Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.614.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ćao ekipa,

zamolila me rodica da joj preporucim laptop za 3 do 3.5k, a pošto već neko vrime nisan upoznat sa laptop scenom, molim vas za pomoc.

Koristit ce ga za surfanje, gledanje filmova, faks (pretpostavljam office i slicne glupost), znaci ništa zahtjevno. Mislin da jedini prerequisit je da bude 15.6" (doduse ona nema pojma šta želi, al po mome joj je to idealno). Optimalno bi bilo da ima i SSD.

Bilo kakav prijedlog je dobrodošao!

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
msimu666 kaže...

Ćao ekipa,

zamolila me rodica da joj preporucim laptop za 3 do 3.5k, a pošto već neko vrime nisan upoznat sa laptop scenom, molim vas za pomoc.

Koristit ce ga za surfanje, gledanje filmova, faks (pretpostavljam office i slicne glupost), znaci ništa zahtjevno. Mislin da jedini prerequisit je da bude 15.6" (doduse ona nema pojma šta želi, al po mome joj je to idealno). Optimalno bi bilo da ima i SSD.

Bilo kakav prijedlog je dobrodošao!

Hvala unaprijed!

Bok!

Evo, da ne postavljam novo pitanje. takoder trebam lap za cca.3500kn. Koristio bi ga za stvari kao sto je navela osoba koju citiram, znaci gejming me ne zanima. Jedino preferensa je da bude SSD.

Nasao sam slijedece:

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-a315-51-346z-nx-gnpex-044-core-i3-6006u-4gb-ssd-256gb-hd-graphics-15-6-led-fhd-hdmi-lan-usb-3-0-windows-10-crno-014650291

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-15-ay018nm-z9c68ea-core-i3-6006u-8gb-ssd-256gb-hd-graphics-15-6-led-fhd-hdmi-lan-bt-usb-3-0-dos-srebrno-014610306

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-x541uv-dm934-core-i3-6006u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-920mx-15-6-led-fhd-d-sub-hdmi-usb-c-dos-crno-014660193

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-250-g6-2ev81es-core-i3-6006u-dvdrw-8gb-ssd-256gb-hd-graphics-15-6-led-fhd-hdmi-g-lan-bt-kamera-usb-3-1-dos-crno-014610311

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-510-80sr00nesc-core-i3-6006u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-940mx-15-6-led-fhd-hdmi-g-lan-bt-kamera-usb-3-0-dos-crno-014620239

Eto, sto mislite o navedenim modelima za tu cijenu? Ako mislite da ima bolji molim vas preporuka. Hvala.

17 godina
neaktivan

Ja ga isto snimam, akcija traje do kraja ovog tjedna i treba ovaj tjedan odlučiti.

Uspio sam ga u subotu malo pogledati iz bliza. Kućište mi djeluje dosta jeftino, cijelo je od jeftine plastike, tipkovnica mi se ne sviđa--maleni Enter i strelice...

Lenovo Y520 mi djeluje puno čvršće i atraktivnije. Jedino što je 15.6'' :(

13 godina

Ah šteta, kako mogu zeznuti tipkovnicu na 17,3" laptopu. I to enter tipku. Y520 ne bih jer ima dim ekran i pregamerski je nastrojen. Trebao sam naručiti za 6800kn Acer 7 sa i7 7700HQ iu 1050ti, ali vidi vraga rasprodali su se kad sam se baš odlučio, pa sam opet u potrazi

Hearthstone: Maks0806#2960
13 godina

Da rezimiram malo, ovaj legion 520 se doima kao zadnja jeftinjara, a dell iz linksa mi se čak i ok čini. Jedino je tipkovnica blesavo malena za tu veličinu. Valjda taj i5 7300HQ nije toliko lošiji od i7ice

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Da rezimiram malo, ovaj legion 520 se doima kao zadnja jeftinjara, a dell iz linksa mi se čak i ok čini. Jedino je tipkovnica blesavo malena za tu veličinu. Valjda taj i5 7300HQ nije toliko lošiji od i7ice

Meni HP Pavilion o kojemu smo gore pričali djeluje kao jeftinjara, puno mi ekskluzivnije i robusnije djeluje Y520.

13 godina

Bio sam danas u mikronisu i linksu, plastično dosta djeluje y520, i navodno je ekran na dellu dosta bolji. Jer pazi politike dućana: i to sam jedva izvukao od prodavača. Ne smiju paliti izložbene primjerke jer su čim se upali ekran rabljeni. Znači prodaju ih pod nove kada im nestane na zalihama 

13 godina

Eto na kraju sam uzeo HP iz Linksa. Nakon držanja oba u rukama neko vrijeme, pala je odluka. HP ima bar metalan panel oko tipkovnice i puno je bolji feel dok tipkam po njemu od plastičnog y520. Ekran je puno svjetliji sa boljim kutevima gledanja na HP, i gamerski look lenova mi ne odgovara baš. Doduše, žao mi je što tipkovnica nema backlight, to sam nekako očekivao i nisam double-checkao prije kupovine. Sa ostalim sam iznimno zadovoljan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Eto na kraju sam uzeo HP iz Linksa. Nakon držanja oba u rukama neko vrijeme, pala je odluka. HP ima bar metalan panel oko tipkovnice i puno je bolji feel dok tipkam po njemu od plastičnog y520. Ekran je puno svjetliji sa boljim kutevima gledanja na HP, i gamerski look lenova mi ne odgovara baš. Doduše, žao mi je što tipkovnica nema backlight, to sam nekako očekivao i nisam double-checkao prije kupovine. Sa ostalim sam iznimno zadovoljan

Znači ipak HP :)

Javi za par dana ako ima još kojekakvih detalja koje si primjetio...

13 godina

Nekako sam prešao preko toga što ima samo i5 jer dobijem veći bolji ekran, jaču grafičku i metalnu izradu za iste novce. A i ruksak je guba 

9 godina
neaktivan

nemojte pliz preporučit acer, kupila sam prošli tjedan jednog i odmah ga vratila zbog neispravnosti.

nisam gamer, do 5000kn, i5, ssd, 8gb, da je čvrst laptop i da je proširiva memorija.

tnxić

13 godina

Mogu li pitati koji si model Acera kupila? Jer Aspire 5 je stvarno dobre izrade i nudi nemjerljivo bolji i5 8250 procesor u tvom budžetu. Imaš i dell 5570 sa istim cpu za istu lovu, ali sa 4gb rama 

Nema tu nekog pravila, imam 3 acer laptopa u obitelji starih 7 godina, 5 i nedavno kupljen, svi rade :/

9 godina
neaktivan

uzela sam taj i5 8. generacije.

laptop ne sjeda na površinu ispravno, desna strana se uzdiže kako se podize ekran -.-

a asus vivobook? volim asus jer su solidni i pouzdani.

0 0 hvala 0
13 godina

Gledao sam jučer skuplji model vivobooka sa i7 8550 za 7k kn u linksu i doima se kao igračka. Ali opet, u ovom cjenovnom segmentu su kompromisi na kvaliteti izrade. Ja bih svakako pričekao neki model sa novim i5 procesorom, jednostavno je prevelika razlika u snazi a nedovoljna razlika u cijeni. Na koji način plaćaš za laptop?

9 godina
neaktivan

Keš. Al umro mi je stari laptop i sad mi dođe da uzmem prvi s reda.

Gledam ovaj HP 250 G6 kao last option.

13 godina

A ako ti je hitno sada do 5k to su ok izbori, samo mi je teško preporučiti dual core procesor, kada je tu negdje cjenovno znatno više futureproof iteracija. šteta za acer. 

15 godina

Preporuka nekog "gaming" laptopa do 500 eura. Poželjno u nekom njemačkom shopu. 

Hvala :)

SVEMOGUĆI
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
freon kaže...

Misljenja o ovom laptopu:

jel sam ja sljep pa nisam vidio ?

za sto ti treba laprop i za koju lovu?

freon kaže...
nemojte pliz preporučit acer, kupila sam prošli tjedan jednog i odmah ga vratila zbog neispravnosti.

to nije do acera, moze se dogodit na svakom, ionak svi imaju istu elektroniku skoro pa iz iste tvornice

kontrola kvalitete je ko prognoza vremena, danas kazu jedno a sutra moze biti nesto drugo, nije egzaktna znanost

meni je acer radio godinu dana bez greske dok nije bio ukraden

lenovo star pet jos radi samo je spor

ovaj zadnji isto lenovo star godinu dana radi bez greske

da, oce mu sad zaskripat SPACE tipka, i ima od prvog dana probijanje pozadinskog osvjetljenja u kutevima ekrana, meni osobno to nema veze

jedino sto je bilo meni zasmetalo je naljepnica na ljevoj strani tastature tocni di dodje dlan ispod wasd, to sam skinuo pa je ostalo ljepljivo, na kraju sve otislo trljanjem suhim rucnikom jer je podloga neka mjesavina gume i plastike

a radi kao i prvog dana

freon kaže...

i sad mi dođe da uzmem prvi s reda.

ajde nemoj molim te, strpi se tjedan dva dok ti decki s foruma nadju nesto ok, takve impulzivne kupnje se obicno zazale posle

emocija omete prosudbu i eto problema, nesto sto bi trebalo ti sluzit pet godina nece zbog toga sto nije optimalno izabrano

taj rang za lap od 5 soma kuna je ovdje najtrazeniji, i jaaaako puno ljudi dodje ovdje po savjet

i ak je nesto stvarno dobra kupnja, procuje se i brzo nestane iz ducana ili trgovci dignu cijene

i onda treba malo pricekat dok ne dobiju dobavljaci iducu seriju

poslje to moze bit zao sto nemas npr. USB-C ili IPS a mogla si to dobit u tom cjenovnom razredu i dobro bi ti doslo u buducnosti

laptop se kupuje ko auto, hladne glave i bez emocija, jer bi trebo trajat jako dugo, a ponuda je takva da te ne ostavi hladne glave nego igra na emocije i impulzivnu kupnju

molim te jos jednom, pricekaj jos malo, neces pozaliti

P.S. ja ne dajem savjete koji lap kupit jer sam tvrdoglav i imam svoje principe po kojima se povodim a ne igraju ulogu nekom prosjecnom korisniku koji trazi najbolje za odredjen novac, pa moji savjeti vrijede samo meni

Kupujem DVD FC2,3,4, Crysis2,3...PM me
16 godina

Pozz ekipa!

Mogu li dobiti par preporuka laptopa do oko 4000kn, može i parsto kuna preko. Net, office, filmovi.

lol
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fox Mulder kaže...

Pozz ekipa!

Mogu li dobiti par preporuka laptopa do oko 4000kn, može i parsto kuna preko. Net, office, filmovi.

Acer Aspire 5 A515-51G NX.GS3EX.001

Kupio sam u elipsa, za 3999 kn. Dodatno sam uzeo osiguranje za 200 kn (produljenje garancije na ukupno 5 godina i osiguranje od jednog loma i jednog proljevanja vode)

https://www.elipso.hr/informatika/la...ava.net_cjenik

Procesor: Intel Core i3-7100U (3 MB L3 cache, 2.4 GHz)
Radna memorija: 4GB DDR4
Tvrdi disk: 256GB SSD
Zaslon: 15.6 FHD 1920x1080 IPS LED
Grafika: nVidia GeForce MX150 2GB DDR5

Osvijetljena tipkovnica

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.1.2018 9:14 (BoTiA).
16 godina
Fox Mulder kaže...

Pozz ekipa!

UPDATE: do 5000kn, i5, SSD.

lol
8 godina
protjeran
15 godina
neaktivan

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-320-80ye0032sc-core-i5-7200u-12gb-1000gb-128-gb-ssd-radeon-530-15-6-led-hd-kamera-hdmi-g-lan-bt-usb-3-0-dos-sivo-014620279

Isplati li se ovaj laptop kupiti ili ima boljih za tu cijenu , treba sestri za faks, najviše bi ga koristila za programiranje, prezentacije.. 

This is Spartaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
pnv kaže...

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-320-80ye0032sc-core-i5-7200u-12gb-1000gb-128-gb-ssd-radeon-530-15-6-led-hd-kamera-hdmi-g-lan-bt-usb-3-0-dos-sivo-014620279

Isplati li se ovaj laptop kupiti ili ima boljih za tu cijenu , treba sestri za faks, najviše bi ga koristila za programiranje, prezentacije.. 

Ne isplati. To sve moze raditi i na laptopu za 2500kn.

Jbt, ne razumijem ljude koji kupuju laptop za 8k kn a treba im za surf i office npr lol.

Jbt ja imam lap star tocno 7 godina i vrhunski radi sve osim gejminga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.1.2018 11:50 (Veyron22).
7 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Trebao sam naručiti za 6800kn Acer 7 sa i7 7700HQ iu 1050ti, ali vidi vraga rasprodali su se kad sam se baš odlučio, pa sam opet u potrazi

Na kojem shopu?

13 godina

Bio u ekupi, za korisnike zagrebačke banke

7 godina
neaktivan

E da, cijeli 12. mjesec je ta akcija trajala a i sam sam klijent zabe, no tad nisam bio na trzistu za laptop :/

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Naletio sam na ovaj forum i zanimalo me vaše mišljenje jer se ja ne mogu odlučiti. Imam budžet oko 7.000 kuna

Naime, dvoumim se između 2 laptopa; Lenovo Legion Y520 (15", i5-7300hq, gtx 1050ti 4 GB ddr5, 8 GB ddr4 ram) i Acer Aspire A717-71G-52CQ (17", ista konfiguracija), u planu imam poslje, po potrebi, nadograditi i rame i ubaciti SSD.

*Naravno, preferiram veći ekran, boja samog laptopa nije bitna (i da je rozi, uzeo bi ga), backlit boja tipkovnice isto nije bitna (preferirao bi da se po potrebi može isključiti, smanjiti ili do kraja povećati).

Hvala unaprijed,

LP

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice