AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.870.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dabar_solta_V2 kaže...

btw sta je asusu u zadnje vrime bolji vrm im je bia na am3, još po sredini vrm-a rgb header? jesu malo pobrkali prioritete ili ljudi stvarno kad kupuju ploće gledaju samo da ima rgb?

Asus vec sto godina stavlja isti vrm na high end ploce, to je ovaj 8-fazni na x399 i x299 plocama, vrijeme im je da se malo update-aju jer je konkurencija postala jaca na tom podrucju...

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
crash11 kaže...
Mislim da na tim top pločama je sve to tu negdje, ne možeš fulat koju god da uzmeš

Evo ti kako je sve tu negdje, Creation ima u Blenderu VRM na max 65C dok Zenith-ka ode preko 120C, to je 2990WX na 3.8ghz, na 4ghz Creationka i dalje odlicno hladi VRM. Dakle realno Zenith ne moze na duge pruge drzat 2990WX na preko 3.5ghz na svim jezgrama, a to je vec velikih pola gigaherca razlike...

Sve je to super, samo mislim da nikad neću kupit  2990WX :) ipak je to proc od 2 soma eura, a dok budem idući put mijenjo komp vjerovatno će već izaći neki novi socket.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 17:54 (crash11).
15 godina
protjeran
crash11 kaže...
ansha kaže...
crash11 kaže...
Mislim da na tim top pločama je sve to tu negdje, ne možeš fulat koju god da uzmeš

Evo ti kako je sve tu negdje, Creation ima u Blenderu VRM na max 65C dok Zenith-ka ode preko 120C, to je 2990WX na 3.8ghz, na 4ghz Creationka i dalje odlicno hladi VRM. Dakle realno Zenith ne moze na duge pruge drzat 2990WX na preko 3.5ghz na svim jezgrama, a to je vec velikih pola gigaherca razlike...

Sve je to super, samo mislim da nikad neću kupit  2990WX :) ipak je to proc od 2 soma eura, a dok budem idući put mijenjo komp vjerovatno će već izaći neki novi socket.

I sa clockanim 1950X otic ce temperature vrlo visoko, al trebale bi bit unutar "normale".

Mislim da ce 2990WX biti odlican upgrade (ako radis 3d rendere recimo) jer ce za godinu dana sigurno ih bit na solidnom popustu. 

15 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Nabavio sam

ryzen 5 2600

Asrock B450 pro4

G-skill ripjaws V 2x8GB 3200Mhz 

Samsung evo 970 m2 500gb.

Imao sam već corsair cx600 i rx 480.

Slozio sam to sve i kada sam pokušao bootati windowse sa usba vidim Windows logo i stane na onim kruzicima ili javi no signal na monitoru, probao sam i bootati Linux ali ništa, krene i opet nestane slika.

Monitor je vulgaris lcd I spojen je hdmi kabelom, isprobao sam 2 različita monitora, dvije različite grafičke. Sljedeće što mi pada na pamet je ne kompatibilan RAM.

RAM je F4-3200C16D-16GVKB u popisu podrzan ih je sličan, samo se razlikuje zadnja 3 ili 4 znaka a ne znam što to znači...

Ima netko ideju što još provjeriti? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
sekundarne latencije rama na auto i dignit malo voltaže općenito.

@ansha neznam na šta misliš kad kažeš isti vrm jer svaka ploća ima na neki naćin drukćije složen vrm i kontrolu i ploću pa odma nije isto iako su iste komponente, al ovo po slikama izgleda ko 8x 60A IR3550 šta je ako se dobro sjećam bilo na asus 290x directcu2 karticama u varijanti sa 6 fazi i isto se veselo pržilo na 120 stupnjeva i sa 2 faze manje davalo preko 300W.
vrm sam po sebi je ok ali je oćito je pre malo za ovu platformu, za to krivim asusa jer su s high enda došli na sve uknap + rgb.
13 godina
neaktivan
ubaci samo jednu plocicu u dimm slot 2 i onda bootaj i ako tako nece onda ubaci drugi i probaj sa tim,ja sam tako kuoio i jedna plocica fakat bila pokvarena i onda kupio taj ripjaws V i on radi odlično.
BiH__Snowflake BF4,CS:GO
15 godina
neaktivan

To je bio prvobitni problem, 

dok su bile 2 pločice RAMa nisam mogao ni BIOS dobiti, sad kada ostavim samo jednu, vidim BIOS, odaberem boot sa USBa, i kao krene boot, ali slika nestane i vise se nikad ne vrati.

12 godina
neaktivan
fight kaže...
chaselol kaže...
fight kaže...

Poz kupio sam novi ryzen 7 još ga nisam sklopio ali me zanima dali se može instalirati windows 7 na njega...

Mozes ti i XP, ali osobe koje inzistiraju da koriste Win7 umjesto Win10 nisu nikad probali 10 sigurno.

Stavi desetku, imas original key za 10$ na ebayu i vozi 

ovako iskreno koliko je pametno ne znam ,ovako imao sam stari i5 750,na njemu sam imao dva ssd,na jednom sam koristio windows7 i windows10 hocu reci da koristim windows10,ali zbog dr.

stvari mi je jos uvjek windows7 bolja.Pa sad tamo mi je bila ploca asus p7p55dle.E noćas sam ugrađivao nove componente u kučiste znaci opet asus prime x470,pro.amd ryzen 7 2000x,ddr4 hyperx 16gb 2666mhz i ssd 500gb sam

860 m.2.

sve sklopio pustio u pogon! u bios sam se izgubio, jer nikad na tkovom cudu od biosa nisam radio, nema sto nema u njemu.nesto sam klikao uglavnom sam je sve automatski aktivrao i pokrenuo windows 10 stare koje su ostali na ssd,znaci samo 

sam instalirao cd od maticne i vjerovali boot i dize windowse dok trepnem windowsi su vec dignuti.e sad jedino imam onaj koje cu windowse da odaberem pa imam windows 10 i windows 7.kada odaberem windows7 on njih ukljuci i sve se pokrene ali međutim

samo sve zamrzne iskljuce se mis i tipkovnica i nemorem nista ponovo restart i ajmo na windows 10.

iz toga sam razloga pitao dali se moze da instalira na tom stroju dva os ili windows7.lp 

meni u biosu ima nekakav win7 legacy mod koji trebas ukljucit ako/kad koristis 7icu. opcija se nalazi pod AMD PBS. inace, trebao bi na frisko instalirat windowse, barem je tako preporuka od amd-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 19:07 (jovial).
17 godina
neaktivan
ansha kaže...
crash11 kaže...
ansha kaže...
crash11 kaže...

I sa clockanim 1950X otic ce temperature vrlo visoko, al trebale bi bit unutar "normale".

Mislim da ce 2990WX biti odlican upgrade (ako radis 3d rendere recimo) jer ce za godinu dana sigurno ih bit na solidnom popustu. 

da gledao sam malo temperature sa ovim hladnjakom, trebale bi biti ok.

https://www.gamersnexus.net/images/media/2017/coolers/tr4-enermax/air-vs-liquid-tr-prime-100pct.png

https://www.gamersnexus.net/images/media/2017/coolers/tr4-enermax/air-vs-liquid-tr-blender-100pct.png

12 godina
neaktivan
Hichko kaže...

dok su bile 2 pločice RAMa nisam mogao ni BIOS dobiti, sad kada ostavim samo jednu, vidim BIOS, odaberem boot sa USBa, i kao krene boot, ali slika nestane i vise se nikad ne vrati.

pazi di stavljas ramove. kod intela je prvi i drugi dimm, na ryzenu 2 i 4

9 godina
neaktivan
Timo kaže...

Novi budget gaming kralj za 470kn?

e da, OC radi samo na MSI i samo sa ovom verzijom BIOS-a

cek, ovo je test sa onboard grafikom? impresivno

15 godina
neaktivan
jovial kaže...
Hichko kaže...

Isprobane sve kombinacije i ista stvar nažalost. 

Radim bootabilni memtest da provjerim jesu li RAM pločice ispravne, nemam više ideja što bi moglo biti. 

Ovi novi BIOSi, jel treba nesto u njima mijanjati?

15 godina
jovial kaže...
fight kaže...
chaselol kaže...
fight kaže...

Poz kupio sam novi ryzen 7 još ga nisam sklopio ali me zanima dali se može instalirati windows 7 na njega...

Mozes ti i XP, ali osobe koje inzistiraju da koriste Win7 umjesto Win10 nisu nikad probali 10 sigurno.

ovako iskreno koliko je pametno ne znam ,ovako imao sam stari i5 750,na njemu sam imao dva ssd,na jednom sam koristio windows7 i windows10 hocu reci da koristim windows10,ali zbog dr.

stvari mi je jos uvjek windows7 bolja.Pa sad tamo mi je bila ploca asus p7p55dle.E noćas sam ugrađivao nove componente u kučiste znaci opet asus prime x470,pro.amd ryzen 7 2000x,ddr4 hyperx 16gb 2666mhz i ssd 500gb sam

860 m.2.

sve sklopio pustio u pogon! u bios sam se izgubio, jer nikad na tkovom cudu od biosa nisam radio, nema sto nema u njemu.nesto sam klikao uglavnom sam je sve automatski aktivrao i pokrenuo windows 10 stare koje su ostali na ssd,znaci samo 

sam instalirao cd od maticne i vjerovali boot i dize windowse dok trepnem windowsi su vec dignuti.e sad jedino imam onaj koje cu windowse da odaberem pa imam windows 10 i windows 7.kada odaberem windows7 on njih ukljuci i sve se pokrene ali međutim

samo sve zamrzne iskljuce se mis i tipkovnica i nemorem nista ponovo restart i ajmo na windows 10.

iz toga sam razloga pitao dali se moze da instalira na tom stroju dva os ili windows7.lp 

meni u biosu ima nekakav win7 legacy mod koji trebas ukljucit ako/kad koristis 7icu. opcija se nalazi pod AMD PBS. inace, trebao bi na frisko instalirat windowse, barem je tako preporuka od amd-a.

poštujem ovakve forumase koji bas pomognu kada ti treba,a otisao sam malo na graficke da se raspitam a ono svi neki neozbiljni se javljaju s bana split ispadima mislim katastrofa,a nije mi jasno zasto i cemu to i zasto se

pojedinci tako ponašaju prema drugima kojima treba pomoć.ono kao da se moze sve poguglati,pa da sam mogao vjerovatno nebih onda ni stigao do foruma ne.......hvala prijatelju,samo bios je taj za mene malo,malo uh dok ne poguglam malo kako i gdje uc u te postavke 

i da bude jednostavno kao na starim problemima.....

15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
sekundarne latencije rama na auto i dignit malo voltaže općenito.

@ansha neznam na šta misliš kad kažeš isti vrm jer svaka ploća ima na neki naćin drukćije složen vrm i kontrolu i ploću pa odma nije isto iako su iste komponente, al ovo po slikama izgleda ko 8x 60A IR3550šta je ako se dobro sjećam bilo na asus 290x directcu2 karticama u varijanti sa 6 fazi i isto se veselo pržilo na 120 stupnjeva i sa 2 faze manje davalo preko 300W.
vrm sam po sebi je ok ali je oćito je pre malo za ovu platformu, za to krivim asusa jer su s high enda došli na sve uknap + rgb.

Pa tu kombinaciju imaju sve bolje Asusove HEDT ploce od X79 preko X99 i sad na X299 i X399. 

"Goni" taj vrm i preko 1kW kad benchaju 7980XE na LN2, al onda hladjenje nije problem...

12 godina
neaktivan
X3M kaže...
Timo kaže...

Novi budget gaming kralj za 470kn?

e da, OC radi samo na MSI i samo sa ovom verzijom BIOS-a

cek, ovo je test sa onboard grafikom? impresivno

da, Vega 3

14 godina
Hichko kaže...
jovial kaže...
Hichko kaže...

Radim bootabilni memtest da provjerim jesu li RAM pločice ispravne, nemam više ideja što bi moglo biti. 

Imao sam ja tako neke čudne probleme kad sam lani još složio bio jedan Ryzen setup. Muku mučio da bi se na kraju ispostavilo da je bio defektan CPU. Nije mi nikad palo na pamet da je do CPU-a jer sam bootao, prolazio post, ali zapinjao tako na Wins instalaciji, čak nekad i prošao i instalirao i onda opet problemi. Stvarno nisam sumnjao da je CPU, jer sam mislio da ne bi bio tu gdje sam bio da CPU ne valja. Testirao bio sve što sam mogao, mijenjali ploču i opet isto. Dosadilo mi se mučit i poslao na reklamaciju kombo CPU/RAM/MBO. Znao sam da mora biti nešto od toga (drugo sve sam testirao na drugom računalu) i ispostavilo se da je CPU. Nakon što su javili da je CPU i poslali novi, složio sve i instalirao i sve radi od tada bez problema. Preporučam i tebi isto, ako si već probao sve normalno što se probat da. Eventualno još da probaš neku drugu verziju Wins-a s drugog sticka. Ako ne valja, šalji taj kombo ko ja na reklamaciju i amen. Ako znaš da ti valja disk, grafa i napajanje, nemaš se šta misliti onda puno.

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Hichko kaže...
jovial kaže...
Hichko kaže...

Imao sam ja tako neke čudne probleme kad sam lani još složio bio jedan Ryzen setup. Muku mučio da bi se na kraju ispostavilo da je bio defektan CPU. Nije mi nikad palo na pamet da je do CPU-a jer sam bootao, prolazio post, ali zapinjao tako na Wins instalaciji, čak nekad i prošao i instalirao i onda opet problemi. Stvarno nisam sumnjao da je CPU, jer sam mislio da ne bi bio tu gdje sam bio da CPU ne valja. Testirao bio sve što sam mogao, mijenjali ploču i opet isto. Dosadilo mi se mučit i poslao na reklamaciju kombo CPU/RAM/MBO. Znao sam da mora biti nešto od toga (drugo sve sam testirao na drugom računalu) i ispostavilo se da je CPU. Nakon što su javili da je CPU i poslali novi, složio sve i instalirao i sve radi od tada bez problema. Preporučam i tebi isto, ako si već probao sve normalno što se probat da. Eventualno još da probaš neku drugu verziju Wins-a s drugog sticka. Ako ne valja, šalji taj kombo ko ja na reklamaciju i amen. Ako znaš da ti valja disk, grafa i napajanje, nemaš se šta misliti onda puno.

Slazem se, ako se nikako ne da instalirat ni windowse, lako moguce da postoji neki defekt sa komponentama. 

12 godina
neaktivan
fight kaže...
jovial kaže...
fight kaže...
chaselol kaže...
fight kaže...

860 m.2.

poštujem ovakve forumase koji bas pomognu kada ti treba,a otisao sam malo na graficke da se raspitam a ono svi neki neozbiljni se javljaju s bana split ispadima mislim katastrofa,a nije mi jasno zasto i cemu to i zasto se

pojedinci tako ponašaju prema drugima kojima treba pomoć.ono kao da se moze sve poguglati,pa da sam mogao vjerovatno nebih onda ni stigao do foruma ne.......hvala prijatelju,samo bios je taj za mene malo,malo uh dok ne poguglam malo kako i gdje uc u te postavke 

i da bude jednostavno kao na starim problemima.....

problem je sta su ljudi su u glavnom stoka. 

inace, ako neko bude imao problema sa EDC-om na 99-100% u Ryzen masteru... vecina ljudi to spusta tako da smanji CPU power u windows power settingsima na 40%. onda EDC pada .

medjutim, na nekom nizozemskom forumu sam nasao da taj EDC oznacava koliko CPU dobija struje od VRAM-a za trenutne potrebe. dakle, 99-100% nije nenormalno vec pozeljno. jedino je problem sta je AMD to stavio u crvenu boju pa plase ljude bez veze :D  barem tako kazu nizozemci ako im neko oce vjerovat.

9 godina

da nije taj edc možda loadline kalibracija?

vjerovatno su preimenovali jer zapravo ne diže voltažu preko namještene nego produžuje vrijeme koje cpu provodi na max voltaži.
u tom slućaju 100% nije poželjno ako ste na stock cooleru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...
iAvenger kaže...

Pozdrav, uzimam Ryzen 2600 u novoj konfiguraciji samo me zanima koji RAM-i su najbolja opcija za taj procesor i Msi b450 gaming pro maticnu. Uzeo bi 2x8GB komp ce bit za video editing i rendering uz gaming. 

Evo ram za dobre novce da ih je bilo kad sam kupovao uzeo bi sebi.Zašto gaming pro ploća jel zato jer se zove gaming, ne padaj na te reklame.Šta misliš o Tomahawk, izvrsna.

Ne, nisam jedan od tih. Nego me zanima iskljucivo MSI. Sto sam procitao po recenzijama za ovu generaciju imaju izvrsne ploče. Uzeo bi x470 pro carbon ali to mi je vec izvan budgeta. Ova tomahawk mi se cini odlicna. Ali gaming pro mi je izgledom ljepsa posto radim amd build crno crvena kombinacija boja mi se sviđa na toj ploči mada je to nebitan detalj ako je tomahawk bolja uzet cu nju , razlika je nekih 100 kn ak se ne varam. Hvala na savjetu 😄

16 godina
dery kaže...

Evo ram za dobre novce da ih je bilo kad sam kupovao uzeo bi sebi.Zašto gaming pro ploća jel zato jer se zove gaming, ne padaj na te reklame.Šta misliš o Tomahawk, izvrsna.

Ne lupetaj i pogledaj VRM

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2018 0:32 (8ax).
16 godina
8ax kaže...
dery kaže...

Ne lupetaj i pogledaj VRM

Ipak je 9 fazni.Naravno da je bolja ta carbon ali ako ideš na jače onda se uzima x470.To je nepotrebno za R5 2600, dovoljna je i tomahawk.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2018 13:05 (dery).
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Hichko kaže...
jovial kaže...
Hichko kaže...

Na kraju riješeno promijenom memorije, uzeo sam G.Skill Trident Z 16GB (2x8GB) 3200MHz a ovaj ripjaw vratio amazonu :)

11 godina

Upravo stiglo, Ryzen 7 2700x, G.Skill Trident Z RGB 2x8GB 3200MHz i Asus Rog Strix X470-F Gaming.
Popodne slaganje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2018 13:16 (playjob).
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
protjeran
playjob kaže...
Upravo stiglo, ryzen 7 2700x, trident z rgb 2x8GB 3200MHz i Asus Rog Strix X470-F Gaming.
Popodne slaganje.

Jel cl14 ram?

13 godina

Siguran sam da je CL14 i da je sve uzeo u ADM-u.

0 0 hvala 0
11 godina
CL16, ADM.
Utegnut cu latencije.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2018 12:59 (playjob).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pa nije valjda da si tu plocu, 2700x i te rame uzeo radi igrica?

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
U čemu je problem?
15 godina
protjeran
playjob kaže...
CL16, ADM.
Utegnut cu latencije.

CL16 nije b-die i dosta su losiji cipovi, bilo bi bolje da si ustedio sa 2700 non-x i uzeo cl14.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice