RedTerror kako to da si suspendiran a već danas si napravio account?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hahah
Dok je AMD bio jako jeftin, a Intel jako skup, Intelovci su se naslađivali i govorili da cijena nije bitna nego samo frejmovi, a sada kada AMD ima cijenu i performanse odjednom se gleda budžet opcija, kritizira visoka cijena 5000 serije itd, licemjeri na kvadrat. Zen 3 ih je doslovno stavio na aparate pa su morali promjeniti taktiku.
Po ovoj listi 5600x ispada buđet premium opcija all in one nevjerovatno i neviđeno do danas.Šta reči kad izađe non x verzija. Masakr brutala umakanje sa jajima.
5800x je zaparavo future proof kupnja, samo što je kod nas razlika od 1000kn naspram 5600x zaista previše(gledao sam najmanje cijene za jednog i drugoga), šteta zato i je prevelika navala na 5600x.
ahahah ti ni misao ne znaš složit brljaviš po temama, brišeš postove promašuješ teme, malo kaki malo piši, aj smisli se pošto ti kupus.Zasmrđuješ a nit smrdiš nit mirišeš rekli bi naši stari.
da nema njega ja nebi znao da se post može editirat, samo što treba uvest da možeš samo jednom editirat, ovaj ga malo pretjeruje, kao da se bori sa svojim ličnostima 😂😂
5800x je promašaj - točno da se zapitaš "čemu?" pokraj 5900x. Apsolutno nikakav value. Kome za posao treba 8 jezgri korisnije mu je 12 za samo 500kn više. Tko gejma, zaboli ga kurac za svime iznad 5600x. Kao u pjesmi ZP "preslab za kick boks, prejak za rokenrol".
ahahah ti ni misao ne znaš složit brljaviš po temama, brišeš postove promašuješ teme, malo kaki malo piši, aj smisli se pošto ti kupus.Zasmrđuješ a nit smrdiš nit mirišeš rekli bi naši stari.
da nema njega ja nebi znao da se post može editirat, samo što treba uvest da možeš samo jednom editirat, ovaj ga malo pretjeruje, kao da se bori sa svojim ličnostima 😂😂
Zen 3 ga je toliko uzdrmao da ne moze ni postove normalno napisati bez da editira 25 puta.
Zen 3 ga je toliko uzdrmao da ne moze ni postove normalno napisati bez da editira 25 puta.
tvoj 3900X
5800X im je kao neisplativo prodavati ispod te cijene, i zapravo guraju s tom cijenom ljude na 5900X.
Ako 5600 bude $220, to bi kod nas bilo oko 1900kn, 300 kuna više od 3600 trenutno...To je no brainer za one koji se samo igraju i netrebaju silne jezgre, a zapravo dobiš procesor koji je 1% slabiji od najjačeg za gaming (5950X). A razlika između 5600 i 5600X će valjda biti 1% također.
3600 je $200.
Svi pričaju o 5600 za $220, zadnje kaj se sjećam i Steve s HUB-a je rekao da se šuška o $220 za 5600...Vidjet ćemo, osobno mislim da je $80 dosta velika razlika u cijeni i imalo bi mi više smisla $250, ali nadam se da griješim.
Toliko se prica o tim cijenama kao da je AMD jedina kompanija koja je poskupila svoje proizvode, a da ne pricam da smo mi nebitno trziste opcenito. Te cijene su po meni sasvim ok za takve single, a pogotovo multithread performanse, procesori su brutalno dobri u content creation radnjama. Promjenite navike, izbacite cigarete, alkohol, drogu ili mijenjate posao pa vam nece biti problem priustit si i 5900x.
Toliko se prica o tim cijenama kao da je AMD jedina kompanija koja je poskupila svoje proizvode, a da ne pricam da smo mi nebitno trziste opcenito. Te cijene su po meni sasvim ok za takve single, a pogotovo multithread performanse, procesori su brutalno dobri u content creation radnjama. Promjenite navike, izbacite cigarete, alkohol, drogu ili mijenjate posao pa vam nece biti problem priustit si i 5900x.
LOL...Prestanite jesti, prodajte auto, zapustite obitelj i nađite još jedan posao i imate za nadolazeće Threadrippere.
LOL...Prestanite jesti, prodajte auto, zapustite obitelj i nađite još jedan posao i imate za nadolazeće Threadrippere.
Pa da, procesori su luksuz, ne spadaju u osnovne potrebstine, a i mi smo malo i siromasno trziste. Ako ti je skupo nemoj kupit, imas i jeftinije opcije, a ako se nisi spreman odreci cigareta i kafana na koje se potrosi i vise novaca onda si si sam kriv.
Pa da, procesori su luksuz, ne spadaju u osnovne potrebstine, a i mi smo malo i siromasno trziste. Ako ti je skupo nemoj kupit, imas i jeftinije opcije, a ako se nisi spreman odreci cigareta i kafana na koje se potrosi i vise novaca onda si si sam kriv.
Normalno da su luksuz, to nitko ne osporava, no to nije bila bit mojeg posta.
Ne razumijem vas koje opravdavaju dizanje cijena, WTF?!? Jedino ako si zaposlenik AMD-a, onda razumijem. Ja kao kupac hoću što jeftinije proći, a AMD-a je znao da Intel nema odgovor pa je dignuo cijene, što je đubretarski (ali, nažalost normalan) potez. I onda ljudi vele "kaj ti je par sto kuna više za te performanse?". Pa nam se izrodi situacija kao na GPU tržištu, pa gledaj gdje su cijene mid-range kartica otišle.
Ali neka, uvijek imaš jeftinije opcije jel? A to što ćeš za 'xy' iznos kuna sutra moći dobiti samo R3, a do prekjučer si za te pare dobio R7 nikome ništa...
Ma kakvih 3500kn za 5600X, 5800X je 3700kn pa vidiš da je prodaja stala, ostalo još 30 komada kod uvoznika. A i ovi 5600X šta su 3000kn su još uvijek dostupni koliko vidim, pa nisu ljudi toliko blesavi.. nek se malo obnovi zaliha i brzo će to dolje.
Zasad - ne treba. Ali za 2-3 god misliš da se neće vidjet razlika između 10400f sa 2666MHz memorijom i 5600X koji je 40% procesorski jači...
naravno da neće, za 2-3 godine jednako će pokretat igre kao i danas, do 60/75v fps na monitorima tolikog osvježavanja i tada isto neće biti razlike
ako moj haso star šest godina i sa četiri jezgre bez problema još danas tjera većinu igara na 60fps, onda će ih sigurno i jedan 10400f 6/12 isto tako tjerati još 2-3, pa i više godina na 60/75hz monitorima
EDIT:
a što se tiče mojeg 4590 vs 4790, razlika u cijeni je bila otprilike kao sad 10400f vs 5600x, a dobitak za 60hz monitore nikakav u sp igrama
eventualno bi mi na assassins creed odyssey i novijima držao fps na lockanih 60 umjesto da mi povremeno pada na 50, što je vrlo rijetka situacija i meni gotovo nezamjetna
za takvo što davat duplo više novaca, da ne spominjem skuplju ploču, nije bilo baš nikakvog smisla isto kao što nema smisla uzimat 5600x za takvu vrstu gejmanja jer će i 10400f odradti posao bez ikakve razlike kad lockaš fps prema osvježavanju monitora
pa čak da za tri godine i bude neke razlike, to će opet biti ovako minimalna i u rijetkim situacijama, a tad je bolje opet kupiti budget i5 ili r5 nov za sitnu lovu jer će taj novi i5 ili r5 biti dosta bolji od 5600x starog tri godine
cjenovni high end, a 5600x to trenutno jest, se jednostavno ne isplati uzimati ako ga nećeš koristiti do maksimuma, isto kao niti high end grafe za 1080p/60hz monitore - jer je nećeš koristiit niti 50%, a za par godina kad igre toliko napreduju da ćeš je možda i koristit više od 50% opet će neka srednje klase biti bolja od nje
Zasad - ne treba. Ali za 2-3 god misliš da se neće vidjet razlika između 10400f sa 2666MHz memorijom i 5600X koji je 40% procesorski jači...
naravno da neće, za 2-3 godine jednako će pokretat igre kao i danas, do 60/75v fps na monitorima tolikog osvježavanja i tada isto neće biti razlike
ako moj haso star šest godina i sa četiri jezgre bez problema još danas tjera većinu igara na 60fps, onda će ih sigurno i jedan 10400f 6/12 isto tako tjerati još 2-3, pa i više godina na 60/75hz monitorima
Ma zapeo je na brzinu rama, ali to dolazi do izražaja kada je CPU BN onda viša frekvencija pomaže.
Nije problem u novcima nego u nerealnoj i napuhanoj cijeni 5600x modela s obzirom na prethodnike i činjenicu da je 6c/12t. Ja ću već sutra kupit 5900x, a svoj 3900x prodat na forumskim oglasima debelo ispod cijene kako to inače sa komponentama radim. Nije mi žao iznosa koji ću dati, ali bi mi za 5600x bio problem izdvojit 3000kn jer je odron kaj se tiče uloženog i dobivenog. Pored r5 3600 i i5 10400f ga se ne isplati ni pogledat dok god cijena ne padne na nekih 2200kn.
Nije problem u novcima nego u nerealnoj i napuhanoj cijeni 5600x modela s obzirom na prethodnike i činjenicu da je 6c/12t. Ja ću već sutra kupit 5900x, a svoj 3900x prodat na forumskim oglasima debelo ispod cijene kako to inače sa komponentama radim. Nije mi žao iznosa koji ću dati, ali bi mi za 5600x bio problem izdvojit 3000kn jer je odron kaj se tiče uloženog i dobivenog. Pored r5 3600 i i5 10400f ga se ne isplati ni pogledat dok god cijena ne padne na nekih 2200kn.
5600X se mogao naći za 2500kn, sad kad su ih rasprodali naša đubrad je digla cijene do neba...Mislim, ni na 2500kn se ne isplati, ali nije da je 3000kn "standardna" cijena.
EDIT: Protis ga ima za 3200kn.
Čini se da baš žele izgubiti kupce.
Ali ako se ne varam nije AMD taj koji je digao cijene kakve su sad, nego trenutna potražnja. AMD je digao za 50 dolara, što je dosta za r5 koji smo navikli za puno manje dobit. Ali s obzirom da r5 3600 još drži cijenu, bilo bi malo "predobro da bi bilo istinito" da dobijemo dosta bolji CPU za iste ili malo veće novce. Dobro kažu gori, treba se malo strpit pa ce doci na svoje.
Nebuloze, ako mozes uzet 5600x za 2500kn uzmi ali davat 3000kn je suludo , jos lude ako si ogranicen na budzetu a sklapas "gaming rig" tad bolje uzet za 1000-1500kn jeftiniji r5 3600 i dosta jacu grafu...Sto se tice pc za posao sve je isplativo ako donosi kruh na stol tad mozes uzet i 5900x.
Edit: još kad se isključi SMT možda je i brži.
pa čak da za tri godine i bude neke razlike, to će opet biti ovako minimalna i u rijetkim situacijama, a tad je bolje opet kupiti budget i5 ili r5 nov za sitnu lovu jer će taj novi i5 ili r5 biti dosta bolji od 5600x starog tri godine
E pa s ovim se slažem, jer kad bolje razmisliš za 3 godine će izać još praktički dvije generacije procesora u kombinaciji sa DDR5, a tada će 6core i5 sa 2666MHz RAMom bit mali miš.. stvar će dodatno ubrzat i to što će konzole ganjati 4K @ 60fps, dakle upogonit će svoj 8C/16T Zen2 sa 500GB/s 16GB memorije do maksimuma ciljajući na 60fps, tj. za očekivat je da će fizika u nadolazećim naslovima bit itekako poboljšana na račun puno jačeg procesora nego li je do sad bio. I sva ta snaga za 60fps..
Na kraju najbolja ispada 3dfx-ova taktika, lijepo svako 3 god novi rig i mir. Iako vidiš, on je trenutno na i7-8700K.. ima li uopće potrebe to mijenjat ili je miran još par godina? A šta da je išao šparati pa uzeo i5-8400, zasad ok, ali ne za dugo.. na kraju skoro pa na isto dođe, samo ovisi tko šta može i želi.
Nebuloze, ako mozes uzet 5600x za 2500kn uzmi ali davat 3000kn je suludo , jos lude ako si ogranicen na budzetu a sklapas "gaming rig" tad bolje uzet za 1000-1500kn jeftiniji r5 3600 i dosta jacu grafu...Sto se tice pc za posao sve je isplativo ako donosi kruh na stol tad mozes uzet i 5900x.
Osobno da sad kupujem cpu neznam jel mi smiješnija cijena Intel-ovog 6/12 cpu-a za 1200+kn ili Amd-ovog 6/12 za 2800+kn
kojeg bi vi odabrali? Vjerujem da su po perfomansama tu negdje, mozda u kojem scenariju više je 5600x brži, no razlika od 1600kn? Takve cijene Intel nikad nije imao barem ih se ja ne sjećam. Koja je uopče alternativa ovom i5?
13 | i5-10400F |
---|---|
24 | R5 5600x |
Osobno da sad kupujem cpu neznam jel mi smiješnija cijena Intel-ovog 6/12 cpu-a za 1200+kn ili Amd-ovog 6/12 za 2800+kn
kojeg bi vi odabrali? Vjerujem da su po perfomansama tu negdje, mozda u kojem scenariju više je 5600x brži, no razlika od 1600kn? Takve cijene Intel nikad nije imao barem ih se ja ne sjećam. Koja je uopče alternativa ovom i5?
I3 10100F za 600kn
Ma tko je vidio kupovati Intel pa svaki tjedan dobivati sigurnosne update-ove za procesor pun rupa, a da ne pričam i manjak pcie 4.0 podrške, osjetno lošije performanse u aplikacijama itd.