AMD Athlon 64 X2 4000+ na nešto jače

poruka: 2
|
čitano: 1.244
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.11GHz na nešto jače

Bok svima, ovo mi je prva poruka na forumu i odmah dajem do znanja da nisam kompjuteroznalac tako da vas molim da imate strpljenja ako se pokaže da postavljam glupo pitanje.

Imam dosta staru konfiguraciju, ali koja radi i služi svrsi. Uglavnom se bavim glazbom i palo mi je na pamet da možda skinem gore spomenuti procesor i stavim na njegovo mjesto nešto jače, najjače što postojeća ploča podnosi. Ploča nije nešto, radi se o ASRock ALive NF6G-DVI {#}.

Guglanjem sam došao do saznanja da bi u obzir mogao doći AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9GHz 65w. Gdje čovjek može kod nas naći takav procesor i ima li uopće smisla nabavljati ga bez promjene ostalih komponenti (hoću li dobiti neku primjetnu razliku)? Htio bih zapravo samo malo ubrzati stvar, ali nisam gamer tako da mi ne treba nešto vrhunsko, samo bih htio biti siguran da mogu zavrtiti neke novije DAW-ove (Digital Audio Workstation-e) i da mogu, pri snimanju glazbe raditi sa dosta kanala i VST pluginova bez nekakvih zastoja. Što se tiče RAM-a stanje je sljedeće: 3,00 GB Single Channel DDR2 @ 283 Mhz, ne znam koliko to koči cijelu priču, a OS je dobri stari XP Pro SP3, jednostavno sam navikao na njega.

Evo, molio bih bilo kakve komentare i mišljenja, trebam napomenuti da sam na tight budgetu, ali me zapravo zanima ima li smisla promijeniti samo procesor (i je li ovaj koji sam spomenuo ok, ako ne koji bi drugi došao u obzir te gdje ga nabaviti kod nas i koliko bi mogao koštati) ili bi bilo pametnije investirati i u novu ploču i preći na noviji OS pa samim tme i priča o procesoru postaje drukčija.

Nadam se da nisam bio previše neodređen jer sam zapravo padobranac u svijetu hardwarea {#}.

Puno pozdrava.

ovo ono te ovo ono
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.11GHz na nešto jače

Hm, čini se da je pitanje bilo toliko glupo da se nikome nije ni dalo odgovarat, malo sam proguglao i skužio donekle neke stvari, čini se da je ipak vrijeme da dam nekom da mi složi novu mašinu.

ovo ono te ovo ono
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice