AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.802
|
čitano: 6.837.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
DarthMarkus kaže...

Tako malo staža, a već si po biserima skinuo sam sebe.

a kad ne citas rencenzije koje je linkao u tom postu

referirao samse na rezultate testova sa tih linkova gdje za istu frekvenciju ryzen treba puno manju voltazu u odnosu na 1000 seriju

"To this end, we found that, at a given frequency of 4.0GHz, our R7 2700X held stable at 1.175V input at LLC level 4, which equated to 1.162V VCore at SVI2 TFN. The result was stability in Blender and Prime95 with torturous FFTs, while measuring at about 129W power consumption in Blender. For this same test, our 1700 at 4.0GHz required a 1.425V input at LLC level 5, yielding a 1.425VCore, a 201W power draw – so 70W higher – and pushed thermals to 79 degrees Tdie. That’s up from 57.8 degrees Tdie at the same ambient."

"The performance improvement is in voltage at a given frequency, which is now sustainable at a much lower value than previously. At 4.0GHz, power consumption is pulled down significantly, voltage requirement is pulled down significantly, and thermals (obviously) are pulled down."

i ajmo normalno i uljudno pisati, nema potrebe za biserima 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2018 20:55 (3dfx).
7 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

da se  vratim na Anandtech testiranje

dosta pisu u komentarima, i rekli su da jos jednom provjeravaju sve podatke, jer su ljudi iznenadeni rezultatima na prvu

takoder, njihov test je na stock frekvencijama svih procesora, bez "all core enhancement" postavki, i oba sistema, i intel i amd imaju sve spectre, meltdown i windows rs3 update koji postoje do danas

kako drugi testeri, nisu naveli parametre testiranja, bar nisam vidio, pretpostavljam da su intel bazu rezultata samo prepisali iz prijasnjih testova koje su radili i nadodali ih na ove ryzen benchmarke

dok ne napisu drugacije i s obzirom na reputaciju ananda, ne vidim zasto im ne vjerovati, pogotovo sto su ostali aplikacijski testovi, mimo gaminga, ok po rezultatima

napravit ce i OC testiranje uskoro

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ima logike da je jedini test koji govori drugacije od svih ostalih ispravan.

8 godina
protjeran

Anandtech reviewe ubuduće čitam sinu prije spavanja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hardocp oduševljen sa precision boostom2, naravno ide gold award od njih a to nije bez neke.

Znači poželjno je imat X model ako želite osjetit blagodati novog rizena. Jedini minus amd-u je da neče B450 čipovi još do daljnjeg.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mislioc kaže...
dery kaže...

Hardocp oduševljen sa precision boostom2, naravno ide gold award od njih a to nije bez neke.

Znači poželjno je imat X model ako želite osjetit blagodati novog rizena. Jedini minus amd-u je da neče B450 čipovi još do daljnjeg.

Ma uopće nije poželjno imat AMD. To ti je ono dobra je Dacia ma dobra je qurac ali kad nemaš za bolje dobra će bit i ona jbg.

Ne kužim, 8/16 ryzen+ rastura tam di treba...Pa ne misliš valjda na gaming?? Ryzen ide u nove konzole i prodaval bu se ko kruh i mlijeko...pa AMD ima monopol na gaming....PC je i tak osakačaen za

mnoge AAA naslove. Također 4K televizori se kupuju dvadeset i dva puta više od 144hz monitora i ljudi ih masovno spajaju na PC za gaming...60+ fpsa buš sa tim procom na 4K imao barem 6-7 godina

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
mislioc kaže...
dery kaže...

Ma uopće nije poželjno imat AMD. To ti je ono dobra je Dacia ma dobra je qurac ali kad nemaš za bolje dobra će bit i ona jbg. Tko želi najbolje Intel je još uvijek jedini izbor a AMD-u želim da zatvore pogone i prestanu prodavat glomazni otpad i preusmjere proizvodnju u nešto drugo jel oččito za procesore niti imaju znanja niti imaju moći.

Ironičnog li nick-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mislioc kaže...

Ma uopće nije poželjno imat mislioca ovdje

Ispravio sam te a da su ovde oni stari moderatori popio bi ti perma ban mislioče naš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mislioc funny guy, nego ima da cim prije izbace B450 ploce, ako zele dobru zaradu. Rezultati su ocekivani, a za gaming tak svejedno coffe lake ili ryzen, ako se igra na 60 ili 75Hz monitoru, kakvih je sve vise.

Mene interesira koliko utjece na dugotrajnost malo veci napon, tipa 1.45V na Ryzen ili Intel procovima. Ako dosta utjece ne vidim neki smisao clockanja Ryzen 2 iznad ~4Ghz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2018 0:48 (The_Fichek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Teoretski mogu degradirati ali u praksi rijetko u životnom vijeku procesora.

Dobro je što su sad potrebni puno manji naponi za 4GHz nego prije za 1700 pa će nekom i to biti prednost.

Imam šumu otvorenih tabova pa ne znam pravi izvor, jer citiram citat sa drugog foruma ...

" ...  To this end, we found that, at a given frequency of 4.0GHz, our R7 2700X held stable at 1.175V input at LLC level 4, which equated to 1.162V VCore at SVI2 TFN. The result was stability in Blender and Prime95 with torturous FFTs, while measuring at about 129W power consumption in Blender. For this same test, our 1700 at 4.0GHz required a 1.425V input at LLC level 5, yielding a 1.425VCore, a 201W power draw – so 70W higher – and pushed thermals to 79 degrees Tdie. That’s up from 57.8 degrees Tdie at the same ambient. ..."

Sad još treba pričekati testove 2700, da li se ponavlja priča 1700/1700X, iako više i nije toliko bitno jer je razlika u cijeni prihvatljiva.

7 godina
neaktivan
Da mislioc, svašta. Još uvijek ne živimo u idiokraciji pa ne moramo uzimat u obzir plodove Celeron umova. Čuo sam da je kod Bauhausa popust na daske pa nebi bilo loše da odeš bacit oko kad već nisi sposoban bacit makar prosječnu izjavu.

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
dery kaže...

B350 i A320 ploce podrzavaju i nove procesore. Sto je super od AMD-a. I do sad su davali podrsku za starije chipsete,

jer su i sa AM2(+) mogli pogoniti AM3 procesore (u 90% slucajeva).

Dakle ako su ovi procesori Ryzen+, onda su novi socketi sa 4xx serijom chipseta AM4+, a stariji chipseti su onda AM4?

(tako bi trebalo biti, da su zadrzali stari nacin imenovanja socketa)

Po tome bi ploce sa 4xx chipsetom trebale potpuno podrzavati Ryzen2 procesore (kad se pojave), a 3xx chipset ploce djelomicno (ovisno i proizvodjacu).

13 godina

hahahah veliki mislioc je zborio,mogu li ti postati super frend super mislioče? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ovaj 2600 bi bio TURBO bingolica da proklete cijene memorije nisu tako velike. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

a to je logično,AMD i Intel su firme koje gladno očekuju svoje kupce da im oduzmu parice koje su teško zarađene.Sa nekom forom ti se čini best buy, dok sa drugom te plesnu po džepu.Dok se mi tu prepucavamo ko je bolji, oni zadovoljno trljaju rukice i smiju se koliko ima budala koji su spremni ogromne svote potrošiti za neke minimalne pomake :D Sve je to neka psiho-marktetinška fora koja je vješto urađena sa obe strane.

13 godina

Dobro da budem iskren malo sam ljubomoran na AMD što su napokon napravili pravu stvar i krivo mi je kao nikad što sam kupio i3 8350k ali šta je tu je. Čestitam AMD-u na odličnim procesorima i nadam se da će taj trend nastavit sa GPU-ima.

6 0 hvala 0
13 godina
funny games kaže...

smiju se koliko ima budala koji su spremni ogromne svote potrošiti za neke minimalne pomake :D

meni ce biti malo veci pomak sa trenutnog i5 3470 i DDR3

13 godina

evo kombinirani rezultati 1570 benchmarka iz 27 reviewa (i7-7700K i5-8600K i7-8700K R5-1600X R7-1800X R5-2600XR7-2700X)

https://www.3dcenter.org/news/ryzen-2000-launchreviews-die-testresultate-zur-anwendungs-performance-im-ueberblick

Moj PC  
4 0 hvala 4
13 godina

Da ali recimo neko ko ima ryzena 1700 ili 1800 nece dobiti upgrade od 50%-70%,na to mislim.Znači dodatni troškovi bolje memorije i vjerovatno novije matične za "bolje" preformanse. Jesi voljan možda prodati to? imam prijatelja baš sa tom matičnom i traži taj procesor.Odlučio je konačno prijeci sa pentiuma i xp na nešto "novije". Ugl razumim te,ja isto gledam nešto slično spojiti jer trenutno sam na fx-8370e tako da bi imao veliki boost.Ali ja cu sačekati 2700 bez x  jer to ce mi bit dovoljno za sve šta meni treba narednih godina.Svakako lijepo da se AMD uključio u utrku sa Intelom jer cijene će biti niže sa obje strane.

13 godina

Da fino stvarno.Ali prosječni korisnik neće osjetiti razliku 10%-15%.Pohvala svakako za napredak.Bit će jako zanimljivo vidjeti novu arhitekturu AMD i Intela u novom okršaju,znači vjerovatno godina,dvije ili tri.

13 godina
funny games kaže...

Da ali recimo neko ko ima ryzena 1700 ili 1800 nece dobiti upgrade od 50%-70%,na to mislim.Znači dodatni troškovi bolje memorije i vjerovatno novije matične za "bolje" preformanse. Jesi voljan možda prodati to? imam prijatelja baš sa tom matičnom i traži taj procesor.Odlučio je konačno prijeci sa pentiuma i xp na nešto "novije". Ugl razumim te,ja isto gledam nešto slično spojiti jer trenutno sam na fx-8370e tako da bi imao veliki boost.Ali ja cu sačekati 2700 bez x  jer to ce mi bit dovoljno za sve šta meni treba narednih godina.Svakako lijepo da se AMD uključio u utrku sa Intelom jer cijene će biti niže sa obje strane.

sve recenzije tvrde da se ne isplati "upgrade" sa 1xxx serije rzyena na 2xxx (kao sto se godinama nije isplatio upgrejd izmedju intelovih procesora)

da, prodavati cu taj komp sa i5com, ali u 7mj kad planiram sloziti novi komp sa ryzen 2700x (da ne placam sad napuhane cijene za nove komponente, kad ce za 2mj fino to pasti)

13 godina

Volim kad je čovjek pametan i pametno kupuje :D razumim te u potpunosti i ja sam takav.Možda se ipak odlučim na 1700 isto jer kažem da ja nebi osjetio razliku između nove generacije i navedenoga.Ovisi sve u budgetu naravno.

13 godina
funny games kaže...

Volim kad je čovjek pametan i pametno kupuje :D razumim te u potpunosti i ja sam takav.Možda se ipak odlučim na 1700 isto jer kažem da ja nebi osjetio razliku između nove generacije i navedenoga.Ovisi sve u budgetu naravno.

Zašto pa ako kupuješ novo svakako odi na refresh Ryzena.

13 godina

hahah Ej mislioče.Pa neznam,to mi zahtjeva onda skuplju matičnu i skuplju memoriju.Znači dodatni troškovi,a nisam voljan puniti firmama kase mojom lovom.Rađe ću si platiti odmor neki sa curom ili šta već :D

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Mene interesira koliko utjece na dugotrajnost malo veci napon, tipa 1.45V na Ryzen ili Intel procovima. Ako dosta utjece ne vidim neki smisao clockanja Ryzen 2 iznad ~4Ghz.

Za takvim naponima vise nema potrebe, tih 1.4v+ su ganjali samo oni koji su silom morali vidjeti onih 4.0ghz na staroj seriji. Novi plafon je sada 4.3ghz i za njega opet trebaju takvi naponi, ali nakon sto sam pogledao par recenzija uopce nema smisla ganjati tih 4.2-4.3 ako se ne radi nesto gdje je potrebno svih 16/18 threadova, kod gaminga npr je puno vaznija dobra memorija.

Pogledao sam ovaj video 

, ovdje se na 1:40 moze vidjeti koliko je napona jako dobrom primjerku cipa potrebno za 4.0-4.3ghz. 1.125v za 4.0 je veliko poboljsanje, neka je to i 1.2 kod nekakvog prosjecnog primjerka to je opet super pa cak i non x modeli koji dolaze sa slabijim hladnjacima od x verzija to mogu hladiti bez problema.

Najzanimljiviji u cijeloj prici mi je ovaj xfr 2, ako skocite na 2:45 covjek kaze kako se on sad na novim plocama moze kontrolirati tj da je on nista vise nego otkljucavanje power limita, sudeci po ovoj slici gdje xfr 2 boosta dvije jezgre na 4.4-4.5ghz to nije lose kod gaminga gdje ionako ne moraju sve jezgre raditi na 100%, jedino je napon od 1.45v malo skakljiv.

Sto se xfr-a 2 tice imam par pitanaj koje mi se nije dalo okolo traziti:

1. Podrzavaju li non x modeli procesora xfr 2?

2. Da li on takoder dolazi sa b450 plocama?

3. Da li samo ove jace ploce imaju opciju kontrole xfr-a 2 tj power limita navedenog gore ili svaka x470 (b450) ploca ima tu opciju?

4. Da li moraju biti zadovoljeni odredeni termalni uvjeti kad se taj power limit otkljuca?

Fanu kaže...

evo kombinirani rezultati 1570 benchmarka iz 27 reviewa (i7-7700K i5-8600K i7-8700K R5-1600X R7-1800X R5-2600XR7-2700X)

https://www.3dcenter.org/news/ryzen-2000-launchreviews-die-testresultate-zur-anwendungs-performance-im-ueberblick

Treba naglasiti da su to rezultati za produktivnost, a nije jasno dal su ubrojeni testovi tipa cb.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2018 9:26 (war3_tft).
15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
The_Fichek kaže...

Za takvim naponima vise nema potrebe, tih 1.4v+ su ganjali samo oni koji su silom morali vidjeti onih 4.0ghz na staroj seriji. Novi plafon je sada 4.3ghz i za njega opet trebaju takvi naponi, ali nakon sto sam pogledao par recenzija uopce nema smisla ganjati tih 4.2-4.3 ako se ne radi nesto gdje je potrebno svih 16/18 threadova, kod gaminga npr je puno vaznija dobra memorija.

4.2ghz je novi plafon, realno. Ono sta ce dobri primjerci drzat za 24/7. 4.3ghz ih dosta ne moze stabilizirat uopce a ovi sta mogu traze 1.45V+ sta opet trazi custom vodeno itd...

16 godina
war3_tft kaže...

1. Podrzavaju li non x modeli procesora xfr 2?

2. Da li on takoder dolazi sa b450 plocama?

3. Da li samo ove jace ploce imaju opciju kontrole xfr-a 2 tj power limita navedenog gore ili svaka x470 (b450) ploca ima tu opciju?

4. Da li moraju biti zadovoljeni odredeni termalni uvjeti kad se taj power limit otkljuca?

Može se pretpostavit po ovome šta je do sad izašlo da xfr2 podržavaju samo X modeli te da B450 podržava to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2018 10:44 (dery).
14 godina

Gotovo nikakve razlike između X370 i X470 ploča, ne isplativo prelaziti na nove...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Pa ako uzimaš nove Ryzen procesore, onda je logičan izbor uzeti i nove matične. A najveći razlog je što XFR 2 je dostupan samo na novom chipsetu
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

isplativo jedino ako nemaš ništa pa kupuješ novo sve ali ovako ako imaš x370 ne potrebe za nadogradnjom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice