

14 godina
neaktivan

Nisam mislio na tebe nego opcenito. To tvoje je vrlo dobro kuciste i vrlo dobro napajanje.

1 0 hvala 0
13 godina
BlueMax kaže...

3 posta ranije mu preporucam da kupi novo napajanje, neovisno o potrosnji, jer ima no name (InterTech) napajanje na kojem samo pise da ima 500W a kolka mu je stvarna snaga to ne znaju ni onaj ko ga je proizveo ni babe vracare. No da to napajanje ima i stvarnih 1000W nije u tome najveci problem.  Problem je u nekvalitetnim komponentama napajanja i nedostatku zastite pa takvo napajanje nema stabilan napon i najcesci je razlog crkavanja maticnih ploca i ostalih komponenti prikljucenih na maticnu. Vjeruj mi, u 25 godina bavljenja racunalima nagledao sam se izgorenih komponenti i tuznih faca ljudi koji su davali ogromnu lovu za komponente racunala a stedjeli na napajanju. Postoji razlog zasto neki Seasonic, Enermax, Corsair i slicni od 380W kostaju 4 puta vise od InterTecha, MS-a, Codegena i slicnog skarta na kojima pise 500W ili 1000W. Nazalost ljudi taj razlog cesto shvate prekasno.

Sto se tice graficke kartice koju navodi, ona pod maksimalnim opterecenjem u fumarku nema teorije povuci preko 70W. U stvarnom zivotu nece ni preko 60W. Podaci koje nalazis po internetu su ili ukupna potrosnja cijelog sistema ili podatak koji iznosi proizvodjac zbog odricanja odgovornosti (to se takodjer odnosi na cijeli sistem a proizvodjac tu predvidja da se osim graficke u racunalo spoji maksimalni broj maksimalnih potrosaca i onda to podupla).

Njemu je jedan Seasonic od 380W apsolutno dovoljan (i previse) za buduci setup a drzanje 4000kn vrijednih komponenti na starom smecu od napajanja koje kosta 80kn je najgluplje sto moze napraviti. 

Sad kad razmislim bilo je glupo od mene sto sam htio zadrzati to napajanje, ne samo zbog tvojeg komentara nego sam se dodatno informirao i od jednog covjeka koji se isto bavi sa kompovima vec dugo. Na kraju sam uzeo Corsair CX 430W :-)

12 godina
neaktivan

pozz uzimam za koji tj sljedece:

Cpu: i5 2500 ILI i5 3570

Vga:xfx hd 7950 3Gb

MB:Assrock z77 extreme 3

Nap: 600w

Kuč:http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052600038889

RAM:8 GB g.skill sniper

HDD:i TB

zanima me preporuka izmedu ova 2 cpu-a s obzirom na ostale komponente...(naravno za gameing koji je bolji)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako vec uzimas Z77 chipset uzmi i "K" procesor.

Posto je 2500K danas skuplji ipak je 3570K bolji izbor. Da kostaju jednako osobno bi isao na 2500K.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

ok, hvala.

a u vezi cpu..obadva imaju 1600 Mhz max za ram ja mislim, hoce li to utjecat na ram koji mi je 1866 Mhz?

13 godina
neaktivan

Neće utjecat, samo će ti rami moći raditi na max frekvenciji 1600 MHz (ali to je u redu, ne osjeti se razlika u radu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da ali samo onda ustvari bzvze kupio 1866 ram, mogao sam i 1600..?

14 godina
neaktivan
Patronx8 kaže...

ok, hvala.

a u vezi cpu..obadva imaju 1600 Mhz max za ram ja mislim, hoce li to utjecat na ram koji mi je 1866 Mhz?

ne zabrinjavaj se oko toga. Na oba moze ici i brza memorija.

13 godina

@BlueMax i5 2500K je opet postao jeftiniji - KLIK. Također dajem glas za njega ili polovno ak naiđe na 2550K - al će to biti već malo teže, a i vidim da kolega kupuje sve novo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 13:47 (zober).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozz,momci!

Da ne otvaram novu temu,pa ću pitati ovdje.

Nabavio sam polovnu ploču Asrock p67 pro3.

Za 15-ak dana namjeravam uzeti i proc,također polovni. Da li da idem na SB ili IB?

Mislio sam ići i na nešto tipa i5 2400 jer se da dosta jeftinije nabaviti polovni.

Savjeti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 19:52 (Arabarran).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Arabarran kaže...

Pozz,momci!

Da ne otvaram novu temu,pa ću pitati ovdje.

Nabavio sam polovnu ploču Asrock p67 pro.

Za 15-ak dana namjeravam uzeti i proc,također polovni. Da li da idem na SB ili IB?

Mislio sam ići i na nešto tipa i5 2400 jer se da dosta jeftinije nabaviti polovni.

Savjeti?

Pa ako vec imas tu plocu grijeh je ici na non K cpu. odi na i5 2500k ili i5 3570k...razliku neces osjetiti jedino ak nisi okorjeli kloker.

Werdum Combat Team
16 godina
neaktivan

Znaći,idem na ono šta uspijem jeftinije nabaviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Arabarran kaže...

Znaći,idem na ono šta uspijem jeftinije nabaviti?

Pa razlika je minimalna. odi na jeftiniju varijantu koju možes nac samo da je otključan (K) cpu.

Werdum Combat Team
12 godina
neaktivan

Ja se izvinjavam tek sam se reg. na bug i neznam napraviti temu a nemam puno vremena,pa ako moze neko da mi kaze,ako ne onda ukratko kako da vratim kompjuter unazad vise dana ali na win 7 ne na xp jer imam nekih problema sa kompom pa plzzz... help. 

Hvala unaprijed!!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Klikni "Start", u polje za upis upisi "sy", u vrhu ce ti se pojaviti ikonica "system restore". Klikni na nju i slijedi upute.

0 0 hvala 0
13 godina

Start-all programs- accessorise-system tools-system restore

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bok svima,

Evo pročitao sam sve komentare ,ali se i dalje ne mogu odlučiti koji od ova dva procesora uzeti.

Mene samo zanima koji je bolji za igranje,i  s kojim bi mogao dobiti više FPS-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

Bok svima,

Evo pročitao sam sve komentare ,ali se i dalje ne mogu odlučiti koji od ova dva procesora uzeti.

Mene samo zanima koji je bolji za igranje,i  s kojim bi mogao dobiti više FPS-a

Ovisi o ploči i hlađenju. 3570k ima veći performance per clock, dok je na istom clocku 2500k hladniji.

FPS ovisi uglavnom o kartici. Ako ti je samo za igranje uzmi koji nađeš jeftiniji.

12 godina
neaktivan

Mani se svega.

Promijeni posao,dobro zaradi pa kupi i7 extreme 3970 i ostale komponente socketa 2011.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 14:11 (mark7).
14 godina
neaktivan
mark7 kaže...

Mani se svega.

Promijeni posao,dobro zaradi pa kupi i7 extreme 3970 i ostale komponente socketa 2011.

{#}

Nadam se da je ovo bila sala, jer je neozbiljno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 18:38 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
mark7 kaže...

Mani se svega.

{#}

Nadam se da je ovo bila sala, jer je neozbiljno.

Bila je, samo ne shvaca ju svatko..

clock2much
17 godina
Cisto da se nadovezem i zagnjavim jer mi se cini da znate kaj pisete a vjerojatno imate iskustva iz prve ruke.
Gledal sam testove i benchmarke te vec godinu dana pametujem. Mislim da budem kroz dva mjeseca isel sklapat tj. nadogradivat postojeci komp.

Zanima me kaj da kupim?
i5-3570K ili i5-2550K?
Maticna bude Gigabyte GA-Z77X ili neka Z77 serija.
RAM ko RAM manje vise sve isti k. Mislil sam uzet Corsair XMS3 Dominator Platinum DIMM Kit 16GB - pretpostavljam da je to cist ok RAM.
Gledam graficke i GTX 660 ispada neki best buy. Sve cijenovno skuplje se ne isplati jer rast cijene ne prati rast performansi ili da budemo realni ne mislim dati vise od 200 eura za graficku.

Unaprijed hvala za sve savjete i preporuke.
15 godina

Ja bih uzeo 3570k. Ima noviju arhitekturu, proizvodni proces i manji TDP (potrošnju) te jači integrisani grafički čip koji se uz pomoć Lucid Virtu software-a lako upari sa diskretnom grafikom. Također u paketu ide podrška za PCIE 3.0.

http://ark.intel.com/compare/65520,65647

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

za to vrijeme će izaći haswell pa gledaj da uzimaš i5 4670k i neku z87 matičnu

Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice