AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.804
|
čitano: 6.860.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dabar_solta_V2 kaže...
jebo vas intel 3 stranice od sinoc, a covik koji je pita za precision boost nula bodova.

dobro vam je neko prije napisa napravite temu fanbojs vs fanbojs pa se tamo prepirite.

btw b-die je overrated xD

Da, brzina RAMa je definitivno overrated ... osim možda za igre (u to se ne bi štel mešat :)).

Imam jedan stariji Patriotov 2x16GB kit iz doba X99 platforme koji mi nije htio stabilno radit na XMP profilu (2666) na Asrock X370 Killer pa sam mislio da sam u nekom gubitku, a na kraju je ispala razlika na nivou statističke pogreške.

Glede XFR-a ... meni ok radi jedan 2700X na X370 ploči, digne više od samo dvije jezgre ako može (za razliku od prve generacije).

To je stvar CPUa, ne bi se trebalo ništa namještati na ploči.

15 godina
odjavljen
crash11 kaže...
Da nisam napiso 1950x

Bravo, javi dojmove!

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Jakovp kaže...
crash11 kaže...
Da nisam napiso 1950x

Bravo, javi dojmove!

A nećemo se ljutit ni ako napiše i gdje je kupio, koja ploča, RAM ... ne mora se sramit :)

(baš su trenutno dobre cijene u Alzashopu i MindFactory)

Usput glede hlađenja 1950X, jesi prije vodenog probao neki zračni ?

Ne viđam onaj Coolermasterov Wraith Ripper, jesu odustali od njega ili se to mora direktno od njih naručiti ?

15 godina
odjavljen
Mladen kaže...
Jakovp kaže...
crash11 kaže...
Da nisam napiso 1950x

Bravo, javi dojmove!

A nećemo se ljutit ni ako napiše i gdje je kupio, koja ploča, RAM ... ne mora se sramit :)

(baš su trenutno dobre cijene u Alzashopu i MindFactory)

Usput glede hlađenja 1950X, jesi prije vodenog probao neki zračni ?

Ne viđam onaj Coolermasterov Wraith Ripper, jesu odustali od njega ili se to mora direktno od njih naručiti ?

Ne, išao sam odmah na vodu, to mi je bila želja i nisam požalio. Wraithripper se prodaje, ali sam čuo da je slaba ponuda. Alternative su deepcool fryzen, odličan hladnjak, noctua ima par modela, i kao povoljna alternativa arctic cooler freezer 33 TR4 verzija. Ja bih da idem na zrak uzeo tog arctic coolera, i stavio mu dva noctua A12x25 ventilatora, to bi bilo brutalno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2018 17:25 (Jakovp).
17 godina
neaktivan

Ploča asus zenith, rami trident z rgb 4x8gb cl 14 3200 F4-3200C14Q-32GTZRX, m2 970 pro 512gb, noctua hladnjak, seasonic focus 850+ gold

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 8:13 (crash11).
15 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Poz kupio sam novi ryzen 7 još ga nisam sklopio ali me zanima dali se može instalirati windows 7 na njega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, iako će te Microsoft nastojati spriječiti u tome :)

15 godina
odjavljen
Da, ali nemoj, i ne znam zato bis. Taj os je izasao 2009, a zen arhitektura 2017.
13 godina
fight kaže...

Poz kupio sam novi ryzen 7 još ga nisam sklopio ali me zanima dali se može instalirati windows 7 na njega...

Mozes ti i XP, ali osobe koje inzistiraju da koriste Win7 umjesto Win10 nisu nikad probali 10 sigurno.

Stavi desetku, imas original key za 10$ na ebayu i vozi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...

Mozes ti i XP, ali osobe koje inzistiraju da koriste Win7 umjesto Win10 nisu nikad probali 10 sigurno.

... ili su se iziritirani nasilnim i neprovjerenim updateovima, driverima ili napola izmjenjenim GUI-jem vratili na Win 7.

(ja sam na Win 10, č.p. :) )

16 godina
Planiram uzet R5 1600x, neku B350 plocu (vjerovatno Asrock) i sad gledam rame. Na picku su mi Gskill Aegis 2x8gb, 3000, Cl16.

Jel to ok opcija za ovaj procesor il imate nesto bolje za preporucit ?
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
crash11 kaže...

Ploča asus zenith, rami trident z rgb 4x8gb cl 14 3200 F4-3200C14Q-32GTZRX, m2 970 pro 512gb, noctua hladnjak

Kud Zenith-ku pored MSI Creation-ke?

15 godina
neaktivan
AmonZero kaže...
Planiram uzet R5 1600x, neku B350 plocu (vjerovatno Asrock) i sad gledam rame. Na picku su mi Gskill Aegis 2x8gb, 3000, Cl16.

Jel to ok opcija za ovaj procesor il imate nesto bolje za preporucit ?

Sasvim ok

14 godina
neaktivan

Pozdrav, uzimam Ryzen 2600 u novoj konfiguraciji samo me zanima koji RAM-i su najbolja opcija za taj procesor i Msi b450 gaming pro maticnu. Uzeo bi 2x8GB komp ce bit za video editing i rendering uz gaming. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Novi budget gaming kralj za 470kn?

e da, OC radi samo na MSI i samo sa ovom verzijom BIOS-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2018 22:46 (Timo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
jovial kaže...
dery kaže...

Ispuni bar moj pc da znamo šta imaš ako imaš 2600 bez x onda nema štelanja da ti radi precizion boost.Ima da ga odereš na manual oc ko od šale .

ispunio. 2600 je bez x ali ne vidim kakve veze to ima jer bi svi trebali imat pbo/xfr. mislim da je problem u bios-u.

Nije problem u biosu nemam ni ja xfr to imaju samo x modeli. Nisi ništa izgubio šta to nemaš samo digni množitelj na 40 stavi napon cpu-a 1.25v i deri.Uključi cool and quiet da se spušta klok. Malo se poigraj ako imaš u biosu podešavanje na coolerima od cpu i ostali, podesi krivulje kako ti odgovara malo testiraj.

kradem mine iz minskog polja
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2018 22:56 (mislioc).
16 godina
iAvenger kaže...

Pozdrav, uzimam Ryzen 2600 u novoj konfiguraciji samo me zanima koji RAM-i su najbolja opcija za taj procesor i Msi b450 gaming pro maticnu. Uzeo bi 2x8GB komp ce bit za video editing i rendering uz gaming. 

Evo ram za dobre novce da ih je bilo kad sam kupovao uzeo bi sebi.Zašto gaming pro ploća jel zato jer se zove gaming, ne padaj na te reklame.Šta misliš o Tomahawk, izvrsna.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2018 22:57 (dery).
17 godina
neaktivan
Zašto ne? :D
11 godina

Carbon ima malo bolje VRM , AC wifi antenu, mozda koji feature vise te Alc 1220 zvucnu. Tomahawk je isto super za oko 900kn, iako je vani razlika medju njima 30-40 eura, tako da bi Tomahawk mozda trebala biti malo jeftinija u HR.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 1:58 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

B450 GPC je bolja ploča od B450 Tomahawk.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne bi mu baš savjetovo da kupi vani ploču, zbog garancije, a cijena je tu negdje.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 5:13 (crash11).
15 godina
protjeran
crash11 kaže...
Zašto ne? :D

Zenith je ok ali je mala beba za Creation-icu, VRM je drugi svijet na MSI-ki, a to je dobra stvar kad clockani 16-core radi na 100% par sati u komadu... A ako jedan dan ubacis 32/64 Rippera, onda je Asusica totalno underpowered...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 12:24 (ansha).
12 godina
neaktivan

ko god gleda ramove, neka prvo ode na stranicu od maticne  i tamo pogleda qvt listu ramova koji su testirani na ploci. ja to nisam napravio pa sam sad tri dana iygubio da nastelam ram da radi na 3000. jos se moram malo sa latencijama poigrat i to je to. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...
fight kaže...

ovako iskreno koliko je pametno ne znam ,ovako imao sam stari i5 750,na njemu sam imao dva ssd,na jednom sam koristio windows7 i windows10 hocu reci da koristim windows10,ali zbog dr.

stvari mi je jos uvjek windows7 bolja.Pa sad tamo mi je bila ploca asus p7p55dle.E noćas sam ugrađivao nove componente u kučiste znaci opet asus prime x470,pro.amd ryzen 7 2000x,ddr4 hyperx 16gb 2666mhz i ssd 500gb sam

860 m.2.

sve sklopio pustio u pogon! u bios sam se izgubio, jer nikad na tkovom cudu od biosa nisam radio, nema sto nema u njemu.nesto sam klikao uglavnom sam je sve automatski aktivrao i pokrenuo windows 10 stare koje su ostali na ssd,znaci samo 

sam instalirao cd od maticne i vjerovali boot i dize windowse dok trepnem windowsi su vec dignuti.e sad jedino imam onaj koje cu windowse da odaberem pa imam windows 10 i windows 7.kada odaberem windows7 on njih ukljuci i sve se pokrene ali međutim

samo sve zamrzne iskljuce se mis i tipkovnica i nemorem nista ponovo restart i ajmo na windows 10.

iz toga sam razloga pitao dali se moze da instalira na tom stroju dva os ili windows7.lp 

17 godina
neaktivan
Mislim da na tim top pločama je sve to tu negdje, ne možeš fulat koju god da uzmeš
15 godina
protjeran
crash11 kaže...
Mislim da na tim top pločama je sve to tu negdje, ne možeš fulat koju god da uzmeš

Evo ti kako je sve tu negdje, Creation ima u Blenderu VRM na max 65C dok Zenith-ka ode preko 120C, to je 2990WX na 3.8ghz, na 4ghz Creationka i dalje odlicno hladi VRM. Dakle realno Zenith ne moze na duge pruge drzat 2990WX na preko 3.5ghz na svim jezgrama, a to je vec velikih pola gigaherca razlike...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 13:31 (ansha).
9 godina

60 stupnjeva razlike je malo previše za slićan vrm, da nisu možda ovi na creation pametno makli termalnu diodu malo dalje?

edit: uf da slićan vrm sad sam pogleda slike i vrm je 5 klasa iznad na msi creation

asus asus
msi msi
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2018 15:14 (dabar_solta_V2).
14 godina
neaktivan

2 0 hvala 0
9 godina

btw sta je asusu u zadnje vrime bolji vrm im je bia na am3, još po sredini vrm-a rgb header? jesu malo pobrkali prioritete ili ljudi stvarno kad kupuju ploće gledaju samo da ima rgb?

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice