AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.870.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Dali su mortarica i tomahavk identične ploče. Vidim da je mortarica jeftinija a ima optical out i više usb-a. 

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Mortar je srezana Tomahawk praktički.

Apoc
16 godina

Ali što se tiče vrm-a, biosa i podrške za nove ryzene nema razlike. Vidim što je srezano.

Imaju iste performanse po pitanju overclocka? Ili se varam?

Dali može bez problema na nju ubost ryzen 5 3600x ili je preslaba?

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 19:58 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
goodie kaže...

Ali što se tiče vrm-a, biosa i podrške za nove ryzene nema razlike. Vidim što je srezano.

Imaju iste performanse po pitanju overclocka? Ili se varam?

Imas na Gamin nexusu od Buildzoid-a ili na njegovom channelu nisam siguran

DeaathDealer
11 godina

Evo i Msi je vratio bios update za b350 tomahawk ploce. Prvo je bio dostupan onda su ga makli kad su ryzeni izisli i sad ga opet vratili, debilana... Necu mjenjati jos svoj 1600 ionako prvo moram graficku promjeniti jer nebi nista posebno napravio sa upgrejdom na 3600 dokle god je rx 580 u kompu. Lagano ni ona vise ne trpi high ultra postavke na najnovijim naslovima u 60 fpsa na 1080p... Cim izbace aftermarket rx 5700xt to ide prvo. Svakako ce kroz 2 3 mjeseca ryzen 3600 biti ispod 1400kn. Prodao sam i ovaj alienware 240hz monitor ovih dana, cs vise ne igram i sve vise se opustam uz dobre singleplayer naslove. Tako da jedan 1440p 144hz 27 inch ce biti super. Te 3 stvari i mirni smo jedno 3 godine sa upgrejdom :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
XXX kaže...
Friday kaže...
hahhaajaads kaže...

A i ako se netko bavi necim ozbiljnijim, sigurno nece drzat najbitnije programe ili sta god vec na sistemskom SSDu.

Zasto ne, u cemu je problem s time?

više ni nemam HDD i dolovno sam novi čovjek. Hebo komp sa HDD-om u 2019. godini, i to pričam kao škrti budget korisnik...jedini kao neki vanjski disk-ovi za pohranu. 

Ja vec dugo nemam HDD. U PC-u 2 SSD-a a na mrezi 2x3 TB Synology. Ali sve bitno sto koristim mi je instalirano na sistemski m.2 drive. Ne vidim u cemu je problem s time?

Freak Show Inc.
17 godina
BeLLicus kaže...

Evo i Msi je vratio bios update za b350 tomahawk ploce. Prvo je bio dostupan onda su ga makli kad su ryzeni izisli i sad ga opet vratili, debilana... Necu mjenjati jos svoj 1600 ionako prvo moram graficku promjeniti jer nebi nista posebno napravio sa upgrejdom na 3600 dokle god je rx 580 u kompu. Lagano ni ona vise ne trpi high ultra postavke na najnovijim naslovima u 60 fpsa na 1080p... Cim izbace aftermarket rx 5700xt to ide prvo. Svakako ce kroz 2 3 mjeseca ryzen 3600 biti ispod 1400kn. Prodao sam i ovaj alienware 240hz monitor ovih dana, cs vise ne igram i sve vise se opustam uz dobre singleplayer naslove. Tako da jedan 1440p 144hz 27 inch ce biti super. Te 3 stvari i mirni smo jedno 3 godine sa upgrejdom :)

Da povuci pa potegni, ko zna možda MSI CEO voli igrat potezanje konopa ili možda ipak Magarca za rep.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opa-tema/249569.aspx?page=398&jumpto=5942941&sort=asc&view=flat

"Eto problema na Gigabituši koja ima podršku za Ryzen 3000 procove".Podrška na papiru a matična trokira, "srečom spasila ga ofucana Asrock matična ploča".

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
17 godina
odjavljen
Friday kaže...
XXX kaže...
Friday kaže...
hahhaajaads kaže...

A i ako se netko bavi necim ozbiljnijim, sigurno nece drzat najbitnije programe ili sta god vec na sistemskom SSDu.

Zasto ne, u cemu je problem s time?

više ni nemam HDD i dolovno sam novi čovjek. Hebo komp sa HDD-om u 2019. godini, i to pričam kao škrti budget korisnik...jedini kao neki vanjski disk-ovi za pohranu. 

Ja vec dugo nemam HDD. U PC-u 2 SSD-a a na mrezi 2x3 TB Synology. Ali sve bitno sto koristim mi je instalirano na sistemski m.2 drive. Ne vidim u cemu je problem s time?

Brijem da neki starh od novih tehnologija/gubitka podataka.

17 godina
odjavljen
rambox kaže...
BeLLicus kaže...

Da povuci pa potegni, ko zna možda MSI CEO voli igrat potezanje konopa ili možda ipak Magarca za rep.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opa-tema/249569.aspx?page=398&jumpto=5942941&sort=asc&view=flat

"Eto problema na Gigabituši koja ima podršku za Ryzen 3000 procove".Podrška na papiru a matična trokira, "srečom spasila ga ofucana Asrock matična ploča".

Kupiš X570 za 1600 kn minimum i nema problema, uštekaš i voziš. Ili kupiš za pol godine kad sve ispeglaju na starim pločama, tj. kad padne prodaja novih.

17 godina
odjavljen
XXX kaže...
Friday kaže...

Brijem da neki starh od novih tehnologija/gubitka podataka.

Ma no, pa ne drzim bitne podatke na sistemskom disku. Sve bitno je na barem 2 mjesta (NAS + OneDrive) ili na 3 ako je i u upotrebi na D disku. Da mi sad riknu oba SSD-a osim zivaca nikakvu stetu ne bih pretrpio a koristim stroj za rad.

Freak Show Inc.
17 godina
Spiridon kaže...
CPU kaže...

LINK

Kaže jeftiniji i bolji i5. Zanimljivo! 

A di su iskopali tu cijenu?

Fučkaš Userbenchmark, a cijene su praktički samo direktno konvertirani iz dolari u kune.To vrjedi samo za Amere 200$(1313kn), a kod nas R5 3600 košta minimalno 300kn više.

Eto da i ja nekaj linkam, "nije baš korisno ali barem fino izgleda".

https://ranker.sisoftware.co.uk/show_run.php?q=c2ffcfe988e9d4ecd8e8d0e0d3f587ba8aacc9ac91a187f4c9f9&l=en

XXX kaže...

Kupiš X570 za 1600 kn minimum i nema problema, uštekaš i voziš. Ili kupiš za pol godine kad sve ispeglaju na starim pločama, tj. kad padne prodaja novih.

Je kako ne jeftina matična ne radi, pa treba kupit skuplju koja ti ne treba itd.

Samo ovisi kolko je koji proizođač matičnih zahebo stvar, neki manje a neki više pa kak ispadne budu pokrpali itd.

Eto ove matične kao primjer, moj sused je u nju(stari proc R5 1400) ubacil zelenaša i sve ok nema frke.Matična se dva puta restartala, i nakon toga zelenaš veselo trči bez problema.

https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/#CPU

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 21:00 (rambox).
17 godina
Promster kaže...

Pa sam CPU će imati iste performanse, to što ti kupiš ili ne kupiš ploču koja podržava PCIE 4.0 je do ploče, a i ako nisi veoma HC user PCIE 4.0 ti neće puno značiti.

Istu gresku ne zelim napravit drugi put za redom, kupis procesor kojeg stavis na plocu prethodne generacije.....

https://www.asus.com/Motherboards/TUF-GAMING-X570-PLUS-WI-FI/

11 godina
neaktivan

Kako sa te stranice uopće dopeljaš do kroatistana?

12 godina

Evo ga jedan benchmark. 

Ryzen 7 3700X vs i9 9900K

Svijet je zanimljiv onoliko koliko smo mi radoznali !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
CPU kaže...

Evo ga jedan benchmark. 

Je.. ih ovaj 1% dosta, a i opet i9 nije na maksimalnom taktu, dok Ryzen je.

ps. smiješno mi je ovo za zaključanim FPSom u BF5, pitanje kako bi bilo da ga se otključa.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 22:00 (Valentin17).
17 godina
Valentin17 kaže...
CPU kaže...

Evo ga jedan benchmark. 

ps. smiješno mi je ovo za zaključanim FPSom u BF5, pitanje kako bi bilo da ga se otključa.

Ma nije figu moju na max taktu. To što i9 procesor povuče 500 watta, ali uspijeva nekako dignuti boot pa poslije throttla, nije neki alibi. 
Osim toga, usporedi ove brojke ispod procesora. Razlika u cijeni je tolika da možeš kupiti još jedan dobar procesor pored ryzena
da bi potrošio novac kao za i9. Nemoj zaboraviti i da to nije sve: 3700x ohladiš sa priloženim Wraith Prism hladnjakom.
 i9 9900k treba posebno itekako skupo hlađenje. Pun je web pitanja "how to cool 9900k". H115i je neka preporuka, a on je dodatnih 1200kn.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
overhaul kaže...
Valentin17 kaže...
CPU kaže...

Evo ga jedan benchmark. 

Ma nije figu moju na max taktu. To što i9 procesor povuče 500 watta, ali uspijeva nekako dignuti boot pa poslije throttla, nije neki alibi. 
Osim toga, usporedi ove brojke ispod procesora. Razlika u cijeni je tolika da možeš kupiti još jedan dobar procesor pored ryzena
da bi potrošio novac kao za i9. Nemoj zaboraviti i da to nije sve: 3700x ohladiš sa priloženim Wraith Prism hladnjakom.
 i9 9900k treba posebno itekako skupo hlađenje. Pun je web pitanja "how to cool 9900k". H115i je neka preporuka, a on je dodatnih 1200kn.

Taj i 9 sa snimke je na stocku a kad je na stoku sve jezgre mu rade na 4.7GHz i nema tu nikakvog throttla. Nikad neće dignut pod takvim opterćenjem više od ta 4.7GHz, onih 5.0 turbo bosta se pojavi jedino dok nije pod velikim opterćenjem.

To je tako kod moje i9-ke.

3700x je po svemu što sam o njemu vidio dobar proc, rame uz rame s i9-kom a košta osjetno manje a kakav je za ohladit neznam nisam ga probao dok moj AIO 360 jedva obuzdava i9-ku kad ju stavim na 5GHz.

Sve u svemu skidam kapu AMD-u na odlično odrađenom poslu

8 godina
neaktivan

ploče, ploče, što kupiti za 3000 seriju, koja je bolja?

treba li nam i kome ne treba PCIE 4.0

b450, x470, x570...

Buildzoid

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2019 0:18 (Louis Pluto).

5 0 hvala 1
6 godina

Sve je ovo sada neki manje-vise najobicniji hype... Pa i tu na forumu. Kupuje se i sto ne treba. Mijenja se, dodaje, oduzima, a zapravo vecini promjena niti ne treba. Ali, ajde... Birtija, procesor/grafa/monitor/memorija... koji ti zapravo ni ne treba ili zena. Samo su nijanse u pitanju gdje ces utuci pare

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2019 1:04 (SamoPitam3).

7 0 hvala 0
13 godina
SamoPitam3 kaže...

Sve je ovo sada neki manje-vise najobicniji hype... Pa i tu na forumu. Kupuje se i sto ne treba. Mijenja se, dodaje, oduzima, a zapravo vecini promjena niti ne treba. Ali, ajde... Birtija, procesor/grafa/monitor/memorija... koji ti zapravo ni ne treba ili zena. Samo su nijanse u pitanju gdje ces utuci pare

Je što će mi bolje od i5 3350, samo sta bi dobio 40% vise fpsa sa ryzenom, kad bi 1070ti prodisa punim plućima ošlo bi jos dalje.

Ubi bene, ibi patria.
17 godina
odjavljen

Ti nemaš kaj razmišljati, taj i5 je pojelo vrijeme.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
SamoPitam3 kaže...

Ako ne možeš promijenit ženu promijeniš procesor. 

kradem mine iz minskog polja
9 godina
nicky.sl kaže...
....
..

3700x je po svemu što sam o njemu vidio dobar proc, rame uz rame s i9-kom a košta osjetno manje a kakav je za ohladit neznam nisam ga probao dok moj AIO 360 jedva obuzdava i9-ku kad ju stavim na 5GHz.

zaboli me za intel i amd ali nije mi baš jasno zašto se uspoređuje s 9900k 3700x a ne s 3800x i to u igricama? strpite se još malo...slično su ih sjebali u doba fx9590 kad su svi radili testove na puno puno sporijem 8350.

nevalja zaboravit neke detalje, recimo 3700x je po oc3d čak i bolji u nekim igrama a večina testira 3700x na stock cooleru a i9 ispod ogromnog aio nula bodova, i potrošnja je 2 generacije ispred intela, asrock ab350m ploca od 500kn najvjerovatnije može gonit taj cpu a multicore rezultati mi se ni ne spominju.

znaci nije bravo amd na odlicno odrađenom poslu nego bravo intel na skupom 14++++++ koji će pametnice još kupovat i dizat cjene svima ostalima, i na kraju napravit ko šta sad imamo amd midrange gpu od 5000kn.

nhf

6 godina
protjeran

al zanimljiva cinjenica je da je prije dvije godine AMD za 200 eura prodavao 1500x koji je 4/8 chip. T o je sada cijena 3600 rize.

Ocito je 4/8 postalo malo za gejmati- jer kako izgleda nece biti osim ovih apu-a cetverojezgreni chipovi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2019 11:45 (HCgamingCRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Prtadavati će se i dalje ako bude toliko "škarta" neispravnih jezgri. Ne baca se ništa. Na prvoj generaciji ryzena su ih namjerno disjeblali na ispravnim chipovima da bi mogli uopće imati takvu ponudu,

jer ispravni postotak po waferu je iznad 80%. 

Ako je na 7nm postotak niži biti će i dalje takvih procesora u ponudi. A sad 4/8 mžda ali samo možda nije ok za nekoliko igara, dok je za npr. za 98% igara i dalje OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

3800X ima najmanje smisla u novom AMDovom lineupu, pogotovo s tim XFR, PBO boostanjem. 3800X = 0.1Ghz jaci 3700X, ali TDP veci za skoro duplo, sa 65W na 105W. Kolko sam skuzio AMD je prvo poslao legiju 3700X i 3900X, zatim 3600 i 3600X, a 3800X ostao zaboravljen pa zato imas najvise bencheva sa 3700X i 3900X. Bilo bi fer da se testiraju OC i Intel na 5Ghz s AIO, ali da se onda i prikaze cijena tog AIO.

Kad smo vec kod lineupa i X modela, GamersNexus su testirali stock 3600X koji boosta 4.4Ghz all cores vs. 3600 koji kod vecine ide na 4.3Ghz all cores tako i kod njih i dobici 3600X su vrlo mali, 1-3% u nekim igrama, uglavnom izjednacen i sa stock i sa OC 3600.

15 godina

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
XXX kaže...

Prtadavati će se i dalje ako bude toliko "škarta" neispravnih jezgri. Ne baca se ništa. Na prvoj generaciji ryzena su ih namjerno disjeblali na ispravnim chipovima da bi mogli uopće imati takvu ponudu,

jer ispravni postotak po waferu je iznad 80%. 

Ako je na 7nm postotak niži biti će i dalje takvih procesora u ponudi. A sad 4/8 mžda ali samo možda nije ok za nekoliko igara, dok je za npr. za 98% igara i dalje OK.

na sluzbenoj stranici vidim da postoji i 2500x znaci i da su u drugoj generaciji izdavali 4/8 a da nije apu... zato sam i napisao da mislim da je mozda 4/8 malo jel nevidim naznake na ovom line up-u da ce ista biti 4/8 bez neke vege u njem

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
nicky.sl kaže...
....
..

zaboli me za intel i amd ali nije mi baš jasno zašto se uspoređuje s 9900k 3700x a ne s 3800x i to u igricama? strpite se još malo...slično su ih sjebali u doba fx9590 kad su svi radili testove na puno puno sporijem 8350.

nevalja zaboravit neke detalje, recimo 3700x je po oc3d čak i bolji u nekim igrama a večina testira 3700x na stock cooleru a i9 ispod ogromnog aio nula bodova, i potrošnja je 2 generacije ispred intela, asrock ab350m ploca od 500kn najvjerovatnije može gonit taj cpu a multicore rezultati mi se ni ne spominju.

znaci nije bravo amd na odlicno odrađenom poslu nego bravo intel na skupom 14++++++ koji će pametnice još kupovat i dizat cjene svima ostalima, i na kraju napravit ko šta sad imamo amd midrange gpu od 5000kn.

nhf

Nisam ja komentirao ryzena nego sam objasnio što se događa s i9 u onom videu. 

FX 8350 je više od godinu dana bio najjači u toj seriji i zato se njega najviše uspoređivalo (i ja sam ga imao)

6 godina
protjeran

a dobro sad, ionako ce Intel sljedeci line up biti opet vjv jaci od rize..od stvarnosti se nemoze pobjeci.

Samo sto AMD gura tehnologiju( chiplet,pcie4.0) zanima me ko ce onda od njih i prvi na ddr5 koji mislim da ce nagodinu ili krajem godine biti predstavljen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice