Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.645
|
čitano: 14.596.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
BoTiA kaže...
Softwer kaže...

Kupio prije  mjesec i pol

HP LAPTOP 17-cp0336ng

Windows 11 Home X64

SSD: 512GB

Dijagonala zaslona: 17,3"

Procesor: AMD Ryzen™ 3 5300U 3,8GHz

Grafička Kartica: AMD Radeon™-Grafikkarte

Boja: Crni

Za sada jako zadovoljan laptopom,brz, nema zastajkivanja štekanja itd. OS se isto tako jako brzo učitava tako da sa za sada nemam problema. Nisam još probao nikakve igre na njemu, ako je netko nešto igrao od PC igara na istom lapotpu neka napiše iskustva(Koju igru je igrao, je li bio zadovoljan grafikom itd)

kakav ti je ekran, vidim piše HD+ (1600 x 900), anti-glare, 250 nits, 60% NTSC

pretpostavljam da je TN?

Točno tako ali nemam nekih pritužbi ili mana, sve u svemu za sada sam jako zodovaljan s laptopom.

Softwer
14 godina
neaktivan
Softwer kaže...
BoTiA kaže...
Softwer kaže...

HP LAPTOP 17-cp0336ng

Windows 11 Home X64

Za sada jako zadovoljan laptopom,brz, nema zastajkivanja štekanja itd. OS se isto tako jako brzo učitava tako da sa za sada nemam problema. Nisam još probao nikakve igre na njemu, ako je netko nešto igrao od PC igara na istom lapotpu neka napiše iskustva(Koju igru je igrao, je li bio zadovoljan grafikom itd)

pretpostavljam da je TN?

Točno tako ali nemam nekih pritužbi ili mana, sve u svemu za sada sam jako zodovaljan s laptopom.

U principu to je dosta loš display, slabo osvjetljenje, loša pokrivenost boja, loša matrica i niska rezolucija za 17.3". Drago mi je da si zadovoljan, ali mislim da probaš kvalitetniji display da bi tek onda vidio razliku do tada će ti i ovaj biti sasvim dobar.

16 godina
mzopg kaže...
Softwer kaže...
BoTiA kaže...
Softwer kaže...

HP LAPTOP 17-cp0336ng

Windows 11 Home X64

pretpostavljam da je TN?

U principu to je dosta loš display, slabo osvjetljenje, loša pokrivenost boja, loša matrica i niska rezolucija za 17.3". Drago mi je da si zadovoljan, ali mislim da probaš kvalitetniji display da bi tek onda vidio razliku do tada će ti i ovaj biti sasvim dobar.

Pa evo za sada služi, ne mogu se požaliti ali vjerujem da ima puno puno bolji display. Bar se nadam da mi ovaj neće oštetiti vid, ovo mi je prvi prijenosnik do sada, tražio sam isključivo da je veliki display jer sam do sada uvijek imao PC... Znamo kako to ide s velikim monitorima...... Manji Display me nije zanimao, a i ne sviđaju mi se skroz mali laptopi nekako mi djeluje sve skučeno na njima.... Očito sam napravio propust s Display-om jer nisam obraćao previše pažnju na to ali sad što je tu je. Nadam se da neću imati problema s njim bar u neko skorije vrijeme....

Softwer
6 godina
Softwer kaže...

HP LAPTOP 17-cp0336ng

Windows 11 Home X64

A to ti najbolje pogledati na youtube. Mislim, ovo oko igara. Gore je vega 6 ili tako nesto i vidis kako ide. Jedino koliko vidim izgleda da je unutra 8 giga memorije i to dva modula od po 4 gige. Malo zeznuto za prosirivanje, ali ionako to nije gaming laptop, a trebaju se rijesiti zaliha...

6 godina
Softwer kaže...

Pa evo za sada služi, ne mogu se požaliti ali vjerujem da ima puno puno bolji display. Bar se nadam da mi ovaj neće oštetiti vid, ovo mi je prvi prijenosnik do sada, tražio sam isključivo da je veliki display jer sam do sada uvijek imao PC... Znamo kako to ide s velikim monitorima...... Manji Display me nije zanimao, a i ne sviđaju mi se skroz mali laptopi nekako mi djeluje sve skučeno na njima.... Očito sam napravio propust s Display-om jer nisam obraćao previše pažnju na to ali sad što je tu je. Nadam se da neću imati problema s njim bar u neko skorije vrijeme....

Sve ovisi o tome sa cega prelazis. Ako prelazis s neceg losijeg izgledati ce ti super. Ako si presao s neceg boljeg vidjeti ces razliku na losije jer to nije fhd rezolucija. Prema komentarima, izgleda da si presao sa losijeg i tebi je ok. Nece ti ostetiti vid. Vid su ostecivali oni crt monitori. Mada bi bilo pametno da svakih 30ak minuta skines pogled s ekrana i malo gledas u daljinu.

14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Laptop za žensku osobu
- fizički joj se najviše sviđaju Lenovo
- namjena: Word, Excel, mail, surfanje, bez igranja. Upotreba oko 1h dnevno
- uvjeti: ekran 15", SSD 512, predinstalirani Windowsi, da se ne grije i da je tih
- budžet: 5000-6000 kn
U Linksu su ovi modeli u tom rangu:

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-3-82h800xksc-core-i5-1135g7-8gb-512gb-ssd-intel-graphics-15-6-led-fhd-windows-11-sivo-014600950

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-3-82ku00vasc-ryzen-7-5700u-12gb-512gb-ssd-radeon-graphics-15-6-fhd-windows-11-sivo-014600989

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-v15-82c500khsc-core-i7-1065g7-8gb-512gb-ssd-hd-graphics-15-6-led-fhd-windows-10-sivo-014600701

Nekako mi se najviše sviđa zadnji, jer ima Windows 10, ali nije uvjet.

Ako netko ima  kakav drugi prijedlog (iz nekog drugog dučana), bio bih mu zahvalan.

Šta predlažete od ta 3 navedena modela:

2 Ideapad 3 i5
0 Ideapad 3 Ryzen7
0 V15 i7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Asus s OLED-om Vivobook 15 (4500 kn) ima dobru cijenu na vikend akciji u Linksu, a ima i Windowse. Na recenziji kažu da je tih, a ovaj iz Linksa je sa slabijim procesorom i bez Nvidia grafe pa pretp. da se još manje grije pa je potencijalno i još tiši. 

14 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Sve se to na kraju svodi na koliko para toliko muzike, pretpostavljam da je lapotop plaćen oko 4000kn i za te novce je više nego pristojan laptop, ali negdje mora biti kompromisa, a kod HP/Lenovo/Asus/Acer uređaja je to obično kod odabira ekrana. Za kvalitetniji ekran bi sigurno trebalo izdvojiti još 1500-2000kn. Ne vidim zašto bi imali problema s njim i vjerujem da će vas dobro i dugo služiti.

Inače vidim da ima taj model i sa IPS LED displayom koji je dosta kvalitetniji, ali je i cijena veća.

https://eurotoner.hr/laptop-hp-laptop-17-cn0365ng-i7-ram-8-gb-ssd-pogon-173-fhd-proizvod-27178/

15 godina
C64 kaže...

Laptop za žensku osobu
- fizički joj se najviše sviđaju Lenovo
- namjena: Word, Excel, mail, surfanje, bez igranja. Upotreba oko 1h dnevno
- uvjeti: ekran 15", SSD 512, predinstalirani Windowsi, da se ne grije i da je tih
- budžet: 5000-6000 kn

Mislim da u tom cjenovnom rangu ne postoji uopce nista ni blizu dobro kao Lenovo Ideaad 5 Pro (bez Windowsa) - 5400 kn uz placanje Maestro ili Mastercard karticama ili Lenovo Ideapad 5 Pro (s Windowsima) - 6200 kn uz placanje Maestro ili Mastercard karticama.

Vrhunska izrada, vrhunski 2.5K ekran koji je neusporedivo bolji od bilo kojeg koji ste vi naveli, nemojte da vas plaši ovih 16 incha jer se radi o "kockastijem" omjeru (16:10 umjesto 16:9) bocnih stranica cije prednosti se upravo osjete u radu u programima kao sto su Word, Excel i surfanje. Dimenzije laptopa su iste (+/- 1-2mm) kao i kod konvencionalnih 15.6 inchnih laptopa upravo zbog tog kockastijeg ekrana. Dobar procesor i jako dobra baterija te moderni utori osiguravaju to da bi laptop mogao potrajati dugi niz godina.

Osobno bih isao na laptop bez Windowsa jer se isti originalni stvarno jednostavno mogu instalirati za manje od 100 kn i to Pro verzija Windowsa.

Koliko sam ga nahvalio, zvuci kao reklama, ali ovo vam je moja topla preporuka.

3 godine
neaktivan

Pozdrav,

Molila bih ideje oko laptopa. Neprežaljeni fan Toshibe i njihovu Satélite ljubomorno čuvam i nakon 7 godina.

Trebam laptop za svakodnevno korištenje za posao i privatno.

Poslovno standardni office (otvoreno po nekoliko različitih programa istodobno), photoshop ili Lightroom i tu i tamo neki specijalizirani stručni programi (custome made, ali njih vrtim i na Toshibi I3/6 rama, integrirana grafika).

Tražim laptop za sljedećih nekoliko godina pa bi minimum :

Procesor: I5 /ekvivalent i jači

Da ima i HDD (idealno barem 1 TB) i SSD - nije mi opcija samo SSD pa vanjski, jer laptop koristim većinom na terenu (od auta, kafića i sl.) i ne zafrkava mi se s diskovima. Spremna sam dati i više para samo da su svi uredno skriveni unutra. Na to nadovezujem i čvrstu izvedbu (plastika da nije zadnji šund).

Da ima full size tipkovnicu plus numerički dio.

Pristojna autonomija

Minimum 15 inčni, voljela bi 17 ali vidim da su stvarno rijetki.

Ok grafika.

E sad, ja bi voljela da je to sve ispod 10.

Hvala na svim idejama.

0 0 hvala 0
16 godina
mzopg kaže...
Softwer kaže...

Sve se to na kraju svodi na koliko para toliko muzike, pretpostavljam da je lapotop plaćen oko 4000kn i za te novce je više nego pristojan laptop, ali negdje mora biti kompromisa, a kod HP/Lenovo/Asus/Acer uređaja je to obično kod odabira ekrana. Za kvalitetniji ekran bi sigurno trebalo izdvojiti još 1500-2000kn. Ne vidim zašto bi imali problema s njim i vjerujem da će vas dobro i dugo služiti.

Inače vidim da ima taj model i sa IPS LED displayom koji je dosta kvalitetniji, ali je i cijena veća.

https://eurotoner.hr/laptop-hp-laptop-17-cn0365ng-i7-ram-8-gb-ssd-pogon-173-fhd-proizvod-27178/

Upravo tako, točno u potpunosti. Laptop je plaćen 525 eura.... U principu obavlja jednostavne "zadatke" koji su uglavnom vezani za posao. Naravno ni pri kupovini istog nisam očekivao da ću vrtiti neke jake naslove igara, a nije mu to ni namjena. To sam između ostalog pitao ako netko ima isti ili sličan pa da kaže koje igre vrti( Nisam siguran jesam li pitao u ovoj temi ili nekoj drugoj). Ali sve u svemu zadovoljan sam, sviđa mi se dizajn, a ponajviše veličina display-a. A i kvaliteta izrade je solidna, pod rukom to djeluje jako fino, bar za moj ukus.

Softwer
12 godina
Softwer kaže...

Upravo tako, točno u potpunosti. Laptop je plaćen 525 eura.... U principu obavlja jednostavne "zadatke" koji su uglavnom vezani za posao. Naravno ni pri kupovini istog nisam očekivao da ću vrtiti neke jake naslove igara, a nije mu to ni namjena. To sam između ostalog pitao ako netko ima isti ili sličan pa da kaže koje igre vrti( Nisam siguran jesam li pitao u ovoj temi ili nekoj drugoj). Ali sve u svemu zadovoljan sam, sviđa mi se dizajn, a ponajviše veličina display-a. A i kvaliteta izrade je solidna, pod rukom to djeluje jako fino, bar za moj ukus.

ovdje imaš moj lagani test u nekoliko igara s istim procesorom i utjecaj dodatnih 8gb rama

16 godina
protjeran

0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan

prijatelj ga je kupio prije mjesec dana sam r5 isto 5000 serija i ovo ostalo isto kao i na linku. ekran je ok, ips je pa se može iz više kuteva gledati ali već nakon mjesec dana kad se boota ima u donjem lijevom kutu mali bleed. možda je on slučajno stisnuo ili lupio, pitat ću ga. dosta je lagan touch pad je ok zna nekad zaštekat na rubu. tipkovnica je meni malo čudna ali to je najbolje da odeš u dućan i probaš, a za bateriju ne znam pretpostavljam da je kao i kod ostalih u ovomm cjenovnom rangu

8 godina
neaktivan

Vase misljenje o ovom uređaju za nekih 3500 kn (imam priliku preko prijatelja iz US)? https://www.bestbuy.com/site/asus-zenbook-14-laptop-amd-ryzen-5-8gb-memory-nvidia-geforce-mx450-256gb-ssd-light-grey/6460365.p?skuId=6460365

Koristio bih ga za ne preteški gaming i naravno za generalne poslovne zadatke, ništa prezahtjevno. Konstrukcija se čini super, i baš mi se čini kao super bang for the buck. Zadao sam sebi budzet oko 3500 i sumnjam da nešto ovakvo mogu naci u HR.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2022 13:17 (AlexTm).

0 0 hvala 0
15 godina

hmmm...

memorija je zalemljena LPDDR4x - nema nadogradnje...

SSD 256 GB... premalo danas...

mislim da kod nas već za cca 4000 imaš s 512 GB SSDom i nadogradive s memorijom...

Ju je je? Je ju je!
7 godina
neaktivan

Ima tko nešto dobroga za 4k da primijetio ovih dana? 15 inči i treba imati DVD pogon .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Poz. Što je najbolje što se može naći do nekih 9k kuna? Laptop manjih dimenzija (preferirao bih 14''), bar 16gb RAM, dobra kvaliteta izrade i tipkovnica? Služilo bi najviše za development, ništa zahtjevnije od toga. Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Poz. Što je najbolje što se može naći do nekih 9k kuna? Laptop manjih dimenzija (preferirao bih 14''), bar 16gb RAM, dobra kvaliteta izrade i tipkovnica? Služilo bi najviše za development, ništa zahtjevnije od toga. Hvala unaprijed. 

Macbook Air M1

16 godina
neaktivan
mzopg kaže...
Tomislav95 kaže...

Macbook Air M1

16gb verzija za manje od 9k kuna? I preferiram da ne bude Apple. 

8 godina

Hvala, a nez svejedno mi koji je brend samo da je dobar i najvise isplativ financijski

13 godina
@draš1

Od ova 2 ponuđena koja sam ti stavio ja bih išao na Asus ipak. Pitanje je samo da li joj se više sviđa Lenovo ili taj Asus. Kupuje se i dizajn ;-)
14 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
mzopg kaže...
Tomislav95 kaže...

Macbook Air M1

16gb verzija za manje od 9k kuna? I preferiram da ne bude Apple. 

Sad cijene divljaju radi cijele situacije, ali zna biti na akciji 8GB za 7200-7300kn, a 16GB oko 9000kn.

Računaj da MacOS puno bolje koristi i optimizira memoriju od Windowsa i u kombinaciji sa M1 čipom 8GB ti je sasvim dovoljno i nema potrebe za 16GB osim ako ne radiš iznimno zahtjevne poslove poput 8k video editiranja. Ne znam točno na kakav development misliš i koje programe koristiš, više informacija bi pomoglo.

https://markellisreviews.com/8gb-vs-16gb-m1-macbook-does-it-even-matter/

Ukoliko ne želiš Apple to je onda druga priča, mada za tu cijenu on trenutno nema konkurencije u Windows svijetu laptopa. Izvrsna izrada, male dimenzije, vrhunski touchpad, top baterija, gotovo da nema grijanja, bešuman, 1.3 kg, jako dobar 16:10 IPS 100% sRGB display, izvrsni zvučnici, WiFi 6.

Minusi bi bili samo 2 USB-C porta, relativno spor punjač 30W, 12mj. jamstvo i teško servisiranje hardwarea (kod sam-svoj-majstor slučaja).

Od Windows laptopa pogledaj HP Envy x360

https://www.instar-informatika.hr/ultrabook-hp-envy-x360-13-ay1008nn-58w48ea-133-fhd-ips-touch-amd-ryzen-5-5600u-up-to-42ghz-16gb-ddr4/0001235068/product/

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-envy-x360-13-ay1002nn-58w04ea-ryzen-7-5800u-16gb-ssd-512gb-radeon-graphics-13-3-ips-fhd-touch-windows-11-crno-015800576

16 godina
neaktivan

Koristim Apple iz 2020 (Intel procesor) na poslu i nemam problema s njim, samo što želim zamjenu za svoj stari Windows laptop.

Envy sam već gledao u Linksu, to je točno tip koji mi se svidio na prvu. Hvala za link na Instar, nisam znao da i oni imaju popust :D

8 godina

Hvala, ma nema kaj prigivarati dok ne placa .. ako su samo ta 2 u konkurenciji onda cuuzet asus, ak ima jos koji mogao bi jos razmislit

16 godina
neaktivan

Do 2000 kn za penzice.

Web, mail, lightweight igrice.

Sto veci ekran.

Novo koliko gledam 17.3' nema nista u toj cijeni.

Gledam mozda CHUWI HeroBook Pro 14.1'' IPS | Celeron® N4020 | Cheapest Laptop | 8GB

Nesto mi se cini sitan za tu namjenu.

Mozda se da nac nesto polovno?

0 0 hvala 0
13 godina
Dojitza kaže...

Do 2000 kn za penzice.

Web, mail, lightweight igrice.

Sto veci ekran.

Novo koliko gledam 17.3' nema nista u toj cijeni.

Gledam mozda CHUWI HeroBook Pro 14.1'' IPS | Celeron® N4020 | Cheapest Laptop | 8GB

Nesto mi se cini sitan za tu namjenu.

Mozda se da nac nesto polovno?

Jesi razmotrio tablet kao opciju? Stariji ljudi ih dosta vole koliko vidim baš za tu namjenu koju si naveo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice