Da li bi ovobila dobra kupnja za 3800 Kn?
HP Omen 17
Gtx 1060 6GB
I5 8300h
16 GB rama ( 2x8GB) DDR4
120 hz full HD(1920×1080) monitor
1tb HDD
Samsung 256GB NVMe SSD
Čini mi se OK laptop
Da li bi ovobila dobra kupnja za 3800 Kn?
HP Omen 17
Gtx 1060 6GB
I5 8300h
16 GB rama ( 2x8GB) DDR4
120 hz full HD(1920×1080) monitor
1tb HDD
Samsung 256GB NVMe SSD
Čini mi se OK laptop
Pozdrav, trebao bih preporuku laptopa za posao jer vec i sam ne znam sto nabaviti. Radi se o SW developmentu i dobivam od firme 8000kn budzeta ali moze i preko toga ali iz mog dzepa.
Na ovo nemoj pristati. To je jako dobar znak da firma baš ne cijeni svoje zaposlenike. Ne tvrdim da svaka firma mora plaćati super skupe modele dekstopa ili laptopa, ali ovaj aranžman da ti nešto plaćaš iz svog džepa je koma. Ništa krupnoga poput laptopa, monitora, printera, mobitela ne bih sam doplaćivao svojim novcem ili prilikom rashoda "otkupljivao" od firme.
Ako baš želiš nešto jačega, ako možeš, pogledaj kako stoje stvari izvan Hrvatske jer smo mi jednostavno preskupi.
Inace ne bih pristao ali nisam spomenuo da bi laptop zapravo bio moj, tj moje vlasnistvo a od firme bi dobio refundirani dio troska.
Pa eto, zato sam krenuo u tom smjeru da nabavim nesto bolje da iskoristim "popust". Makar se slazem da bi mi nesto do 1k€ bilo dovoljno.
Budem jos malo razmislio, mozda i pricekao glasine da ce pocetkom godine biti predstavljeni Macbookovi M2 Pro pa mozda dode do popusta.
Pozdrav, trebao bih preporuku laptopa za posao jer vec i sam ne znam sto nabaviti. Radi se o SW developmentu i dobivam od firme 8000kn budzeta ali moze i preko toga ali iz mog dzepa.
Na ovo nemoj pristati. To je jako dobar znak da firma baš ne cijeni svoje zaposlenike. Ne tvrdim da svaka firma mora plaćati super skupe modele dekstopa ili laptopa, ali ovaj aranžman da ti nešto plaćaš iz svog džepa je koma. Ništa krupnoga poput laptopa, monitora, printera, mobitela ne bih sam doplaćivao svojim novcem ili prilikom rashoda "otkupljivao" od firme.
Ako baš želiš nešto jačega, ako možeš, pogledaj kako stoje stvari izvan Hrvatske jer smo mi jednostavno preskupi.
Inace ne bih pristao ali nisam spomenuo da bi laptop zapravo bio moj, tj moje vlasnistvo a od firme bi dobio refundirani dio troska.
Pa eto, zato sam krenuo u tom smjeru da nabavim nesto bolje da iskoristim "popust". Makar se slazem da bi mi nesto do 1k€ bilo dovoljno.
Budem jos malo razmislio, mozda i pricekao glasine da ce pocetkom godine biti predstavljeni Macbookovi M2 Pro pa mozda dode do popusta.
Za sada su najave novih laptopa uglavnom tihe. Od tog M2 Pro, pa do Intela 13. generacije u laptopima ili grafičkih RTX 4xxx. Sigurno će se u 2023. pojaviti i jedno i drugo i treće, samo me je strah cijena. Jer ove sadašnje cijene boljih modela laptopa nisu normalne za nas obične korisnike. Razumijem da ima pojedinaca koji rade takve poslove kojima si brzo otplate investiciju u skupi laptop (preko 20 000 ili preko 30 000 kuna), ali mi ostali nismo baš tako potkoženi / pernati. Zaključujem to po pitanjima ovdje na forumu, gdje u porukama ljudi pitaju za laptop od 3000-4000-5000 kuna, a da takav radi sve.
Možda je ili gotovo sigurno je bolje kupiti jači laptop prethodne generacije ako je na popustu, jer razlike u odnosu na laptop zadnje / najnovije gerenacije nisu uvijek velike ni novčano isplative, osim onima maloprije spomenutima potkoženima ili gejmerima koji baš moraju imati prve primjerke RTX-a 4xxxx u prvoj polovici 2023. Kada gledam na YT-u Jarroda, Just Josha, Andrew Marc Davida, Bena G. Keisera, Moriza i druge, svi oni daju neke grafikone u kojima uspoređuju brojne modele laptopa i jasno se vide razlike između npr. grafičkih iz 2021. (3050) ili novijih 3060, 3070, a sve preko toga i oni nazivaju pretjerano skupim i neisplativim u laptopu. I sami ponekad kažu kako im proizvođači šalju nabrijane modele (Jarrod, Andrew Marc David i Tech Canucks) jer im se gledatelji očito žale i žele vidjeti i neke "normalne" modele. Svatko zna što mu realno treba (ili pokušava to procijeniti) i koliko to može platiti. Nije sramota kupiti model prethodne generacije, jer i takav radi sve. Ako je netko baš zapeo za najnovije, onda će to morati papreno platiti.
Popusti kod nas? Ima ih, samo treba biti uporan i pratiti cijene. Božić je netom prošao. Bit će popusta i nakon Nove godine (1.1.2023.), kao i svake godine. Samo treba gledati što nekoga zanima i znati cijenu tj. kako je rasla ili je padala tijekom 2022. i nedati se nasanjkati nekim "popustom", koliko je to moguće. I svakako biti realan u procjeni svojih potreba.
Pozdrav
Upala su mi u oko ova 2 modela
https://www.cyberport.de/notebook-und-tablet/notebooks/acer/pdp/1c26-cem/acer-nitro-5-15-6-fhd-144hz-i7-12700h-16gb-512gb-rtx3060-win11-an515-58-74js.html?fbclid=IwAR33fvNQgzi3G06dxGpgk59dGUUu8Jv8e7TUHDOPod07RbDHuyKFbe0Ly9I
https://www.cyberport.de/notebook-und-tablet/notebooks/gigabyte/pdp/1c37-064/gigabyte-g5-15-6-fhd-144hz-i5-12500h-16gb-512gb-ssd-rtx3060-dos-ke-52de213sd.html?fbclid=IwAR3QD7UrfJV20Ge5IHZMBV_wyejKgYl0C2IQXWezvXhtg_xkE-9SBbWshcA
Zanima me sto mislite, koji je bolji "bang for buck"?
Ili ako netka ima nesto slicno,u istom cijenovom rangu,neka slobodno predlozi.
Hvala unaprijed
MBP Pro 14 i 16 će doći u ožujku. Ako je sad cijena oko 18 000kn za 14 M1 Pro, novi će biti oko 20 i više jer su im cijene otišle gore (inflacija).
Prevrtio sam stranice Linksa, ADMa,Instara,Chipoteke,Elipsa,Santa Domenice,PCshopa...
I ne znam što mi je najbolje,neka value ponuda.
Vidim svi kupuju skuplje, ali ako bi netko htio pomoći što je trenutno najbolje,a da se u hrvatskim dućanima može dobiti za 4 000 i da ima windowse gore?
MBP Pro 14 i 16 će doći u ožujku. Ako je sad cijena oko 18 000kn za 14 M1 Pro, novi će biti oko 20 i više jer su im cijene otišle gore (inflacija).
Dolar je pao oko 10%, a i još će pa treba i na to računati.
Prevrtio sam stranice Linksa, ADMa,Instara,Chipoteke,Elipsa,Santa Domenice,PCshopa...
I ne znam što mi je najbolje,neka value ponuda.
Vidim svi kupuju skuplje, ali ako bi netko htio pomoći što je trenutno najbolje,a da se u hrvatskim dućanima može dobiti za 4 000 i da ima windowse gore?
Ideapad 3 AMD Ryzen 5 5500U 2.1GHz 16GB 512GB za 4050 kn u Mikronisu psref
Nisam gledao ništa osim Lenova, pa možda postoji i bolja ponuda.
Hvala ti,ali nažalost nije raspoloživ. Pročitao sam i nekoliko prethodnih stranica i nije raspoloživo ili nema windowse.
Pa ako netko ima odeju što je best buy i raspoloživo sa windowsima do 4 000 hvala mu.
Mislio sam da kad dodu novi modeli da bi stariji modeli mogli biti na popustu. Ali kad se sjetim za M1 Air se to bas i nije desilo, dapace jos je i poskupio.
Nego, kakav je resale value tih macbookova? Uvijek sam mislio da dobro drze cijenu, ali neki dan sam malo potrazio na njuskalu Macbook Pro 14" M1 i bilo ih je za 10k kn a nasao se i jedan za 8500.
Sad ne znam jel kakva patka kod tih oglasa, ali kalkulirao sam da cak i da se odlucim na mac, mogu ga prodati bez velikih gubitaka.
Mislio sam da kad dodu novi modeli da bi stariji modeli mogli biti na popustu. Ali kad se sjetim za M1 Air se to bas i nije desilo, dapace jos je i poskupio.
Nego, kakav je resale value tih macbookova? Uvijek sam mislio da dobro drze cijenu, ali neki dan sam malo potrazio na njuskalu Macbook Pro 14" M1 i bilo ih je za 10k kn a nasao se i jedan za 8500.
Sad ne znam jel kakva patka kod tih oglasa, ali kalkulirao sam da cak i da se odlucim na mac, mogu ga prodati bez velikih gubitaka.
14 s M1 će imati još jedno vrijeme istu cijenu. Biti će vjerojatno na raznim akcijama ali to ti je 1000 - 1500 kuna manje max.
Drže dugo cijenu, ovisno o bateriji i stanju. Ne gubiš ni priblilžno kao kod drugih proizvođača.
Odličan, drži cijenu bolje od svih drugih brendova. Njuškalo je puno lažnih oglasa, ukradene robe, a nađe se i ljudi koji prodaju jer su u frci, tako da to nije pravo mjerilo. Pogledaj malo ebay i koliko se bida za Macove.
Odličan, drži cijenu bolje od svih drugih brendova. Njuškalo je puno lažnih oglasa, ukradene robe, a nađe se i ljudi koji prodaju jer su u frci, tako da to nije pravo mjerilo. Pogledaj malo ebay i koliko se bida za Macove.
Obzirom se spominje kupnja gadgeta, evo moja dva centa u priču.
Kao što znate (upssss moram ispraviti moj status mog PCa) imam, ustvari imao sam iPhone Xs Max 512GB interne memorije, od 10 prosinca 2018 godine do 22 prosinca ove godine!
Mladac ima djevojčicu i želio joj je uzeti iPhone, koji je u skorom mint stanju, čim više memorije, čim bolju kameru, ...! I tako, obzirom se poznamo, ja njemu prodao svojeg jabučara, pa sve do dolaska Ultre sam skorom suva !
Obzirom koliko su se kretale cijene, nisam išao ibera, makar da je netko drugi sam mogao komotno, tako da sam bio koliko toliko realan cijelom.
A i jedan hint za sve koji žele kupiti rabljeni gadget! U ”Settings” postavkama su od vjerojatno iOS 15 toliko pojednostavili postavljenje na tvorničke postavke, doslovce od starta pet klikova i maksimalno deset minuta dok ga ponovno pokrene kao ”Ganc Glanc” novi gadget!
Tako, da u slučaju kupnje treba samo postaviti zahtjev da ga se full resetira, pa ako druga strana to učini bez pogovora i protupitanja i raznih upita izmotavanja, sasvim je sigurno prepoznati poštenog čovjeka od muljatora.
Kupio sam Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ARH7.
Ovdje su driveri:
https://pcsupport.lenovo.com/hr/en/products/laptops-and-netbooks/5-series/ideapad-5-pro-16arh7/downloads/driver-list
Da li netko zna zasto ekran potamni nakon instalacije AMD Graphics Driver for Windows 11 (64-bit) - IdeaPad 5 Pro 16ARH7? To je u dijelu Graphics Processing Units (GPU) and Server-AI Accelerators.
I da li se moze monitor nekako kalibrirati na navedenom laptopu?
Neki driveri su nuzni, kao ovaj wi fi, bez kojeg se ne moze povezati na net. A za ostale ne znam?
Naravno da može, samo za to ti treba kalibrator.
Nakon instalacije gore navedenih AMD drivera ekran potamni i boje su isprane. Zbilja nelijepo to izgleda.
Kad uklonim te drivere i vratim na win 11 defaultne, ekran jako svjetli i boje su u redu. Međutim regulator svjetline (dolje desno u trayu) ne reagira sa MS defautnim postavkama. Namjestio na 100 ili 10 uvijek je isto.
Pitanje je kako kalibrirati boje, pretraga interneta nije dala neke rezultate. Moze li se i kako uci u postavke ovih AMD drivera i tu nesto pokusati?
Nakon instalacije gore navedenih AMD drivera ekran potamni i boje su isprane. Zbilja nelijepo to izgleda.
Kad uklonim te drivere i vratim na win 11 defaultne, ekran jako svjetli i boje su u redu. Međutim regulator svjetline (dolje desno u trayu) ne reagira sa MS defautnim postavkama. Namjestio na 100 ili 10 uvijek je isto.
Pitanje je kako kalibrirati boje, pretraga interneta nije dala neke rezultate. Moze li se i kako uci u postavke ovih AMD drivera i tu nesto pokusati?
Pomaže li ovo?
Mladac ima djevojčicu i želio joj je uzeti iPhone, koji je u skorom mint stanju, čim više memorije, čim bolju kameru, ...! I tako, obzirom se poznamo, ja njemu prodao svojeg jabučara...
pa mogao si djeci dati novi i sebi ostaviti stari, što će starom prdonji novi mob (bez uvrede, ja to po sebi, a mislim da smo tu negdje)
svojim klincima sam uvaljivao stari mob i sebi kupovao novi dok su bili baš klinci, zadnjih 5-6 godina sebi ostavljam stari, a klincima uzimam nove
jer, još jednom, što će starom prdonji novi mob kad nam ionako služi za pozive i malo surfanja
Ima li neki razlog zašto da ne uzmem ovaj?
Koliko sam pratio u zadnje vrijeme, teško je nać RTX 3060 za 8000, a i to uglavnom bude neki Acer ili Gigabyte.
Pozdrav svima!
Tražim laptop do cca 7k kuna.
Neće služiti za igranje igara, već za uredski / prezentacijski posao.
Nije bitno da ima već instaliran OS.
Bitno:
Poželjno:
Stavljam ovo prije pretrage, u slučaju da netko ima asa u rukavu.
Update-at ću post sa laptopima koje nađem i čine mi se okej.
Hvala unaprijed!
Pozdrav!
Imam nekoliko pitanja, pa ako ima koji znalac da pomogne?
Kao prvo, dal se isplati plaćati više za Lenovo T seriju, iznad L serije? Oko 500-tinjak Eura, ako se ne varam?
Malo gledam po netu, i ljudi pišu da je to ipak klasa više, i ako se ima love, da se ide na T.
Drugo, npr ovi modeli, oni su samo za naše tržište?
https://www.futura-it.hr/lenovo-prijenosno-racunalo-thinkpad-t16-gen-1-intel-21bv00a7sc-21bv00a7sc/189820/product/
ili
https://www.futura-it.hr/lenovo-prijenosno-racunalo-thinkpad-t16-gen-1-intel-21bv0027sc-21bv0027sc/177196/product/
Kad gledam na njemačkim stranicama, ne vidim te modele prema broju modela:
https://www.notebooksbilliger.de
Može netko pronaći nešto slično? Jesu jeftiniji tamo?
I treće, vidim da T serija postoji T14 i T16 i koliko vidim, to su dijagonale?
E, imam ruksak koji je rađen za 15" modele, i Lenovo koji imam ide stvarno od ruba do ruba. Dal će mi 16" biti preveliko? Il se tu radi o nekoliko milimetara razlike u dimenzijama?
Hvala unaprijed!
Pozdrav svima!
Tražim laptop do cca 7k kuna.
Neće služiti za igranje igara, već za uredski / prezentacijski posao.
Nije bitno da ima već instaliran OS.
Bitno:
Poželjno:
Stavljam ovo prije pretrage, u slučaju da netko ima asa u rukavu.
Update-at ću post sa laptopima koje nađem i čine mi se okej.
Hvala unaprijed!
Uzeo sam ovaj tu po preporuci i zadovoljan sam.
Ekran je 16, nije 17, ali je bas jako dobar, posebno se da posvjetliti. Bateriji jos nisam testirao izdrzljivost, punjac jest mali, ima 16 GB RAM.
Pozdrav!
Kao prvo, dal se isplati plaćati više za Lenovo T seriju, iznad L serije? Oko 500-tinjak Eura, ako se ne varam?
Malo gledam po netu, i ljudi pišu da je to ipak klasa više, i ako se ima love, da se ide na T.
https://www.futura-it.hr/lenovo-prijenosno-racunalo-thinkpad-t16-gen-1-intel-21bv00a7sc-21bv00a7sc/189820/product/
ili
https://www.futura-it.hr/lenovo-prijenosno-racunalo-thinkpad-t16-gen-1-intel-21bv0027sc-21bv0027sc/177196/product/
E, imam ruksak koji je rađen za 15" modele, i Lenovo koji imam ide stvarno od ruba do ruba. Dal će mi 16" biti preveliko? Il se tu radi o nekoliko milimetara razlike u dimenzijama?
Hvala unaprijed!
SC na kraju znaci slovensko-hrvatska tipkovnica. Njemacki modeli imaju njemacku tipkovnicu pretpostavljam.
Pozdrav!
ili
Hvala unaprijed!
Ne znam kako nisi vidio T15, ja ga koristim cca godinu dana.
Razlika je u kvaliteti izrade i T serija je dosta kvalitetnija. Ne znam koliko će ti to značiti za neko prosječno korištenje.
Ja sam naviknuo na T seriju (već 10 godina svake 2-3 godine dobijem novi službeni) i probao sam i L i E serije, razlika je osjetna.
Ako te nešto specifično zanima i ako ti kako mogu pomoći, piši na pp.
Čini se dobar.
Samo par pitanja, s obzirom da nisam koristio 16 inčni ekran, kako izgleda sa rezolucijom 1920 x 1080? Pitam jer je ta nativna na vanjskom monitoru na kojem inače radim, a trenutni laptop ima istu nazivnu rezoluciju.
I po specifikacijama mi izgleda kao da nema ethernet priključak, što mi je malo čudno tako da sam valjda krivo vidio....
i ja sam na brzinu jučer našao dva Lenovo, znam da sam rekao da soldered ram ne dolazi u obzir, ali iskreno nije bed.
https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82kv005esc-173-fhd-ips-amd-ryzen-5-5500/108600/product/
https://www.instar-informatika.hr/lenovo-ip-3-r7-5825u-173i-2x8gb-512gb/146337/product/
Hvala!
Edit:
Zaboravio sam da postoji usb-ethernet adapter...
Pozdrav,
Molim preporuku nekih laptopa do 3500kn. Bitno da ima puno GB hdd i da moze ookrenut neke djecje igre tipa minecraft.
https://www.protis.hr/products/details/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82rn007bsc/205829
Probaj se protegnuti tih 300kn...
Ako neide imaš ovog:
Pozdrav. Trazim laptop do 4000kn za osnovnu uporabu, nista specificno. Koji bi bio best buy za taj budget?
Bacio sam oko na ovaj, isplati li se? https://www.mikronis.hr/Proizvod/lenovo-v15-g2-amd-ryzen-5-5500u-2-10ghz-16gb-512gb-ssd-freedos-15-6-ips-full-hd-amd-radeon-vega-7-p-n-82kd004hsc/36588?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Ne znam kako nisi vidio T15, ja ga koristim cca godinu dana.
....
Kao prvo, hvala na javljanju na pp, mnogo si pomogao!
Kao drugo, malo gledam i izgleda da je Lenovo u posljednoj T seriji (možda i u svima) izbacio omjer stranica 16:9, uveo ponovno 16:10, i u to im se više ne uklapa 15", pa su od novih modela ostali samo 14" i 16".
Kad tražim ThinkPad, Intel 12 seriju, nudi samo 14" i 16" veličine.
Ako sam u krivu, nek me netko ispravi, jer bi vrlo rado i dalje imao 15" model, odličan mi je.
Pozdrav. Trazim laptop do 4000kn za osnovnu uporabu, nista specificno. Koji bi bio best buy za taj budget?
Bacio sam oko na ovaj, isplati li se? https://www.mikronis.hr/Proizvod/lenovo-v15-g2-amd-ryzen-5-5500u-2-10ghz-16gb-512gb-ssd-freedos-15-6-ips-full-hd-amd-radeon-vega-7-p-n-82kd004hsc/36588?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
pogledaj i ovaj:
malo slabija baterija (38 vs 45 Wh) i nema mrežni priključak .. ali dobiješ osvijetljenu tipkovnicu, wifi 6 i BT 5.1, čitač kartica, + dodatni intenrni 2.5" sata hdd slot