Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.588.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ovaj laptop je u linksu sad 3500 soma kuna, zeza jedino samo 8gb radne memorije, a lap bi povremeno bio korišten za Autocad.

Kad integrirana grafika uzme sebi memoriju koliko uopće bi ostalo za sistem?

Kak znat jel nadogradiva memorija za taj model laptopa?

Taj 4/8 i5 je brzi od ryzena 5500U koliko sam vidio testove na netu?

Kakav je ekran na tom laptopu uopće? Neki IPS reklame radi IPS ioi je ipak bolji od TN matrica?

Ima nešto tak oko 4000 soma kuna sa sličan proc, 500gb ssd i 16gb memorije?

ASUS 15 X515EA-BQ511W

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-15-x515ea-bq511w-core-i5-1135g7-8gb-512gb-ssd-intel-graphics-15-6-ips-led-windows-11-srebrno-014200166?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
maks0806 kaže...
Dojitza kaže...

Do 2000 kn za penzice.

Web, mail, lightweight igrice.

Sto veci ekran.

Novo koliko gledam 17.3' nema nista u toj cijeni.

Gledam mozda CHUWI HeroBook Pro 14.1'' IPS | Celeron® N4020 | Cheapest Laptop | 8GB

Nesto mi se cini sitan za tu namjenu.

Mozda se da nac nesto polovno?

Jesi razmotrio tablet kao opciju? Stariji ljudi ih dosta vole koliko vidim baš za tu namjenu koju si naveo.

Uff, znas stare ljude i navike. Jedva su se navikli na laptop, tko ce sad naucit na tablet :D

Dobra ideja svakako.

14 godina

picajzla taj gigabyte ne valja, bjezi od toga.

12 godina
MGloc kaže...

picajzla taj gigabyte ne valja, bjezi od toga.

zašto? ima dosta dobre recenzije

14 godina

Ima boljih laptopa u tom cijenovnom rangu, taj gigabyte ima los ekran.

edit: Procitaj recenziju na notebookcheck.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2022 18:23 (MGloc).
12 godina
MGloc kaže...

Ima boljih laptopa u tom cijenovnom rangu, taj gigabyte ima los ekran.

edit: Procitaj recenziju na notebookcheck.

gledao sam onaj review sa starijim intelovim procom i 3060, mislim da za gejmanje to i nije previše bitno, a i nije baš toliko loše, ima dobar kontrast za ips i 97% argb pokrivenosti boja

According to our measurements, the panel in the Gigabyte G5 offers a good contrast ratio of 1,283:1 and an equally good black level of 0.23 cd/m². As a result, colors are well separated from each other, and black image content only shows a minimal gray veil. The color-space coverage of 96.7% (sRGB) and 69.6% (AdobeRGB), respectively, is the highest in our test field.

...Bring modern games smoothly onto the screen. The latter shows its good side with rich colors and a 144 Hz refresh rate...

ali ako je preciznost boja bitna neka vidi neki bolji, ima lenovo legion sa 3060 grafomza cca 100e više, možda taj ima bolji ekran

meni se svidio taj gigabyte ovako naizgled, pogotovo mogućnosti upgrejda, podešavanje brzine ventova i cijena prvenstveno, jer je najjeftinii sa 3060 

14 godina

Ja sam gledao ovaj noviji sa i5 11400H i RTX 3050 u sustini to je jedan te isti laptop , no ovaj sto sam ja gledao ima los ekran tako da je i to upitno.Jos kada pogledam ove pros i cons BIOS problems to me bas odbija od kupnje.Mislim da je bolje dat 100e vise za Legion.

12 godina
MGloc kaže...

Ja sam gledao ovaj noviji sa i5 11400H i RTX 3050 u sustini to je jedan te isti laptop , no ovaj sto sam ja gledao ima los ekran tako da je i to upitno.Jos kada pogledam ove pros i cons BIOS problems to me bas odbija od kupnje.Mislim da je bolje dat 100e vise za Legion.

mislim da nije riječ o istom displeju, mislim da sa 3060 ide bolji model ips-a

u tehničkim karakteristikama ovoga sa 11400h i 3060 koji se prodaje kod nas se navodi 72% ntsc, a to otprilike odgovara cca 97% srgb na testu modela sa 10500h i 3060 koji sam linkao

ali odabir je ionako na kolegi, uvijek može naručiti putem webshopa i vratiti prije isteka 14 dana ako mu ne odgovara

3 godine
neaktivan

Pozdrav. Moze mala pomoc oko odabira laptopa do 8000 kn.

Najvaznije stvari su procesor, kvaliteta ekrana i min. 16gb rama + mjesto za jos jedan stick. Koristit cu ga najvise za programiranje (znaci da fino rade IDE-vi), Blender, Unreal,

surfanje/filmovi i mozda poneka starija igrica. Preferiram 15.6'' ekran, sve manje mi je malo  premalo.

Hvala unaprijed : )

hmmm

0 0 hvala 0
7 godina

Zdravo,

zamolio bih za malu pomoć, odnosno savjet.

Da li bi navedeni laptop bio dovoljan za općeniti rad na njemu, u smislu Canve, Wordpressu (i općeniti rad u HTML-u), HubSpotu, Office-om i ostalim sličnim alatima a da potencijalno ne bude "zakrčen" simultanim korištenjem?

Ultrabook Acer Swift 3, NX.AB1EX.00R

Ponajviše pitam zbog količine RAM-a, a gledam prioritetno swift model zbog dugotrajnost baterije.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pozz ekipa,

gledao sam ovaj latop za normalno svakodnevno koristenje i uz to malo Adobe InDesign,Illustrator,Lightroom nista specijalno iskreno 3-4h tjedno.

Lenovo Ideapad 5 Pro 16ACH6 82L50080SC

Sta kazete ima li ista pametnije za uzet ili je to sasvim ok?Trazim to za prijateljicu,a ne kuzi se nista,pa da nebi bilo sutra,ovo mi sporo,ovo stopa 

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2022 12:43 (hrka11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ma to je zvijer,

https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad/IdeaPad_5_Pro_16ACH6?M=82L50080SC

to kaj je RAM nenadogradiv - 16 GB je dosta za sve to

Ju je je? Je ju je!
11 godina
neaktivan

Ekipa,

Mislim da je ovo pristojna cijena laptopa za sve što nudi, uz promo kod APRIL15 koji vrijedi danas i cijenom dostave izađe 3852,14kn

https://bazzar.hr/p/AXJ6XZ5-asus-k513ea-i5-1135g7-16g-512g-irisx-15-6-fhd-noos-k513ea-bn521

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stric_Jura kaže...

ma to je zvijer,

https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad/IdeaPad_5_Pro_16ACH6?M=82L50080SC

to kaj je RAM nenadogradiv - 16 GB je dosta za sve to

Pa po svemu sto vidim ispada da je odlican laptop i nije previse para,nema posebnu grafu ali ona nije ni potrebna nece bit gaminga.

A sto se rama tice,ma 16gb ce bit sasvim dovoljno,meni je bitno samo da mi za god dana ne dodje i kaze nu stopa mi kad otovrim 2 prozora,a sad da uzme neki sa 8gb ram,fullhd ekran,koliko vidim ovaj sto se spominje lenovo oko 4000kn je pristojan,ali za malo vise imas zvijer i miran si.

Origin_Steam: hrka11
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

Prvo pozdrav svima
Nije mi žurba a kupio bih laptop u klasi R3 5300u ili R5 5500u, možda i3 1115G4.
Ovih sada ima na popustima a očekuju su nove generacije procesora.
Isplati li se čekati, s obzirom na karakteristike i cijene.
Hvala

0 0 hvala 0
7 godina
Don_Pingu kaže...

Zdravo,

Da li bi navedeni laptop bio dovoljan za općeniti rad na njemu, u smislu Canve, Wordpressu (i općeniti rad u HTML-u), HubSpotu, Office-om i ostalim sličnim alatima a da potencijalno ne bude "zakrčen" simultanim korištenjem?

Ponajviše pitam zbog količine RAM-a, a gledam prioritetno swift model zbog dugotrajnost baterije.

Hvala unaprijed

Itko možda haha?

https://www.instar-informatika.hr/ultrabook-acer-swift-3-nxab1ex00r-14-fhd-ips-amd-ryzen-3-5300u-up-to-38ghz-8gb-ddr4-512gb-nvme-ssd-a/0001236582/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

9 godina
Don_Pingu kaže...
Don_Pingu kaže...

Zdravo,

Hvala unaprijed

Itko možda haha?

https://www.instar-informatika.hr/ultrabook-acer-swift-3-nxab1ex00r-14-fhd-ips-amd-ryzen-3-5300u-up-to-38ghz-8gb-ddr4-512gb-nvme-ssd-a/0001236582/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Za simultani rad u navedenim appovima, čini mi se da je dostatan, gledajući po kanti s koje ovo pišem sa 4 jezgre i 8GB RAM-a i hrpom otvorenih tabova i appova. Samo ja imam diskretnu grafiku koja mi ne uzima dio sistemskog RAM-a.

Ali ne garantiram za budućnost, jer RAM na njemu nije naknadno proširiv, te ako zahtjevi web-a i Windowsa porastu, mogao bi postati sporiji.

Znam da nije neki najbolji odgovor, ali kad nitko drugi ne odgovara.

17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Već preko 5 g imam ovaj laptop;

Lenovo Ideapad 300-17isk

I5 2.3ghz, 2400 Mhz, 2 jezgre

RAM 8 gb 

Međutim, došao mu je kraj jer je nekako napukla plastika kod utičnice i sve se nekako odvojilo i čak probilo donju stranu laptopa, ne da mi ga se niti popravljati ako je to uopće moguće, a i puknuće je točno kod utičnice u laptop pa mi samo fali da me struja strefi.

Molim vas mišljenje treba li mi za jednostave zadatke (net, multimedija, office, mail, nikakvi renderi ili igre, iako bih radi nostalgije odigrao nešto staro +10g,) nešto bolje po specifikacijama. Vjerojatno samo RAM i procesor treba gledat jer grafa uopće nije bitna. HDD isto nije toliko bitan, sad imam 1TB, poluprazan, ali kad se makne nešto multimedije koja je ionako dostupna po stream servisima, pao bi na 30% kapaciteta. A i lako se nadogradi vanjskim ako zatreba.

Bitno mi je da je ekran 17', da kroz neko vrijeme vrti i Win11, i da mu vijek bude minimalno 5-7 godina. Da ovaj nije pukao, služio bi sigurno još par godina bez ikakvih zamjerki na brzinu i sl.

Vidim da ima free dos uređaja za oko 4.5t kn, do nekih 6 bi možda išao ako ima smisla.

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Planiram se kupiti prijenosnu radnu stanicu, prvenstveno za rad u CADu,2 i 3D modeliranje te numeriče analize. Ono što me zanima između ova dva laptopa je da li razlika u cijeni odražava i razlike u performansama. Znam da je RTX nova generacija, ali je 3000 slabiji model od 4000, nisam na netu našao neke pametne usporedbe. Tako da ako netko ima iskustva da mi kaže koji je bolji value for money? Isplati li se davati duplo više para za noviji model?

Hvala

Specifikacije:

Model: Dell Precision 7550

CPU: OctalCore Intel Core i7-10875H, 3900 MHz (39 x 100)

GPU: NVIDIA Quadro RTX 3000 (6GB GDDR6)

DISPLAY: 15.6”, Full HD (1920 x 1080), IPS

STORAGE: 1TB SSD Nvme - PC611 NVMe SK hynix 1TB (1024 GB, PCI-E 3.0 x4)

RAM: 32GB DDR4, 2x16 GB DDR4-3200 DDR4 SDRAM

15 000kn

HP ZBook 17 G4 - grade A-
Intel Quad Core Core i7-7700HQ up to 3.8GHz
16GB RAM 
512GB NVMe  
17.3" FHD (1920x1080)
Nvidia Quadro P4000 8GB GDDR5
Keyboard layout US, backlight
Ethernet/Wireless/Webcam/Fingerprint
Windows 10 Pro

7500kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2022 10:18 (smr201).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
qwer kaže...

Pozdrav,

Već preko 5 g imam ovaj laptop;

Lenovo Ideapad 300-17isk

I5 2.3ghz, 2400 Mhz, 2 jezgre

RAM 8 gb 

Međutim, došao mu je kraj jer je nekako napukla plastika kod utičnice i sve se nekako odvojilo i čak probilo donju stranu laptopa, ne da mi ga se niti popravljati ako je to uopće moguće, a i puknuće je točno kod utičnice u laptop pa mi samo fali da me struja strefi.

Molim vas mišljenje treba li mi za jednostave zadatke (net, multimedija, office, mail, nikakvi renderi ili igre, iako bih radi nostalgije odigrao nešto staro +10g,) nešto bolje po specifikacijama. Vjerojatno samo RAM i procesor treba gledat jer grafa uopće nije bitna. HDD isto nije toliko bitan, sad imam 1TB, poluprazan, ali kad se makne nešto multimedije koja je ionako dostupna po stream servisima, pao bi na 30% kapaciteta. A i lako se nadogradi vanjskim ako zatreba.

Bitno mi je da je ekran 17', da kroz neko vrijeme vrti i Win11, i da mu vijek bude minimalno 5-7 godina. Da ovaj nije pukao, služio bi sigurno još par godina bez ikakvih zamjerki na brzinu i sl.

Vidim da ima free dos uređaja za oko 4.5t kn, do nekih 6 bi možda išao ako ima smisla.

Hvala.

1. https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/Lenovo-Ideapad-5-Pro-16ACH6-82L50080SC%2C-16-WQXGA-120Hz%2C-AMD-Ryzen-5-5600H%2C-16GB-RAM%2C-512GB-PCIe-NVMe-SSD%2C-AMD-Radeon-Graphics%2C-FreeDOS%2C-laptop/p/EK000416297

2. https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-3-82kv005bsc-ryzen-7-5700u-12gb-512gb-ssd-radeon-graphics-17-3-ips-fhd-bez-os-sivo-014600872

3. https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82kv005esc-173-fhd-ips-amd-ryzen-5-5500u-up-to-40ghz-12gb-ddr4-512gb-nvme-ssd-amd-radeon-graphics-no-odd-no-os-2-god-promo/len-nb-82kv005esc/product/

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2022 14:57 (ghibli7).
13 godina

Pozdrav svima,

trebao bi mi laptop za fakultet, studentski je budžet (do 4 ili 5 tisuća kuna)...od stvari koje bi vrtio su vjerojatno na jesen nešto tipa android studio itd.

Bio bi zahvalan ako bi netko imao neku preporuku :)

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, treba mi laptop do 10.500 kn, dobio sam poticaje pa je traženi iznos s PDV-om 9232 kn i može se do oko 10.500 kn kupiti laptop.

Je li Lenovo Legion 5 Pro AMD Ryzen 7 5800H za oko 8600-9000 kn dobar izbor?

http://jeftini-top-proizvodi.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 13:14 (KAVAhr).

0 0 hvala 0
16 godina

Bok,

Curi je krepao moj stari laptop HP 640 G1, pa sad gledam nešto novo. Iako nije zahtjevni korisnik, reko ajde malo bolji ekran i odmah 16gb RAM-a.

Na oko mi je pao ovaj Lenovo, jel ima sta bolje od ovoga?

https://www.mikronis.hr/Proizvod/lenovo-ideapad-5-pro-amd-ryzen-5-5600h-3-30ghz-16gb-512gb-ssd-freedos-16-ips-wqxga-amd-radeon-rx-vega-7-p-n-82l50080sc/28020?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Za tu cijenu i s tim spec., ne.

12 godina

Treba biti oprezan jer vidim da kod Ryzen 5xxxU serije ima nekih procesora na starijoj Zen2 a ne Zen3 arhitekturi, ne kuzim koje su to fore kod AMD-a...

0 0 hvala 0
12 godina
roby27 kaže...

Treba biti oprezan jer vidim da kod Ryzen 5xxxU serije ima nekih procesora na starijoj Zen2 a ne Zen3 arhitekturi, ne kuzim koje su to fore kod AMD-a...

ništa čudno, uvaljuju stari hw pod novim imenom, taktika 'kako zajebat protivnika' u čemu je nažalost protivnik kupac

štoš, amd se pokazao kao veće govno od ostalih koje smo zvali govnima

iako nisu to loši procesori, imam i sam jednog takvog - 5300u, kojem ne fali ništa osim malo bolja igpu

ali da je govnarski uvaliti staru tehnologiju pod imenom nove, to jest

15 godina
roby27 kaže...

5500 i 5700 su starija grafa, 5600 i 5800 novija

Ju je je? Je ju je!
9 godina
picajzla0707 kaže...
roby27 kaže...

ništa čudno, uvaljuju stari hw pod novim imenom, taktika 'kako zajebat protivnika' u čemu je nažalost protivnik kupac

štoš, amd se pokazao kao veće govno od ostalih koje smo zvali govnima

iako nisu to loši procesori, imam i sam jednog takvog - 5300u, kojem ne fali ništa osim malo bolja igpu

ali da je govnarski uvaliti staru tehnologiju pod imenom nove, to jest

Što je najgore od svega, isti je proizvodni proces, pa im isto dođe jel stave arhitekturu Zen2 ili Zen3, jer su obje na 7nm. No ipak 5300U je meni jako dobar i jeftin entry level proc, za razliku od I3 11th gen sa samo 2 jezgre.

BTW jel se spremaju konačno Asusovi Alder Lake laptopi? Kad bismo ih mogli očekivati u dućkasima?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice