AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.869.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ha cuj, taj i5 se da clockat na min. 5 Ghz bez problema i onda bi bilo manje zauzece. Pokusao sam s obzirom na to i povecan broj polovnih i7 naci neki video i7-8700 (bez K) vs 3600, ali nista. Doduse lakse je kupit 3600 na rate u ducanu..

Evo i jedan za XXX -a, 3600 (4150 Mhz) vs i5-9400F (3900 Mhz):

Znaci, i5-9400 jeste dobar value, ali 3600 i u gamingu vrijedi vise para (+400kn, nemoj mi uzimati ED kao referentni ducan pls).

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 16:46 (The_Fichek).
16 godina

Ma more ga bacit kad bude sljedeči bf multiplay. Sad mu udara več do plafona jer je zaključan. Nitko ga ne kupuje jer se uzima najbolje.Ali XXX je kralj privjesaka koje mijenja kao čarape jer ih vrijeme brzo pregazi.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 17:18 (dery).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Kako to? Kako to? na jeftinijem intelu bolji 0.1 low u AC:O nego na skupljem AMD-u.

I zakaj ne ED, procesori se ne kvare. Ja sam tamo uzeo SSD, monitor, usisavač za prašinu i još koješta.

Moj PC  
2 2 hvala 1
17 godina
odjavljen

Netko me sabotira, možda je softver, možda su plave kuverte, možda su masoni...

Spustio se strašni Ryzen 3 od kojeg se tresu planine...a kad tamo gaming performanse na razini i5 8400 koji se prodavao po 1400 kn prije krize u proizvodnji, ima još i integriranu grafu i izašo prije više od godinu dana.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 17:19 (XXX).
Moj PC  
1 3 hvala 1
11 godina

Pogledaj malo bolje 3600 vs 3600X vs i5-9600K 4300Mhz pa ces vidit da je prije na razini Coffee-Lake 4300Mhz, nerijetko i bolji. Ja bi rekao da je u gamingu na razini Coffee-Lake 4500-4600Mhz. Razina neceg se opcenito da protumacit kak oces..

16 godina

Fiček i ti nasjedaš na njegove provokacije.

Pogriješio je brojku rizen skroz. Stavio je da se spustio br.3 umjesto 2 , a trebao je stavit Rizen+ za usporedbu sa privjeskom i5 8400.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 17:58 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

zna se na kaj smo mislio, nismo u sudnici da se važe svaka oznaka. Ovo je treća serija ryzena, prva na 7nm a kako je tko zove sporedena stvar. 

Kaj se provokacija tiče samo odgovaram tj. komentiram. Kad sam prije tri mjeseca tu spomenuo i5 9400f jer vas je tu više tvrdilo da intel nema baš ništa uloženo/dobiveno onda je išao masovni buling.

Sad ga svi koriste za usporedbe, postao je nezaobilazan.

Nigdje nisam napisao da Ryzen ne valja, ryzen 3600 je brži u puno toga ali isto tako za njegovu cijenu kupiš i5 9400f i matičnu i igraš se ko mutav, multimediju valjda ne treba ni spominjati.

Ryzen 3600 će sigurno imati duži životni vijek po pitanju brzine jer ima thredove, ali trenutno je situacija takva kakva je. Puno muzike za malo para.

dery

trebal si staviti ovu sliku, tu se fino vidi da su oba procesora nesposobna za gaming i da treba 12/24 CPU za glatko igranje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 18:11 (XXX).
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina

Za cijenu i7-8700K kupiš Ryzen 3600 + matičnu + SSD. Tvojom logikom možeš tako u nedogled.

6 godina
The_Fichek kaže...

Za cijenu i7-8700K kupiš Ryzen 3600 + matičnu + SSD. Tvojom logikom možeš tako u nedogled.

Ne moze to, jer mu ta logika ne ide u korist . Zanimljivo je to kako svako svoga konja hvali i ne mrda niti mm... Kao u Saboru

17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Ne vidim nikav problem u tome. Bitan je nivo kvalitet koji želiš i koliko to želiš platiti. Za moje potrebe iz raznih razloga je bolje ono kaj sam si kupio.

Svatko ima svoje razloge.

12 godina
XXX kaže...

Spustio se strašni Ryzen 3 od kojeg se tresu planine...a kad tamo gaming performanse na razini i5 8400 koji se prodavao po 1400 kn prije krize u proizvodnji, ima još i integriranu grafu i izašo prije više od godinu dana.

Vidim da si došao provocirati!!! Nisi zanimljiv, ni najmanje. 

Svijet je zanimljiv onoliko koliko smo mi radoznali !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 18:26 (CPU).
17 godina
odjavljen
CPU kaže...
XXX kaže...

Vidim da si došao provocirati!!! Nisi zanimljiv, ni najmanje. 

A nisi vidio da u stavri odgovaram na provokaciju? Kaj bum ti ja, stavi me na ignore.

16 godina

Momci može preporuka AM4 ploče sa B350 ili B450 chipsetom za ryzen 2600x do nekih 650-700 kn.Procesor ne mjenjam često al možda bi bilo dobro da ima mogućnost za par god nadogradnje na 3000 seriju sa 8 il više jezgri.Ram će biti Aegis 2x8 gb 3000mhz što će mi biti dovoljno za dugo vremena.tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

XXX želi istaknit da je njegov način kupovanja naj naj i pohvalit kako on to kupuje prodaje best buy bez gubitaka. Kralj privjesaka je  deda nema šta.

Kažeš svi se uhvatili sad usporedbe sa tvojim privjeskom. R5 3600 se poredi prije sa i7 8700k stock.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 18:58 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

LINK

Kaže jeftiniji i bolji i5. Zanimljivo! 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU kaže...

LINK

userbenchmark ti nije baš vodilja za gaming. ali unutar istog socketa i generacije bude dosta točan.

12 godina
skrba kaže...

Momci može preporuka AM4 ploče sa B350 ili B450 chipsetom za ryzen 2600x do nekih 650-700 kn.Procesor ne mjenjam često al možda bi bilo dobro da ima mogućnost za par god nadogradnje na 3000 seriju sa 8 il više jezgri.Ram će biti Aegis 2x8 gb 3000mhz što će mi biti dovoljno za dugo vremena.tnx

MSI B450 A-PRO, jedna od najboljih B450 ploca zajedno sa tomahawkom i carbon acom.

12 godina
ranko091 kaže...
CPU kaže...

LINK

userbenchmark ti nije baš vodilja za gaming. ali unutar istog socketa i generacije bude dosta točan.

Nije za gaming. Znam to. Ali isto tako nije svaka igrica jednako optimizirana za svaki procesor. 

17 godina

Dotakao bih se necijih problema vezanih za ne paljenje kompa.

ja sam mijenjao cijeu plocu iz intela u amd pa sada nedavno iz b350 na x470 i windowsi su odradili posao, nikakvih problema.

Ono sta on ima su problemi u kod post paljenja dakle u biosu

Ako nije sam bios bugovoti onda se takva radnja manifestira zbog oc-a memorije ili cpua..

U njegovom slucaju bih rekao da se shebalno nesto u postavkama memorije..

Lijepo neka ode u bios u rucno stavi memoriju na 2666mhz ako je takav takt default.

Za prvu ruku neka provjeri kada je konacno u windowsima nna kojem taktu mu ta memorija radi te kojim latencijama.. Naljaksi sw za to je cpuz

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU kaže...

Nije za gaming. Znam to. Ali isto tako nije svaka igrica jednako optimizirana za svaki procesor. 

pa upravo to. ali statistički gledano userbenchmark daje dosta dobre rezultate za onako ugrubo ocijenit šta je u kojem segmentu snage i cijene.

recimo tko će znat kakve je snage c2d i neki novi apu a4-5000, pa ono ugrubo userbenchmark dobro dođe. tko bi to sve pamtio i držao testove okolo.

14 godina
CPU kaže...

LINK

A di su iskopali tu cijenu?

Nisam ja ništa prčko.
8 godina
neaktivan
skrba kaže...

skupi još 200 kn i kupi b450 tomahawk, dvoje ili troje ljudi s teme su u nju stavili 3000 seriju i radi im nakon apdejta biosa (s kojim su neki imali problema), prosurfaj kroz temu...

Spiridon kaže...

A di su iskopali tu cijenu?

pa klikni na cijenu...

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 18:59 (Louis Pluto).
14 godina

Eh, Amazon, Ebay... Dostava i porez još i ušteda 0...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Mislim ja, najbolji procesor je onaj kojeg imas u kucistu...

Svakako bolji od onog koji je u trgovini.... 

Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Promster kaže...
Pa to kaj se grije i treba vent je drugi par cipela, i kakve to ima veze s izjavom da ako spariš 3. seriju Ryzena s B450 pločom neće pokazat svoj potencijal? 

Pa zbog I/O koji je instaliran na sam procesor, te podrske za PCIE 4.0 koji B450 ne podrzava...

14 godina
neaktivan
Dala kaže...

Za one koji su kupili 3700x ili jače, kakav vam je stock cooler pod opterećenjem. Prvenstveno koliko je glasan?
Wrath prism je koliko sam čitao dosta glasan pa pošto mi je tišina draga razmišljam iskeširat dodatno za Noctuu, recimo U12A...

Nisam našao na netu nigdje review da se osvrnu na buku, samo na temp rade...

3700x, fractal design define c kućište.

U normanlom radu se ništa ne čuje.

U nekom srednjem oprerećenju također je jako tih.

Stress testovi tj max opterećenje se dosta čuje i temp ide 80+

Ako ga mislis drzati pod full opterecenju, a da nista ne čujes onda ti ne gine neki drugi cooler.

Mene buka živcira ali ovaj mi je što se toga tiče skroz prihvatljiv.

14 godina
Maksimus kaže...
Promster kaže...
Pa to kaj se grije i treba vent je drugi par cipela, i kakve to ima veze s izjavom da ako spariš 3. seriju Ryzena s B450 pločom neće pokazat svoj potencijal? 

Pa zbog I/O koji je instaliran na sam procesor, te podrske za PCIE 4.0 koji B450 ne podrzava..

Pa sam CPU će imati iste performanse, to što ti kupiš ili ne kupiš ploču koja podržava PCIE 4.0 je do ploče, a i ako nisi veoma HC user PCIE 4.0 ti neće puno značiti.

14 godina
neaktivan

https://www.adm.hr/product.asp?product=gigabyte-x570-aorus-elite-am4&code=094%2E500%2E121

Znači jedina decent ploča na ovom najnovijem socketu 1800 kn ,pa u pi*ku materinu

EDIT : Pritom mislim na ono što daje/cijena s obziron na ostale ploče

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 19:41 (MasterOdisasteR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MasterOdisasteR kaže...

https://www.adm.hr/product.asp?product=gigabyte-x570-aorus-elite-am4&code=094%2E500%2E121

Znači jedina decent ploča na ovom najnovijem socketu 1800 kn ,pa u pi*ku materinu

Zato postoji mindfactory, narucis dobru X570 plocu i uz nju dobijes dobro vodeno hladjenje... Dostava preko mailboxa je vjerovatno negdje oko 10-15€

https://www.mindfactory.de/product_info.php/MSI-MPG-X570-GAMING-EDGE-WIFI-AMD-X570-So-AM4-Dual-Channel-DDR4-ATX-Ret_1317273.html

14 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...
MasterOdisasteR kaže...

Zato postoji mindfactory, narucis dobru X570 plocu i uz nju dobijes dobro vodeno hladjenje... Dostava preko mailboxa je vjerovatno negdje oko 10-15€

https://www.mindfactory.de/product_info.php/MSI-MPG-X570-GAMING-EDGE-WIFI-AMD-X570-So-AM4-Dual-Channel-DDR4-ATX-Ret_1317273.html

Ako ću zelenaša uzimat ne treba mi vodeno...idem s ciljem da se konacno maknem sa am3+ i da mi traje komp 3-4 (kakve sam sreće 5) godine, zato zelim x570 ,radi pcie 4.0 i zen 2+ eventualno ,da mogu razvuc sa eventualnim nadogradivanjem proca i graficke...na kraju cu izgleda morat potrosit sve sta zaradim priko student servisa od lita..

btw ta ploca nije dobra

EDIT : Što je najjače sad cu cekat dok skupim lovu(ako se odlucim uzet), i dok je skupim otic ce mi kao i x370 k7 ...a ne želim narucivat izvanka... treba pruzat podrsku domacim firmama

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 19:51 (MasterOdisasteR).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice