AsRock 990FX Extreme i AMD FX 8150,vaše mišljenje

poruka: 49
|
čitano: 5.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Jučer sam nabavio ove 2 komponente i to sam otišao u drugi grad radi toga.Uzeo sam najslabiju varijantu 8-jezg procesora.Međutim čitajući sinoć sam po nekim forumima primjetio da ovo baš i nije idelna kombinacija jer kao navodno ova ploča nema dovoljno snage da napaja navedeni cpu te dolazi do nekakvog cpu throtllinga bla bla bla...opet nekima sasvim normalno radi ova kombinacija..tako da sam se malo rastužio.Ne planiram OC.

Nisam još ništa sastavio konfu jer mi ostaju ostale komponente za nabaviti a to ću sa vremenom...Zanima me vaše mišljenje o ovoj kombinaciji i eventulano moguči problemi te kako riješiti?Hvala.

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
protjeran

Inace ovakve stvari se pitaju prije nego odes u kupovinu.

3 0 hvala 0
13 godina

Trebao si za manje love ubosti jednog fx 8320 , o njemu imas sve napisano tu na forumu, a za ovo je kolega iznad upravu, takve stvari dodes ovdje pitat prije kupovine, da dobis pokoji savjet 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: AsRock 990FX Extreme i AMD FX 8150,vaše mišlje
Tyberius_Prime kaže...

Pa ja sam pregledao review o ovoj ploči na njihov stranici ništa se ne spominje problem sa napajanjem,jer piše fino AM3+  ready.

16 godina
neaktivan

Zašto je sad bitno za savjet prije ili poslije kupovine?Kakve veze ima?Ako ćeš mi dati savjet reci..

13 godina
Zelja kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Pa ja sam pregledao review o ovoj ploči na njihov stranici ništa se ne spominje problem sa napajanjem,jer piše fino AM3+  ready.

Pa normalno da nece na SVOJOJ stranici govoriti o problemima

13 godina
Zelja kaže...

Zašto je sad bitno za savjet prije ili poslije kupovine?Kakve veze ima?Ako ćeš mi dati savjet reci..

Savjet prije upravo zato jer ovdje kolege forumasi znaju za probleme koje ploce imaju, pa ce ti reci koja bi kombinacija odgovarala proc+mbo, a sad kad si kupio je kasno{#}

16 godina
neaktivan
mazy651 kaže...
Zelja kaže...

Savjet prije upravo zato jer ovdje kolege forumasi znaju za probleme koje ploce imaju, pa ce ti reci koja bi kombinacija odgovarala proc+mbo, a sad kad si kupio je kasno{#}

Šta je kasno?Ako se ne slaže vratit ću ploču i uzeti drugu.U čemu je problem.

13 godina

Pa probaj sastaviti konfu i sam vidi dali ce biti problema, a ako bude problema onda zamijeni plocu i bok

Pa ploca nebi trebala biti losa, ima sve sto svaka bolja ploca treba imati,ali ak nebudes oc radil trebalo bi biti sve uredu, ali i sa oc bi trebalo raditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mazy651 kaže...

Pa probaj sastaviti konfu i sam vidi dali ce biti problema, a ako bude problema onda zamijeni plocu i bok

Pa ploca nebi trebala biti losa, ima sve sto svaka bolja ploca treba imati,ali ak nebudes oc radil trebalo bi biti sve uredu, ali i sa oc bi trebalo raditi

Kako znaš?Si negdje nešto pročitao?{#}

13 godina
Zelja kaže...
mazy651 kaže...

Osobno moj frend ima tu plocu, a na njoj ima novog fx 8320 i sve radi ko urica{#}

16 godina
neaktivan
mazy651 kaže...
Zelja kaže...
mazy651 kaže...

Osobno moj frend ima tu plocu, a na njoj ima novog fx 8320 i sve radi ko urica{#}

OK hvala.Nadam se da će  kod mene.Pitaj ga molim tek oju grafičku ima i koje napajanje.

16 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Zelja kaže...
mazy651 kaže...
Zelja kaže...

Šta je kasno?Ako se ne slaže vratit ću ploču i uzeti drugu.U čemu je problem.

U kojoj trgovini si kupovao da ti predložimo bolju ploču?

Jedina koju vidim a koja je prepostavljam bolja je GIGABYTE GA-990FXA-UD3

Sačekaj daa probam sklopiti konfu pa ću vam javiti.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Dobro mislis, ud3 je daleko kvalitetnija ploca

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da.Ali i daleko skuplja ;)

16 godina
neaktivan

Koliko jako napajanje mi treba?Planiram koristiti jednu od grafičkih kartica serije 7xxxx ili možda neka GeForce 5xx ili 6xxx serije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Tyberius_Prime kaže...

Kolega je to bas pjesnicki srocio.

Inace bez brige ta ploca ima dovoljno struje kako ti rece za hraniti taj proc. Tako da te nitko i josko nisu zavaljali. A to sto si ti ocekivao da se prvi bulldozeri klokaju kao ludi a kombinaciju si kupio u 2013 iliti nekih godinu i pol nakon sto je sve ispipano u vezi njih i dosla nova generacija ne bas puno bolja al opet doradenija i puno modernija od prve macketine.

mazy651 kaže...
Zelja kaže...

Pa normalno da nece na SVOJOJ stranici govoriti o problemima

A i nije bas normalno. Ja bih kad bi AssRock meni dao uredivanje sajta stavio pool vote na svaki svoj proizvod. Direktno na Overview page tako da svaki nadobudni gik odmah zna o kakvom se smecu radi. ili jos bolje da svaki nadobudni OCer moze popljuvati tak poluproizvod s kojim je nezadovoljan zato sto on svog svojeg jarana aka. AMD-FXXX nije uspio natjerati da pregazi susjedovog FXa, a i susjedu takodjer.

17 godina
protjeran
Zelja kaže...

Da.Ali i daleko skuplja ;)

Neki bi rekli s razlogom. A to daleko 20% sim tam i nije neka razlika a nije ni toliko.

13 godina
neaktivan

Kao prvo zašto ASrock...one rade sve super i sve 5 dok nepočnu serijski problemi...štekanja u igrama koje bi trebale glatko ići. Životni vijek im je jako mali,tako daaa. Low budget matične s kratkim životnim vijekom.

M
Moj PC  
3 2 hvala 1
15 godina
neaktivan

Dosad sam imao/imam 3 AsRock-ove matične ploče,i sve tri su naprosto fascinantne za tu cijenu.
Prva je korištena za vrijeme P4 procesora,držala se dosta dugo,dok je grom nije raspalio preko LAN porta,radi lošeg

(čitaj nepostojećeg)  uzemljenja na telefonskom kablu.
Druga je bila M3A770DE,uz koju je kupljen Athlon II x3 435,kojem je dodatno otključana 4.jezgra,dignut napon,

te dignut radni takt na 3.4Ghz(2.9Ghz stock).Radilo kao urica 2 godine,dok i nju nije spržio grom radi istog problema

kao s onom gore.No zahvaljujem AsRocku i Corsairu,jer jedine stvari koje su crkle su matična i napajanje(CX400).
Napajanje sam poslao na reklamaciju(adm.hr),te ga dobio i kod njih sam kupio novu ploču,sada 970 Pro3.
Same riječi hvale,od bundlea,do uputa,te same jednostavnosti korištenja dotične ploče,dostupnosti drivera,

te na kraju,što je meni bilo najvažnije,otključavana procesora.

Sve je proteklo glatko,iznimno sam zadovoljan

AsRock-om,te ostajem vjeran njima,dosada me još nisu razočarali,te za cijenu nude apsolutno najisplativije ploče,

koje kvalitetom nimalo ne zaostaju za bilo kime.

Sada što se tiče throtllinga,mogu se samo nasmijati.Ta AsRockica će držati FX-a bez problema.

Pod prvo,skopčaj ti to,radit će bez problema,ako bude ikakvih,imaš reklamaciju.
Pod drugo,ako bude ikakvog throtlinga,isključi AMD C'n'Q opciju,pa namjesti HighPreformance option u Windowzima.

To bi trebalo riješiti te probleme.

No što se mene tiče,ja svoju matičnu neću mijenjat.Ako bude potrebe puknut ću FX-83xx na nju,ili x6 Phenoma,i sve će 

raditi bez ikakvih problema.Sad slušat priče od forumskih stručnjaka,vječitih fanova Gigabyta ili Asusa je apsurdno.

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
pandza94 kaže...

Druga je bila M3A770DE,uz koju je kupljen Athlon II x3 435,kojem je dodatno otključana 4.jezgra,dignut napon,

E vidis meni su ovakve 2 riknule i to jedna je bila kupljena polovna s garancijom da bi se na kraju utvrdilo da ne radi,potom sam dobio istu na reklamaciji u 10 mjesecu prosle godine da bi ta ista riknula prije tjedan dana iz cistog mira,bez clockanja bez trunke temperature vise od 50 stupnjeva,bez rada i 10 h dnevno i ostalo...No opet ne pljujem po as rocku,nit cu rec da su losi jer sam imao jos 3 ili 4 njihove ploce i nisam imao s njima problema,ova ploca mi je odlicna inace ali eto valjda sam takav baksuz da nemam srece s tom serijom ploca,no opet nekako ako bih dobio istu na reklamaciji ne bi se ni bunio toliko,iako bih radio isao na neku drugu da nebi i trecu morao brzo reklamirat...{#}{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 17:17 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

dobro zalomi se tu i tamo da koja radi i poživi. 80% ljudi koje znam i koji su ju imali rekli nikad više ASrock...ko i moj brat;zapeo za ASrock (3ća ASROCKova ploča sa različitim čipsetovima a isti problemi:štekanje u igrama i nenormalan rad)a nikako da se otkači od proizvođača. Previše nude na matičnoj za premalo para. Zato što je ASrock ASUS-ova sestrinska firma namjenjena za tržište Afrike i rade se manje/više od škart elemenata taaako daaa... (naglašavam tržište Afrike)

M
Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

dakle neovisno o modelu,čipsetu

M
13 godina
neaktivan

nekažem ni ja da su loše,sam neznam...to me neprivlači mjenjanje ploča svakih godinu i pol. Bolje riknit 200-300 kuna više uzet Asusovu jednu ili Gigabitovu pa si miran 5-8 godina uz vađenje masti. Samo eto to što po meni oni nude malo previše na ploči za ajmo reći malo novaca. Mada ni kod ova 2 proizvođača se nemože naći da će te isprcat matična. Imam 3e računalo od kojeg mi je jedno napunilo punih 10 godina tek sad počinje matična da baca rikavelu koja je isto iscjeđena mislim maksimalno.(u mome slučaju Gigabitove od prvog dana upogonjene)

M
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 22:35 (Igor150).
15 godina
protjeran
Igor150 kaže...

dobro zalomi se tu i tamo da koja radi i poživi. 80% ljudi koje znam i koji su ju imali rekli nikad više ASrock...ko i moj brat;zapeo za ASrock (3ća ASROCKova ploča sa različitim čipsetovima a isti problemi:štekanje u igrama i nenormalan rad)a nikako da se otkači od proizvođača. Previše nude na matičnoj za premalo para. Zato što je ASrock ASUS-ova sestrinska firma namjenjena za tržište Afrike i rade se manje/više od škart elemenata taaako daaa... (naglašavam tržište Afrike)

{#}

Koji padobranac!

ASRock je kompanija koju je zasnovao Pegatron (ASUS i Pegatron korporacija je radila zajedno kao ASUSTek) kao pod-brand da bi se borio na Azijskom tržištu sa

ECS-om, MSI-em, SuPoX-om, (EPoX), BIOSTAR-om itd, gdje je ASUS držao samo 20% udjela.

2009. godine je Pegatron lagano dao šut kartu ASUS-u, i rastavio ASUSTek na više firmi, što manjih, što većih,

od toga najveća je ASUS i Pegatron, te par manjih firmi koje proizvode mobitele i ostale stvari.

ASUS sam sebi NIKAD nije radio ploče, sve je radio Pegatron. Pegatron također izrađuje i matične ploče

za mnoge druge brandove kao što je DELL, IBM/Lenovo itd.

Nakon što je 2009. Pegatron konačno postao samostalan nakon niz godina, odlučio

je svu snagu uložiti u svoj brand ASRock i probiti se na globalno tržište, gdje sada 

ASRock drži treću poziciju iznad MSI-a, ECS-a i mnogo drugih branodva.

Pegatronu je pomogla činjenica da su za sitne novce zaploslili ljude koji su nekada

radili za ABIT, odnosno Universal Abit korporaciju, te od njih dobili mnogo znanja

u dizajniranju ploča, tako da je ABIT legacy i dalje živ preko ASRock ploča.

S obzirom da se i danas ASUS ploče proizvode u Pegatronu i Foxconn-u, nitko ne može reći

da isto postrojenje može napraviti ploču bolje ili lošije. ASUS sam ne radi ploče,

ASUS radi dizajn ploče, a proizvodnju vrši Pegatron, Foxconn, ECS, Cal-Comp, Global-Brands Manufacture, Info-Tek Corp, Quanta, Compal i mnogi drugi.

Mnogi ljudi se žale na ASUS-ove ploče, jer često ne dobiju ono što pročitaju na reviewima.

Razlog tome je što ASUS na reviewe šalje ploče koje imaju optimiziran BIOS za overclockanje,

te taj BIOS krajnji korisnici nikada ne dobiju (zbog smanjene funkcionalnosti BIOS-a u radnom okruženju

za 24/7, nisu namjenjeni krajnjem korisniku).

Da ne duljim previše, ne slušajte padobrance kojima mame i teta kupe kompljukter i onda misle da su downloadali

svu pamet svemira, a očito nisu.

ASUS i Pegatron su nekoć bili jedna firma, i više nisu. ASUS nikada nije proizvodio sam sebi ploče.

ASUS nikad nije bio majka ASRock ploča, to je uvjek bio Pegatron koji je bio sastavni dio grupacije ASUSTek.

Kome se neda čitati, neka pogleda sliku:

S tim da se treba znati da je Pegatron mnogo veća korporacija od ASUS-a, ali zajedno imaju dugu povjest,

što dokazuje podrijetlo oba imena, i geološki položaj tvrtki.

Ime su oba prezeli od Grčkog mitološkog bića Pegasusa, konja s krilima.

PEGASUS

Pegatron

ASUSTek

Sasvim jednostavno.

A položaj na karti se može vidjeti i na Google Maps. Pegatron je duplo veći od ASUS-a.

Na karti je označeno i ASRock intelektualno sjedište.

Žuti krug - Pegatron

Crveni krug - ASUS

Crveno A - ASRock

Za one koji žele znati više, neka pogledaju na stranice Pegatrona:

http://www.pegatroncorp.com/company/businessOperation.php

I naravno, ne vjerujte sve što padobranci sa BUG foruma napišu. To su samo djeca željna ljubavi i pažnje.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 23:03 (Don Kihoty).
13 godina
neaktivan

kao prvo meni NISU mama i tata kupili računalo,kao drugo imam jedno računalo(neću reći svotu koju sam pljunio kako me nebi tu još došli zatukli) iza kojeg bi se većina tu i posramila pa vjerujem kao i ti koji 200% posjeduješ neku ASrock ploču koja je koštala 350 novaca. Nikad nisam ni gledao niti ASrock niti MSI nit sve već prethodno nabrojane već prizvođače koje su baš namjenjene za Aziju/Afriku.

M
Moj PC  
1 7 hvala 0
15 godina
protjeran

Pogledaj pod moj PC. Dovoljno je samo reći da mi zadnjih 5 ploča nije bilo ispod 1000kn.

Neke od njih su recimo još tu negdje na forumu, recimo Mikovitch_XD ima moju MSI 890FXA-GD80,

svojednobno najjača MSI ploča serije 890FX chipseta.

PS - U pravu si, posjedujem sigurno ASRock ploču od 350 novaca. Posjedujem čak dvije. Te dvije su 350 novaca. Euro je novac.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
protjeran
Igor150 kaže...

kao prvo meni NISU mama i tata kupili računalo,kao drugo imam jedno računalo(neću reći svotu koju sam pljunio kako me nebi tu još došli zatukli) iza kojeg bi se većina tu i posramila pa vjerujem kao i ti koji 200% posjeduješ neku ASrock ploču koja je koštala 350 novaca. Nikad nisam ni gledao niti ASrock niti MSI nit sve već prethodno nabrojane već prizvođače koje su baš namjenjene za Aziju/Afriku.

Jao blago tebi,sry ali vecina tu na forumu se ne boji pokazat komponente svog pca a kod tebe je obrunuto koliko ja vidim jel tako,prema tome cemu uzdizanje??? On posjeduje sta se njemu svida,i mnogo ljudi ne gleda na as rock kao smece tako da si ti izgleda jedini pojedinac koji mrzis as rock...I ne vrijedaj,to odi radi negdje drugo molim lijepo...{#}

EDIT: kihoty dobra ti je ova s novcima...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 23:25 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

neznam tko tu vrijeđa uopće niti sam igdje napisao da mrzim asrock niti sam uopće počeo prvi da se kačim...prema prethodnim riječima sam rekao da ako ima izbora da NEuzima asrock ako nemora. ako baš hočeš evo ti mojih komponenti: GIGABYTE GA-F2A85X-UP4

AMD A10 X4 5800K BOX, Black Edition FM2, 3.8GHz

SSD 120.0 GB KINGSTON SSDNow V300

2x 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Red

2x PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 7750 Ultimate

PC-12800 16 GB G.SKILL Ripjaws Z seria

BD-ROM LITEON iHOS104

DVD±RW LG GH24NS95

LC POWER Gold Seria v2.3 600w

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

svako posjeduje tko kolko može pljuniti i zašto uopće će služiti računalo.nisam ni stavljo ništa "pod moj pc" jer nemam nikakve vajde od toga.tako daaa,samo kažem kako je asrok možda zadnji proizvođač kojeg treba gledati.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice